Pienet oivallukset auttavat lasta oppimaan (sis. -25% alekoodi Oppi&ilolle!)

Kaupallisessa yhteistyössä Oppi&ilo Minulla on ollut aina vankka usko siihen, että lapset oppivat tarvittavat asiat ennemmin t...

Kaupallisessa yhteistyössä Oppi&ilo


Minulla on ollut aina vankka usko siihen, että lapset oppivat tarvittavat asiat ennemmin tai myöhemmin, sitten kun aika on siihen kypsä. Kaamoksella on asioita, joista hän on ollut aina tosi kiinnostunut ja myös niitä, mihin ei ole kiinnostusta riittänyt sitten yhtään. Sama tyyppi, joka rakentelee Legoista yläkouluikäisille suunnattuja malleja on taistellut aina kynää vastaan, eikä ole ollut yhtään kiinnostunut piirtämään tai edes opettelemaan nimensä kirjoittamista. Koska kaikki muutkin tarvittavat taidot ovat jossain vaiheessa alkaneet kiinnostamaan, en ole pakottanut kynähommiin, vaikka niitä kyniä on kyllä ollut ihan pienestä saakka tarjolla. Kyllä mua silti on hieman mietityttänyt tuleeko se kiinnostus ikinä ja olenko vain epäonnistunut kannustamisessa niin paljon etten saa lasta piirtämään.

Vaikka en usko poikien ja tyttöjen välisiin eroihin kovin paljoa, olen kuullut erityisesti monen pojan painivan tämän ongelman kanssa. Tai ongelman ja ongelman, eihän lapsesta ole yhtään ongelmallista ettei kynäjutut kiinnosta. Kun esikoulu alkaa kuitenkin syksyllä, olin jo oikeasti vähän huolissani millä saan lapsen kiinnostumaan tämän kaltaisesta oppimisesta, että edes se kynän käyttö olisi tuttua. Ennen kannustussuunnitelmani valmistumista asiaan löytyi kuitenkin ratkaisu hyvin yllättävästä paikasta, nimittäin ravintolasta! Ennen pääsiäistä pääsimme Perheet safkaa-päivänä ravintolaan syömään ja tuolloin ravintolat olivat varautuneet lapsivieraisiin pienillä Oppi&ilo puuhavihkoilla, jotka mekin otettiin pöytään. Ja arvatkaapa mitä? Kaamos innostui ensimmäistä kertaa oikein kunnolla kynähommiin, kun sai mielekkäitä pulmia ja tehtäviä eteensä! Siinä jäi minulta ruuasta nauttiminenkin täysin toissijaiseksi ilon aiheeksi, kun olin niin täpinöissäni lapsen yhtäkkisestä ja omaehtoisesta kynäilystä. Ja niin oli lapsikin!


Sen päivän jälkeen lähdimme reissuun ja löysin matkan varrelta kaupasta Oppi&ilon Puuhapinkka puuhakortit, jossa oli 100 erilaista kynää vaativaa tehtäväkorttia, jotka olivat vieläpä poispyyhittävää mallia. Ja kylläpä meni matka vikkelästi, saman päivän aikana tehtiin yhdessä kaikki sata (!) 4-6-vuotiaille suunnattua tehtävää: sokkeloita, yhdistelytehtäviä, erilaisuuksien etsimistä ja vaikka mitä. Olen vieläkin ihan ihmeissäni miten helposti lapsen saikaan tarttumaan kynään, kun tekeminen oli oikeasti mietittyä ja tarpeeksi haastavaakin. Ja miksen tiennyt näistä aiemmin?

Lapsimessuilla käydessä se tärkein juttu olikin löytää lisää näitä huippuja joka päivä käytössä olleita Oppi&ilon puuhakortteja sekä myös uusia tusseja, sillä ensimmäisen puuhakorttipakan mukana tullut tussikin ehti jo loppua, niin paljon näitä tehtiin. Onneksi sekä varatussit että uudet pakat löydettiin ja kevään aikana näitä Kaamoksen iälle sopivia pakkoja on ehditty hankkimaan melko monia. On Tekemisen riemua pakkaa ja kirjaimiin liittyvä Kirjainkivaa-pakkaa sekä muotoihin ja piirtämiseen kannustava Muodonmuutos-pakka. Ja mikä kivointa, pakat ovat olleet niiden löytymisestä saakka päivittäisessä käytössä ja lapsen oppimisessa on tullut yhtäkkiä tosi iso spurtti. Kuukaudessa on opeteltu kirjoittamaan niin oma kuin äidinkin nimi ja piirtämään monenlaista, vaikka kynän asennon kanssa vielä harjoittelua riittää.


