Hoikentavalla kauneusmatkalla Järvenpäässä

Mulla on ollut yleissivistyksessä Järvenpään mentävä aukko, joka täyttyi tänään kun lähdin kauneusmatkalle Järvenpäähän. Kyllä, siis ...


Mulla on ollut yleissivistyksessä Järvenpään mentävä aukko, joka täyttyi tänään kun lähdin kauneusmatkalle Järvenpäähän. Kyllä, siis Järvenpäähän, pikkukaupunkiin 30 minuutin junamatkan päässä Helsingistä. Sain jo aikoja sitten virolaista luonnonkosmetiikkaa myyvältä Handmade Cosmeticsilta kutsun tulla testaamaan TurBliss-turvevartalohoito paikalliseen Sabaidii Beauty&Spahan. Olen viimeisen vuoden aikana hurahtanut turpeeseen kyynärpäitäni myöten ja päässyt mm. Suomen johtavan  turvetutkijan, geologi Riitta Korhosen kotiin turvesaunaan ja turveoppiin, joten tottakai myös kauneushoitolassa tehtävä hoito kiinnosti. Kun Riitan turvesaunassa käytimme 100% turvetta, johon ei ole lisätty mitään, kauneushoitolassa turve oli toki pääosassa, mutta turpeen seassa oli myös katajanmarjan kukkavettä, unikonsiemeniä sekä merisuolaa.

Kokemus oli ihana! Perinteisestä turvevartalohoidosta poiketen TurBlissin hoitoturve oli rakeista ja se hierottiin ihoon pyörivin liikkein, jolloin unikonsiemenet ja merisuola kuorivat ihoa ja saivat turpeen humus- ja fulvohapot vaikuttamaan entistä paremmin. TurBliss hoitoturve hierottiin kehoon osissa, käärittiin hyvin ja tehoajan jälkeen hoitoturve hierottiin pois lämpimillä pyyhkeillä. Ihosta oikein tunsi, kuinka mikroverenkierto aktivoitui, mutta ihme kyllä hoito oli perinteistä turvehoitoa hellempi, eikä iho punoittanut juurikaan hoidon jälkeen.

Turvehoidon idea on, että bioaktiiviset aineet nopeuttavat aineenvaihduntaa ja poistavan kudoksista kuona-aineita ja nesteitä. Niin vartalo- kuin kasvonaamiotkin parantavat hoidettavan alueen verenkiertoa ja mikroverenkiertoa ja kuten olen TurBlissin kasvonaamioita ylistänyt, vaikutuksen tuntee ihan heti. Vartalohoidon yhteydessä sain myös TurBlissin 24 karaatin kosmetologista kultaa sisältävän turvenaamion kasvoilleni ja vaikka järki sanoo, että kulta olisi vain markkinointitemppu, eron kullattomiin naamioihin huomasi heti. Kulta teki naamiosta hellävaraisemman tuntoisen iholle ja iho ei ollut ollenkaan niin punainen, mitä muiden turvekasvonaamioiden jälkeen. Lisää kullan vaikutuksista voit lukea täältä.


Turvehoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä ja muistaa jatkaa runsasta vedenjuomista muutama päivä myös hoidon jälkeen. Turpeen aineenvaihduntaa kiihdyttävä vaikutus ei poistu hoidon loputtua, siitä se vasta alkaa ja kokemuksesta tiedän, että pissalla saa juosta melko tiiviiseen tahtiin :) Aineenvaihdunnan lisäksi turpeen on todettu vaikuttavan positiivisesti mm. akneen, psoriakseen, ihottumiin, nivelvaivoihin ja luonnollista estrogeenia sisältävänä raaka-aineena sillä on hoidettu myös esimerkiksi kuukautisvaivoja ja vaihdevuosioireita. Estrogeenista ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sitä on turpeessa minimaalisen vähän ja vartalohoitoja ei tietenkään tehdä päivittäin. Ja eihän turvehoidot mikään uusi juttu ole, vaikka Suomessa vieläkin harvinaisia. Keski-Euroopassa turvehoitoja on tehty yli 200 vuoden ajan ja myös Viro on yksi edelläkävijämaa turpeen käytössä. Virossa TurBlissin tuotteet ovatkin voittaneet monia arvostettuja kosmetiikkapalkintoja, joten ehkä me suomalaiset vaan tullaan tässä asiassa jälkijunassa. En edes ymmärrä miksi näitä ei myydä joka verkkokaupassa, kannattaisi kyllä.


Turvetuotteiden lisäksi TurBlissiltä ilmestyi ihan viime viikolla uusi todella tuhti marjaöljyseoitus, joka on hyvin mielenkiintoinen tuote. Se on koostumukseltaan kuin tervaa ja levitetään näppärällä roll-on pullolla. Öljyn nimi on suomennettuna Maaginen marjaöljy ja kieltämättä se tuntuukin siltä. Olen viikon ajan testaillut öljyä ja tykkään valtavasti tuosta roll-on ominaisuudesta, jolla öljyä on tosi näpärä levittää ohut kerros iholle. Ja miten ihana paketti! En voi sille mitään, mutta se miten kosmetiikka on pakattu merkitsee mulle tosi paljon. Hoitavien ominaisuuksien lisäksi kosmetiikan käyttäminen on meditatiivista ja kokemukseen vaikuttavat kyllä myös tuoksu ja ulkonäkö. 

Mikäli turve on ihan uusi juttu, kannattaa lukaista myös muut TurBliss-juttuni:Kuten eräskin ystäväni toteaisi, mä olen nyt tällainen turvelähettiläs. Mutta mulla nämä tuotteet toimii tosi hyvin. Olisikin kiva kuulla oletteko te testanneet turvenaamioita ja suovesisuihkeita? Mitäs tykkäätte?

3 kommenttia

 1. Mulle tää turve juttu on jotain ihan uutta, mutta kuulostaa ihan älyttömän mielenkiintoiselle ja testaamisen arvoiselle! :)

  Rentoutumista tulee harrastettua vähän liian harvoin, mutta pelkästään näitä kuvia katsomalla tulee rentoutunut olo. Eli pakko tätä on jossain kohtaa testata! :D

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanan "kotimaisen eksoottiselle". Pitääkin joskus kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Tuo turvehoito on ihana ❤️ Sain kerran lahjaksi tuollaisen turvehoidon :) Leppoisaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images