Pitkät hiukset - iisi homma kasvattaa, mutta mitäs nyt?

Olen ihan viime viikkojen aikana saanut kuulla, että hiukseni ovat kasvaneet yhtäkkiä tosi pitkiksi. Yhtäkkiä ja yhtäkkiä, taisin alkaa ...


Olen ihan viime viikkojen aikana saanut kuulla, että hiukseni ovat kasvaneet yhtäkkiä tosi pitkiksi. Yhtäkkiä ja yhtäkkiä, taisin alkaa kasvattamaan hiuksiani pidemmäksi joskus pari vuotta sitten, kun kyllästyin käymään kampaajalla muutaman kuukauden välein ja lopun aikaa murehtimaan, kuinka hiukset ovat kasvamassa pois mallistaan. Kasvatuspäätöksen jälkeen olen leikkauttanut hiuksiani muistaakseni kolmisen kertaa ja kappas, hiuksethan ovat kasvaneet!

Pitkiä hiuksia kasvattavalle annetaan usein neuvo, että hiuksia tulee kasvatusoperaation aikana leikata säännöllisesti, jotta ne kasvavat paremmin. En oikein itse näe logiikkaa siinä, mutta tottakai hiukset ovat terveemmän näköiset, kun kuivia latvoja malttaa välillä leikata. Pitäisikin nyt syksyn alkaessa tilata kampaaja-aika, jotta saisi auringon kuivattamat latvat veks.


Pitemmät hiukset ovat olleet pitkästä aikaa tosi kivat, vaikka niitä tottakai onkin tullut pidettyä melko usein kiinni. Kiinni pitäessä käytän ponnareina pelkästään Invisibobblen vieteriponnareita, jotta hiukset eivät katkeilisi ja muutenkin olen tullut melko tarkaksi miten käsittelen hiuksiani. Kun ennen blondailin, suoristelin ja föönasin tukkaani surutta, olen nyt lähes hysteerisen tarkka, etten käsittele hiuksiani pilalle turhalla föönaamisella ja laittamisella. Vaikka toisaalta pitkät hiukset näyttäisivat aina upeammilta, jos ne laittaisi kunnolla hiustenkuivaajan ja suoristusraudan kanssa! Onkohan föönaamisella hiusten pilaaminen ihan vanhaa tarua, ainakin lämpösuojat ovat taatusti kehittyneet siitä, kun näitä hiustenhoitovinkkejä olen viimeksi lukenut vuonna 1994 Muoti+Kauneus lehdestä.


Nyt olisi kuitenkin haussa joku pieni muutos syksyn kunniaksi. Pituudesta en ole valmis luopumaan kuin pakolliset pari senttiä, mutta jotakin särmää sävyn kautta toivoisin kyllä pehkooni. Mitkään pastellit yms vaikeasti ylläpidettävät sävyt ei kiinnosta, mutta jotain muutosta on kyllä saatava! Olen miettinyt hiusteni värjäämistä tummemmaksi toisena näkyvässä hyvin näkyvän juuren mukaisesti, mutta toisaalta blondiin tottuneelle maantiensävy voi tuntua vähän tunkkaiselta. Toki hiuksien latvoihin voisi jättää blondia tai jopa vaalentaa latvoja ihan vitivalkoiseksi, mutta en oikein tiedä näyttäisikö se tosi kivalle ja edgylle vai samalle millaiset hiukset kaikilla cooleilla amistytöillä oli 90-luvulla. Jälkimmäiset vibat eivät ehkä ole ne toivotuimmat. 

Muutenkin, kun olen muun tyylisi suhteen melko värikäs sekä vaihtelunhaluinen, ei hiukset voi olla mitkään yksisarvisen jouhet vaan niiden pitäisi olla kivat ja kauniit, mutta silleen hillitysti u know. Että leikkaanko vain kaksi senttiä pois vai mille tässä alkaisi, kas siinä pulma.

18 kommenttia

 1. Leikkaa puoli milliä ja käske kampaajaa maalaamaan niitä kylmiä maantiensävysiä raitoja sinne tänne?
  Musta sulla on nyt hyvä, mutta ehkä se tumma vois olla pieninä annoksina kiva, varsinki kasvojen ympärillä!
  Niin tai sitte koko tukka kunnolla tuhkaseksi! Ei valkoseksi vaan semmonen ysin-kasin kylmä hiekka.

  VastaaPoista
 2. Minä olen sävytyksen kannalla.ja pastelliväri persikka.8 e tuubi ja siitä riittää 2 krta.viieät raidat tekevät tunkkaisen vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, persikka on ihana mut mä en jaksa sitä rumbaa parin pesukerran vuoksi. Haluun jotain joka pysyy ja just siksi tekstissäkin sanoin ettei nyt pastelleja, niiden ylläpito on rasittavaa ;)

   Poista
 3. Itseähän se on päätettävä, mitä hiuskuontalolleen tekee.
  Nopeesti kuitenkin tukka kasvaa, jos on perustervettä hiusta päässä.
  On suuria yksilöllisiä eroja siinä, miten pitkiksi hiukset voivat kasvaa - joillekin pituuskasvu pysähtyy hartioiden tietämille, joillekin voi hiukset kasvaa vaikka maahan asti.

