Ottamaton rautavalmiste ei auta! Takaisin SiderAL käyttäjäksi

mainos: SiderAL  Yksi viime vuoden eniten kommentoimpia juttuja (Instagramin yksityisviesteissä) oli ferritiiniin ja raudanpuutteeseen ilma...

mainos: SiderAL 

Yksi viime vuoden eniten kommentoimpia juttuja (Instagramin yksityisviesteissä) oli ferritiiniin ja raudanpuutteeseen ilman anemiaa liittyvät juttuni, jotka tein yhdessä Suomessa melko uuden rautavalmiste SiderAL kanssa. 

Lue jutut tästä:

Rauta-arvot ja ferritiini alamaissa?

Näin sain ferritiinini nousemaan

Tiivistys: 

Minulla on ollut huonot rauta-arvot aina ja nyt aikuisena kärsin aika ajoin todella voimakkaasta väsymyksestä. Perinteiset rautavalmisteet eivät ole sopineet käyttööni, sillä olen saanut niistä tosi huonon olon ja ikäänkuin tyytynyt kohtalooni. Viime vuonna ferritiinit kuitenkin kyykkäsivät sen verran, että aloitin uuden SiderAL rautavalmisteen käytön ja löysin siitä avun. SiderAL vaikuttaa hyvin eri tavoin mitä perinteinen rautavalmiste ja siksi toimii entistä useammalle rautayliherkällekin. (postauksen alla lisätietoa)

Tapahtui tänä syksynä: 

Kuten tapanani on, pidän tiettyjä asioita isonkin työn jälkeen itsestäänselvyytenä. Söin SiderAL rautaa kiltisti viime syksystä alkukesään yhden (hyvänmakuisen) jauhepussin päivässä ja ainakin olosta päätellen rauta toimi, kuten rauta toimii ja olo oli hyvä. Ei mitenkään ylipirteä, muttei väsynytkään. 

Tänä syksynä toisen koronarokotteen jälkeen pirteyteni kuitenkin katosi kuin tuhka tuuleen ja ensimmäisen viikon pidin oireita pelkästään rokotteen tehokkuuteen liittyvänä kehon reagointina. Viikon jälkeen väsy hieman helpotti, mutta seuraavatkin viikot tuntuivat erityisen raskailta ja soitin lopulta terveyskeskukseen, jossa hoitajan kanssa keskusteltuani sain ajan labrakokeisiin. Niissä käytyäni aika nopeasti selvisi, että väsymystä voi aiheuttaa myös toinen ongelma: rauta-arvot olivat tipahtaneet takaisin lähes viime syksyn lukemiin. Miten voi olla mahdollista! Minähän syön rautaa!

Paitsi, että en syö. Olin kesän aikana reissannut niin paljon, että arkirutiinini olivat unohtuneet ja SiderAL jauhepussukat jääneet entistä useammin kotiin. Kunnes olin huomaamattani lopettanut niiden käytön, sillä "enhän minä niitä tarvitse, rauta-arvoni ovat hyvät" ja olin vain kyllästynyt napsimaan varalta hieman tavanomaista rautaa hintavampaa jauhetta. Pikkuhiljaa rautaarvoni olivat siis alkaneet tippumaan alaspäin, varastorautaa eli ferritiiniä oli vielä ihan kivasti, mutta hemoglobiini oli laskenut suurinpiirtein samoihin, mitä viime syksynäkin väsyn ollessa pahimmillaan. 

Joten kun SideAL:lta lähetettiin viestiä kiinnostaisiko kertoa rauta-arvojen nykytilasta, jouduin tunnustamaan ettei paljon kiinnostaisi, mutta ihan hyvä tästä on puhua. Ottamaton lisäravinne kun ei auta hyvinvoinnissa!

Uskon kuitenkin, että sukrosomiaalinen rauta, eli paremmin siedetty ja nopeasti vaikuttava SiderAL rautavalmiste saa arvoni jälleen kolmessa kuukaudessa kohdilleen. Niin kävi viime syksynäkin, joten miksei nytkin. Tämän kesän kokemuksen perusteella totean kuitenkin, että tätäkään rautavalmistetta on ihan turha lopettaa siihen hyvään tulokseen, vaan jatkaa käyttöä ettei käy kuten jo kävi. 

Mitä on sukrosomiaalinen rauta?

Kuten yllä kirjoitin, on SiderAl tuotteet (SiderAL FORTE ja SiderAL folic) sukrosomiaalista rautaa ja se toiminta eroaa aika paljonkin perinteisistä rautavalmisteista. Erityisen SiderAL tuotteista tekee sen rautaa ympäröivä kuori eli Sucrosome®. Kuoren ansiosta rauta ei joudu kosketuksiin mahalaukun vatsahappojen eikä suoliston limakalvojen kanssa. Tämä vähentää epämiellyttäviä rautavalmisteisiin liittyviä vatsavaivoja.

Sucrosome® suojaa rautaa niin pitkälle kuin maksaan saakka ja vasta maksassa entsyymit vapauttavat raudan kehon käyttöön. Tämä poikkeaa paljon perinteisen rautavalmisteen imeytymisestä ja tarjoaa myös etuja, joita muilla rautatuotteilla ei ole. Yksi etu on, ettei SiderAL tuotteiden kanssa tarvitse miettiä mitä muuta raudan kanssa suuhun laittaa. Maidosta ei ole haittaa eikä C-vitamiini edesauta tämän raudan imeytymistä. Valmisteet sisältävät silti myös C-vitamiinia, joka silti auttaa ruuan kautta tulevan raudan imeytymisessä vanhaan tuttuun malliin. Rautavalmisteen sisältämä rauta ei kuitenkaan tarvitse C-vitamiinia toimiakseen. 

Poikkeuksellisen imeytymistavan vuoksi myös raudan määrä tuotteessa voi olla huomattavasti totuttua pienempi ja 30mg rautaa riittää useimmille hyvin. Valmisteen sivuilta löytyvä tutkimus osoittaa, että kemoterapiapotilaiden rautatutkimusesimerkissä tulokset menivät lähes käsi kädessä suonen sisäisen rautainfuusion kanssa eikä isommalla rautamäärällä ole nähty parempia tuloksia myöskään tuotteen kehityksen aikana. 

SiderAL diili! Osta loppuvuoden rautavalmisteet edullisemmin Askelterapiasta!


1 kommenttia

  1. Olet varmasti kokeillutkin, mutta ainahan sitä voi vielä yrittää, nimittäin syödä rautapitoista ruokaa oikein urakalla. Mitäs sitä nyt on: persiljaa, pinaattia, kaikenlaista punaista juuresta/vihannesta, kurpitsan siemeniä, muitakin siemeniä, ..jne.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images