Rauta-arvot ja ferritiini alamaissa? Testissä SiderAL sukrosomiaalinen rautavalmiste

mainos: SiderAL / Askelterapia.fi  -Postaus sisältää ensikokemuksia SiderAL rautavalmisteista sekä alekoodin niihin.  Olen kärsinyt jo useam...

mainos: SiderAL / Askelterapia.fi 

-Postaus sisältää ensikokemuksia SiderAL rautavalmisteista sekä alekoodin niihin. 

Olen kärsinyt jo useampana vuonna, lähinnä talvisin, ihan mahdottomasti väsystä. Tuntuu, että kehoni vaatii vuosi vuodelta enemmän talvikunnossapitoa eli pitkiä päiväunia, pitkiä yöunia ja mielellään mahdollisimman epäaktiivista elämää, mikä ei ole aina ihan paras yhdistelmä konseptin nimeltä "normaali arki" kanssa. Olen yleensä havahtunut väsyyni vasta sen alkaessa väistymään ja vireystasojen noustessa, sillä turvaisan tokkuraiseen oloon tottuu yllättävän nopeaa. Ja kun väsyttää, ei sitä oikein jaksaisikaan alkaa miettimään mikä kehossa oikein mättää. 

Tänä syksynä olin kuitenkin kerrankin ajoissa liikkeellä ja pyysin lääkäristä lähetteen verikokeisiin, jossa saataisiin selville mikä tässä väsyssä oikein on syynä ja melkeinpä tiesin jo ilman tuloksien tarkastelua, että rauta-arvothan siellä jälleen kerran ovat matalalla. Tämä ei yllättänyt, sillä olen kärsinyt matalasta hemoglobiinista nuoresta lähtien ja jälleen kerran tulokset olivat melkoisen huonot. Hemoglobiinini oli syyskuussa 113 ja ferritiinini eli varastorautani 40. Hemoglobiinin suhteen arvo oli viitearvojen alapuolella kun taas ferritiinin osalta viitearvojen alapäässä, ei pahin mahdollinen muttei erityisen hyväkään. Verikokeissa ilmeni myös, että kehossani on pieni tulehdustila, joka voi nostaa ferritiiniarvoani, mutta ei missään nimessä parantaa raudanpuutteen oireita. 

Koska raudanpuute on tuttu juttu, on tottakai myös rautavalmisteista kokeiltu montaa merkkiä ilman sen suurempaa voittoa. Useammasta valmisteesta olen saanut huonon olon ja ripulin lisäksi raudan maun suuhuni ja niillä nipin napin sietämilläni valmisteilla rauta-arvot eivät ole järin kohonneet, joten en ollut järin innoissani huomatessani, että rautarumba pitää aloittaa taas alusta. Aloin kuitenkin tutkimaan rautavalmisteita muistellen lääkärini maininneen jostakin uudenlaisesta rautavalmisteesta, joka saattoi parhaassa tapauksessa yltää yhtä hyviin tuloksiin kuin suonensisäinen rautahoito, vaikka kyseessä olikin suun kautta otettava valmiste. 

Pienen salapoliisityön jälkeen löysin etsimäni. SiderAL nimiset sukrosomiaaliset rautavalmisteet olivat ilmestyneet apteekkiin tämän syksyn aikana ja kotisivuilla valmisteista kerrottiin sen verran vakuuttavasti, että hankin paketin rautavalmistetta testiin. Valitsin kahdesta SiderAL tuotteesta itselleni jauhemaisen version jossa oli sukrosomiaalisen raudan lisäksi myös C-vitamiinia, foolihappoa ja B6-, B12 ja D-vitamiinia ja yllätyksekseni näistä tuotteista ei tullutkaan niin minkäänlaisia epämiellyttäviä oireita! Aikani asiaa ihmeteltyäni päätin ottaa yhteyttä SiderAL:n maahantuojaan, jotta voisin toteuttaa pitkän testijakson ja kertoa myös teille miten valmisteen käyttäminen vaikuttaa sekä jaksamiseeni että pidemmän käytön jälkeen myös rauta-arvoihini. 

Mikä on sukrosomiaalinen rauta?

Kuten yllä kirjoitin, on SiderAl tuotteet (SiderAL FORTE ja SiderAL folic) sukrosomiaalista rautaa ja se toiminta eroaa aika paljonkin perinteisistä rautavalmisteista. Käydessäni SiderAL:n maahantuonnissa sain kuulla ihan rautalangasta väännetyn selityksen mikä SiderAL tuotteista tekee sekä niin hyvin siedetyn että myös poikkeuksellisen imeytyvän (ja koska en ole terveysalan ihminen, tarvitsin todellakin sen rautalankamallin ymmärtääkseni toiminnan). Erityisen SiderAL tuotteista tekee sen rautaa ympäröivä kuori eli Sucrosome®. Kuoren ansiosta rauta ei joudu kosketuksiin mahalaukun vatsahappojen eikä suoliston limakalvojen kanssa. Tämä vähentää epämiellyttäviä rautavalmisteisiin liittyviä vatsavaivoja.

Sucrosome® suojaa rautaa niin pitkälle kuin maksaan saakka ja vasta maksassa entsyymit vapauttavat raudan kehon käyttöön. Tämä poikkeaa paljon perinteisen rautavalmisteen imeytymisestä ja tarjoaa myös etuja, joita muilla rautatuotteilla ei ole. Yksi etu on, ettei SiderAL tuotteiden kanssa tarvitse miettiä mitä muuta raudan kanssa suuhun laittaa. Maidosta ei ole haittaa eikä C-vitamiini edesauta tämän raudan imeytymistä. Valmisteet sisältävät silti myös C-vitamiinia, joka kyllä auttaa ruuan kautta tulevan raudan imeytymisessä vanhaan tuttuun malliin. Rautavalmisteen sisältämä rauta ei kuitenkaan tarvitse C-vitamiinia toimiakseen. 

