Kirjainten ja kynäotteen opettelua (sis. -20% alekoodi Oppi&ilolle!)

Kaupallinen yhteistyö Oppi&ilon kanssa Kirjoitin keväällä lapsen oppimaan kannustamisesta ja kuinka minulta oli se taito hieman...

Kaupallinen yhteistyö Oppi&ilon kanssa

Kirjoitin keväällä lapsen oppimaan kannustamisesta ja kuinka minulta oli se taito hieman hukassa (postauksen löydät täältä!). Olen painehtinut hiljaa mielessäni melko paljonkin lapsen tiettyjä kehitysvaiheita ja erityisesti sitä, mikä on kun kynän käyttö ei kiinnosta eikä se edes pysy oikein kädessä, lapsihan menee jo esikouluun syksyllä! Vertasin Kaamoksen kiinnostuksia vaistomaisesti omiin lapsuuteni kiinnostuksenkohteisiin, joista piirtäminen oli aivan lempparihommaa. Vaikka ymmärsin, että olemme (tottakai) eri ihmisiä, hämmensi itselleni lapsena kivan asian totaalinen ohittaminen mua melko paljon. Mutta kuten postauksessani kerroin, muuttui suhtautuminen kynään ja sen käyttöön kuin taikaiskusta, kun Kaamos bongasi eräästä ravintolasta Oppi&ilon tehtäviä ja mullekin selvisi pikkuhiljaa, että pelkkä kynä ja paperi eivät selkeästi yksin kiinnostaneet lasta, vaan tarvittiin jotain konkreettisia pulmia ja tehtäviä, missä kynä oli välttämätön. Ja näin, ihan muutamassa viikossa Kaamos alkoi käyttämään kynää.

En ole pedagogi, mutta tiedän lapsella olevan tiettyjä herkkyyskausia, jolloin uusien asioiden opettelu on mielekästä ja helppoakin. Luulen, että nyt esikoulun alkaessa on ainakin meillä ihan täydellinen aika opetella uusia juttuja, sillä kynän käytön jälkeen kiinnostus kaikenlaiseen oppimiseen on kasvanut hurjasti! Numerot ja kirjaimet ovat alkaneet kiinnostamaan ihan eri tavoin ja myös englannin kieli kiinnostaa nyt tosi paljon. Viikoksi Berliiniin lähdettyämme iso osa käsimatkatavaroista koostuikin kaikenlaisesta nyt todella tärkeästä, kuten kynistä, vihkoista, Oppi&ilon tehtäväkirjoista ja puuhakorteista sekä Aapisesta. Ja huilauspäivinä hotellihuoneessa pidettiinkin melkoista lomakoulua, kun Kaamos teki puuhatehtäviään poispyyhittävällä tussillaan, pyyhki tehtävät ja aloitti alusta. Välillä käytössä oli lyijykynää ja kumia vaativa "ihan oikea eskarikirja" jossa opeteltiin kirjaimia ja välillä tavattiin Aapista. (Kyllä me myös pelattiin puhelimella ja syötiin karkkia, joten ihan liian kova kuri lomakoulussamme ei ollut!)

Kaupungilla lapsi kyseli vähän ärsyttävyyteenkin asti "mitä tuossa lukee" ja "entä jos siitä vaihdetaan tämä kirjain toiseksi, mitä silloin lukee" ja lopulta hän luki ensimmäisen sanansakin hotellia vastapäätä sijainneen kaupan logosta: Kik. Voi äidin ylpeyttä, olisi tehnyt mieli kertoa jokaiselle vastaantulijalle, että olen liikkeellä neron kanssa :D 


Haluaisin toki ottaa kunnian oppimisesta itselleni ja tottakai osa siitä kuuluukin, kun jaksan roudata matkakamojen lisäksi isoa puuhakirjakasaa mukana matkoillakin. Mutta kyllä isoin kiitos kuuluu näille Oppi&ilon tuotteille, jonka hehkuttamiseen en varmasti hetkeen kyllästy. Kasvatusalan ammattilaisten suunnittelemat oppituotteet kun iskevät juuri siihen oikeaan kiinnostavuushermoon, mihin omat taitoni eivät riittäneet alkuunkaan. Lapsen ikätasoon sopivat tehtävät ovat ainakin meillä olleet napakymppejä ja harmittaa vietävästi, etten löytänyt näitä tehtäviä aiemmin. Mutta toisaalta, onhan tässä aikaa nauttia oppimistehtävistä, kun Oppi&ilo tehtäviä löytyy ihan yläasteikäisille saakka. 

Tässä postauksessa haluan vielä erityisesti kiittää lukijaani Kirsiä, joka vinkkasi edellisen Oppi&ilo postauksen Facebook-jakoon superhyvän alligaattorivinkin, minkä avulla kynän pitäminen oikein kädessä helpottuu. Alligaattoria meillä edelleenkin mietitään, jos kynä luiskahtaa vähän huonosti käteen. 


Meillä tällä hetkellä ajankohtaisimmat puuhakirjat löytyvätkin osaksi tuolta ylhäältä kuvista, mutta koska ihan kaikki lempparit eivät mahtuneet matkalaukkuun, jouduimme jättämään R-, D- ja S-kirjainten harjoitteluun tarkoitetun Ärrän kierrän-puuhakirjan sekä Mosaiikkitarrat reissurepustamme pois. Mukana olivat siis Ikioma Aapiseni ja pyyhittävät Kohti koulua-puuhakirja, Valppain mielin-puuhakirjaLukutoukka- puuhakirja sekä lyijykynällä tehtävä Summanmutikan Eskarikirja. Ainiin, ja työpaikkani 6-vuotislahja Kaamokselle eli Hui hirvitys-puuhapakka.  Kaikille suosittelut!

ALENNUS! Oppi&ilo halusi tarjota lukijoilleni ihan huipun -20% alennuksen kaikkiin tuotteisiinsa! Verkkokauppa on pullollaan monelle eri ikäiselle sopivia puuhapakkoja, puuhakirjoja, kirjoja, pelejä ja vaikka mitä oppimiseen lasta kannustavaa tekemistä. Valitse suosikkisi ja pistä tilaus vetämään, kolmen tuotteen ostajalle myös postikulut ovat maksuttomat. Alennuksen saat syöttämällä koodin 31567589 sille osoitettuun kenttään. Koodi on voimassa sunnuntaihin 13.8. saakka. Ja hei kääk, sitä seuraavana aamuna mun puuhakirjahullulla muuten alkaa se eskari!

OPPI&ILON VERKKOKAUPPAAN PÄÄSET TÄSTÄ!

ps. Aika moni teistä tilasi edellisen alekoodin aikana Puuhakortteja Oppi&ilolla. Olisi ihan huippua kuulla miten lapsenne ottivat puuhat vastaan? Lapset kun ovat niin erilaisia ja itselläni on kokemusta vain tästä yhdestä oppijasta :)

2 kommenttia

  1. Hmm, tilausta pitääkin pohtia, kun pääsee tänään kotiin pankkitunnusten äärelle!

    VastaaPoista
  2. Meillä on ollut monenlaisia oppi ja ilo -juttuja, ja vaikka ne äidistä onkin nerokkaita niin lapset ei noista pyyhittävistä innostu. Ne tussit sottaa kädet helposti ja lapset kokee epämotivoivana kun "saavutukset" pyyhitään pois. Sen sijaan perinteisemmät tehtäväkirjat sekä ennen kaikkea Robogem-peli on ollut meilläkin suosiossa. Ja semmonen luontovihkonen, jonka voi ottaa ulos mukaan, on kulunut jo ihan riekaleiseksi. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images