VILLAHAALARI, JOKA TALVEN MUST HAVE

Yksi suloisimmista ja käytännöllisimmistä vaatteista pienellä lapsella on varmasti merinovillainen lämmin haalari. Villa on hyvä materiaali ...

blaa haalari pieni


Yksi suloisimmista ja käytännöllisimmistä vaatteista pienellä lapsella on varmasti merinovillainen lämmin haalari. Villa on hyvä materiaali monesta syystä, mutta parasta siinä on tietenkin lämpö, minkä se kantajalleen kylmällä tuo. Joka talvi meiltä on löytynyt merinohaalari ja tämäkään talvi ei tee poikkeusta. Se mikä on poikkeuksellista on, ettei tämän vuoden haalari olekaan viime vuosien tapaan Kainon, vaan meille ihan uuden Blaa! merkin. Ostin Blaa!n haalarin oikeastaan kahdesta syystä: se oli himppasen Kainon haalaria edullisempi ja tänä vuonna Kainon haalareideiden väritys ei ollut keltaisen vetskarin osalta makuuni. Blaa!n aaltokuosi taas näytti tosi kivalle jo netissä ja en ole valintaa katunut! Söpö se on, ja ennenkaikkea lämmin!


blaa haalari hakiksen kauppahallikaamos kyykky hakaniemen kauppahalli blaa


Villavaatefriikkinä reittaan tämän Suomessa tehdyn haalarin kouluarvosanoissa ysiksi. Kymppiin olisi tarvittu hieman suurempi mitoitus (ostakaa koko isompana kuin tarvitsette! Meillä 104cm käyttävä lapsi on nyt 110cm puvussa vähän enemmän voisi olla kasvunvaraa talveksi) ja ihan pikkuriikkisen pehmeämpi lanka. Tämäkään lanka ei siis kutita tai ole karkeaa, mutta tuntuma on hivenen karheampi mitä esimerkiksi Kainon ja Uhanan villavaatteissa. Mutta siis kyllä tällä hyvin kelpaa mennä tämä talvi, ihan meidän kummankin mielestä :)


Blaa! merkiltä yhteensä neljä erilaista villahaalaria, kannattaa tsekata josko oma suosikki löytyisi sieltä.


Mitäs sanoo raati ruudun toisella puolella, liian vai sopivasti retro? Mitä villahaalareita te suositte?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

25 kommenttia

  1. Mein ipanan haalaria varten ostettiin miesten villapaita kirpparilta ja mumski ompeli haalarin! Kirpaisi maksaa yhden talven haalarista montaa kymppiä. :s Onneksi nyt tarkenee eikä montaa euroa maksanut!

    VastaaPoista
  2. Ja niin: tein haalari on kyllä aikas magee! Tuollaisen(kin) voisin huolia itellekin. :)

    VastaaPoista
  3. Heh, mielestäni tuo haalari ei ole retroa nähnytkään :D

    VastaaPoista
  4. Oi, onpa kätevä idea tuo vanhan paidan tuunaaminen :) huomasin, että merinovillakangastakin löytyy kaupoista, tosin mun taidoilla siitä ei ommeltaisi yhtään mitään.

    VastaaPoista
  5. aijaa, mulle siitä tulee tosi kovasti 60-70-luvun isot printtikuosit kuten https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/lokki-puuvilla-050698-191

    VastaaPoista
  6. Ihana on haalari! Itsekin ostaisin, jos en osais neuloo. Toistaseks lapset on saanu joka vuosi mun neulomat villavaatteet talveks.

    VastaaPoista
  7. No ja mä en ostais myöskään jos osaisin ja jaksaisin neuloa! Neulominen on mun mielestä niin ihana taito, mutta ei vaan riitä kärsivällisyys itsellä siihen :)

    VastaaPoista
  8. Ihana haalari! Onko tämä kuinka paksu? Meillä on ollut tähän asti polarn o pyretin ohut villahaalari. Nyt tuplakoko 86/92 rupeaa käymään n 90cm lapselta naftiksi, joten uusi olis etsinnässä. Muuten ollaan tykätty popin haalarista, mutta on kyllä aika ohut. Mietin, lämmittäisikö paksumpi haalari enemmän...

    VastaaPoista
  9. Hmm....siis kai tää on paksu? Mä en oikein tiedä mihin vertaisin, mutta kyllä tuolla tarkenee ihan samalla tavalla kuin Kainon haalarilla. Reiman merinot oli hieman ohuempaa matskua, mut musta nekin on tosi hyviä ja lämpimiä. Sanoisin, että just sopiva haalari: ei tukehdu sisälläkään siihen mutta varmasti lämmittää :)

    VastaaPoista
  10. On kyllä tosi kiva tuo haalari!
    Meillä on Kainon Dragonfly haalari ja se on ihana!
    Eeville ei nyt villahaalaria olekaan. Taitaa mennä PaadeModen villaleggareiden ja mun vanhan villatakin kanssa tämän talven! :)
    Kainon haalarin olisi muuten varmaankin saanut toisen väriselläkin vetoketjulla, kympin lisämaksusta. Mua ei myöskään vetoketjujen värit oikein innostanut. ;)

    VastaaPoista
  11. Meilläkin OLI dragonhaalari, mut se jäi papalle ja sillä oli koiperhosia ja sillä siisti se haalari :( :( Sen jälkeen tapahtui melkoinen suursiivous papalla ja jos vielä tulee yksikin reikä merinoihin niin pistän laskun perään!

