Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteita käytetään? (ja -40% alevinkki Mádara luonnonkosmetiikkaan!)

yhteistyössä Mádara ja Suomen Blogimedia Muistatteko Kumman kaa-sarjan Ellun, joka oli terveydenhoitaja, käytännössä siis psykolo...


yhteistyössä Mádara ja Suomen Blogimedia


Muistatteko Kumman kaa-sarjan Ellun, joka oli terveydenhoitaja, käytännössä siis psykologi? No mä oon vissiin sitten kulttuurituottaja, käytännössä siis kosmetologi! Ei vaan, ihan vanhalla koulutuksella mennään, mutta vuosien varrella on tullut tutustuttua sen verran hyvin ihon anatomiaan ja ihonhoitotuotteisiin, että uskallan jo jonkun verran neuvoa muitakin siinä miten ihoa tulisi hoitaa. Eri asia toki on, hoidanko itsekään niin pieteetillä!

Koska olen itse +30-vuotias ja iso osa ystävistänikin on kolmikymppisiä, on aikuisen ihon ongelmat ja hoito tullut tutuksi. Monet eivät tässä iässä kärsi enää nuoruudesta tutusta rasvaisesta ihosta, mutta finnejä ja iho-ongelmia löytyy kasvoista monelta. Kasvojen iho voi olla toisesta kohtaa rutikuiva ja toisesta kohtaa näppyinen, ryppyjä pitäisi ehkäistä, mutta näppyjen takia tekisi mieli käyttää kuivattavia nuorisosarjoja. Toisilla iho on taas niin "normaali" ettei tekisi mieli käyttää mitään, mutta ennaltaehkäisevästi tekisi mieli. Mutta siis mitä, milloin ja kuinka paljon aikuinen iho tarvitsee hoitoa?

Itse vannon usean tuotteen yhteisvaikutukseen ja kosteutukseen, mutta en ihon ylihoitamseen. Tuotteiden määrällä ei ole mitään tekemistä ylihoitamisen kanssa, vaan sillä, että käytät liian voimakkaita aineita, jynssäät ihoa liikaa ja pahimmillaan poistat ihoa suojaavaa rasvakerrosta "hoitaessasi" ihoa. Kun etsit oman ihotyyppisi mukaiset hoitotuotteet, pääset jo pitkälle! Suosittelisin kaikkia hankkimaan kylppärin kaappiin seuraavat tuotteet: putsari, kasvovesi, kosteusvoide, seerumi, silmänympärysvoide, kasvoöljy ja kuorinta-aine. Kuulostaa pitkälle ja kalliille investoinnille, mutta älä huoli, postauksen lopussa on vinkki Mádaran 24h aleen, josta saat kaikki tuotteet -40% alennuksella. Palataan siihen myöhemmin ja käydään ensin läpi mitä ihonhoitotuotteilla tehdään ja missä järjestyksessä. (tämä järjestys pätee teinistä mummeliin, vain suositellut tuotteet muuttuvat iän ja ihotyypin mukaan)


1. Putsari: Puhdistusaineita on monenlaisia ja ihotyypin sekä mietymyksien voit valita suosikkisi. Oma lempparini on luonnollinen puhdistusvaahto, jonka vaahto-ominaisuus perustuu pumppumekanismiin. Vaahto ei siis kuivata synteettisten sisartensa tapaan, vaan on ihanan kosteuttava ja helppo käyttää. Älä koskaan valitse kuivattavaa putsaria! Jopa rasvaisimmalle iholle kuivattava putsari on liian tehokas, sillä ihon pintakerroksen kuivattaminen vain lisää talin tuotantoa. 

2. Kasvovesi: Ei niinkään puhdista ihoa vaan tuo kasvoille kosteutta ja säätelee ihon pH:ta. Kasvovettä ei kannata pyyhkiä pois kasvoilta vaan ennemminkin taputella reilu määrä kasvovettä ihoon tai suihkuttaa se siihen. Kasvoveden lisääminen ihonhoitorutiinin auttaa yleensä välittömästi ihon kuivuuteen.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara Balancing Toner (tasapainottava kasvovesi normaalille ja sekaiholle.)

