Kevään paras takki pitää tuulta, vettä ja vappuna myös lunta - Sisältää kutsun Raiskin naistenpäivään!

Kaupallinen yhteistyö Raiskin kanssa Tämä kevät on ollut sään suhteen krhmmm.... mielenkiintoinen. Olen odotellut milloin se kevät oi...

Kaupallinen yhteistyö Raiskin kanssa

Tämä kevät on ollut sään suhteen krhmmm.... mielenkiintoinen. Olen odotellut milloin se kevät oikein alkaa ja pääsee nauttimaan lämpimistä kevätilmoista ja aina kun on jo näyttänyt siltä, on vastassa ollut hurja tuuli, yöpakkaset ja lumipyry. Siksi voinkin jo julistaa, että Suomen keväässä pärjää kyllä hyvin ilman farkkutakkia, mutta kuoritakki on ihan must. Tänään iltapäivällä sille on taas käyttöä, kun lähdemme tuonne pihalle grillaamaan. 

Mulla on toki ollut kuoritakkeja ennenkin ja Raiski R+-malliston takit ovat aktiivikäytössä viikoittain vapaa-ajalla liikkuessa. Tutustuin D-mitoitukselliseen Raiski R+ mallistoon jo vuosia sitten ja enpä ole sen koommin muita merkkejä liikkumiseen tarkoitetuissa ulkovaatteissa käyttänytkään. Mutta eihän ne mun lyhyet ja kirkkaan väriset kuoritakit mitään kaupunkitakkeja ole, myönnetään! Siksi tämän kevään uutuus, Chelsea R+ takki (koko: R+46) olikin melkoinen löytö. Muita kuoritakkejani pidempi pepun peittävä malli taittaa urheilufiilistä streettiin suuntaan ja ruusukultaiset yksityiskohdat mm. napeissa luo viimeistellyn vaikutelman. Takki on vielä vieläpä teknisempiä DrymaxX-materiaalin takkeja edullisempi (119e), mutta pitää testatusti veden ja tuulen takin ulkopuolella peruskäytössä. Tässä takissahan on itseasiassa ihan uusi Suomen vappu 2017- standardi, joka tuli testattua vapun aatonaattona viimassa ja räntäsateessa. Vaadin kaikkiin takkeihini tätä standardia!


Hyvää ulkoilutakkia valitessa kannattaa aina miettiä missä tilanteessa se tulee käyttöön.  Jos etsii takkia vaikkapa vaeltamiseen, säässä kuin säässä metsässä liikkumiseen ja pitkiin periodeihin erämaassa, suosittelen harkitsemaan vähän hintavampaa DrymaxX-materiaalia, teipattuja saumoja sekä ehkäpä hieman vähemmän herkkää väriä esimerkiksi Mayfair R+ takin tai Raiskin perusmalliston Mayfair takin muodossa. Kiva juttu on, että tänä keväänä myös nämä hieman omaa takkiani teknisemmät takit ovat saaneet kivat ruusukultaiset ja hopeiset yksityiskohdat, joten mistään perus unisex vaellustakeista ei nyt ole kyse. 

Jos se teknisempi takki taas löytyy jo valmiina tai tiedät että et tule viettämään kuoritakissa tuntikausia kaatosateessa, vaan kaipaat perusulkoiluun ja arkeen sopivaa takkia, jonka voi kiskaista päälle niin kauppareissulle kuin iltalenkillekin, kannattaa miettiä tarvitsetko 10 000 vesipilarin vedenkestävyyttä vai riittäisikö maltillisempi 3000 tarpeisiisi hyvin (pienenä vertailuna lasten kurahousuissa 3000 vesipilari on hyvin yleinen!).

Omaa kuvissa näkyvää Chelsea+ takkia on saatavilla todella laajalla kokoskaalalla R+38-R+54. R+-merkintä koon edessä tarkoittaa hieman reilumpaa mitoitusta ja tilaa esimerkiksi rinnankohdalla, pepussa sekä hihanympäryksessä.  Mikäli tarvitset apua oikean koon löytymisessä, kannattaa lukea myös Mittanauha - nettishoppailijan paras kaveri postaus! Tämän takin kaveriksi sopii esimerkiksi Raiski R+ Pine housut, jotka minultakin löytyvät. Näissä housuissa on stretch-materiaalin ansiosta ihana liikkua ja ne pitävät erinomaisesti vettä sekä hengittävät hyvin. 


Muita asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kuoritakkia valitessa:

-Materiaalin hengittävyys sekä notkeus. On syitä miksi sadetakki ei ole paras vaihtoehto liikkumiseen.
-Kuoritakin ei tarvitse olla paksu (ellet välttämättä etsi vain talveen soveltuvaa takkia). Kerrospukemalla alle esim kerraston ja villapaidan pärjäät pakkasella, mutta tulet toimeen hyvin takin kanssa myös lämpimässä kesäsateessa. 
-taskut ja niiden kiinnitysmekanismi. Suosittelen vetoketjutaskuja ulkoiluun. Myös povitasku on hyvä olla.
-Hihojen ja helmansuun säätömahdollisuus. Kahdet nepparit hihansuissa on ehdottomat!
-Huppu ja jos mahdollista, sen irrotusmahdollisuus. 
-Kallein ei aina ole paras. Jos et ole kiipeämässä K2 vuorelle, pärjäät todennäköisesti vähemmänkin varustelun takilla tilanteessa kuin tilanteessa. 


TERVETULOA RAISKIN NAISTENPÄIVÄÄN KESKIVIIKKONA 3.5. 2017

Ensi keskiviikkona vietetään Raiskin naistenpäivää Helsingin, Tampereen ja Turun Stockmanneilla klo 17-20. Luvassa on tarjouksia, matkalahjakorttien arvontaa, Raiski-asiantuntijoiden vinkkejä oikeanlaisen vapaa-ajan vaatteen hankintaan sekä -25% alennus kaikista uuden Raiski-kesämalliston tuotteista!

50 ensimmäiseksi ilmottautunutta saa myös yllätyslahjan Raiskin kangaskassissa, joten kannattaa klikata Facebookin tapahtumasivulle ja katsoa lisäinfo tapahtumasta heti. Mukaan nimittäin mahtuu ja ensimmäiseksi ilmottautuneiden lahjakassejakin on vielä muutama jäljellä!

(edit: Virallinen ilmottautuminen Raiski Naistenpäivään on loppunut 28.4. mutta blogini lukijana voit edelleen ilmottautua mukaan)


11 kommenttia

  1. Plääh, ilmoittautuminen olisi pitänyt tehdä jo 28.4. mennessä...

    VastaaPoista
  2. Tosi ihana! Ja kauniit kuvat. Päätin minäkin tilata saman ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Toivottavasti tykkäät! Tuliko sama värikin? :)

      Poista
    2. Kyllä. Se oli niin ihana sun päällä että päätin kokeilla. Olen etsinyt kevättakkia jo pidempään, toi voisikin kolahtaa. 😊

      Poista
  3. Sä olet hoikistunut tosi paljon.
    Joko paikat raiski iltaan on mennyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oon ollut noin vuoden vähän hoikempi :) mä en tiedä menikö jo paikat, kannattaa meilata ilmottautumismeiliin ja kysyä mahtuisitko mukaan

      Poista
  4. Ihana takki ja kauniit kuvat ♥

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania kuvia! -Molli

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images