MAAILMAN PARAS VANILJA(SOIJA)LATTE

Uuh, löysin viikonlopun aikana sellaisen kombon, jotta kuka tahansa vaniljan ystävä pökertyisi onnesta. Olen aina ollut pehmeiden makujen ys...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Uuh, löysin viikonlopun aikana sellaisen kombon, jotta kuka tahansa vaniljan ystävä pökertyisi onnesta. Olen aina ollut pehmeiden makujen ystävä, lempijäätelömaku on ollut pitkään aidolla bourbon vaniljalla maustettu jätski ja raastan vaniljatankoa vähän sinne tänne muutenkin. Siksi silmäni varmasti bongasikin kaupasta vaniljallamaustettua soijamaitoa, vaikka muuten emme soijamaitoa edes käytä.


Samalla reissulla olin jo käynyt täydentämässä Nespressovarastoja ja hankkinut yhtä suosikkiani, Nespresso Vaniliota muutaman pötkön. Alpron Soya Vanilla ei ehkä itsessään ole kovinkaan ihana janojuoma (se on niin makea, että hampaita särkee ajatuskin), mutta lämmin soijamaitovaahto ja hennosti vanilja-arominen espresso yhdessä olivat hurjan hyvä yhdistelmä! Toinen vaniljamaidon kanssa erityisen hyvin rimmaava Nespressomaku on muuten joulun sesonkimaku hasselpähkinä, mikä on kaiken herkullisuuden lisäksi pähkinäallergikollekin sopiva juoma, pähkinän maku kun on uutettu kasvin juuresta. Tätäkin hamstrasin Nespresson putiikista pari pötköä, sillä sitä löytyi vielä! Muut joulumaut olivat jo löytäneet juojansa.


Vaniljalatte saattaa olla hiukan imelä tavallisen suodatinsumpin ystävälle, ja niin se on kyllä mullekin. Jälkiruoka- ja herkuttelukahvina kuitenkin ihan verraton. Soya Vaniljaa on nyt tullut testattua vähän sinne sun tänne, oikealla espressokeittimellä keitetystä triplaespressosta suodatinkahviin ja hyvin se vaan potkii missä tahansa. En tiedä miten soijamaito käyttäytyy leivonnassa, mutta pannukakkutaikinassa vaniljasoijamaitoa olisi hauska testata. Onko joku jo tehnyt testierän?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

  1. Toimii myös pannarissa! Ja riisipuurossa, letuissa... mä sotken tota myös nesteeksi maidottomaan/munattomaan suklaakakkuun, on kyllä monikäyttöinen juoma :)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, mä koukutuin kans tuohon vaniljasoijajuomaan viikonloppuna! Melko imelää tavaraa tosiaan suodatinkahviin laitettuna, mutta herkkuhetkiin se sopii kyllä erinomaisesti. <3

    VastaaPoista
  3. Kuten sanottua, meillä on tuota juotu kahvin kanssa jo vaikka kuinka kauan, näiden herkkusuuna ja makeiden kahvijuomienkin ystävänä sopii kuin nenä päähän. Ja leivontaankin testattiin, itseasiassa eilen. :D

    Check out mahtavat mukikakut!

    http://visuaalisestivaativa.fi/2015/01/helpoin-jalkiruoka-ikina/#.VMYxNHDkcn0

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä! En tiennytkään, että pähkinän maun voi uuttaa myös kasvin juuresta! Ennen kuin tarjoileen juomaa pähkinäallergikolle, kannattaa tarkistaa soijatuotteiden sopivuus - pähkinäallergian kanssa samassa allergeenissa nimittäin kulkee myös soija (ja koivu, tuoreet herneet, omena, porkkana, kurkuma, melonit - allergian ärtsyydestä riippuu, mitkä aiheuttaa oireita) ja monet saakin soijamaitotuotteista ja tofusta tosi järeitä allergiaoireita. Harmillisen harva tietää, että soija on tosi allergisoiva eikä sovi läheskään kaikille.

    Itse oon hurahtanut Oatlyn kauramaitotuotteisiin etenkin nyt, kun niiden pakkaukset on uusittu. Niiden vaniljakaurajätski oli mun makuun, samoin appelsiini-mangojuoma ja aivan erityisesti kaakao, joka on i-ha-naa!

    VastaaPoista
  5. Löytyisiköhän lähikaupastamme, olisi varmaan just sopiva juoma sullekin :D

    VastaaPoista
  6. Oho! Ostiksäkin ekaa kertaa tätä siis? En tiedä milloin on tullut kauppoihin, mut aika huippu tuote, tosin hinta on kyl kova :(

    VastaaPoista
  7. Mä en eilen tuota reseptiä (tai siis kuvia) katsellessani huomannutkaan, et siihen tuli tätä samaa nannaa!

    VastaaPoista
  8. Enpä tiennyt minäkään enkä edes uskaltaisi sanoa asiasta ellei siitä olisi monet kerrat Nespresson myymälässä mainittu. Mutta tosiaan soija on myös kova allergisoimaan, ja tuntuu että kaikelle on joku allerginen.

    Muuten en ole soijajuomiin/jogurtteihin yms edes perehtynyt, kun ei ole maitoallergiaa voin hyvin juoda perus lehmänmaitoakin. Ruuanlaitossa korvailen kyllä jauhelihaa soijalla.

    VastaaPoista
  9. Ei siihen varmaan oikeasti tulekaan mutta kun ei meillä ollut muuta maitoa kaapissa. :D

    VastaaPoista
  10. […] sellaisenaan, mutta olen kuullut huhuja, että tämä soveltuisi hyvin myös pirtelöihin. Ainakin Elsa jakaa kanssani tämän addiktion! […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images