Luonnollinen sheet mask pelasti herkän ihon

Himohastraaja tässä moi! Mulla on tosi paha tapa jemmata blogin kautta saamaani kosmetiikkaa ja säilöä kaikenlaisia ihmeaineita hyll...


Himohastraaja tässä moi! Mulla on tosi paha tapa jemmata blogin kautta saamaani kosmetiikkaa ja säilöä kaikenlaisia ihmeaineita hyllyssäni, kun en aina raaski käyttää niitä ihanimpia ja tehokkaimpia juttuja. Tämä ei tietenkään ole paras tapa etenkään säilöntäaineettoman luonnonkosmetiikan kanssa, mutta minkäs teet kun joku juttu vaan tuntuu liian ihanalle, eikä sitä haluaisi millään kuluttaa loppuun. Näin kävi mun Orgaid organic sheet maskeilleni, jotka sain testiin noin vuosi takaperin ja jotka olivat niin ihania, että päätin hillota niitä näihin päiviin saakka kylppärin kaapissa.

Tottakai olin käyttänyt kuuden maskin paketista jo ison osan, mutta kaksi viimeisintä naamiota odotti sitä maailman pahinta ihopäivää, joka tulikin eteen viikonloppuna. Pintakuivuudesta ja hormonaalisesta aknesta kärsivä ihoni kun on oireillut taas hetken vuodenajan muutosta. Iho on janonnut kosteutusta, mutta samalla reagoinut melkolailla kaikkeen kosteutukseen puskemalla esiin epäpuhtauksia. Kasvoja on kutissut ja sormet ovat koko ajan olleet raapimassa ihoa saaden aikaan lisää epäpuhtauksia. Melkoinen kierre siis.

Mietin toissa iltana mitä ihmettä iholle olisi tehtävissä kun muistin nämä tunteella säilötyt sheet maskit eli paperikankaiset naamiot, joihin on uutettu mm. aloe veraa, kreikkalaista jogurttia, hyaluronihappoa sekä monia erilaisia kasviuutteita. Perinteisen iltapesun ja kasvojen kuorinnan jälkeen avasin yksittäispakatun naamiopussin ja laitoin naamion kasvoilleni, mutta toisin kuin ohjeessa neuvotaan, en antanut sen vaikuttaa vain puolta tuntia, vaan laitoin nukkumaan naamio kasvoillani. Jossain vaiheessa yötä kangas oli irronnut kasvoiltani, mutta tehomaski oli selkeästi toiminut, sillä heräsin kasvot vähemmän kireinä ja näpyt selkeästi vähemmän ärtyneenä. Päivän aikana huomasin, ettei kasvojani enää kutissut niin paljon kuin aiemmin eikä kädet onneksi enää eksyneet raapimaan rikkinäistä ihoa.


Yhdessä Orgaid naamiossa on 22ml vaikuttavaa ainetta, joka on huomattavasti enemmän mitä iholle yleensä kosteutusta laitetaan. Vertailukohteena olkoon vaikkapa monta kuukautta kestävä päivävoidepulloni, jonka koko on 30 ml. Naamion mukana tuleva hurja määrä tehoaineita selittää myös naamion suhteellisen korkeaa hintaa, yksi naamio kun maksaa lähemmäs 10 euroa ja 6 kpl pakettikin yli 50 euroa. Mutta niinä hetkinä kun iho on kuiva kuin rusina ja ärtynyt kuin ampiainen, kymppi kriisitilanteen nollaavasta naamiosta on pieni hinta apuun nähden. 

Orgaidin naamioista löytyy kolmea eri variaatiota, joihin kannattaa tutustua esimerkiksi Biodellyn sivuilla.  Luulenpa, että jokainen löytää näistä omiin ihopulmiinsa sopivan ihmenaamion ja mikä parasta, koska naamiot ovat omissa pienissä pussukoissaan, ne eivät mene nopeasti vanhaksi. Omissakin vuoden vanhoissa naamioissa löytyisi käyttöikää helmikuuhun 2018 saakka, mutta tällä kokemuksella tiedän, että viimeinen naamio tulee käytettyä ihan viimeistään ensi viikonloppuna.

postaus sisältää mainoslinkkejä

2 kommenttia

  1. Omaa herkkää ihoa auttaa ihana Evolven meikinpoistaja, cleansing melt. Ihoni tuntuu hoidetulta pesun jälkeen, ei kiristä eikä kutia. Herkkä ihoni näyttää jopa paremmalta. Ihan vain vinkiksi... niitä saa vissiin pienemmissä purkeissakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Koska oma ihoni on hankala, arvostan näitä toisen herkkäihoisen vinkkejä paljon! Tilasin juuri vähän muita hoitotuotteita iholle, mutta ehdottomasti tätäkin pitää kokeilla!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images