Poikkeuksellisen imeytymistavan vuoksi myös raudan määrä tuotteessa voi olla huomattavasti totuttua pienempi, mikä ilmeisesti onkin saanut monet raudanpuuteasioihin perehtyneet maallikot takajaloilleen, "30mg rautaa ei vaan voi riittää". Valmisteen sivuilta löytyvä tutkimus kuitenkin osoittaa, että ainakin tuossa kemoterapiapotilaiden rautatutkimusesimerkissä tulokset menivät lähes käsi kädessä suonen sisäisen rautainfuusion kanssa eikä isommalla rautamäärällä ole nähty parempia tuloksia myöskään tuotteen kehityksen aikana. 

Kokemuksia SiderAL folic-rautavalmisteesta

Olen itse aloittanut sukrosomiaalisen raudan käyttämisen vasta syyskuussa, joten nyt marraskuun keskivaiheilla en ole vielä käynyt uusissa verikokeissa tarkistamassa hemoglobiiniani tai ferritiiniäni. Ajattelin testata rautavalmistetta nyt ainakin tammikuulle ennen verikokeita, jotta rautavalmisteella on tarpeeksi aikaa toimia ja saan kerrottua teillekin tuloksia pidemmällä aikavälillä, en vain alun (toivottavasti) nousua. 

Muuten oloni on tuntunut hyvälle, vatsaoireet ja raudanmaku suussa eivät ole häirinneet arkea ja itseasiassa nyt kun mietin, niin päiväunetkin on jääneet huomattavasti vähemmälle mitä viime talvena. Oma jauhemainen valmisteeni on sitä paitsi hyvän makuinen ja helposti nautittava, ensimmäinen kerta kun valitsen mielelläni jauhemaisen vaihtoehdon pillerin sijaan. 

Plussan puolella ollaan ja toivottavasti pysytään jatkossakin! Ja tästä nimenomaan otetaan tänä talvena selvää ja pyritetään selättämään tuo liian matala hemoglobiini sekä kasvattamaan myös feritiiniarvoa reilusti. Aiheeseen palaan siis myöhemmin, kun omaa testijaksoani on kulunut vielä useampi viikko ja kun saan ajantasaiset rauta-arvoni ensi vuoden alussa. 

Haluatko sinä testata SiderAL- tuotetta kanssani?

Saat SiderAL tuotteet -15% alennuksella Askelterapia.fi verkkokaupasta koodilla ELSAH15 . Etu on voimassa tammikuun 2021 loppuun saakka.

psstt!! Myös Instagramini kannattaa ottaa seurantaan, siellä nimittäin arvotaan testipaketit kumpaakin SiderAL tuotetta ihan pian!


17 kommenttia

 1. Tää rautalisä on paras! Tota kapselimallista oon käyttänyt kesästä asti ja on tehokas!

  VastaaPoista
 2. Ostin tuolta molemmat rautavalmisteet, mutta sain alennuksen vain toisesta. Vissiin saa vain siitä fortesta tai sitten yhdestä kerrallaan. :o
  Haluan kokeilla ja puolisollenikin syöttää kun raudanpuutetta on kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäpä selvitän! Voit olla yhteydessä myös Askelterapian aspaan, jos he sieltä huomaa mikä on vikana!

   Poista
 3. Alennuskoodi ei ilmeisesti toimi myöskään yhdessä muiden alennusten kanssa? Yritin tilata kerralla 2 kk satsin eli kolme pakettia, mutta koodi ei ainakaan alenna summaa kassalla, kun kolmelle paketille tulee jo reilu kymppi "paljousalennusta"

  VastaaPoista
 4. Utelias kyselee, joko olet mittauttanut arvot uudestaan?

  VastaaPoista
 5. Täällä kiinnostaisi myös että miten veriarvot muuttuneet?

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaisi minuakin ja tiedätkö onko vaikutusta ns. levottomiin jalkoihin?

  VastaaPoista
 7. Kiinnostaisi minuakin ja tiedätkö onko vaikutusta levottomiin jalkoihin?

  VastaaPoista
 8. Tämä juttu jäi mielestäni kesken, ei ole tulosta ferritiinistä tietyn käyttöajan jälkeen. Mittaustuloksia tässä odottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, rauta imeytyy hitaasti joten uusi postaus tulee helmikuussa, jolloin tiedän tuloksista. En ole käynyt mittaamassa arvoja tässä välissä kun olen syönyt SiderAlia, vaan mittautan tulokset pidemmän jakson jälkeen.

   Poista
  2. Onko tämä jo tarkistettu miten valmisteen käyttö vaikutti arvoihin? Nyt on jo maaliskuu🤔

   Poista
  3. http://www.oimutsimutsi.fi/2021/02/nain-sain-ferritiinini-nousemaan.html Se on täällä!

   Poista
 9. No niin sitten jännityksellä odotan tuloksiasi. Minulle tuli juuri sisätautilääkärin lausunto ja hän suositteli minulle tätä valmistetta.

  VastaaPoista
 10. Onko nyt jo tuloksia pidemmän jakson jälkeen?

  VastaaPoista
 11. http://www.oimutsimutsi.fi/2021/02/nain-sain-ferritiinini-nousemaan.html Täällä on tuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle lääkäri määräsi ensin yhden tabletin päivässä ja sitten annosta nostettiin kahteen. Sen jälkeen kakka muuttui tummaksi vaikka pakkauksen mukaan ei pitäisi värjätä ulostetta. Onko tästä kokemusta muilla?

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images