Saunapäivien uudet luonnonkosmetiikkasuosikit (ja vanhat myös!)

En tiedä miksi, mutta emme ole käyneet saunassa kotona ollessamme useaan kuukauteen. Saunamme sijaitsee toisessa rapussa, mikä on vähä...


En tiedä miksi, mutta emme ole käyneet saunassa kotona ollessamme useaan kuukauteen. Saunamme sijaitsee toisessa rapussa, mikä on vähän hankalaa, mutta ei riitä hyväksi syyksi saunattomuuteen, sillä tykkään saunan lämmöstä tosi paljon ja se rentouttaa ihanasti. Nyt pari iltaa sitten Kaamos kuitenkin pyysi, että mentäisiin saunaan ja se sopi mulle oikein hyvin. Sitä paitsi mulla oli jo ikävä perusteellista vartalonhoitoa, jonka teen yleensä juuri saunapäivinä.

Pakattuani saunakassin nappasin vielä kamerankin mukaan, sillä huomasin kassiini eksyneen paljon ihania juttuja, joista en ole täällä blogin puolella kirjoittanutkaan. Kosmetiikasta kirjoittaminen on siinä mielessä hankalaa, että jos kehuu tietyn tuotteen olevan täydellinen, tuntuu hullulle seuraavassa kuussa kirjoittaa että vaihtoi sen jo johonkin toiseen. Jos kuitenkin puhutaan luonnonkosmetiikasta (ja täällähän puhutaan paljolti vain siitä) ei tuotteet ole mitään spesiaaleja nuorentavia ihmeaineita, vaan loistavia raaka-aineyhdistelmiä ja ihania tuoksuja ja siksi niitä on hauska myös vaihdella säännöllisesti. Vaihtelu virkistää!


Tällä kertaa mukana oli paljon uusia testituotteita, kuten nuo Cilla'sista saadut Yarokin Feed your moisture-shampoo ja Feed your curls-hoitava muotoilutuote. Ja mikä onni, että olivat, sillä ilman tämän postauksen tekoa en olisi käyttänyt tuota muotoilutuotetta oikein, luulin sen nimittäin olevan tehohoitoaine! Ihmettelin pitkään miksi ihmeessä tuollainen pikkupurkki on noin hintava (40 €), mutta sitähän tosiaan ei käytetä kuin pieni määrä hiusten viimeistelyyn. Onneksi en ehtinyt holvata koko purkkia hoitoaineen tapaisesti hiuksiini, vaikka se kieltämättä toimi tosi hyvin niinkin.

Yarokin shampoo on myös hintava, mutta pullo onkin iso 355ml ja shampoo on tosi toimiva. Hiukseni ovat paksut ja hankalasti käsiteltävät, siksi hyvin pesevä ja päähän levittyvä shampoo on luonnonkosmetiikkapuolella harvinaista herkkua. Tässä shampoossa on oikeastaan kaikki kohdillaan paksulle ja varmasti myös kiharalle tukalle, kymmenen pistettä. Tätä täytyy hankkia lisää!

Onneksi kaikki uudet suosikit eivät ole kovin hintavia ja Sohvyn porkkana-kasvovoide on sekä edullinen että ihan hullun hyvä. Tämä tuote lähetettiin mulle yllätyksenä Handmade Cosmeticsilta, mikä oli hauska sattuma, sllä olin juuri suositellut ihan raaka-ainepohjalta samaa voidetta Mamin aarteet-blogin Realle. Sohvyn appelsiini vartalovoidehan on mun ultimatelemppari, siis ihan se kaikista paras voide ikinä mistään, joten arvelinkin kasvovoiteen olevan hyvä. Ja on se! Sen lisäksi Virossa käsityönä tehty kasvovoide on hyvä, maksaa se vain 11 euroa, joten jos haluatte hyvän ja edullisen voiteen, tilatkaa tämä ja saman sarjan vartalovoide. Ette tule pettymään!

Handmade Cometicsilta tuli viime viikolla yllärinä myös Turblissin vartaloöljy. IHANA IHANA IHANA vartaloöljy. Ensinnäkin öljyn tuoksu on aivan huumaavan ihana ja luulin siinä olevan ruusua, mutta ei ole. Sen lisäksi se imeytyy pyyhekuivattuun ihoon kuin unelma ja on raaka-aineiltaan tosi onnistunut kombo. Tämän tuotteen kanssa voisinkin tehdä niin, että avaan inci-listan myöhemmin omassa postauksessa ja käyn läpi millaisia vaikutuksia tämän vartaloöljyn raaka-aineilla on iholle. Kun on käyttänyt paljon luonnonkosmetiikkaa osaa jo incin perusteella sanoa, että tuote tosiaankin toimii ja vaikka suihkautin öljyä ekan kerran iholleni saunapäivänä, jää tämä varmasti yhdeksi öljysuosikeistani.


Loppuun vielä kasvojenhoitokombo, jolla ei voi mennä pieleen. EkoPharman puhdistava vadelmavaahto on yksi luonnonkosmetiikan all time favouriteistani ja tällä hetkellä miksaan sitä saman sarjan syväpuhdistavaan karpaloöljyyn (joka sisältää paljon muutakin kuin sitä karpaloöljyä). Tämä setti sekä puhdistaa että hoitaa ihoa ja kun käytän puhdistukseen öljyä, en tarvitse erillistä öljyä näin kesäisin enää iholleni. Silloin tuo Sohvyn porkkanavoide riittää hyvin kosteutukseksi.

Tässä saunakassissa yhdistyikin hauskasti luksustuotteet, ammatti-ihonhoito sekä cheap&chic-tyyppinen kosmetiikka. Saunan päälle huitaisin vielä pullollisen Raikastamolta saatua verigreippilimua ja avot. Vain saunavihta puuttui, mutta ehkä sitten mökillä senkin teen.


ps. Eka kuvassa näkyy myös Greenscape Organicin kuorintavoide, josta kirjoitin enemmän täällä.

1 kommenttia

  1. Apua, mä en vois kuvitellakaan paria kuukautta ilman saunaa! Mulle kerran viikossa on minimi, tosin nyt meillä on muuton jälkeen vakkarisaunavuoro ja se kerran viikossa, voi olla, että joskus täytyy menojen takia jättää kertoja välistä. Mutta vain pakon edessä. Olen odottanut torstaita jo maanantaista asti ja tiedän, että huomenna on taas kivaa. <3

    Meidän äiti testasi blogin puolella myös TurBlissin tuotteita: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2016/08/iloisia-yllatyksia-osa-2-seka-erinaisia.html

    Tuon sarjan vartaloöljy kuulosti aivan ihanalta. ^^

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images