Suomessa valmistettu puusänky on tehty kestämään

 mainos HKT Talvitie oy Pienen kodin sisustusongelmat eivät ole usein kovin pieniä, vaan huolellista mietintää vaativia asioita. Tyypillises...

 mainos HKT Talvitie oy


Pienen kodin sisustusongelmat eivät ole usein kovin pieniä, vaan huolellista mietintää vaativia asioita. Tyypillisesti suomalaisessa kodissa on paljon tilaa, joten tarjolla olevat huonekalut ovat kookkaita ja tilaa ympärilleen tarvitsevia. Kun kaupunkiasunnossa neliöitä ei ole paljon ja kodin huoneilla on monta käyttötarkoitusta, joutuu huonekaluhankinnoissa käyttämään mielikuvitusta ja mittatilausmahdollisuus on enemmän kuin tervetullut vaihtoehto. 

Itse en ole erityisen kiinnostunut sisustamisesta, joten kevättalvella rikki mennyt sänky oli enemmänkin harmaita hiuksia tuonut kriisi kuin upea mahdollisuus päivittää kodin ilmettä. Kun kierrätettynä 11 vuotta sitten hankittu futonsänky sanoi itsensä irti oli kuitenkin selvää, että uusi sänky tulee hankkia. Haasteita hankinnassa aiheutti tulevan sängyn koko: minulla on todella hyvät suomalaiset futonpatjat koossa 120cm enkä halunnut luopua niistä, joten sängyn koon tuli olla 120cm leveä. Ei mikään helpoin nakki vuonna 2022, jolloin suurin osa aikuisten sängyistä on paljon leveämpiä. 

Nopeasti tuli selväksi, että kotimme tarpeita vastaavaa sänky olisi parasta teettää, jotta se palvelisi mahdollisimman pitkään ja saisin juuri sitä, mitä halusin. Eli erittäin tukevan, yksinkertaisen puusängyn, joka olisi valmistettu ammattitaidolla Suomessa. Selvitettyäni potentiaalista tekijää Suomesta löysin Ilmajoelta HKT Talvitie nimisen huonekaluvalmistajan, jonka valikoimista löytyi erittäin yksinkertainen Laveri-niminen sänkymalli, joka oli yksinkertaisuudessaan juuri sitä, mitä halusinkin. 


Tilaus Talvitieltä olisi hoitunut myös verkkokaupan kautta, mutta itse hoidin tilauksen puhelimella jotta sain kysyttyä muutamaa mietityttävää asiaa suoraa tehtaalta. Epävarmuutta valintaan toi korkea futonpatja sekä sängyn väri. Halusin sängystä luonnonvärisen, mutta välttää puun kellastumista. Puhelimen kautta sain hyvät vinkit sävyvalintaan ja päädyttiin värjäämään kirkasta lakkaa häivähdyksellä valkoista väripastaa, joka pitää puun sävyn kirkkaana. Myös patjadilemmaan sain hyvän vastauksen ja uskalsin tilata Laveri-sängyn ihan tavallisen korkuisena korkeasta patjasta huolimatta.

Puhelimessa aloin miettimään ääneen voisiko sängyn alle rakentaa jonkinlaisen säilytysmahdollisuuden petivaatteille, sillä pienessä kodissa kaikki extratila on tervetullutta. Kävi ilmi, että Talvitieltä löytyy valikoimistaan myös Laveri-sänkyyn sopiva vuodevaatelaatikko, jota voi tarvittaessa käyttää myös VARASÄNKYNÄ (!) ja näillä puheilla tilasin myös hieman verkkokauppatuotetta leveämmän laatikon sängyn alle. 

Pieni jännitysmomentti huonekalutilauksessani oli se, ettei Talvitien sivuilla ollut mitään kuvaa 120cm Laverista, valkoisella pastalla muokatusta lakan sävystä eikä myöskään sängyn ja vuodevaatelaatikon yhdistelmästä, joten tilauksen tehtyäni olin 4 viikkoa todella jännittyneenä olisiko ostokseni juuri sitä mitä halusinkin. Onnekseni näin oli, mutta juuri tästä jännityssyystä kirjoitan nyt tätä Talvitien mainospostausta, jotta jatkossa sängyn tilaajilla olisi vähän enemmän tietoa mitä ovat tilaamassa :D


Sänky on ollut käytössäni nyt noin kuukauden ja sanomattakin on selvää, että se on ehdottomasti tukevin ja laadukkain sänky mitä olen omistanut. Eikä hintakaan ollut paha, sänky yksin maksoi 620 euroa ja säilytyslaatikko himpun yli 300 euroa. Jos siis olet ostamassa pitkäikäistä ja laadukasta sänkyä, kannattaa Talvielle soittaa ja kertoa toiveista. Ammattitaitoiset ilmajokiset puusepät tekevät perussänkymalleihin myös muutoksia, kuten mun sängyssä värin muutos, sängyn keskellä olevan tukielementin siirto sivummaksi ja vuodevaatelaatikon levennys.

Nyt vähän haaveilen teettäväni sänkyni päätyyn yksinkertaisen irrallisen sängynpäädyn, jollaista Talvitien valikoimissa ei ainakaan vielä ole, mutta jonka tekemiseen he väläyttivät - jos ei vihreää niin ainakin keltaista valoa. 

HKT Talvietien sängyt tehdään Ilmajoella. Sängyn materiaalina käytetty puu on peräisin huonekalutehtaan läheltä Etelä-Pohjanmaalta.


0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images