Nostalgiset lämpimät voileivät

Lähdimme tänään lauantain kunniaksi pihalle heti herättyämme. Kävimme katselemassa sorsia merenrannalla ja kävelemässä Vuosaaressa Kallahd...

lampimat voileivat elsa ja kaamos lampimat voileivat elsa ja kaamos2 lampimat voileivat elsa ja kaamos3


Lähdimme tänään lauantain kunniaksi pihalle heti herättyämme. Kävimme katselemassa sorsia merenrannalla ja kävelemässä Vuosaaressa Kallahden harjulla. Kun tulimme kotiin, oli jo ihan hurja nälkä ja ruokaa piti saada nopeasti. Kaapista löytyi leivän lisäksi palvikinkkua ja juustoa sekä eilen tekemäni tomaattikastikkeen rippeet, joten päädyin lämpimiin voileipiin.


Milloinkahan näitä on tullut viimeksi tehtyä? Kaamoksen lapsuudessa tuskin kertaakaan, mutta selkeästi tulen tekemään näitä jatkossa useammin. Osui ja upposi siis. Itsekin tykkäsin, varsinkin kun jaksoin yhdistää raastetun juuston kananmunaan ja juustokuorrutteesta tuli ihanan kuohkeaa ja paksuhkoa. Ainahan näitä voisi tuunata mausteilla, mutta klassinen kinkku-juusto toimii varmasti.


Neljään lämpimään leipään tarvitset:

  • 4 leipäpalaa

  • tomaattikastiketta tai sinappia

  • n. 100g palvikinkkua

  • n. 100-150g emmentaljuustoa raasteena

  • 1 luomu kananmuna


Levitä leipien päälle joko tomaattikastike tai sinappi sekä kuutioitu palvikinkku. Sekoita muna ja raastettu juusto ja lisää leipien päälle. Paista n. 200 asteisessa uunissa kunnes muna-juustokuorrutus saa väriä. Nauti kylmän maidon kanssa!

Näitä voi tehdä sitten uuden satsin illan Midsomerin murhien kaveriksi :)

Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Lämppärit on kyllä niin ehdoton kasariherkku, joka tulee varmasti ekana ruokana mieleen lapsuudesta! Ja toimii kyllä edelleenkin: me kun tehdään näitä aina silloin tällöin. Meillä lämppäreihin tulee aina meetvurstia, suolakurkkua, tomaattia, sipulia ja juustoa ja nautitaan sitten tietty ketsupin, sinapin ja sen kylmän maidon kanssa.

    VastaaPoista
  2. Mullakin kuuluisi tomaatti ja sipuli näihin, mutta koska Kaamokselle ei sipuli maistu niin en laittanut, ja tomaatin jätin kun se aina kuumenee niin kovasti että kieli palaa :)

    Meetvursti ja suolakurkku kuulostaa hyvälle yhdistelmälle, pitää kokeilla joku ilta sun reseptillä. Ja totta, nää on niiiiin kasariruokaa :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images