Hyvä luonnollinen hiustenhoitosetti EkoPharmalta

Viimeisimpien vuosien aikana luonnonkosmetiikka on tullut varmasti suurimmalle osalle lukijoistani edes jotenkin tutuksi. Blogin alkuaikoina...

Viimeisimpien vuosien aikana luonnonkosmetiikka on tullut varmasti suurimmalle osalle lukijoistani edes jotenkin tutuksi. Blogin alkuaikoina etsiskelin vielä lempparituotteita ja testailin mielelläni monenlaisia tuotteita, koska se oli kiinnostavaa ja hauskaa. 1.5 vuotta sitten aloitin yhteistyön suomalaisen EkoPharma Professionalin kanssa ja yhteistyö avasi silmäni monessa mielessä, paras oivallus on ollut, että kun tuotteet valitsee ammattilainen, ne osuvat kohdilleen ja oikeasti niitä purnukoita ei tarvitse ostella koko ajan lisää. Ekoa on käyttää juuri oikeita tuotteita eikä ostella koko ajan uutta kokeiluun.


En ole kuitenkaan 100% luonnonkosmetiikkaihminen, sillä vaadin käyttämiltäni tuotteilta ensisijaisesti hyvää laatua ja en tee kompromisseja tässä: jos tuote on ekologinen, mutta ei toimi, en käytä sitä. En ole vielä löytänyt esimerkiksi täysin mulle sopivaa ekodödöä tai ekoripsaria. Pari viikkoa sitten olisin lisännyt listaan myös ekoshampoot ja -hoitoaineet, mutta nyt on löytynyt sellaiset tuotteet että tukka puhdistuu ja tuntuu hyvälle.


ekopharma tyrni shampoo hoitsikkaekopharma tyrni shampoo hoitsikka2


Tässä vaiheessa on varmaan hyvä kertoa, että työskentelen nykyään yrityksessä, joka valmistaa EkoPharma Professional-luonnonkosmetiikkaa. On ihan mahtavaa työskennellä merkillä, jota on käyttänyt päivittäin tosi kauan. Silti, vasta nyt uskaltauduin testaamaan EkoPharman kampaamoissa myytäviä hiustuotteita. Nappasin varastostamme Tyrni-sarjan korjaavan shampoon ja hoitsikan (toinen uudella ja toinen vanhalla etiketillä, jos ihmettelette eroja), jotta tietäisin vähän myös kokemuksen kautta näistä tuotteista. Odotukset eivät olleet korkealla, koska mun superpaksu tukkani on oikeasti vaativaa laatua ja en ole saanut luonnonkosmetiikalla tarpeeksi hyvää pesutehoa hoidosta puhumattakaan.


No, lopun arvaattekin ja nämä toimi hyvin! En lähde valehtelemaan, että moneen otteeseen blondattu tukkani olisi silkin sileä, kun se ei ole sitä edes maailman silikonisimmilla tuotteilla. Se on kuitenkin puhdas, helppohoitoinen ja kiiltävä eli jotain sellaista mitä en ole muilla ekotuotteilla saanut aikaan. Vaihdoin siis päivittäispesutuotteet näihin, mutta hyllyssä nököttää edelleen Fudgen hopeashampoo värin viilentämiseen. Askel askeleelta nääs, ja seuraavana testiin lähtee tuo alla näkyvä vadelmauutetta sisältävä hiuslakka, joka tuoksuu ihanan sitruunaiselle.


hiuslakka ekopharmaMUOKATTU


En ole mikään inci-asiantuntija ja viimeiset viikot ovat olleet todella silmiä avaavia. Kun on tottunut tutkimaan ekotuotteita lähinnä etsien tuttuja sertifikaatteja pulloista ja suosimalla hyväksi todettuja merkkejä, on luonnonkosmetiikan raaka-aineet edelleenkin minulle osaltaan melko vieraita. Mutta jos jotain olen oivaltanut, niin ennen ajattelin luonnonkosmetiikan olevan lähinnä "pahisaineiden" välttelyä, kun taas nyt miellän luonnonkosmetiikan ennenkaikkea setiksi tosi hyviä vaikuttavia ja hoidollisia raaka-aineita. Jopa luonnonkosmetiikan säilöntäaineilla on hoidollisia ominaisuuksia!


