Hyvin siedetty SiderAL rautavalmiste nyt myös lapsille ja nuorille

mainos: SiderAL Olen kärsinyt raudanpuutteesta nuoresta lähtien. 90-luvulla ei tietenkään puhuttu ferritiinistä mitään, mutta hemologiiniarv...

mainos: SiderAL


Olen kärsinyt raudanpuutteesta nuoresta lähtien. 90-luvulla ei tietenkään puhuttu ferritiinistä mitään, mutta hemologiiniarvoni ovat olleet aina matalahkot. Ei niin matalat, että asiaa olisi sen kummemmin alettu tutkimaan, vaan siinä rajoilla, että asia tuli puheeksi jokainen terveydenhoitajan käynti. Hoitometodiksi tarjottiin sekä rautavalmisteita että rautapitoista ruokavaliota. Siihen aikaan se tarkoitti rautavalmisteen ottamista yhdessä appelsiinimehun kanssa, jotta c-vitamiini edesauttaisi raudan imeytymistä sekä suositusta syödä maksalaatikkoa ja pinaattilettuja.

Koska olen ollut herkkä rautavalmisteille eikä mikään tuntunut toimivan, olen tottunut syömään rautapitoista ruokaa (muutakin kuin maksalaatikkoa) ja välttelemään niiden kanssa raudan imeytymistä heikentäviä ruokia kuten maitoa. Vasta ihan viime vuosina olen löytänyt itselleni sopivan, erittäin hyvin siedetyn sukrosomiaalisen SiderAL-rautavalmisteen jonka avulla olen saanut kohotettua sekä hemoglobiiniani että ferritiiniarvojani ja säännöllisellä käytöllä myös pidettyä arvot itselleni sopivina. Tämä on ollut hyvä juttu sekä jaksamiseni kannalta että arjen hallinnan kannalta, sillä SiderAL-rautavalmisteet eivät tarvitse erityistä ruokavaliota toimiakseen. Ne voi ottaa millloin tahansa, minkä kanssa tahansa. 

Lue lisää SiderAL kokemuksistani postauksesta Näin sain ferritiinini nousemaan

SiderAL puhuessani moni ihmettelee miten rautavalmisteeni oikein toimii, jos sen kanssa ei tarvitse vältellä mitään ruokia eikä se aiheuta monille sivuvaikutuksiakaan. Tiivistetysti SiderAL vaikutus perustuu sukromiin eli kuoreen jonka sisään rauta on valmisteessa pakattu. Kyseessä on ihan pieni molekyylitason juttu, minkä avulla rauta ei kohtaa vatsassa hapettavia vatsahappoja, vaan raudan imeytyminen alkaa tavanomaista rautavalmistetta myöhemmin ohutsuolessa. Ja koska imeytymismekanismi on erilainen mitä perus rautavalmisteissa, antaa se tiettyjä etuja kuten sen, ettei ruoka-aineita tarvitse vältellä vanhaan tapaan. Suurempi etu on tottakai se, että yhä suurempi määrä ihmisiä voi ylipäätään käyttää rautavalmisteita, kun sukromi ja imeytymistapa ehkäisevät monien rautayliherkkien sivuvaikutuksia. Itselleni raudan sietokyky on se suurin syy käyttää SiderAL:ia. 

Lue lisää SiderAL valmisteiden tieteellisestä näytöstä

Kuten alussa kerroin, on omissa rauta-arvoissani ollut parannettavaa jo nuorena. Ja sen vuoksi ilahduin kuullessani, että aikuisille suunniteltujen SiderAL Forte tablettien ja SiderAL Folic jauhepussien lisäksi valikoimaan on tullut myös SiderAL Junior, joka on erityisesti lapsille ja nuorille kehitetty rautavalmiste, jonka edut ovat samat mitä aikuisten versioissakin! Omalla lapsellani raudanpuutetta ei onneksi ole, mutta ihan testimielessä annoin omalle lapselleni muutaman pussukan maisteltavaksi ja hän luuli makealta kolalta maistuvaa jauhetta jonkinlaiseksi uudeksi karkiksi. Pettymys olikin kova, kun kerroin ettei nämä aamupalalla nautitut pussukat jää hänen ruokavalioonsa vaan jatkaa matkaa toiseen lapsiperheeseen, jossa niistä on myös terveydellistä hyötyä. Mitään sivuoireita ei lapseni saanut SiderAL junior pussukoista, mutta toisaalta eihän hänelle sellaisia tulisi muistakaan rautavalmisteista - ei voi tietää kun ei ole testattu. 

Sen sijaan itse olen testannut ja kokenut SiderAL Folicit parhaiksi rautavalmisteiksi itselleni ja niin ovat monet muutkin seuraajistani. Aina kun kerron Instagramissa SiderAL:sta tai pussukka näkyy aamupalakattauksessa saan viestejä, joissa kiitetään muutaman vuoden takaisesta vinkistäni testata juuri tätä rautaa. Monet kertovat sen korjanneen radikaalisti paremmaksi erityisesti matalia ferritiiniarvoja ja tämän myötä yleistä olotilaa. Jos siis kärsit raudanpuutteesta ja perinteiset rautavalmisteet eivät sinulle sovi, suosittelen lämpimästi kokeilemaan SiderAL:a joko tablettina tai jauheena. 

Sen sijaan rautapitoisen ruokavalion skippaamista nurkkaan en suosittele, sillä terveellinen ruokavalio ja ruuasta saatava rauta ovat tottakai aina hyviä juttuja, rautavalmisteesta riippumatta!

Kimppadiili: Kun ostat kolme SiderAL rautavalmistetta Askelterapia.fi:sta saat ne kimppadiilillä hintaan 59,90 ja säästät yli 13 euroa.
0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images