Mitä jäi käteen #teriniitti gatesta?

Naureskelin eilen illalla, että kukaan ei ole tehnyt parempaa pr:ää imetykselle, kuin stylisti Teri Niitti. Jos jolta kulta jäi huomaam...

Naureskelin eilen illalla, että kukaan ei ole tehnyt parempaa pr:ää imetykselle, kuin stylisti Teri Niitti. Jos jolta kulta jäi huomaamatta (epäilen!) , oli Niitti kiusaantunut lentokoneessa imettävästä äidistä ja ihmetteli eikö imetystä voisi verhota esimerkiksi huiviin. Statuksen yhteydessä oli tunnistettava kuva viereisestä lentomatkustajasta. Ja kuten nykyään on tapana, ihmiset reagoivat.

Mun on pakko heti alkuun sanoa, että mä olisin voinut olla ihan yhtä ajattelematon ennen lasta. Luojan kiitos silloin ei ollut instagramia! Koska elin elämää, mihin lapset eivät kuuluneet ja häiriinnyin vähän mistä tahansa ja omassa kaveripiirissäni naureskeltiin perheellisille ihan avoimesti. Ajatusmalli joskus kaksvitosena oli suurinpiirtein, että skumpan juominen sinkkukavereiden kanssa oli parasta ikinä, ne joilla oli lapsi, olivat pilanneet elämänsä. Joillakin tuo kausi vaan kestää pidempään tai koko elämän, eikä siinä mitään. 

Se, mistä tässä imetys gatessa pidin, oli kaksi asiaa. Minun mielestäni ihmiset reagoivat suurimmaksi osaksi joko huumorilla (verhoa itsesti huiviin) tai perustellen miksi imetys on tärkeää  lapselle ja mihin ne rinnat ovat alunperinkin tehty. Parasta ehkä oli ne sadat imetyskuvat instagramissa, jotka tulvivat varmasti kaikkien feediin kuin julistaen, että nyt tosiaan on vuosi 2016 ja ulkopuolisilla ei ole mitään oikeutta sanella, miten toinen ihminen toimii. Itseasassa julkihomona Teri Niitin olisi kuvitellut katsovan asiaa muun kuin tuomitsemisen vinkkelistä, mutta ei lähdetä nyt homohommiin. Suurin ja samalla hauskin rangaistus Niitille lienee se, että kun potentiaaliset asiakkaat selaavat Instagramissa #teriniitti tai #teriniittistyling, he saavat vastaansa tuhansia vauvoja tissillä. Tää on vaan nin hulvatonta!

Ja nyt siis siihen asiaan. Sitä mietin eilen ja sitä mietin tänään, että ihmiset tosiaan suhtautuivat melko kivasti tähän caseen ja naureskelun ja keskustelun lisäksi näin vain muutaman "hirtä ittes" kommentin. Ja muutamakin on tottakai liikaa, mutta en malta olla vertaamatta tätä keissiä kuukauden takaiseen, kun kaverini Emmi Nuorgam kirjoitti Anttilan sukupuolittuneesta lelumainonnasta. Silloinhan netti räjähti vihapuheesta, Emmi joutui sulkemaan bloginsa kommentoinnin ja sai jopa tappouhkauksia. En tosiaan voi tietää millaista palautetta Teri Niitti behind the scenes on saanut, mutta jotenkin nämä kaksi lapsiin liittyvää keissiä olivat kuitenkin ihan eri maasta. Enkä malta olla miettimättä olisiko kommentointi Teri Niitin tapauksessa ollut ratkaisevasti erilaista jos hän olisikin ollut nainen? Väitän, että olisi. 

Olen todella iloinen, että tämä julki-imetysgate meni niinkuin meni ja päällimmäisenä mieleen jää naisten välinen yhteisöllisyys sekä Suomessa melko uusi ajatusmalli siitä, että naisen keho ja naisen tekemiset eivät ole kenenkään muun bisneksiä kuin naisen itsensä. (Ja jos vauvalla on nälkä, sitä syötetään). Myös imetyksen nouseminen keskustelunaiheeksi oli oikein virkistävää! Toivonpa vain näin 2016 vuoden alussa, että tänä vuonna myös naisilla on oikeus (hölmöihinkin) mielipiteisiinsä ilman tappouhkauksia ja vihapuhetta. 

3 kommenttia

 1. Mä vähän veikkaan, että jos joku olisi postannut kuvan missä nainen syöttää vauvaa tuttipullosta ja sitä olisi arvosteltu, olisi se aiheuttanut sen pahimman paskasateen. Nyt hommaan kun reagoivat kuitenkin enimmäkseen ja alkuun me ns. suvakit, niin ehkä jälki ei ollut sen takia niin paha? Nyt siellä Teri Niitin anteeksipyynnön alla onkin pahempaa kommenttia, mutta voi olla että huutelijat vaan näkivät tilaisuutensa tulleen. Että saa siis vain huudella, oli aihe mikä vaan. Mutta hieno gate, toivottavasti Teri oppi ettei äitejä kannata suututtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän on selkee homma. Ja samat tyypit jotka nyt kommentoi sivistyneesti on niitä samoja, jotka postailee rintareppukuvia ryhmiinsä kauhistellen ;) Näin kärjistäen. Kyllä me kaikki osataan mokata.

   Ja sitten tosiaan on näitä jälkiliukkailla mielensä pahoittajia, juttu meni jo ja nää vasta heräs huutamaan.

   Mutta pointti pointtinen: eilen kun nää imetyskuvat oli ajankohtaisia, meininki oli hyvin seesteinen vrt Emmin keissiin.

   Poista
 2. Hihitin myös itsekseni eri #yhdistelmiä/kuvia mitkä liitetään todennäköisesti hyvin pitkään arvon herraan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images