Järjestelyä opettelemassa (sis. alekoodin Tarramonsterille)

mainos: Tarramonsteri Tämän postauksen tarjoaa Tarramonsteri. Koodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2...


mainos: Tarramonsteri

Tämän postauksen tarjoaa Tarramonsteri. Koodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2. saakka. 


Juttelimme kaverini kanss viime viikolla chatissa ja hän kertoi minimalismin pitävän hänet jollain tavalla järjissään. Että tässä kaikessa yltäkylläisyydessä on ihanaa, että on vain lempiasioita, kuten muutamat lempivaatteet ja korut. Kaiken muun hän on kierrättänyt eteenpäin. Ymmärrän hyvin, mutta en itse pystyisi moiseen. Minulla ei ole vain ihan muutamia lempiasioita, vaan niitä on tosi paljon. On lempivaatteet retkelle, lempivaatteet arkeen, lempivaatteet kun lähden kaupungille, lempikorut värikkäisiin päiviin ja lempikorut hillitympiin hetkiin. Ja sama homma myös lapsella, tosin hänen lempiasiansa liittyvät vahvasti vielä vain tekemispuoleen. Löytyy niin pikkulegoja kuin kirjoja, lautapelejä, konsolipelejä, käytettynä ostettuja konsoleita , figuureita, figuurienmaalaustarvikkeita.... ymmärrätte pointin.

Me ihmiset olemme kuitenkin hyvin erilaisia. Osaa tavaramäärät ahdistavat, osaa taas ei. Itselleni tavaroiden määrä ei tuo ahdistusta, mutta se, että niistä joutuu KOKO AJAN huolehtimaan ja etsimään on rasittavaa. Oikeastaan vasta viime vuonna ymmärsin, että meillä ei ollut omia paikkoja juuri millekään asialle, ei vaatteille eikä leluille. Ne vain seilasivat paikasta toiseen ja kun tarvehetkellä jotain tiettyä asiaa ei yllätysyllätys löytynyt, OSTIN UUDEN samanlaisen tilalle. Ja tämä on se ongelma, joka saa mun hermot kireäksi. 

Vaatekaapissa ei näytä samalta kuin Mrie Kondolla, mutta ei haittaa

Viime vuonna aloitinkin järjestelyprojektin, joka on jatkunut pikkuhiljaa myös lapsen huoneen puolelle. Asioille on pikkuhiljaa alkanut löytymään ihan omia paikkoja, mikä on vaatinut melko paljon työtunteja. Eräänäkin iltana aloin miettimään eteisen kenkäsäilytystä uusiksi ja lopputulos oli, että lähdin hakemaan yksin bussilla isoa ja korkeaa varastohyllyä ja roudasin sen siis käsivoimin bussilla kotiini. Vaan onpa ollut IHANAA että kengät ovat viimein siististi rivissä ja helposti löydettävissä. 

Apuna järjestelyssä on ollut järjestelijä Laura Holmströmin instagramsivu, erilaiset kenkälaatikot ja muut eripariset boksit sekä Tarramonsterin järjestelytarrat, joilla olen voinut nätisti merkitä tavaroiden paikkoja. Moni varmasti muistaisi ilman tarraakin missä säilyttää retkeilytavaroitaan, mutta minulle ne tuo selkeyttä omaan päähäni, paikka on tavallaan nyt pyhitetty vain tietyille asioille, joten kynnys tunkea siihen hyllyyn muuta kasvaa. Samoin toivon toimivan myös lapseni pään, sillä lastenhuoneen järjestely on vielä pahasti keskeneräinen ja vaatii lapseltakin ainakin yhden vapaapäivän, jotta se saadaan tehtyä. 

Koska visuaalisuus ei kaapin sisällä ole itselleni mikään tärkeä asia, olen pyrkinyt etsimään tavaroille säilytysratkaisuja, jotka meiltä kotoa jo löytyy. Siksi käytössä on sikin sokin kauniimpia koreja kuin pahvisia kenkälaatikoita. Kenkälaatikoihin kirjoitan ihan vain tussilla päälle sisällön, hyllyjen reunoissa ja muovisissa/puisissa koreissa käytän tarroja apuna. Järjestelytarrojen eduksi lasken, että ne ovat pehmeästi pintoihin liimautuvia ja liimautuvat jopa muutaman kerran uudelleen jättämättä jälkiä edelliseen pintaansa. Olen voinut nimetä säilytyspaikkoja helposti, mutta myös vaihtamaan paikkaa tarvittaessa. 


Järjestelyprojekti ei ole mikään viikonloppuprojekti, vaan vaatii aikaa ja myös sitoutumista miettiä mitä tavaraa tarvitsee ja mitä ei. Jos sille ei ole paikkaa kotona, onko se edes tarpeellinen?

Järjestely jatkuu täällä tänäkin viikonloppuna, esimerkiksi sukset seisovat tällä hetkellä olohuoneen seinää vasten ja kellari odottaa muutamia ylimääräisiä huonekaluja. Järjestelyn lisäksi ajattelimme kyllä myös hiihtää ja laittaa pitkän kaavan kautta ruokaa, joten ihan pelkkää tavararumbaa ei onneksi viikonloppu koskaan ole. Ja hyvä niin!


Tämän postauksen tarjoaa TarramonsteriKoodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2. saakka. 

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images