3. Seerumi: Seerumissa on tiivistetyssä muodossa ne vaikuttavat aineet, mitä yleensä myös saman sarjan kosteusvoiteessa. Seerumi ei silti ole kosteusvoide, vaan enemmänkin tehoboosti, jota käytetään joko aamuin illoin tai vain satunnaisesti ihon tarpeista riippuen. Yleensä itse käytän talvella seerumia enemmän, kesällä taas vähemmän. Seerumi levitetään joko ennen kosteusvoidetta tai yhdistettynä kosteusvoiteeseen, ei kosteusvoiteen päälle.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara SOS Hydra Repair Intensive Serum (syväkosteuttava seerumi stressaantuneelle ja kuivalle iholle)

4. Kosteusvoide: sitoo kosteuden ihoon sekä hoitaa ihoa. Pärjäät hyvin yhdellä, mutta jos on mahdollisuus, valitse yöaikaan täyteläisempi kosteusvoide eli yövoide, joka on loistosijoitus. Hanki kosteusvoide aina ihotyyppisi mukaan, ei siis esimerkiksi voimakasta anti-agea parikymppiselle tai superkevyttä fluidia kuivaihoiselle. Maksimoidaksesi kosteusvoiteen tehot, hiero voide kevyesti, mutta pitkään (vähintään minuutin verran) ihoon. Lisää aina kasvovesi alle! Ja muista, että kuivaihoisinkaan ei tarvitse kasvikunnan paksuinta tököttiä kosteutukseen, joten pelkän sheavoin  tai kookosöljyn sijaan hemmottele ihoasi kosteuttavilla raaka-ainecocktaileilla.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara SOS Recharge Cream (tehokosteusvoide pintakuivalle, stressaantuneelle tai janoiselle iholle)

5. Silmänympärysvoide: kosteuttaa ja hoitaa herkkää silmänympärysihoa hellemmin, mitä kasvoille tarkoitettu kosteusvoide. Sen idea on myös ennaltaehkäistä ryppyjen muodostumista ja suositellaankin, että silmänympärysoiteen käyttö aloitetaan samoihin aikoihin meikkaamisen kanssa, toki ihotyypin ja käyttäjän iän mukaisesti. Silmänympärysvoide auttaa myös usein silmien herkän ihon ympärille ilmestyviin, kuivuudesta johtuviin luufinneihin eli miliumeihin.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara Eye Contour Creme (silmänympärysvoide kaikille ihotyypeille)

6. Kasvoöljy: Kuten keho sisäisesti, myös iho ulkoisesti hyötyy rasvoista ja öljyistä. Kasvikunnan öljyt ravitsevat, pehmentävät ja suojaavat ihoa. Öljy tuo iholle hyviä rasvoja, mutta ei rasvoita ihoa sillä tavalla mitä voisi kuvitella. Kannattaa huomata että öljyssä ei ole vettä eli kosteutta ja kaikista parhaimmankin öljyn alle kannattaa imeyttää ensin kosteusvoide. Öljy myös sitoo ns. vesikosteuden ihoon.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara Soothing Hydration Facial Oil (tehokosteuttava kasvoöljy kosteusköyhälle iholle)

bonus: Kuorinta: Poistaa kuolleet ihosolut tehokkaasti ja parantaa näin hoitotuotteiden vaikuttavien aineiden imeytymistä sekä tehostaa kuorinnasta riippuen mm. pintaverisuonten toimintaa sekä kollageenin muodostusta. Kerran-kaksi viikossa tehdyn kuorinnan jälkeen iho on kirkkaampi ja heleämpi. Voit valita mekaanisesti kuorivat rakeet tai hedelmä- tai aha-happoihin perustuvan kuorinnan.
Oma suosikkini Mádaralta: Mádara Exfoliating Oil-To-Milk Scrub (kuorinta kaikille ihotyypeille)


Vaikka olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo vuosikausia, on Mádara merkkinä jäänyt itselleni jostain syystä hyvin vähälle huomiolle. Tilasin kuitenkin taannoin tätä postausta varten pienen testerierän itseäni eniten kiinnostavista tuotteista ja pakko myöntää, että innostus latvialaista luonnonkosmetiikkaa kohtaan on kasvanut kohisten. Tekisi mieli alkaa avaamaan tarkemmin mitä kaikkia loistoraaka-aineita näistäkin tuotteista löytyy ja miten niiden on tutkittu vaikuttavan ihoon. Säästän teidät kuitenkin raaka-aineluennoltani ja siirryn siihen kiinnostavimpaan juttuun.

Kuten ehkä tiedätte, Mádaralla on tapana hemmotella silloin tällöin asiakkaitaan hulppealla alevuorokaudella, jolloin kaikki tuotteet ovat -40% alennuksessa. Kyllä, siis ihan törkeän hyvässä alessa. Ja seuraava Mádara 24h ale on jo ensi tiistaina 10.5. 2016 klo 00.00-24.00, joten suosittelen säästämään tulevat luonnonkosmetiikkaostokset tiistaille! Etenkin niille, joille luonnonkosmetiikka ei ole tuttu juttu, nyt kannattaa kyllä kokeilla. Ja hevijuuserit täyttävät tiistaina tietenkin varastot pitkäksi aikaa eteenpäin, sillä eihän tällä hinnalla saa muulloin ikinä laadukasta luonnonkosmetiikkaa!

