Pistoshoidolla lisää kosteutta ihoon - testissä Juvederm Volite

hoito saatu kauneusklinikka Mabelista Kauneusklinikka Mabel sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että ki...

hoito saatu kauneusklinikka Mabelista


Kauneusklinikka Mabel sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa
Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että kirjoitan blogiini pistoshoidoista! Myönnän auliisti olleeni hyvin pistoshoitovastainen, mutta ajat näköjään muuttuvat myös täällä internetin varttuneemmassa siivessä. Löysin nimittäin ratkaisun vanhemmiten (eli yli kolmikymppisenä) ihooni tulleeseen pintakuivuus-ongelmaan Mabelissa tehdystä Juvederm Volite syväkosteutushoidosta, jossa koko kasvojeni alue käsiteltiin hyaluronihappoa sisältävällä täyteaineella. En siis aloittanut millään pienellä pistosoperaatiolla, vaan kymmenillä pistoksilla, ihan joka puolelle kasvoja :D


Miksi päädyin syväkosteuttavaan Juvederm Volite hoitoon?

Olen kärsinyt ihon huonosta kunnosta raskautta ja imetystä lukuunottamatta aina. Erityinen kunniavieraani on ollut akne, joka on tullut niin murrosiässä kuin näin keski-ikäisenäkin. Kolmekymppisenä akneni on puhjennut lähes joka vuosi noin marraskuussa ja alkanut paranemaan huhtikuun kieppeillä, eli pahin aika iholleni on ollut talven kylmimmät kuukaudet, jolloin ilmankosteus on minimissään ja patterit kotona kuumimmillaan. Tällöin myös ihoni on ollut rutikuiva ja imenyt mahdottomia määriä kosteuttavia tuotteita silti kiristellen ja näppyjä esiin puskien. 

Olen kokeillut kaiken veden juonnista kasvoveden kerrostamiseen, valohoitoon ja mikroneulaukseen kasvojen pysyessä janoisen pintakuivina. Kosteutta sitova hyaluronihappo on ollut tuttu juttu jo hoitotuotteista, mutta sekään ei ole saanut ihoni janoa tyrehdytettyä. Joten kun sain mahdollisuuden testata kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ihonalaisesti, todellakin tartuin mahdollisuuteen. Testihoito tehtiin minulle Mabelissa ilmaiseksi, sillä heitäkin kiinnosti todella kuivan ihon hoitokokemukset ja tässä olemme nyt yhdessä tutkineet vaikutuksia muutaman kuukauden verran. Ja hyvältähän se iho nyt on tuntunut. 


SYVÄKOSTEUTTAVA PISTOSHOITO 

Ennen pistoksien ottoa otin itse selvää hoidon vaikutuksesta ulkonäköön. Joillakin pistoksia saaneilla rypyt olivat vähäisissä määrin tasoittuneet, mutta mikään facelift Volite-pistokset eivät ole. Hoito on suunniteltu erityisesti syväkosteutukseen, joten jos etsit nuorentavaa hoitoa, tämä ei ole paras ratkaisu. Mutta jos ongelmasi ovat kutiseva ja kiristävä pintakuivuus, tämä voi hyvinkin toimia yhtä hyvin kuin itsellänikin. 

Juvederm Volite pistoksissa kasvoille suositeltu määrä hoitotuotetta on 2ml ja se levitetään pistoksin ihan muutaman millin välein koko kasvoille. Minulle tehtiin viikko ennen syväkosteutushoitoa Medi8 kuorinta alle ja kun pistosaika koitti levitti Mabelin Jenny kasvoihin puuduteaineen vähentämään pistoskipua. Puudutetta suosittelen ihan jokaiselle syväkosteutushoitoon menijälle, sillä pistoksien teko on melko kivuliasta hommaa. Kivun kyllä kestää puudutteen kanssa, mutta ilman puudutusta en hoitoon menisi. 

JUVEDERM VOLITE HOIDON JÄLKEEN

Hoidon jälkeen kasvoni olivat tottakai täynnä pieniä pisteitä, mutta niin huomaamattomia ettei kukaan muu olisi niitä ohi kulkiessaan huomioinut. Menin pistoksien jälkeen kotiin julkisilla eikä lapseni huomannut kasvoissani mitään uutta. Seuraavana päivänä esiin kuitenkin nousi muutamia nuppineulan pään kokoisia pistosmustelmia, jotka sain hyvin peittoon jauhemaisella mineraalipuuterilla. Kasvot eivät olleet arat, mutta mielestäni sain pistoksista paljonkin sileämmän ihon ja totta puhuttuna hihkuin riemusta, Juvederm Voliten vaikutukset kun kestävät jopa yhdeksän kuukautta. 

