Testissä Oppi&ilon kaksi lastenpeliä (ja -20% alekoodi)

Kaupallinen yhteistyö Oppi&ilon kanssa Olen huomannut yli seitsemänvuotisen äitiyshistoriani aikana, että lapsen ihanin ikä on aina ...

Kaupallinen yhteistyö Oppi&ilon kanssa

Olen huomannut yli seitsemänvuotisen äitiyshistoriani aikana, että lapsen ihanin ikä on aina NYT. Ja nyt taas on se ihana ikä käsillä, sillä ekaluokan joululoman lähestyessä lapsi on muuttunut ihan oikeaksi koululaiseksi, jonka kanssa voi tehdä aina vain enemmän yhteisiä juttuja. Katsomme yhdessä Putousta, leivomme ja pelaamme aina vaan haastavampia pelejä. Ennen pelatessa mun oli perherauhan nimissä ihan pakko antaa Kaamoksen voittaa, mutta viimeisen puolen vuoden aikana pelaamiseen on tullut uusia sävyjä ja itse pelaamisesta on tullut tosi kivaa. Ja siksi tänään kirjoitankin peleistä!

Ekaluokkalaisella on jo enemmän kärsivällisyyttä, taktikointikykyä, häviön sietokykyä (no aika vähän sitä) ja ylipäätään sellaisia taitoja, jotka tekevät pelaamisesta mielekästä myös aikuiselle. Yksi parhaimmista jutuista on, että ekaluokan jouluna tosi moni lapsi osaa jo LUKEA ja lukutaito mahdollistaa niin paljon!

Oppi&ilon peleistä parhaat eli Robogem Deluxe ja Arvaa mitä ajattelen!

Taitojen ja pelitaitojen kartuttua olin iloinen, että saimme tutulta yhteistyökumppaniltamme Oppi&ilolta todella mieluisen tehtävän. Kaamos sai valita heidän valikoimistaan kaksi lastenpeliä, jotka on suunnattu nimenomaan tällaisille pienille koululaisille ja tottakai myös heidän vanhemmilleen. Ja tehtävämme oli siis tottakai pelata ja miettiä kenelle pelien hyvät ja huonot puolet ja arvostella pelit. JEEEEEEE!!

Oppi&ilon tuotteet on lajiteltu heti etusivulta lähtien fiksusti iän mukaan, joten klikkasimme reteästi ekaa kertaa koululaissivun auki ja aloimme valintahommiin. Aika nopeasti Kaamos bongasi kiinnostavimmaksi peliksi Robogen deluxe -paketin, koska robotit nyt vaan ovat niin viis kautta viis. Toiseksi peliksi valitsimme yhdessä uuden Arvaa mitä ajattelen -perhepelin, sillä sekin kuulosti tosi hauskalle. Ja kun pelit saapuivat, olemme todellakin ottaneet testijaksostamme kaiken irti ja pelanneet monta kertaa päivässä.




Kukaan ei liene välttynyt tiedolta, että koodaus on nyt in. Ja mikseipä olisi, sillä vaikka arkielämässä lähes kaikki on koodattu jo valmiiksi toimimaan, on ohjelmointi tosi koukuttavaa hommaa. Olen itse tykännyt älypuhelimella pelattavista koodauspeleistä ja antanut lapsenkin niitä kokeilla, mutta erityisesti lapsille suunnattu koodauspeli on huikea juttu. 

Robogem on hauska peli, jossa robotit keräävät pelilaudalta timantteja kyytiinsä ja liikkuminen laudalla tapahtuu sattumanvaraisesti pelaajalle jaettavien koodauskorttien kautta. Timanttien etsimistä vaikeuttaa pelilaudalla olevat esteet, joten robotti pitää ohjelmoida kiertämään esteet ja löytämään timantit. Kaamos innostui Robogemistä heti ja kumma kyllä ymmärsi pelin kulun paremmin kuin minä :D Minulla meni pitkä tovi sääntöjen tavaamiseen, jotta ymmärsin miten peliä pelataan, mutta ymmärrettyäni miten koodauskortit jaetaan ja miten laudalla edetään, opin tykkäämään tästä pelistä myös paljon. Deluxe-versiossa mukana on myös lisäkortteja, joilla pelaamisesta voi tehdä haastavampaa taitojen kehittyessä.

Meille Robogem on kiva peli myös siksi, että sitä on helppo pelata myös kahdestaan. Ikärajana 6 vuotta on varmasti juuri oikea.

Arvosana: 4/5 
Äänekäs ystävä? No Jenni!!!

ARVAA MITÄ AJATTELEN:

Jos Robogemissä vaadittiin loogista ajattelukykyä, tässä pelissä vaaditaan ajatustenlukua! Ajattelin, että Arvaa mitä ajattelen on ihan kiva seurapeli, mutta vasta pelatessa sen hauskuus tuli esiin. Peli on aivan ihana! Idea on hyvin simppeli: Pelissä on mikä-kortteja ja millainen-kortteja, joista muodostuu hassuja sanapareja kuten "äänekäs ystävä". Pelaajan on mietittävä mitä sanaparista tulee hänelle itselleen mieleen ja mitä muut voisivat ajatella sanoista ja kirjoittaa sitten vastaus omaan korttiinsa. Jos pelaajat ovat kirjoittaneet korttiinsa saman sanan, he saavat pisteen.

Peli on hauska ja vasta lukemaan ja kirjoittamaan oppinut Kaamos nauttii tosi paljon, että voi olla mukana tällaisessa uusia taitoja vaativassa pelissä. Nauroimme Kaamoksen ja kaverimme Jennin kanssa silmät vettä valuen pelatessamme, varsinkin kun olimme kaikki yksimielisiä, että äänekäs ystävä on tottakai Kaamoksen päiväkodin hoitajana työskennellyt Jenni itse.

Arvaa mitä ajattelen on muuten ihan täydellisen hauska ja mukaansa tempaava peli, mutta koska sen pelaamiseen tarvitaan vähintään kolme pelaajaa, saa peli siitä pienen miinuksen. Mutta vain tosi pienen!

Arvosana 4.99/ 5


Ja hei, muistatteko muutaman vuoden takaisen oodini Oppi&ilon puuhapakoille, joiden kautta Kaamos innostui harjoittelemaan kynän käyttöä? Näitä pakkoja on myös koululaisille ja niissä on paljon erilaisia pulmia ja tehtäviä, joiden parissa vierähtää aika vauhdilla!

Tilasin pelien mukana meille muutamat koululaisille suunnatut puuhakortit, joista annoin Koodauspläjäyksen nyt ennen joulua tehtäväksi ja piilotin keskittymiskykyä ja logiikkaa kehittävän Pulmapakan ja taikatemppuja opettavat Hokkuspokkus-puuhakortit joululahjapiilooni. Koodauspläjäyksessä harjoitellaan tottakai samoja Robogemissäkin tarvittavia koodaus- ja ohjelmointitaitoja ja mikä parasta, numeroiden kirjoittamista muuallekin kuin matematiikan kirjaan! Osa tehtävistä on vielä ekaluokkalaiselle vähän hankalia, joten tekemistä riittää pitkäksi aikaa ja onneksi pieleen menneet tehtävät on helppo pyyhkiä pois ja aloittaa alusta.

Näillä peleillä ja puuhilla pärjätäänkin sitten taas ainakin vuosi eteenpäin!

ETU: Koodilla MUTSI saat kaikki Oppi&ilo -tuotteet -20% alennuksella 16.12. saakka! Muistathan myös, että Oppi&ilo tarjoaa kolmen (tai useamman) tuotteen ostajalle aina ilmaiset postikulut :)

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images