Näin sain ferritiinini nousemaan! Tuloksia SiderAl testijaksolta

Mainos SiderAL/ Askelterapia.fi Postauksen lopussa tarjous.  Viimeisten kuukausien kysytyimmät kysymykset ainakin Instagramissani ovat ollee...

Mainos SiderAL/ Askelterapia.fi

Postauksen lopussa tarjous. 


Viimeisten kuukausien kysytyimmät kysymykset ainakin Instagramissani ovat olleet "Toimiiko se SiderAL rautavalmiste?" ja "Paljonko ferritiini on noussut SiderAL valmisteella?". 

No käydäänpä nyt läpi loppusyksystä aloittamani SiderAL sukrosomiaalisen raudan testituloksia ja kokemuksia! Alkutilanteen voit lukea postauksesta Rauta-arvot ja feritiini alamaissa.  Linkkaamastani postauksesta saat myös enemmän lisätietoa SiderAl -rautavalmisteen toimintamekanismista sekä sisällöstä. 

Kumpi SiderAL -rautavalmiste kannattaa valita?

Aloitin hyvin siedetyn SiderAL rautavalmisteen käytön syyskuussa 2020. Hemoglobiiniarvoni olivat olleet tosi pitkään matalat ja nyt verikokeissa ilmeni, että myös feritiiniarvot olivat vähässä ajassa madaltuneet kymmenillä yksiköillä. Tavanomaiset rautavalmisteet aiheuttivat minulle ikäviä sivuoireita, joten halusin testata Suomen markkinoilla uutta sukrosomiaalista rautavalmistetta, jonka imeytymismekanismi poikkeaa tavanomaisesta rautavalmisteesta. SiderAL -rautavalmiste on ollut monelle matalista rauta-arvoista kärsivälle helpostus, sillä se ei aiheuta useimmille käyttäjille sitä huonoa oloa/ pahoinvointia, mitä monet perinteiset rautavalmisteet voivat aiheuttaa. 

Ennen ensimmäistä postaustani olin kokeillut SiderAL -rautavalmistetta sen verran alle, että tiesin sen soveltuvan minulle ainakin siedettävyyden osalta. En saanut valmisteesta minkäänlaisia oireita, joten pystyin aloittamaan testijakson. Oma valintani testijaksolle oli SiderAL Folic, eli foolihappoa sisältävä jauhemuodossa nautittava rautavalmiste. Toinen vaihtoehdoista on perinteinen tabletti, joka on tottakai mauton vaihtoehto. 

Tuotteiden erot ovat pienet: kummassakin niissä on sukrosomiaalisen raudan lisäksi myös C-vitamiinia ja B6-, B12 ja D-vitamiinia. Folicissa on Forteen nähden etuna foolihappo, joten erityisesti naisten kannattaa antaa todella hyvänmakuiselle jauhemaiselle tuotteelle mahdollisuus. 

Miten SiderAL Folic vaikutti rauta-arvoihini?

Syyskuussa tehdyn verikokeen tuloksista ilmeni, että rauta-arvoni eivät olleet ne kaikista huonoimmat, mutta nousu ei olisi pahitteeksi. Hemoglobiini oli silloin 113 ja varastorautani eli ferritiini 40.

Nyt takana on lähes viiden kuukauden SiderAL Folic kuuri, jossa päiväannoksena on ollut yksi pussillinen eli 30mg sukrosomiaalista rautaa. Ja viimein muutama viikko sitten sain aikaiseksi käydä mittauttamassa tämänhetkiset rauta-arvoni uudelleen Synlabissa. Ja mitäpä sitä kiertelemään, erityisesti varastoraudan osalta nousu näytti hyvältä ja nyt helmikuussa hemoglobiinini oli 122 ja ferritiinini 70!

Näin maallikkona olin tosi yllättänyt, että nimenomaan ferritiinissä nousu oli ollut noinkin suuri, mutta hemoglobiinissani vähän maltillisempi. Tuloksissahan voi toki näkyä kuukautiskierron vuoksi pieniä epäloogisuuksia, mutta kaikenkaikkiaan tulos ferritiinin osalta oli paljon parempi, mitä uskalsin edes toivoa ja kannustaa jatkamaan tuotteen käyttöä. 

Ferritiinin lisäksi myös yleisessä olotilassani on ollut kohoamisen merkkejä ja erityisesti vireystaso on, ehkäpä lisääntyneen valon ja onnistuneen rautatankkauksen yhdistelmänä, noussut takaisin normaalille tasolle. En todellakaan tunne olevani mikään Duracell-pupu, mutta en myöskään koe jatkuvaa väsymystä eikä herääminen uuteen päivään tuota tällä hetkellä ongelmaa. 


SiderAL-testi siis onnistui omalta kohdaltani hyvin, mutta kannattaa kuitenkin muistaa jokaisen kehon toimivan eri tavoin. Se mikä toimii toiselle ei toimi toiselle ja päinvastoin, joten mitään takuutulosta en minä tietenkään voi bloggaajana antaa. Se miten rautavalmisteet vaikuttavat juuri sinun kehossasi on hyvin yksilöllistä, mutta jos perinteiset valmisteet eivät toimi, kannattaa tälle tuotteelle ehdottomasti antaa mahdollisuus. Sopivuuden kun tietää vain testaamalla!

Mikäli SiderAL -rautavalmisteen käyttö kiinnostaa, suosittelen lukemaan lisää edellisestä rautapostauksestani.  Ja koska edellisessä postauksessa oli suosittu etu, annetaan sellainen myös nyt.

Saat nyt Askelterapia.fi verkkokaupasta KOLME vapaavalintaista SiderAL-rautavalmistepakettia pakettitarjouksena 59,90 (norm. 73,50). Etu on voimassa toistaiseksi. 


2 kommenttia

  1. Piditkö maitotuotteissa/kalsiumia sisältävistä tuotteista 2h tauon ennen ja jälkeen vai söitkö normisti miettimättä mitään näitä imeytymisjuttuja?

    VastaaPoista
  2. En pitänyt, tämän valmisteen kanssa ei tarvitse :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images