Mittanauha - nettishoppailijan paras kaveri + LUKIJAETU RAISKILLE

Kaupallinen yhteistyö  Raiski n kanssa Tässä postauksessa keskitytään vihdoinkin oikein kunnolla yhteen lempiaiheistani, nimittäin sii...

Kaupallinen yhteistyö Raiskin kanssa

Tässä postauksessa keskitytään vihdoinkin oikein kunnolla yhteen lempiaiheistani, nimittäin siihen kuinka löytää sopivan kokoisia vaatteita nettikaupoista. Aihe on taatusti monia kiinnostava ihan siksi, että varmasti jokaisella nettishoppailijalla on kokemusta väärän kokoisten vaatteiden tilaamisesta. Ja uskonpa, että aika moni on on kaltaiseni laiska palauttaja, joka sitten pitää vaatteen, vaikka se ei ehkä edes olisi ihan sitä oikeaa kokoa. Itselläni on nytkin käytössä viime syksynä hankkimani aivan liian isot Raiskin ulkoiluhousut, koska tilasin ne ihan vain mutu-tuntumalla, enkä jaksanut sitten palauttaa. Ja koska rakastan Raiskin vaatteita, halusin ottaa selvää miten sen oikean kokoisen vaatteen netistä oikein löytää.

Kantapään kautta olen oppinut, että kokolappuun ei kannata kiinnittää ihan liikaa huomiota. Etenkin plussamallistoissa numerot ja kirjaimet kokolapussa ovat hyvin suuntaa antavia ja verkkokaupasta ei kannata tilata jollei merkiltä löydy mittataulukkoa netistä. Mittanauhan käyttäminen onkin ainoa tapa, jolla oman koon voi varmistaa.

MITEN MITAT OTETAAN?

Omien mittojen ottaminen on yksinkertaista, mutta tarkkuutta vaativaa. Yleisimmät mitat, jotka verkkokaupoissa ilmoitetaan ovat rinnanympärys (ry), vyötärö (vy) ja lantio (la). Joskus myös jalan sisämitta on hyvä mitata, jos housuista voi valita useamman pituuden. Mitat otetaan joko alusvaatteissa tai tiukoissa vaatteissa kuten jumppavaatteissa, jotta saadaan mahdollisimman oikea tulos. Muista mitatessa tarkistaa, että mittanauha on suorassa!


RINNANYMPÄRYS

Rinnanympärys on mitta, jonka perusteella vaatteen yläosat eli paidat, topit ja takit yleensä valitaan. Se otetaan rinnan korkeimmalta kohdalta niin, että mittanauha kulkee vaakasuorassa vartalon yli. Oma rinnanympärysmittani on 114cm.VYÖTÄRÖ

Vaikka voisi luulla, että vyötärö olisi se kapein kohta jossain tuolla vatsapoimujen välissä (luulin itse niin!), oikeasti vyötärö mitataan vaakasuoraan suurinpiirtein navan kohdalta tai vähän navan alapuolelta. Tässäkin mitassa on tärkeää pitää mittanauha vaakasuorassa ja kaikki ylimääräiset kiemurat pois. Vaikka vyötärön mittaus on joissakin vaatteissa tärkeää (esimerkiksi hameet), ei tällä mitalla usein ole niin suurta merkitystä kuin rinnanympäryksellä ja lantiolla. Oma vyötäröni on muuten 108cm. 


LANTIO

Lantiomitta on se, minkä perusteella useimmiten valitaan housut. Lantio mitataan myös vaakasuoraan, napakasti lantion ja pepun leveimmästä kohdasta. Näin belfie-aikakaudella on vähän nolo tunnustaa, että oma peppuni on vyötärön kanssa täysin saman kokoinen eli 108cm :)

Kun mitat on otettu, niitä verrataan verkkokaupasta löytyvään mittataulukkoon. Raiskilla perusmalliston mittataulukko löytyy täältä, R+ plussamalliston taas täältä. Koska olen plussakokoinen, niin otetaan tässä postauksessa tarkasteluun omat mittani ja plussamalliston mittataulukko.


