Kultaa ja suovettä iholle

Ihonhoidon runsaudensarvesta päivää! Nyt on niin, että käsisssäni ovat tuottteet, mitä 99.9% todennäköisyydellä et ole kokeillut, mutt...


Ihonhoidon runsaudensarvesta päivää! Nyt on niin, että käsisssäni ovat tuottteet, mitä 99.9% todennäköisyydellä et ole kokeillut, mutta toivottavasti tämän postauksen jälkeen kokeilet. Kyseessä on niinkin eksoottinen aine kuin virolainen suovesi eli turpeennoston aikana kerätty 100% luonnontuote. Merkki on jo blogistani tuttu TurBliss, jonka turvenaamioon hullaannuin viime vuoden puolella.  Jutun TurBliss-turvenaamiosta löydät täältä.

Turpeen ja turve- eli suoveden juju kauneudenhoidossa on, että nämä raaka-aineet sisältävät todella isoja pitoisuuksia fulvo- ja humushappoja sekä esimerkiksi kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä. Turve enemmän, suovesi vähemmän. Naamiona käytettynä turve on ihoa aktivoiva ja syväpuhdistava, happopitoisuuden takia sanoisin turvenaamioiden olevan voimakkaammin kuorivia kuin vahvinkaan luonnonkosmetiikan happokuorinta ja ihosta kyllä huomaa, että pintaverisuonet ovat naamion jälkeen aktiiviset vielä pitkään. Suovesi taas on optimaalinen kasvovesi, sillä suoveden on todettu vaikuttavan positiivisesti ihon kimmoisuuteen, pehmeyteen, kosteuteen ja talinerityksen tasapainoon. Iho ei käytön jälkeen punoita eikä kiristä ja iho tuntuu pitkään kosteutetulta.


Tykkään itse suihkuteltavista kasvovesistä, joita voi sumuttaa jopa meikin päälle päivän mittaaan. Turblissiltä löytyy kaksi kasvovettä, 100% luonnollista suovettä sisältävä suihke sekä suovettä, kultaisia mineraalipigmenttejä sekä 24 karaatin kultaa sisältävä suihke. Kumpikin hyviä, mutta tuo kultasuihke on vaan niin mieletön jo ihan turhamaisuussyistä, minimaalisen hennosti kimmeltävä kultasuihke on positiivisella tavalla ylellisin kosmetiikkatuote, jota kaapistani löytyy. Se ei ole glitterinen tai shimmerinen vaan ihan todella maltillista hohdetta kasvoille tuova suihke. Kullan tehtävä suihkeessa on toksiinien poisto sekä ihon kirkastaminen. 

Jos näistä TurBlissin kasvovesistä pitäisi valita vain toinen, valinta ei todellakaan olisi helppo. Ihonhoidollisesti edullinen suovesisuihke toimii kuin unelma (toinen pullo jo menossa), mutta kultasuihke on kuitenkin kokonaisvaltaisesti hemmottelevampi ja sitä sumutellessa ei voi kuin hymyillä. Ehkä tässä tullaan siihen, mitä käyttäjä kosmetiikalta hakee: jollekin se on tehokasta ja luonnollista ihonhoitoa, jollekin kosmetiikka tarjoaa myös pieni meditaatiohetken ja omaa aikaa, jossa kullan kimallus on ehdottomasti plussaa. Mä olen vuodessa muuttunut tehokkaan ihonhoidon ihmisestä kimallusharakaksi, joten kyllä pakko sanoa että tilin salliessa valitsisin kultasuihkun ;)


Virolaisessa kosmetiikassa on hauska piirre, että heillä ei monestikaan ole käytössä luonnonkosmetiikkasertifikaatteja, vaikka maassa on useita kymmeniä luonnonkosmetiikkaa valmistavia yrityksiä. Tuotteita kuitenkin palkitaan sikäläisissä naistenlehdissä paljon isommalla volyymillä, mitä Suomessa ja parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet saavat kylkeensä tarran, jossa kerrotaan palkinnosta. TurBliss on voittanut turvenaamioillaan ainakin Anne&Stiil-lehden vuoden ihonhoitotuote palkinnon vuonna 2014, IluGuru palkitsi kuvissakin näkyvän miesten turvenaamion vuoden miesten ihonhoitotuotteeksi 2015 ja lanseerattuaan 24k kultasarjan, senkin sarjan naamio voitti Anne&Stiil lehden vuoden ihonhoitotuotepalkinnon vuonna 2015. Naamioille kannattaa kyllä antaa mahdollisuus, mutta kasvosuihkeet ovat jopa enemmän mieleeni, sillä niitä voi käyttää päivittäin.

Kasvovedet on saatu handmadecosmetics.fi verkkokaupasta, jonka omistaja Eva oli bongannut edellisen TurBliss-postaukseni ja halusi siksi lahjoittaa kasvovedet testiin. Handmade Cosmetics on pieni kellokoskelainen virolaista luonnonkosmetiikkaa myyvä yritys ja en hyödy ostoistanne mitenkään. Eva laittoi nuo pienemmät naamiot sekä kummatkin kasvovedet tänään pyynnöstäni -15% alennukseen, joten esimerkiksi supersuosion naapurimaassa saavuttaneen TurBliss-naamion saa nyt alle kympillä. Koriin kannattaa napata myös #ihanmieletön Sohvyn appelsiini-porkkana vartalovoide, heittämällä paras vartalorasva mitä olen hetkeen kokeillut ja hei, porkkana ja aurinko vähän keväämmällä, juu andörständ.

Olinko oikeassa, että nämä suovesisuihkeet eivät olleet vielä tuttu juttu? Vai tunnustaako joku muukin suihkuttelevansa jo päällensä kultaa ja suovettä?

8 kommenttia

 1. Erästäkin meikiblogistia vahdanneena mieleen on jäänyt ruusukultaa sisältävä seerumi, jota tiputellaan meikkivoiteen sekaan- ja tuo kasvosuihkehan ois hintsusti hennompi luonnollinen vastike :D Mulla on noita kimallusjuttuja niin tukkaan kuin vartalolle ties kuinka, mut tää. Joo. Kasvovedet on niin käteviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän itse käytän tosi paljon luonnonkosmetiikkaa myös meikeissä ja siksikin tää kultasuihke on ihana, ei vastaavaa vain ole olemassakaan. Mutta etten johda harhaan, kimallus on siis ihan tosi minimaalista, joten mitään kunnon kultahuntua tällä ei (mielestäni onneksi!) saa aikaan. Suovesi ja turve toimivat muuten päänahkaankin hyvin :)

   Poista
  2. Aa, toi suihke olikin nettisivuilla myös hiukset-osiossa :D

   Tosi monessa bronzerissa, samoin kuin korostustuotteessa, on myös valoa heijastelevaa kimalletta- mitään peittävää kultanaamioita en tolta suihkeelta ois oottanutkaan.

   Poista
 2. Ai niin, kuinka kauan toi alennus on voimassa?

  VastaaPoista
 3. Tuoksutunteilijana piti vielä kysyä, mille tämä kullalla silattu suosuihke haisee, vai haiseeko? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuoksu yhtään millekään, sisältää siis vain kellertävää suovettä ja mineraaleja mm. kultaa. Kuvissa tuote on sekoitettuna, jos menet Instagramiini niin löydät muutaman viikon takaa videon, missä näet tuon suihkeen "liikkeen" eli kun sekoitan sitä, mineraalit sekoittuvat hauskasti.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images