Jossain vaiheessa on varmasti pakko hehkuttaa, kuinka mahtava marjoja esimerkiksi mustaherukka ja vadelma ovat iholle. Tai mitä kaikkea tyrniuute tekeekään päänahalle. Nyt ei ehkä vielä ole sen aika, mutta jos ja kun joku etsii hyviä luonnonkosmeettisia hiustenhoitotuotteita, niin pistäkääpä nämä mieleen!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

  1. Olen käyttänyt puolisen vuotta nyt sellaista palashampoota, toimii minulle hyvin. Nyt se on loppumassa ja pohdin juuri mitä ostan tilalle. Pidän siitä ettei sen mukana tule muovia, toisin kuin näissä puteleissa. Mutta huomaan olevani pulassa kun pitää lähteä reissuun, matkoilla se ei ole kätevä.

    Tuosta ekodödöstä piti vaan kommentoida, että minäkään en ole löytänyt vielä niin hyvää että se oikeasti toimisi. Tekee ihan pahaa kun miettii Rexonan pahiksia ja haluaisin sellaisen joka oikeasti toimii kuitenkin yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  2. Mulla taas toimii nuo palasaippuat matkoilla tosi hyvin, esim lentokoneessa voi mennä käsimatkatavaroilla kun osa pikkupulloista on kiinteitä. Mutta kun ne oikeasti ekot ei pese (mun tukkaa), Lush on ihana ja pesee, mutta sehän ei ole nähnytkään oikeasti luonnollista tuotetta.

    Ootko kokeillut EkoPharman deodoranttia? Karita Tykkä juuri spontaanisti kehui instagramissa merkin deoa yhdeksi ainoista toimivista. Mullakin dödö on jossain....en tiedä miksi en käytä sitä arkisin, kun tarvin antiperspiranttia lähinnä viikonloppuisin retkillä yms.

    Ainiin, VIHAAN sanaa pahikset :D Tottakai on niitä aineita mitä monet haluaa (ihan syystä) kartella, mutta silti... mä yritän ajatella niin, että jos käytän silloin tällöin vaikka fudgen hopeasamppoota jatkossa, mulla on siihen syy, johon ratkaisua ei ekosta löydy. Yritän itse ajatella enemmänkin, että en karttele jotain aineita, vaan luonnonkosmetiikan myötä saan iholleni jotain parempia aineita.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mua kiinnostaisi uusi meikkipussin sisältö -postaus :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idis :) Tosin mä käytän ihan äärimmäisen vähän luonnonkosmetiikkameikkejä, huulipunaa ja poskipunaa. Ja pohjat on useimmiten mineraalimeikkiä. Mutta voishan sen kartoittaa mitä siellä pussissa nyt on!

    VastaaPoista
  5. Tuntuu aina että kaikki hehkuttavat omaa hyväksihavaittua luonnonkosmetiikka dödöä, mutta pakko se on kantaa kortensa kekoon ;) Weledan suihkutettava sitrus-dödö. Oikeasti en ole enää tarvinnut muuta. Tuo suihkutettava tuntui olevan kohdallani se juttu, sillä ne rollot eivät vaan ole pidemmänpäälle toimineet millään merkillä.

    Myydäänkö noita ekoPharma tuotteita missä? En ole ikinä törmännyt, vaikka yleensä ekoa ostankin.

    VastaaPoista
  6. No toisaalta, hankala hehkuttaa ainakaan muuta kuin itse hyväksi havaittua ;)

    Weledan deoa en ole itse kokeillutkaan, pitääpä joskus ottaa asiaksi.

    EkoPharma on ammattilaismerkki, eli sitä myydään lähinnä kauneushoitoloissa sekä kampaamoissa (n.200 jälleenmyyjää Suomessa). Muutamilla hoitoloilla löytyy myös nettikauppa.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images