Kosteusvaikutus alkoi näkyä noin viikon päästä ihossa niin, että kutina ja kiristely alkoivat hälventyä ja pikkuhiljaa pääsin ihoni hoitamisessa "kesätasolle", jossa suihkuttelen vähän kasvovettä ihoon ja käytän kevyttä kosteusvoidetta päällä. Sen seitsemää sorttia sisältävä talvikosteutusrituaalini oli menneen talven lumia ja iho tuntui yhtäkkiä normaalilta. Ei mitenkään superupean hehkuvalta "pistoshoitoiholta" vaan niin kuin normaali iho on, hoidettuna huomaamaton. Joulukuun alussa tehdyn syväkosteutushoidon jälkeen en ole kokenut tarvetta esimerkiksi varata kosmetologiaikaa, mikä on ollut edellisinä talvina ihan pakkojuttu kutinan ja kiristelyn vuoksi. 

Mennessäni Mabeliin tsekkauttamaan ihon kuntoa olin ihan varma, että ennen-jälkeen kuvista tulisi ihan huikea muutoskuvasarja, sillä kosteutuksen lisäksi tunsin tosiaan nuorentuneenikin ainakin pari vuotta. Huvittavaa kyllä näytin oikeasti ihan täsmälleen samalle joulukuussa kuin tammikuussakin. Olin siis keksinyt koko nuorentumisen päästäni ihan vain placebona. Iho oli toki kosteammassa kunnossa mitä joulukuussa, mutta kaikki rypyt ja epätasaisuudet olivat siellä missä pitikin. Ja ihan hyvä niin. Se mikä kuitenkin loisti poissaolollaan oli joka talvi aktivoituva kipeä akne, joka ei ole tänä talvena oireillut juuri ollenkaan. 

Iho heti pistosten jälkeen
Kuvassa iho heti pistosten jälkeen

SUOSITTELENKO JUVEDERM VOLITE HOITOA

2 ml Pistosainetta on melko suuri määrä ja maksaa perusihonhoitoon verrattuna paljon, yhteensä 650€. Jos et oikeasti koe pintakuivuutta ihan jatkuvana riesana ja se ei aiheuta sinulle esimerkiksi aknea, kokeilisin kyllä aluksi jotain edullisempaa hoitoa kuten mikroneulausta ja hyviä kosteutustuotteita, joita Mabelistakin saa pistoshoitona tehtävää syväkosteutushoitoa edullisemmin. Jos taas olet kaltaiseni kaikkea kokeillut tapaus, jolle pintakuivuus tuo myös kutinaa ja kipua, harkitsisin ehdottomasti hoitoa. 

Itse mietin jo ensi talvea ja aloinkin nyt pistämään säästöön joka kuukausi kosmetologista ja tehotuotteista säästyneitä rahoja, jotta voin sitten loppusyksystä uusia hoidon seuraavaa yhdeksää kuukautta varten. Vaikutusajan kuukausia kohden Juvedem Voliten hinta on kuitenkin vain vähän yli 70 euroa, jonka moni pistää esimerkiksi ripsiin tai kynsiin sen kummemmin miettimättä. Kuivasta ihosta kärsimättömän voi olla vaikea ymmärtää ulkopuolelle näkymätöntä hyötyä, mutta talviaikana ihonsa kanssa temppuilevat ymmärtävät varmasti sen fiiliksen, kun iho VAIN ON, eikä sitä tarvitse hoitamalla hoitaa tai miettiä jokaista ulkoilukertaa ja saunomista uhkana. 

LISÄÄ PISTOKSIA, KIITOS?

Olen talven aikana miettinyt paljon epäluuloista suhtautumistani pistoshoitoihin ja oman kokemukseni jälkeen ymmärtänyt, että samoin kuin minä sain visuaalisesti häiritsevän aknen ainakin hetkellisesti pois pistoksilla, saa moni muukin apua pistoksista esteettisesti. Ja tavallaan kun kynnys on ylitetty, esimerkiksi kyynelurien täyttö tuntuu nyt huomattavasti arkisemmalta asialta kuin ennen. Että ihan samalla tavallahan sitä hakee freesausta kampaajalta kuin hakisi pistoksia tekevältä sairaanhoitaltakin. En ole vielä varannut aikaa mihinkään tämän hurjempaan, mutta ajatustasolla ymmärrän vähän paremmin esteettistenkin pistosten mahdollisuudet enkä vaan niitä negatiivisia puolia, mihin olen itse ajatuksissani keskittynyt.

TARJOUS: Kun Mabelissa kuultiin minun kirjoittavan hoidosta, halusivat he tarjota syväkosteutushoitoon pienen edun seuraajilleni. Maaliskuun loppuun mennessä varatut 2ml täyteainetta sisältävät Juvederm Volite hoidot saat nyt hintaan 590€ (norm 640€), kun mainitset kuulleesi hoidosta kauttani. 


0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images