  Jos raaskii leikata esim. 4-5 cm kerrallaan pari kertaa vuodessa, niin se pitää tukan tuuhean ja paksun näköisenä, eläväisenä. Ei välttämättä tarvii muuta leikkausta, jos ei muuta tyyliä.

  Kyllä värjääminen kuluttaa hiusta ja päänahkaa, siitä ei pääse mihinkään. Voimakkaita kemikaaleja värjäysaineissa on, vaikka mitä muuta väitettäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun matematiikalla pari kertaa 5cm vuodessa ei kyllä kasvata tukkaa juuri yhtään :)

   Värjään todella harvoin (kerran vuodessa) hiukseni ja tukkani on paksu ja kestää käsittelyä hyvin. Oikeastaan enemmän kuin värjäyksen kuluttavuus mua kiinnostaa päivittäisen muotoilun rasittavuus ja miten hiuksia voi suojata. Koska värjäys ei mun kohdalla rasita tukkaa juurikaan, enemmän esim aurinko vaikuttaa hiusten kuntoon.

   Poista
  2. Terve hius voi kasvaa noin sentin kuukaudessa. Tämä lienee yleisin arvio tukan kasvamisvauhdista.

   Poista
 4. Juurikin tuo blondaus on rasittanut hiukset. On aurinkoa niin harvoin näkynyt ja sisätiloissa se ei vaikuta karvan kuntoon.Luonnolliseen sävyyn jossa ei juurikasvu häiritse,leikkausta n.5cm silloin ehkä hapettuneet latvat lähtisi ja hiuksen kunto palautuisi terveemmän näköiseksi.Keinoblondi ei ole enään muotia , hillitty luonnollisuus on kaunista. Eihän enään teini-ikäkään vaikuta, joten ripaus kypsää naisten tyylikästä sävyä vaikkapa raidoittamalla antaa terveiden hiusten vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole erityisen rasittuneet hiukset, ne ovat luonnostaan melko karheat ja laadultaan hyvin paksut ja epätyypilliset suomalaiseen päähän,joten näyttää ilman suoristusrautaa pörröisiltä. Pakko myöntää ettei kypsä ja tyylikäs naistensävy oikein puhuttele itseäni, mutta kiitos mielipiteestä :)

   Poista
 5. Oi että miten tutulta tuskailulta kuulostaa! Itehän olen kasvattanut jo kohta nelisen vuotta ja vasta lapapituudessa mennään, koska olen kasvattanut hyväkuntoisena ja käynyt n. muutaman kerran vuodessa huonot jo puhkiblondatut latvat napsaisemassa pois. Mulla ei koskaan ole aikuisiällä pitkiä hiuksia ollut joten olen ihan ongelmissa että miten näitä laittaa ja ihan perus ponnarit ja nutturat kiharoiden lisäksi on tulleet tutuiksi. Jotenkin en osaa ajatella että hei näähän on sen verran pitkät että jotain erikoisempia kampauksia voi tehdä... Ootan siis innolla että mitä kaikkea keksit ja että jaatko näitä vinkkejä sitten meillekin hiustenlaiton osalta! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hear hear! Mäpä otan ihan tavoitteeksi tehdä jotain hiusjuttuja jatkossa, ihan omaksi harjoitukseksi :)

   Poista
 6. Jos haluaa väriä, niin raidat ovat aina terveellisempi vaihtoehto.
  Raidat ovat sitä paitsi aika hauskan näköiset, nuorekkaat.

  VastaaPoista
 7. Silläkin riskillä että saan nettivihat päälleni lauon mielipiteeni. Olen niiiin kateellinen ihmisille joiden tukka kasvaa parissa vuodessa "noin vähän". Blondatessa minulta tuli harmaa tyväri näkyviin viikossa. Pituudesta saan napsia vuodessa n. 15cm ja silti vähän väliä olen kummelin speedy ja saku tilanteissa. Kaikkien ärsyttävintä on kun hiukset jää ostoskorin kahvan alle. Ja kun se ei ole pelkkä tukka mistä kasvuvauhtia löytyy. En ikinä uskaltaisi syödä ravintovalmisteita pidempien ja kestävämpien kynsien toivossa, kynnet kuitenkin jäisi miksi ovat ja muuten olisin kuin turkkilainen mies jonka hiukset olisi Dianan häähunnun reinkarnaatio.

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Mä niin tiedän tunteesi! Mulla on tää "oo onnellinen kun sun hiukset on noin paksut (ja tissit isot)" juttu. Että juuh, tokihan näissä on puolensa mutta siinä vaiheessa kun kampausmallina mut esitellään "suomen paksuin tukka ja siksi olemme myöhässä" sitä miettii että mä hei työstän tätä joka päivä 😂

   Mut sun vauhti on silti vähän kadehdittava, todin nyt itsekin olem huomannut pituuden huonot puolet kun hiukset jää kassin olan alle jumiin 😔

   Poista
 8. Mä laittaisin ehkä syksyä vasten jonkun tuhkaisen viileän vaalean sävyn tuohon, jos haluat vaaleana pitää :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images