Mitä tehdä telttaretkellä syksyllä?

Olimme viime viikonloppuna Kaamoksen kanssa telttailemassa. Syksy on kivaa aikaa yöpyä teltassa,...


Olimme viime viikonloppuna Kaamoksen kanssa telttailemassa. Syksy on kivaa aikaa yöpyä teltassa, kun sääskiä ja muita öttiäisiä on huomattavasti vähemmän, mitä kesällä. Telttailu toki vaatii kesäretkiä enemmän varustelua, mutta loppujen lopuksi jos makuupussi on kunnossa, kaikki on kunnossa. Ja kun kuitenkin jota kuta kiinnostaa, niin Kaamoksen makuupussi on Haglöfsin junioripussi Ara +6, joka on ostettu XXL:sta lapsen ollessa 4-vuotias. Sen pitäisi riittää siihen saakka, kun lapsi on 150cm pitkä. 

Vietimme metsässä melkein minuutilleen 24 tuntia, eli iltapäivästä iltapäivään. Tämä retki oli sellainen lököleiri, missä ei paljon nuotiopaikkaa kauemmaksi menty, mutta kivaa tekemistä riitti silti hyvin. 

Mitä me sitten tehtiin retkellä?

- Teimme monenlaista ruokaa. Mukana oli vanhaan limpsapulloon valmiiksi tehty lettutaikina, jossa ei ollut sokeria. Näin saimme lettutaikinasta sekä suolaisia että makeita lettuja täytteiden mukaan. Mukana oli myös ainekset suklaa-banaaneihin, lihapullasäilykkeitä sarvimakaronilla ja puurohiutaleet. Ruoka oli hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi. 

-Poimimme sieniä ja marjoja, ei talven varalle, vaan ihan lettujen kanssa syötäväksi. Oma lempparini oli sieniletut puolukoilla, Kaamos taisi tykätä letuista enemmän mustikkahillolla, jota olin pakannut myös mukaamme.

-Nuotioimme. Kaamos opetteli puukon käyttöä ja vuoli pieniä sytykkeitä ja opetteli tulen tekoa. Mikä on muuten itsellenikin yleensä tosi vaikeaa, yleensä saan vain sytykkeet palamaan, mutta en puita. Outo juttu.

-Tutkimme ötökkäkirjaa ja tunnistimme ötököitä

-Kuuntelimme äänikirjoja ja musiikkia. Kyllä. Metsässä oleminen ei tarkoita keskiajalla olemista, on ihan ok ottaa mukaan varavirtalähde ja jos kaikille nuotiolla sopii, kuunnella vaikka omia lempibiisejä. Me kuuntelimme nyt Muumilauluja sekä yllätys yllätys, Risto Räppääjiä.

-Paistoimme vaahtokarkkeja. Vaahtokarkkien paahtaminen on melko tekninen laji, pinta ei saa palaa liikaa, vaan siitä pitää tulla juuri sopivan rapea ja sisällöstä pehmeä. Noin joka kymmenes karkki onnistuu.

-Keräsimme erilaisia lehtiä kirjan välissä kuivatettavaksi.

-Makoilimme vierekkäin riippumatossa makuupusseissamme ja nukuimme aamupäiväunet (minä) samalla kuunnellen äänikirjaa (Kaamos). 

-Söimme suklaata teltassa.

-Opettelimme erottamaan puita toisistaan. Männyssä on kaksiosaiset piikit, kuusessa yksiosaiset. 

-Samoilimme aamusumussa rannalla.

-Yritimme uida, mutta totesimme, että ehkä ei ole enää kovin miellyttävää puuhaa. 

-Keitimme teetä ja kahvia. Mulla oli mukana mutteripannu, mikä on melko luksusta (siitäkin huolimatta että mutteripannun muovikahva ei todellakaan ole kätevin nuotiolla), etenkin kun pakkasin mukaan vielä aamupäivällä Ekopuoti Valkeesta hakemaani kaupan omaa espressoa. Superöverihipsteriretkeilijöitä siis. 

-Pesimme hampaita, mutta unohdimme kammata tukan ja pestä kasvot. Retken jälkeinen sauna teki terää.

-Kuuntelimme luonnon ääniä pimeässä teltassa ja mietimme mistä ne tulevat. 

8 kommenttia

 1. Superihana retki teillä on ollut. Ihana paikka. Ei ilmeisesti minkäänlaista ruuhkaa alueella.

  Ton tavarapaljouden kanssa ei varmaan oo tarvinnu kävellä kuin ihan lyhyt matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä me rauhassa saimme olla ja onneksemme autolla pääsimme lähelle. Ei meillä sinäänsä mitään tavarapaljoutta ollut, kamat menee tosi pieneen tilaan. Mutta toki kynttilät ja valurautapannu on sellaisia retkiluksustuotteita joita ei kymmenien kilometrien vaelluksilla ota mukaan. Samoin toki 1.5 kg lettutaikinaa 😆

   Poista
 2. Niiin tunnelmallista! Kuulostaa ja näyttää olleen ihan huippu retki. <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kaamos otti sinusta tosi hyviä kuvia,kahdenhan olitte matkassa,sinun kuvat aivan ihan ia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää kertoa terveiset :) kaamos tosiaan nuo otti, toki hän otti tosi monia kuvia ja valitsin tietenkin ne vähiten heilahtaneet blogiin. Mutta on kyllä kiva, että pääsee nykyään itsekin kakdenkeskeisiin reissukuviin mukaan!

   Poista
 4. Missä olitte? Meitä huvittaisi kovasti syyslomalla lähteä Nuuksioon yöksi, mietimme telttaa tai mökkiä siellä. Meitä olisi kaksi aikuista ja kaksi lasta. By the way, oot ihan super kaunis ilman meikkiä, ihan noin naturellina kuin tuossa yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images