Kotihousujen parhaimmistoa Pure Wastelta

Suomalainen Pure Waste on merkki sekä keksintö, josta pitäisi pöhistä ehdottomasti enemmän, mitä nyt tehdään. Klassisia perusvaatte...


Suomalainen Pure Waste on merkki sekä keksintö, josta pitäisi pöhistä ehdottomasti enemmän, mitä nyt tehdään. Klassisia perusvaatteita eli t-paitoja, collegeita, huppareita, toppeja ja collegehousuja tekevä yritys ei kikkaile designillaan, mutta tuotantoprosessi on todella kiinnostava. Kaikki alkaa vaateteollisuuden leikkausjätteestä, jota Pure Waste kerää saadakseen muuten hävikkiin menevästä kankaasta kehrättyä lankaa. Kierrätetystä kankaasta tehtävästä langasta he taas kutovat uutta kangasta, joten vaatemateriaaliksi kasvatettu puuvilla käytetään mahdollisimman hyvin loppuun. 

Pure Waste on ehtinyt olla olemassa jo muutaman vuoden ainakin niiden laskujeni mukaan, mitä minulla on heidän vaatteita ollut. Tai siis vaate, olen kulkenut muutaman vuoden aikana Pure Wasten collegessa niin monet retket, että merkki on vakuuttanut myös laadullaan. Jotkut kaverini ovat valitelleet, että kierrätetty kuitu olisi normaalia puuvillakuitua lyhyempää ja siksi nyppyyntyisi käytössä helpommin, mutta itse en ole moista huomannut.

Tyylikkään yksinkertaiset ja innovatiiviset vaatteet eivät ole myöskään hinnalla pilattu. Esimerkiksi nuo yläkuvissa näkyvät naisten collegehousut, jotka hankin syksyn kunniaksi myös itselleni kotihousuiksi, maksavat vain 39 euroa. Housut ovat täydellisen vaaleanharmaat ja istuvat hyvin, parasta kuitenkin on collegekankaan pehmeäksi harjattu nurjapuoli, joka on kuin pumpulia. Tai siis, sehän onkin sitä! Housuissa on pieni harmaa painatus, josta käy ilmi, että näiden housujen tekemisessä säästettiin 5900l vettä. Se onkin hyvä muistaa, sillä välillä unohtuu, että puuvillan (myös luomupuuvillan) kasvattamisessa todella paljon vettä, jopa 11 000 litraa / kilo puuvillaa. 

Puuvillavaatteet ovat ihania päällä ja Suomesta löytyy paljon ihania puuvillavaatteiden valmistajia, osa teettää vaatteensa ulkomailla ja osa jopa tekee omansa Suomessa omalla tehtaallaan. Mutta todella harva käyttää vielä Pure Wasten puuvillaa. Kun Suomessa etekin vähän pienemmät designorientoituneet yritykset tekevät jo paljon yhteistyötä, olisi kiva tulevaisuudessa nähdä myös Pure Waste kankaasta tehtyjä vaatteita, niin aikuisten kuin lastenkin puolella. 

Tällä hetkellä Pure Wastea löytyy siis helpoiten rennoista ja paksuista collegevaatteista ja ohuista puuvilla t-paidoista. Ja pelkästään sekin on ihana asia.0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images