Tyrniä ja pähkinöitä poimimassa

Toivottavasti mahdollisimman moni on jo päässyt syksyn tyrnisadon makuun. Me kävimme tänä viikonloppuna tyrnimetsällä ja samalla löysimme my...

tyrni pensas kaamos elsakaamos pahkinapensaassakaamoksen tyrnit ommtyrnipensas kaamos raitatakki marimekkotyrni pensaassa voimamarja superfoodtyrni helsinki supermarja voimamarjatyrnipensas veden vieressa 2015melojat herttoniemen ranta ommkaamos juo pillimehua veden vieressatyrni kaksi eri varia voimaruoka superfoodkaamosta kutittaa tyrnimetsassakaamos ja elsa pahkinoita syomassaelsa ja pahkinat herttoniemessapahkinat pahkinapuu suomi


Toivottavasti mahdollisimman moni on jo päässyt syksyn tyrnisadon makuun. Me kävimme tänä viikonloppuna tyrnimetsällä ja samalla löysimme myös vähän pähkinöitä kuivatettavaksi.


Tyrni on tosi c-vitamiinipitoinen marja, jossa voi c-vitamiinia voi olla jopa 450mg/ 100g marjan syötävästä osasta (yleensä n. 200-400mg). Meillä tyrni on käytössä pääasiassa kaupasta ostetetussa mehumuodossa aamushottina, marjojen poimiminen oli viikonloppuhupia ilman saalistavoitteita. Piikkien takia tyrnin poimiminen on kyllä tosi haasteellista, mutta tyrniä kannattaa ehdottomasti kerätä ja syödä, sehän lasketaan mustikan, mustaherukan, aronian ja karpalon kanssa suomalaisiin superruokiin. Huomaatteko muuten tuosta isommasta tyrnikiposta, kuinka marjojen väri ja muoto vaihtelee tosi paljon pensaskohtaisesti? Nuokin marjat on poimittu muutaman metrin päässä toisistaan olevista pensaista ja väri on ihan eri!


Tyrni on melko perusjuttu, mutta pähkinöiden löytäminen luonnosta on mulle edelleen ihan käsittämätöntä. En ollut muutama vuosi sitten edes tiennyt, että Suomessa kasvaa pähkinöitä, mutta totta se vaan on.


Tyrnit ja pähkinät löytyivät tänään helposti, mutta kertokaapa mistä päin pääkaupunkiseutua löytyy hyvät karpalomaastot? Odottelen jo innolla pakkasen puraisemia karpaloita, mutta tällä hetkellä ainoa paikka mistä tiedän niitä löytäväni on kaupan pakastelokero.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Heippa! Mistä oot noin kivannäköisen takin löytänyt?

  VastaaPoista
 2. Tää on henkkamaukalta, mutta ihan vain puuvillaa. Suosittelee kirkkaamman raiskin takit jos etsit veden kestävää ulkoilutakkia!

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 4. Pakko myöntää häpeäkseni etten minäkään tiennyt Suomen luonnosta pähkinöitä löytyvän. Mitä pähkinöitä löysitte ja paljonko?
  Epäilen vähän ettei Oulun korkeuksilta pähkinöitä juuri löydy, marjoja sitten kyllä senkin edestä :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images