Potkulauta, joka pelasti kesän

Monille muualla asuville kavereilleni on tullut yllätyksenä kuinka pitkään helsinkiläiset lapset istuvatkaaan rattaissa kärrättävänä. Olen v...

kaamos 3 maxi scoot kevat 2015


Monille muualla asuville kavereilleni on tullut yllätyksenä kuinka pitkään helsinkiläiset lapset istuvatkaaan rattaissa kärrättävänä. Olen välillä turhautunut selittämään, että kaupungissa auton omistaminen ei ole hyvän julkisen liikenteen takia välttämätöntä, mutta matkat ovat silti pitkiä, eikä pieni lapsi välttämättä jaksa pitkiä kaupunkiseikkailupäiviä ilman rattaita, vaikka julkisissa saakin välillä huilata. Itseäni alkoi kuitenkin rattaat risoa keväällä, kun tuntui tyhmältä ottaa niitä varalta mukaan ja sitten roudata tyhjiä rattaita lapsen kävellessä vieressä. Veimme ihan turhaa bussistakin tilaa rataspaikalla.


Meille suositeltiin paljon potkulaudan hankkimista ja hankinkin Stigan laudan keväällä. Saimme kuitenkin myös Maxi Micro-potkulaudan blogitestiin, joten pääsin tutustumaan skuutteihin Kaamoksen kanssa kahdesta eri kulmasta: Stigan lauta oli hyvä peruslauta kun taas Maxi Micro hieman hintavampi, mutta ominaisuuksiltaan kattavampi lauta. Ja näistä laudoista potkulautahulluus sitten roihahti.


kaamos maxi scoot kevat 2015


Stigan lauta maksoi n. 30 euroa, Maxi Micron hinta taas on n. 100 euroa. Keväällä ajattelin, että satanen potkulaudasta on kyllä ihan liikaa, mutta nyt kun olemme koko kesän potkutelleet, ymmärrän hyvin miksi Maxi Microon kannattaa satsata. Väitän nimittäin, että Maxi Microa parempaa lautaa tai kulkupeliä ylipäätään ette voi päiväkoti-ikäiselle hankkia.




  • Maxi Micro on tehty kestävästä muovista ja metalliosista. Se painaa hieman tavanomaista lasten potkulautaa enemmän, mutta on näin myös paljon tukevampi.

  • Maxi Microssa on helposti kääntyvät etupyörät (2kpl) sekä leveä takapyörä. Potkulautaa jarrutetaan painamalla jarrupala takarenkaaseen kiinni ja leveä takapyörä auttaa lasta pysymään tasapainossa jarruttaessa, myös alamäessä. Tässä oli iso ero Stigan lautaan nähden, jolla jarruttaminen oli hankalampaa.

  • Maxi Micron renkaat ovat laadukasta pehmeähköpintaista muovia, renkaat eivät pidä ääntä ja meno on tasaista. Tasaiseen menoon auttaa myös hieman joustava jalkalauta, jolla lapsen on helppo seistä.

  • Toisin kuin monet lastenlaudat, kestää Maxi Micro jopa 50 kiloista rullailijaa. Siinä on myös säädettävä ohjaustanko, joka kasvaa lapsen mukana vuosia.

  • Kun ohjaustangon nostaa korkealle, voi vanhempi tarttua helposti siihen ja vetää lasta vierellään. Tällöin lauta toimii seisomalautana ja sen kanssa eteneminen on yhtä helppoa kuin pitäisit lasta kädestä kiinni. Tätä ominaisuutta olemme käyttäneet PALJON kesän aikana.

  • Maxi Microon on olemassa varaosia, joita saa helposti myös Suomesta.


kaamos 2 maxi scoot kevat 2015kaamos maxi 4 scoot kevat 2015

Maxi Micro potkulauta on kulkenut kanssamme koko kesän kaikkialle, se on ollut mukana myös Viron ja Berliinin reissuilla ja sen avulla selvisimme pitkistä reissupäivistä kunnialla. Rungon saa helposti kahteen osaan ja se on todella helppo laittaa vaikkapa isompaan matkalaukkuun. Itse hölmönä ripustin osat rinkan remmeihin ja tullessamme Berliinistä Helsinkiin, t-tanko oli tipahtanut jonnekin lentomatkan varrelle. Tämä oli siis täysin oma vikani, kun en laittanut tankoa rinkan sisään, mutta onni onnettomuudessa Microscooter.fi:sta sai tosiaan varaosatangon hukkuneen tilalle alle viikossa. Tanko jopa kuljetettiin Ziccoon, eli sitä ei tarvinnut edes tilata kotiin postitse!