Huomasin myös yhden kiinnostavan jutun Kaamoksen taidoissa, joka oli jäänyt multa jotenkin ihan huomaamatta. Vaikka kirjaimet ja kynä ei ole kiinnostanut, on hän ihan hitsin hyvä matemaattisissa tehtävissä ja laskuissa! Ja kaikki Oppi&ilon laskemiseen liittyvät tehtävät ovat olleet tosi hyviä ja lasta kannustavia ja niissä on riittänyt myös sopivasti haastetta, etenkin 6-8-vuotiaiden pakkojen kanssa. Kuten Kaamos asian hetki sitten ilmaisi " Oppi ja Ilo, kymmenen pistettä".

Tämän kokemuksen jälkeen ehdotin Oppi&ilolle, josko voisin saada tänne blogiini alennuskoodia pyyhittäviin puuhakorttipakkoihin, sillä olen varma, että näistä ja muista Oppi&ilo tuotteista ei voi olla muuta kuin hyötyä kaikille lapsille. Ja etenkin niille lapsille, jotka tarvitsevat kannustusta oppimisensa tueksi. Näitä puuhakortteja löytyy vieläpä ihan kaiken ikäisille lapsille, vauvapakoista aina 12-vuotiaaseen saakka.

Joten! Tässä olisi siis vain kolmen päivän ajan voimassa oleva -25% alekoodi Oppi&ilon kaikkiin pyyhittäviin puuhakortteihin! Alekoodi on vähän vaikea CCGTTVKC, mutta onpahan alekoodin kirjoittajallekin tarkkuutta vaativaa hommaa. Alekoodi on voimassa perjantaihin 29.5. saakka ja alennus lisätään automaattisesti koodin syötettyä tilauksen loppusummaan. Kolmen tuotteen ostajalle postikulut ovat aina ilmaiset!

Kuten kirjoituksestakin toivottavasti huokuu, on nämä pyyhittävät puuhakortit olleet meille todellinen lottovoitto ja auttanut tosi paljon lapsen oppimisessa, nimensä mukaisesti ilon kautta. Näitä ei voi kuin suositella ihan kaikille!

KAIKKI PYYHITTÄVÄT PUUHAKORTIT LÖYDÄT TÄÄLTÄ!

2 kommenttia

 1. Jes, kiitos, just meille soppeli alekoodi! Tilasin kesätekemistä kouluunlähtijälle ja 4- vuotiaalle pikkuveljelle. Meillä ainakin pitää paikkansa tuo sukupuolten ero, tyttö kiinnostui kirjaimista n. 3-vuotiaana ja osaa nyt eskarin loppuessa lukea ja kirjoittaa aika sujuvasti. Pikkuveli puolestaan ei ole juurikaan innostunut aiheesta (eipä tässä mikään kiire onneksi olekaan) , mutta nyt testataan uusien korttien kanssa josko mielenkiinto heräisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tietenkään ole noin läheltä todistusaineistoa, mutta olen kuullut tosi monelta että tässä asiassa sukupuolten erot tulevat usein vähän suuremmin esiin mitä monessa muussa asiassa. Tottakai kyse on myös ihan lapsen luonteesta ja luontaisista kiinnostuksenkohteista, joitakin kiinnostaa enemmän mitä toisia.

   Se mistä näissä korteissa olen tykännyt on se, että kiinnostus lähti selkeästi lapsesta itsestään ja hän tykkää tosi paljon tehdä näitä ilman sen kummempaa kannustamista. Toisaalta kun lapsi kuitenkin on vielä kovin pieni eikä esimerkiksi osaa lukea, niin tässä saa myös sellaista kivaa yhdessä tekemistä.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images