TurBliss turvenaamio apuna ihonhoidossa

Vuosi sitten näihin aikoihin ihoni voi paremmin, mitä tänä syksynä ja aloin kuukausi takaperin kiinnittämään huomiota siihen, miten ihonhoit...

turbliss turve ja ekopharma kasvovesi


Vuosi sitten näihin aikoihin ihoni voi paremmin, mitä tänä syksynä ja aloin kuukausi takaperin kiinnittämään huomiota siihen, miten ihonhoitorutiinini ovat muuttuneet vuodessa. Huomasin kaksi muutosta, joista ensimmäinen oli vaivihkainen siirtyminen hoitavasta mineraalimeikkipohjasta markettikamaan ja toinen turvenaamion käytön lopettaminen. Kummassakin syynä oli lempparituotteen loppuminen ja ettei tuotteita saanut hankittua helposti kauppareissun yhteydessä, joten olin vain jättänyt hankinnan myöhäisempään ajankohtaan. Ja unohtanut koko jutun.


Käytin aikaisemmin turvenaamiona virolaista Vestige Verdant-naamiota, mutta nyt tilasin kokeeksi toista niin ikään virolaista turvenaamiota, TurBlissiä. Olen huomannut turvekasvonaamion auttavan mulla tosi hyvin ihon epäpuhtauksiin, se tuntuu kuin imevän epäpuhtaudet pois ihosta kuivattamatta ihoa muuten. Turve sisältää hulppeat määrät humushappoa (n. 28% kuivapainosta) sekä fulvohappoa (n. 10% kuivapainosta) sekä pienempiä määriä  kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.


turbliss turve ja ekopharma kasvovesi4turbliss turve ja ekopharma kasvovesi3


Hankin oman TurBlissini suomalaiselta Handmade Cosmeticsilta. Nyt käytössäni oleva kiristävä ja vahvistava naamio sisältää turpeen lisäksi ruusuvettä sekä sitruunamelissavettä, säilöntäaineena on käytetty natriumbentsoaattia sekä kaliumsorbaattia. Säilöntäaineet eivät mua erityisesti haittaa, mutta sarjalta löytyy myös pelkkää kosmeettista turvetta sisältävä naamio. Itse tilasin pari erilaista 60ml purkkia ihan testimielessä, toinen oli tänä vuonna Viron parhaan miesten hoitotuotteen palkinnon saanut miesten bioaktiivinen naamio, jossa on vaikuttavana aineena myös teepuuvesi sekä piparminttuvesi. Tätäkin aion siis käyttää itse.


Turvenaamio voi olla kasvoille melko voimakas kokemus ja turvetta suositellaankin pidettävän iholla vain 5-10 minuuttia. Koska naamion tulee olla kostea, suihkuttelen naamion päälle EkoPharman uudistunutta Mustaherukka kasvovettä, jonka pääraaka-aineet ovat mustaherukan lehtiuute sekä kurkku-uute eli saan samalla mm. välttämättömät omega 6 ja 3 vitamiinit ihoon. Pestyäni naamion pois iho on yleensä todella punainen (kts. kuva instasta!), lähes palaneen näköinen. Se on kuitenkin normaalia ja turpeen aiheuttamasta ihon mikroverenkierron nopeutumisesta. Suihkuttelen vielä Mustaherukka kasvovettä iholle ja annan ihon värin tasaantua ennen kosteusvoiteita ja öljyjä.


Turve + mustaherukka kombo on toiminut loistavasti ja iho on saanut takaisin heleyttä heti rutiinin uudelleen aloittamisen jälkeen. Koska Kaamoksen mummo tekee työkseen turvehuopatöitä, soittelin pari iltaa sitten hänelle kysyäkseni mitä ihmettä turve oikein saa aikaan. Vastauksen sijaan hän kutsuikin minut lauantaina geologi Riitta Korhosen luo turvesaunaan, joten saankin oikean turveasiantuntijan kertomaan vaikuttavista aineista enemmän. En malta odottaa, sillä aina kun olen turpeesta etsinyt tietoa, pomppaa Riitan nimi esiin. Tosi kiva myös kokeilla turvesaunaa - mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.


turbliss turve ja ekopharma kasvovesi2


ps. Kuvissa näkyvä puolipallon muotoinen kaveri on viime viikolla testiin saamani Konjac Sponge. Konjac sienen juuresta tehty pesusieni on nyt ollut viikon käytössä, joten fiilikset siitä tulevat blogiin myöhemmin.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Hei, saanko kysyä sulta tuosta EkoPharman kasvovedestä? Onko uudistuneessa versiossa ruusuvesi incissä ekana, vaiko mustaherukanlehtiuute? Mulla on sellainen, jossa mustaherukanlehtiuute ekana. Rakastan sitä, enkä kestä jos se lopetetaan!! Pikaisella googletuksella löydän kahtaa eri versiota tuotteesta, mutta kumpi on uusi ja kumpi poistuva versio? Kiitos jos ehdit vastata :)

  VastaaPoista
 2. Siis tää mustaherukan lehtiuutteeseen tehty on se uudistettu versio, joka on ihan huippu! Edellinen mustaherukkasarjan kasvovesi oli vesipohjainen (eli incissä nyt ekana uute, ennen vesi). Ei Ekopharman tuotteissa ole missään ekana ruusuvettä, ellen ihan väärin muista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta!:) Joo, sitten mulla on onneksi sitä uutta versiota ja se on tosiaan huippuhyvää! Olisinkohan sitten törmännyt kirjoitusvirheeseen incissä tai jotain?

  Löysin EkoPharman Mustaherukka -sarjan aivan hiljattain kun etsin hellävaraisia tuotteita kiukuttelevalle iholleni (mulla oli POD, eli suunympärysihottuma, jonka takia iho oli punoittava, ärtynyt ja hilseilevän kuiva). Onneksi löysin, sillä vain muutamassa päivässä punoitus ja hilseily katosi, ja POD on pysynyt poissa! :)

  VastaaPoista
 4. Löysin sattumalta vanhan mustaherukkakasvoveden ja totta turiset, kyllä siinä ruusuvesipohja on! Mutta uusi on siis mustaherukkauutepohjainen suihkutettava versio.

  Noi EkoPharmathan on kehitetty just herkälle iholle. Toinen hyvä sarja sun iholle voisi olla BTB13, joka on saman yrityksen toinen kosmetiikkasarja. Se on suunnattu vielä enemmän ongelmaiholle (BTB13 medical) ja siinä on ainutlaatuinen hyaluronihapon, l-karnitiinin ja orootttihapon yhdistelmä, joka vaikuttaa kantasoluja aktivoivasti. Se tavallaan "pakottaa" ihon toimimaan kuin terve iho, eli tuottamaan terveitä ihosoluja :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images