Mittataulukon mukaan 114cm rinnanympärys viittaa yläosassa kokoon R+48 ja 108cm lantio taas R+42. Olen siis täysin eri paria ylä- ja alaosasta, mutta niin olet todennäköisesti sinäkin. Ei siis ole ihme, että syksyllä summanmutikassa tilaamani R+46 kokoiset housut eivät istu, jos kokoni onkin Raiskilla R+42 alaosassa!

Jo pelkästään näiden mittojen ottamisen ja mittataulukon luvun jälkeen vaatteen ostaminen on melko helppoa. Mutta se, mikä erottaa Raiskin R+ malliston monista muista vaatemallistoista on, että nykyään myös vaatteiden mitat löytyy verkosta ja hankittavaa vaatetta ja sen mittasuhteita on helppo verrata kotona omiin sopiviin vaatteisiin. Raiskin uuden kevätmalliston R+ tuotteiden mitat löytyvät nimen mukaan lajiteltuna täältä.


Kuvissa päälläni on Raiskin kevään uutuuksista Central R+ paita mustana sekä Ballet R+ jumppahousut mustavalkoisella printillä. Eikö muuten ole ihan mahtavan näköisiä urheiluvaatteita ja näitä tosiaan löytyy kokoon R+54 saakka! Housujen printti on upea, mutta etenkin paidan läpinäkyvä mesh-yläosa on oma suosikkini. Ja nämä vaatteet ei tosiaankaan näytä miltään ankeilta isojen tyttöjen kaavuilta, värejäkin löytyy vaikka omat valintani olivatkin nyt mustat.

MUTTA! Vaikka itse pidän myös leveän mallisista paidoista, halusin omaan jumppapaitaani vähän timmimmän linjan ja siksi kuvassa näkyvä paita ei olekaan "omaa kokoani" vaan valittu paidan mittojen mukaan niin, että vaatteen rinnanympärys on kokoa 120cm. Tällaisessa löysässä mallissa se tarkoitti, että pystyinkin hankkimaan itselleni koon R+42. Tiukoissa housuissa taas oma suosituskokoni R+42 oli oikein hyvä. Aina kannattaa siis tsekata vaatteen malli ja verrata sitä vaatteesta otettuihin mittoihin täällä, jotta se juuri omaan kroppaan ja makuun sopiva koko löytyy.


Kyllä se vähän vaivaa tosiaan vaatii, että verkkokaupasta löytää oman kokoisen vaatteen. Mutta mittaaminen on ehdottomasti vaivan arvoista ja juuri oikean kokoisissa vaatteissa on hyvä olla, liikkua ja elää.  Raiskin R+ malliston kevätuutuuksiin pääset tutustumaan täällä ja huh heijakkaa miten ihania vaatteita siellä onkaan. Erityisesti tämä harmaa takki kiinnostaa kovasti.

Toivottavasti tästä postauksesta oli apua mahdollisimman monelle verkkokauppatilauksien kanssa kamppailevalle. Kyllä niitä sopivia vaatteita vaan löytyy - myös meille pyöreämmille naisille - kun jaksaa vain kaivaa mittanauhan esiin.

LUKIJAETU: Koodilla RAISKIKEVÄT saat ilmaisen toimituksen 28.2. 2017 saakka! Koodi kattaa sekä postitoimipaikkajakelun että kotijakelun.  

Kuvat: Salla / Focus on Favourites
Kuvauspaikka: Onneksinyt

6 kommenttia

 1. Sää se vaan hehkut!
  -jutta

  VastaaPoista
 2. Ihan tolkuttoman vaikeeta toi mittojen ottaminen!
  En kyllä millään voi luottaa omiin mittauksiini. Parasta vaan ostella vaatteita sovittelemalla pukukopeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole vaikeaa, kun varmistat vaan peilin kautta että mittanauha on suorassa :)

   Ja tottakai jos kaupasta helposti löytyy vaatteita, niin sieltä sitten. Monilla on vaan ongelma, ettei omaa kokoa löydy helposti kaupasta ja silloin netistä tilaaminen on melkeinpä ainoa tapa, teettämisen lisäksi.

   Poista
 3. Mä oon aikalailla sun kokoinen. Ihan muutaman sentin heitolla.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images