Mádara lupaa vieläpä kaikki yli 50 euron tilaukset toimituskuluitta ja lisää yli 60 euron paketteihin täysikokoisen Regenerating Night Cream yövoiteen kaupan päälle. Mulla alkaa ostoslista olemaan jo aika iso, kun olen miettinyt mitä kaikkea me kesällä tarvitaankaan. Ainakin palasaippuoita matkoille, lasten shampoo ja hoitoaine, itselle vähintään yksi SOS-kasvovoide jemmaan, sävyttävää päivävoidettakin olisi kiva kokeilla...

Itse ajattelin ottaa Mádara 24h alen vastaan ihan olympialaishengessä ja valvoa siihen asti, että peli keskiyöllä alkaa ja tuotteiden hinnat alenevat. En nimittäin aio odottaa suosituimpien tuotteiden loppumista vaan napata ne ostoskoriini heti. Onneksi Mádaran nettikaupassa kyynärpäätaktiikkaa ei tarvitse käyttää!

10 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä täydentää varastoja. :) Tykkään Madaran tuotteista tosi paljon. Suosittelen tuota sävyttävää päivävoidetta. Tuote on todella riittoisa ja tuo kivan luonnollisen sävyn iholle. Eikä näytä paksulta iholla.

    Jos on kuiva iho, niin Cocoa and Plum creamy oil on loistotuote, vaikka onkin lapsille tarkoitettu. :)

    VastaaPoista
  2. Pikku korjaus: hedelmähapot ovat AHA-happoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, nopeasti kun kirjoittaa tulee vääriä sanoja! Tarkoitin tietenkin AHA tai BHA.

      Poista
  3. Kiitos postauksesta :) Lähes samat tuotteet tilasin -30% alesta toissaviikolla eri kaupasta;)
    mihin väliin suosittelet laittamaan aurinkosuojan (itselläni algamaris suihke spf50)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suihke ei ole mulle tuttu, mutta ite käytän suojakertoimellista päivävoidetta kesällä ihan kosteusvoiteen sijaan ja hoidan ihoa tukevammin iltaisin muilla voiteilla. Mulla on "vain" suojakerroin 15 (suojaa 93% auringinhaitoilta) ja en ole sen kanssa ihan muumi. Yleensä käytän myös suojakertoimellista meikkivoidetta/mineraalipuuteria.

      Poista
  4. Tyhmä kysymys: miksi silmänympärysvoide kannattaa levittää vasta noin lopussa? Itse olen aina intuitiivisesti ajatellut, että se on ensimmäinen mikä levitetään (putsauksen ja kasvoveden jälkeen), jotta ei tule vahingossa sitten siirrettyä muualle kasvoille tarkoitettuja rasvoja silmien ympärille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmänympärysvoiteen kohdalla sanoisin, että sillä missä vaiheessa se levitetään ei ole suurta merkitystä. Jos siis silmille laitetaan se voide tai seerumi vain. Jos samalla sormella on levitetty kosteusvoidetta, se on jo suurimmaksi osaksi imeytynyt kasvoihin ja loput sormiin hieronnan ansiosta. Tuota, että laittaisikin silmät ensin voisinkin testata!

      Poista
  5. Mä oon kuullut, että seerumi pitäisi käyttää ns kuurina. Siitä ei kuulemma ole hyötyä, että silloin tällöin käyttää, vaan pitäisi käyttää päivittäin -> pullo tyhjäksi esim pari kertaa vuodessa.
    Hmmm...? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on ihan seerumistakin kiinni, mutta pähkinänkuoressa seerumi on ihoon positiivisesti vaikuttavien aineiden tiivis cocktail, jota käytetään ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Esimerkiksi talvella monet tarvitsevat lisäboostia ihonhoitoon ja käyttävät silloin enemmän seerumia, kesällä taas voivat jättää sen kokonaan pois periodiksi. Kuuriluontoisuus ei kuitenkaan ole seerumin tarkoitus, vaan lisätä sitä boostia juuri sen verran, mitä iho kulloinkin tarvitsee. Mielestäni on parempi käyttää seerumia säännöllisesti osana ihonhoitoa, kuin holvata sen kanssa epäsäännölloisesti ja sitten odotella milloin seerumintarve taas tulee. Mutta tottakai riippuu ihan seerumista ja mä en pysty puhumaan kuin luonnonkosmetiikasta. En tiedä miten synteettisellä puolella seerumit toimivat, mutta luonnolliset seerumit ovat turvallisia päivittäiskäytössä. Mutta kuten sanotaan, poikkeus vahvistaa varmasti säännön myös luonnonkosmetiikassa ja varmasti kuuriseerumeitakin löytyy.

      Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images