Riittääkö kaksi kuukautta hampaidenharjausrutiinien muuttamiseen?

kaupallinen sisältöyhteistyö Oral-B:n kanssa Kun vuosi 2017 vaihtui, mulla oli itselleni vain yksi lupaus: huolehtia paremmin suun t...

kaupallinen sisältöyhteistyö Oral-B:n kanssa

Kun vuosi 2017 vaihtui, mulla oli itselleni vain yksi lupaus: huolehtia paremmin suun terveydestä ja opetella pesemään hampaat entistä paremmin. Hammashuolto on ollut itselleni aina hyvin rutiininomainen suoritus, jota en ole sen kummemmin ajatellut, vaan hoitanut homman aamuin illoin ilman huomion kiinnittämistä itse suoritukseen. Kuitenkin kun ientulehdus tuntui tulevan vähän liian usein vierailulle ja yksi reikäkin hampaista löytyi, oli pakko pysähtyä ja miettiä mitä suun terveydelle voisi tehdä. Ja että pesenkö mä edes hampaita oikein. 

Kun hampaiden hoidosta puhutaan, usein neuvotaan vaihtamaan tavallinen harja sähköhammasharjaan. Itselläni on kyllä ollut sähkis jo useita vuosia ja vika ei ainakaan johtunut sen puutteesta, joten suurin epäily itselläni ja hammaslääkärilläni oli, että en vain yksinkertaisesti pese hampaitani tarpeeksi hyvin. Samalla kun aloin kiinnittämään enemmän huomiota hampaidenharjaustekniikkaani vaihdoin sähköhammasharjani Oral-B:n uuteen Genius 9000 sähköhammasharjaan, jossa oli muutama lyömätön ominaisuus verrattuna vanhaan harjaani. Paras juttu uudessa sähköhammasharjassani on sen älykkyys. Pieni tietokone hammasharjan sisällä kerää koko ajan tietoa hampaidenharjausrutiineistani ja silloin kun haluan tarkistaa harjaustehokkuuteni kunnolla, pystyn älypuhelimen ja Oral-B:n oman sovelluksen Position Detectionin ohjelman kautta seuraamaan harjausta myös ihan konkreettisesti sekunti sekunnilta puhelimen ruudulta.  


Koska Oral-B:n uusi Genius 9000 sähköhammasharja kerää tietoa hampaidenpesustani koko ajan, olen muutaman kuukauden sisällä huomannut muutamia aika ikäviä juttuja omissa harjaustottumuksissani. Ja tottakai myös niitä onnistumisia.

HUOMIOITA OMISTA HAMPAIDENHOITORUTIINEISTANI:

-Kun aloitin Oral-B Genius 9000 sähköhammasharjan ja Oral-B:n Position Detection ohjelman käytön, meni minulla aluksi lähes viisi minuuttia saada hampaat puhdistettua kokonaan. Position Detectionilla harjausta opeteltuani saan hampaat puhtaaksi nykyään n. kahdessa ja puolessa minuutissa.

-Kahden minuutin hampaiden harjaus ei mulla riitä koko hammasrivistön puhdistukseen. Ei sitten millään! 

- Kun en käytä Position Detection ohjelmaa, en malta harjata hampaita useinkaan edes sitä kahta minuuttia, vaikka sähköhammasharjan tärinä ilmoittaa kyllä selkeästi milloin suositusaika on täynnä. Tyhmää!

- En muista pestä hampaita aamuisin!!!! Olin ihan varma, että pesen hampaat säännöllisesti aamuin illoin, mutta Oral-B sovelluksen kautta harjaamistietoja katsellessani huomaan, että aamupesun unohtumista tapahtuu jonkun verran.

-Pesen hampaani kuitenkin päivittäin, joten ihan ei retuperällä olla tässäkään asiassa ja aamupesujenkin unohtelut ovat vähentyneet kun olen tiedostanut lipsahdukseni. 

- Kun hampaiden harjaukseen on kiinnittänyt entistä paremmin huomiota, on ikenien tulehdukset poistuneet kokonaan. Tähän saattaa olla syynä myös uusi harrastukseni hampaiden lankaus, mitä tein ennen hävettävän harvoin. 


Vaikka mulla oli Oral-B:n sähköhammasharja jo entuudestaan, on pakko todeta kehityksen kehittyneen sinä aikana kun olen vanhalla harjallani harjaillut. Kaksi suurinta eroa uudessa harjassani on akun kesto sekä puhtauden tunne hampaissa. On aika (hyvällä tavalla) outoa, että sähköhammasharjan akku kestää reippaasti päälle kaksi viikkoa lataamatta ja reissuille ei tarvi ottaa laturia mukaan ollenkaan. Uusi harja on myös selkeästi vanhaa harjaani tehokkaampi ja ainakin tuota Oral-B:n Pro Expert hammastahnaa käyttäessä hampaista tulee niin puhtaan tuntoiset, että ensimmäiset viikot kieli väkisinkin eksyi liukumaan pitkin puhdasta hammasriviä.  Nyt olen kuitenkin jo tottunut liukkaaseen hammasrivistöön, etten enää kulje kieli etuhampaissa kiinni aamubussissa.

Nyt kun hampaidenhoitorutiini on pikkuhiljaa alkanut muuttumaan ja tuloksiakin tullut aion ottaa seuraavan askeleen ja alkaa opettelemaan uuden harjani kanssa myös hampaiden hellävaraista valkaisua. Sitä varten harjasta löytyy oma ohjelma, oma harjaspää ja Oral-B:lta vielä vaalentavat tahnatkin, joten toivon mukaan lähinnä kahvin tummentamat hampaat saisivat kevään aikana vähän vaaleamman sävyn ja säästyisin ammattilaisen avulta vaalennuksessa. Ps. Vastaus postauksen otsikkoon on: Ei riitä. Harjoitukset siis jatkuvat!

3 kommenttia

 1. Mahtavaa :D
  Applikaatio hampaidenpesuun!

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet ja teknologia ;) mutta miksipä ei, on ollut omalle harjaukselleni
   hyväksi että olen huomannut epäkohdat pesurutiineissani. Nyt sama sovellus myös jääkaappiin ;)

   Poista
 2. Joo hienosti kyllä bongattu vain yksi juttu postauksesta :D

  Lankaus ei ole epämiellyttävää kun sitä jaksaa tehdä hetken säännöllisesti. Sellainen lankaustikku on todella hyvä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images