Potkulauta on toiminut meillä niin hyvin, etten voi ajatellakaan ensi kesää ilman lautaa. Edes kaupungilla ruuhkassa liikuttaessa sen kanssa ei ole ollut hankala liikkua, kun olen pitänyt tangosta kiinni kävellessäni. Kuulostaa ehkä vaivalloiselta, mutta ei todellakaan sitä ole. Olen niin myyty laudan toimivuudesta, että haluaisin pysäyttää jokaisen yli kolmevuotiasta rattaissa kuskaavan vanhemman ja ylipuhua hankkimaan heti tämän potkulaudan. Koska en viitsi pysäytellä ihmisiä, tyydyn vain fiilistelemään lautaa niille vastaantuleville Maxi-Micro vanhemmille, jotka laudan nerokkuudesta itsekin tietävät. Tällaisia kritiikittömiä hehkutuksia on vähän nolo kirjoittaa, mutta jos potkulaudassa olisi epäkohtia, kertoisin nekin. En vain keksi mitään parannettavaa.


Jos näin blogin kautta voisin suositella vain yhtä tuotetta vuodessa, tämän vuoden tuote olisi Maxi Micro. Luultavasti se olisi myös ensi vuoden tuote. Ja sitä seuraavan. Jos siis mietitte potkulaudan hankkimista, hankkikaa tämä!


ps. Nämä skuuttikuvat ovat toukokuulta. Tuntuu, että lapsi olisi kasvanut näistä kuvista ainakin 10cm, joten nostettava tanko on todellakin tarpeellinen!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

  1. Potkulauta on ihan jees kulkupeli (me ostettiin kolmivuotiaalle kaksipyöräinen menopeli, mutta se on vielä vähän liian haastava vielä, eli ehkä enemmän ensi kesän juttu...ja äidin liikkumisen helpottaja kun painoraja on 100kg). Meillä rattaiden sijaan perhe matkaa fillarein (joko niin että lapsi istuu kyydissä tai niin että lapsi käyttää potkupyöräänsä). Jos mennään julkisilla, niin silloin tosiaan potkupyörä (kompakti 10" renkainen, toimii metrisellä ipanalla, ensi kesänä lienee jo pieni) on helppo ottaa mukaan jos tuntuu että tulossa on niin paljon kävelyä ettei lapsi jaksa). Välillä säästömielessä rattaatkin kulkee, mutta kyllä niiden kanssa matkustus on sen verran vaivalloista (ja usein ne ovat täysin turhaan mukana), että mieluummin maksaa sit matkansa (joo ja tosiaan musta meidän 3v. on jo turhan iso rattaisiin mutta kyllähän noissa busseissa aika isoja lapsia kärryillä kulkee).

    VastaaPoista
  2. Meillä matkat on usein niin pitkiä, ettei edes mun pyörä lastenistuimella toimi. Lähikauppamatkoilla toki niinkin. Kaupungille en uskalla potkupyörää/pikkupyörää ottaa mukaan, koska sen kanssa ei voi potkulaudan tavoin pitää kädestä kiinni tai vanhempi määrätä vauhtia.

    Meillä nimenomaan 3-pyörää laudassa on se paras juttu, Lauta ei koskaan kaadu itsekseen ja se on tasapainon kannalta parempi pienelle kulkijalle. Myöskään tuo "seisomalautana" käyttäminen ei olisi niin helppoa, jos olisi vain kaksi pyörää.

    VastaaPoista
  3. Päikkäreitä vaan ei voi ottaa laudalla...
    Kuinka kovaa Kaamos vetää tuolla laudalla eli joudutko juoksemaan tai hölkkäämään?

    VastaaPoista
  4. Voi kun ottaisikin päikkäreitä! Yleensä me mennään ihan samaa tähtiä kun jutellaan samalla liikkuessa. Mutta kyllä sillä saa vauhtiakin eli jos haluu vaikka hölkkälenkille lapsen mukaan niin onnistuu. Tosin ei tuollakaan lapsi mitään superpitkiä lenkkejä jaksa potkutella. Mutta päivän aikana taittuu hyvin kymmenenkin kilsaa vaikka matkustellessa.

    VastaaPoista
  5. Meillä kuljetaan pääosin 10km säteellä kotoa, niin pyörä on siihen paras väline. Kun asutaan yhden Hkin vilkkaimman tuloväylän varrella, niin se että lapsi tottelee puhetta ja pitää vauhdin sopivana on ollut ihan pakko opetella (ja uhmailijakin tietää, että jos ei tottele, niin potkupyörä menee jäähylle).

    Retrospektiivisesti ajatellen meidän tyttö olisi tänä kesänä tarvinnut kolmipyöräisen laudan (mutta pl. tuo micro, niin painoraja on niin pieni niissä, että ois ollut yhden kesän ihme se). Mutta eiköhän tolla kaksipyöräisellä viiletä ensi kesänä (ellei sit opetella polkemaan polkupyörää, vaikea sanoa etukäteeN).

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images