Muina mummoina Marimekossa

mekko: Marimekko, kengät: Superga, aurinkolasit: Le Specs (saatu Lenswaylta), korikassi: Tine K Lienen saanut jonkin keski...

mekko: Marimekko, kengät: Superga, aurinkolasit: Le Specs (saatu Lenswaylta), korikassi: Tine K

Lienen saanut jonkin keski-ikäispistoksen tämän kesän aikana, sillä olen alkanut käyttämään enenevissä määrin Marimekkoa. Älkää käsittäkö väärin, onhan Marimekko ollut kiva aina, mutta pitkään uusista vaatteista on puuttunut silmissäni oikeanlainen fiilis. Sellainen vanha Armi Ratian henki, jossa vaatteet ovat vähän maskuliinisia ja särmiä. Tykkään tosi paljon kovasta puuvillasta, yksinkertaisista leikkauksista, pienistä metallinapeista ja mulle Marimekko merkitsee paljolti juuri sitä. Vaikka moni Marityttö taisi nielaista pari kertaa Anna Teurnellin myötä tulleesta uudesta linjasta, itse olen diggaillut Teurnellin aikana juuri vanhojen tuttujen juttujen uutta tulemista, uudessa hengessä toki. Tosin vasta tämän kevään mallisto taisi olla kokonaan Teurnellin johdossa tehty, mutta se olikin pitkästä aikaa itseäni visuaalisesti kiinnostava Mari-mallisto.

Päälläni oleva Lara-mekko on kuitenkin viime syksyn mallistosta, enkä tiedä onko Teurnellilla osaa tai arpaa sen tuotantoon otossa, mutta mekko on ihana. Se henkii sopivalla tavalla vanhaa, vaikka Aino-Maija Metsolan Lastu kuosi ei vintagea olekaan. Olo mekossa on särmä, tosin eilen kaupungilla asioita hoitaessani totesin sen olevan vähän liian kuuma näille säille. Luulenkin, että ripustan tumman mekon takaisin henkarille ja palaan sen kanssa asiaan vasta loppukesästä.Voi kyllä olla, että katselen kesän alennusmyynneistä mekkoon sopivan vyön, sillä suora linja ei välttämättä ole itselleni se edustavin. Toisaalta ei pieni mummomekkomaisuus pahaakaan tee.

Ja mummomaisuudesta puheen ollen, kirjoittelen tätä postausta nyt keskellä tiistain ja keskiviikon välistä yötä, sillä heräsin puolen yön jälkeen jalkojen kylmyyteen ja jouduin hakemaan villasukat jalkaani. Eihän sitä enää sitten uni tullut, joten ajattelin viimeistellä tämän mekkojuttuni ja kertoa samalla, että tyyliteema jatkuu tällä viikolla vähän enemmänkin ja tulossa on mm. kiva kesäkoruarvonta eräältä pieneltä ja kivalta suomalaisyritykseltä :)

Mennään siihen kuitenkin myöhemmin, jotta mäkin pääsen takaisin untuvapeiton alle lämmittelemään!

kuva: Anna-Maria/ Secret Wardrobe

2 kommenttia

  1. Tällainen, tummasävyinen perusmekko käy kaikkiin tilaisuuksiin, lisätään vähän vöitä ja huiveja, niin avot.

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva mekko! Myötävaikutit myös minun Marimekko-vierailuuni eilen, piti käydä tsekkaamassa josko meidän kylillä olisi ollut sitä silkkistä jokapoikamekkoa. Ei ollut. Säästyipä nekin rahat :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images