Jädelinolla

Nyt näyttäisi vähän siltä, että kesän ulkomaan matkat jäävät väliin ja tämä kesä vietetään tiukasti Helsingissä. Mutta eipä ...Nyt näyttäisi vähän siltä, että kesän ulkomaan matkat jäävät väliin ja tämä kesä vietetään tiukasti Helsingissä. Mutta eipä se mitään, sillä täällähän on vaikka kuinka paljon tekemistä ja kokemista kun vähän käyttää mielikuvitusta. Hauskoja paikkoja kyllä löytyy ja kun pienistäkin jutuista tekee ison numeron, ei jää Helsingin kätketytkään aarteet huomiomatta.

Eilen piipahdettiin kesän ensimmäistä kertaa Jädelinossa, joka on paikallinen artesaanijäätelöä tekevä yritys Kalasatamassa, Teurastamon ravintoloiden ja hengauspaikkojen yhteydessä. Jädelino tekee jätskinsä ihan tuolla paikan päällä ja paikallisuuden kiva juttu on, että jätskeissä on kaupan jätskejä enemmän makua, mutta vähemmän sokeria. Kesän eka jädelinotötterö sisälsi Kaamoksella mansikkasorbettia sekä keksijäätelöä, jotka maistuivat tottakai hyvin. 

Jädelinosta saa myös paikallisen Cafetoria roasteryn kahveja, joista itse nappasin yllätys yllätys lattea. Olen maitokahvikissa ja vaikka tykkään nykyisin kotona tehdä suodatinkahveja, maistuu hyvästä kahvista tehty latte yleensä kahvilassa käydessä. Melkein nolottaa kuinka yli-ihanan urbaanilta kaupunkilaiselta kuulostankaan, mutta vain melkein. Ruokanainen nimittäin on fiiliksissä hyvästä ruuasta ja juomasta, vaikka ei niin sen laittamisesta itse perustaisikaan. Ja hyvä kahvi nyt vaan on yksi elämäni parhaista asioista.


Teurastamon alue on kiva paikka myös muuten viettää aikaa, sillä siellä voi myös vain istuskella, loikoilla riippumatoissa ja vaikka grillata omia eväitä ison kaikille avoimen yhteisgrillin äärellä. Tosin maanantait ei ehkä ole ihan sieltä parhaasta päästä vierailla Teurastamolla, sillä useimmat ravintolat ovat silloin kiinni. Ajattelimme kuitenkin Anna-Marian kanssa ottaa nyt alueen tarkempaan syyniin ja käydä joku (aurinkoinen) torstai testaamassa Torstaimarketin, joka tarjoaa ainakin ruokaa, musiikkia, juomaa, kojuja, työpajoja ja varmasti muutakin viihdykettä.

Jos siis etsitte kivaa tekemistä poikkeaminen Jädelinoon kannattaa varmasti. 

4 kommenttia

 1. Teurastamo, korjaamo ja mitä näitä paikkoja nyt onkaan. Entisen työläiskaupungin hyvinä työpaikkoina aikoinaan pidetyt rakennukset ovat muuttuneet ruokailu-, kulttuuri- ja bilepaikoiksi.
  Olisi hyvä, jos kaikissa uusiokäyttöön otetuissa paikoissa olisi jokin nurkkaus, jossa kerrottaisiin kuvin ja sanoin paikan historiasta. Luulisi kiinnostavan kävijöitä tällainen pieni historiakatsaus.

  VastaaPoista
 2. Kivat aurinkolasit, kertoisitko mistä mistä :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on muutaman vuoden vanhat LeSpecs lasit, mutta luulen että mallia löytyy kyllä kun googlettelet :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images