Päivä Korteniemen perinnetilalla

Yhteistyössä Metsähallituksen kanssa Kaikki tiemme vievät näköjään Tammelaan . Olemme käyneet kesän aikana retkellä jo kolmessa paikass...

Yhteistyössä Metsähallituksen kanssa

Kaikki tiemme vievät näköjään Tammelaan. Olemme käyneet kesän aikana retkellä jo kolmessa paikassa Tammelassa, ensin Torronsuon kansallispuistossa, sitten Saaren kansanpuistossa ja nyt Liesjärven kansallispuistossa. Päiväreissun aikana ehtisi kyllä vierailla vaikka kaikissa paikoissa, esimerkiksi Torronsuolla suolle rakennetuilla pitkospuilla ja näkötornissa, Saaren kansanpuistossa uimassa ja syömässä  ja  Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla ihailemassa vanhaa perinnemaisemaa.  

Viime keskiviikkona otimme Kaamoksen ja Anna-Marian kanssa auton nokan kohti Korteniemen perinnetilaa, siellä olevan lastenpäivän vuoksi. 

Korteniemen perinnetila on 1910-lukulainen metsänvartijan tila, joka on säilynyt yli 100 vuotta lähes muuttumattomassa tilassa. Tilalle pääsee helposti autolla, tilan vieressä on iso parkkipaikka ja pihapiiri tarjoaa katseltavaa myös silloin kun päärakennus on kiinni. Tila on kuitenkin kesäisin avoinna yleisölle niin, että päärakennukseen pääsee sisään tilalla kesäisin laiduntavia eläimiä kuten lampaita silittelemään.

Keskiviikkona järjestetyssä lastenpäivässä oli myös paljon extraa, kun pihapiirissä käyskentelivät tilan kultapäivien tyyliin pukeutuneet piiat, rengit ja muu tilan väki. Tuvasta sai paikallisista aineksista tehtyä keittoa, pannukakkua ja pullaa, jopa maidon pullaan antaneen lehmän nimi oli tiedossa! (Se oli Kamomilla)


Ruuan jälkeen pääsimme kokeilemaan myös entisajan elämää ihan käytännössä, pyykinpesua pyykkilaudalla, villan karstaamista, puisen leikkiveneen rakennusta sekä puujaloilla kävelyä. Ja tottakai lempieläimiemme lampaiden paimennusta, jota harjoittelimme jo Isojärven kansallispuistossa alkukuusta. 

Vaikka kuvista ei väenpaljoutta huomaa, oli Korteniemen perinnetilalla tosi paljon lapsiperheitä vierailulla ja suurin osa (me mukaan lukien) viihtyi tilalla useamman tunnin ajan. 

Pieniä kesäloman reissukohteita miettiessä kannattaa Korteniemi ehdottomasti ottaa harkintaan, jos sijainti on yhtään lähellä Tammelaa. Tilan pihapiiri on aina avoinna ja opastusta alueella on heinäkuun loppuun saakka päivittäin klo 11-17 sekä elo-syyskuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17. 

Ja kuten olette jo huomanneet, teen tänä vuonna jonkin verran yhteistyötä Metsähallituksen kanssa vinkkaillen lapsiperheystävällisiä luontokohteita, joten vaikka seuraava reissu onkin vasta suunnitteluasteita, on näitä retkeilyvinkkejä tulossa blogiini lisää myös tulevaisuudessa! Olen siitä itse valtavan iloinen, toivottavasti tekin! (Tähän liittyen myös juttutoiveet erityisesti kansallispuistokohteista otetaan ilolla vastaan)

4 kommenttia

 1. Talo hienolla paikalla: järvi vilkkuu ja heinäniityt talon ympärillä.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Tuonne mekin mennään käymään, kiitos vinkistä :)
  Ihanaa lauantaita <3

  http://merikapteeninvaimo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kannattaa kyllä vierailla ja muutenkin käydä nuo Tammelan kohteet läpi :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images