    Kainon hinnat oli noussut tänä vuonna, isot koot maksaa jo 88 euroa ja siihen kympin vetskarilisä olisi ollut ihan liikaa. Se kissakuvio olisi ollut aivan ihana, mutta yli satanen posteineen lastenhaalarista...ei vain kykene. Ja onhan tää haalari ihan Kaamoksen näköinen, nyt vaan suojelen sitä kuin kalleinta aarretta.

    VastaaPoista
  12. Oooh <3 Aivan yli söpö seuramies näin Vaasalaisittain ilmaistuna ;)

    VastaaPoista
  13. Meidän villahaalari on kirpparilta (tänä vuonna Reiman, viime vuonna ja myös ensi vuonna Sirpan kotikutomon merinovillainen Pyry). Kuviohaalarit on nättejä joo, mutta meillä villahaalari on käytössä vain lisälämmikekerroksena, joten en viitsi maksaa kymppejä (toimivuus on tärkeä, siksi 100% merinovilla on parasta). Kirppislöydöt on olleet 4-10 euroa, kolmen talven villahaalarit 20 eurolla on aika hyvä diili :) Nätimpänä villana meillä on nyt kovasti blogimainostetun norjalaismerkin 100% ohutta merinoa (kun paita + pöksyt on noin 35 euroa, niin hinta on musta aika kohdillaan ja laadusta ei ole ollut valittamista).

    Ja sit vielä lopuksi, kyllä noi Kainon haalarit on kovin nättejä. Ihania. Mutta jos pitää miettiä laitanko 90 euroa villahaalariin vai toppahaalariin tai talvikenkiin, niin päätös ei ole vaikea...

    VastaaPoista
  14. Miten hitossa kaikki muut on jotain merinovillavaatteiden asiantuntijoita ja mä en oo kuullutkaan! Just kävin katsoon sen norjalaisen firman, jota Kristaliina suositteli, mutta onko tää nyt siis kotimainen?

    VastaaPoista
  15. Minusta Blaalla on suunnittelu yms. Suomessa, mutta valmistus muualla. Ihana haalari tuo on tosiaan. Meillä on luotettu Kivat-villahaalareihin. Kotimaisia ja toimivia ja edullisempia, varsinkin jos alesta jemmaa. Ja käytetään vain välivaatteena, eli ulkonäöllekään en aseta kovin suuria vaatimuksia. Raidallisina ne on sitä paitsi ihan kivojakin.

    VastaaPoista
  16. Mä en ole nyt ehtinyt kirppareille, niin tämä oli oikein passeli ostos. ne Pierre Robertin lastentuotteet ei ehkä oo ihan meidän näköisiä, mutta himoitsin itselleni sieltä toppia ja sukkia. Tosin en vielä tilannut :)

    VastaaPoista
  17. heh, no merinovillahan on mun ykkösfanituskohde :D Ne Pierre Robertin aikuisten topit mua kiinnosti kovasti, mutta lapselle haluun tällasta oman näköistä.

    Ja juu, tää on made in Finland tää haalari. Samoin löytyy monta monta muuta suomalaista merkkiä kuten Myllymuksut, Kaino, Manymonths, Ruskovilla, Pyry...et sinänsä kun meillä vielä tätä neuleteollisuutta on niin mielellään sitä käyttää.

    VastaaPoista
  18. Musta ne Kivat on oikeastikki aika mukavan näköisiä myös. En tosin oo nyt katsonut millaisia löytyy, mutta joskus oli harmaa-oranssi-punainen joka oli kiva kyllä.

    Ja kyllä näissä Blaa! haalareissa ihan made in Finland laput on :) Uskoisin ettei lanka ole suomesta kuitenkaan.

    VastaaPoista
  19. Ok, eli se on suomalainen. Kun ne trikoovaatteet on tehty jossain... Ja Kivat on kyllä ihan kivan näkösiäkin tosiaan. Erilaisia raidallisia, on ollut myös tähtiä ja palloja. Tosin ihan taitaa olla tavallista villaa eikä merino. Siitä se hintaero varmaan johtuu.

    VastaaPoista
  20. Suomessa on vielä mukavasti tosiaan neuleteollisuutta, mutta vaatteiden ompeluttaminen Suomessa voi olla merkille kovin haastavaa. Toki muutamat yritykset ompeluttavat vaatteet Suomessa, mutta se ei ole enää mahdollista kaikille merkeille - ei edes rahan vaan sen ompeluteollisuuden pienuuden takia.

    VastaaPoista
  21. Muutaman (*köh*) tilauksen PR:lle tehneenä, niin ne 100% merinot (lasten mallit, kivasti 158-164 koko mahtuu pituusrajoitteiselle äidillekin) on ihanaa ohutta ja pehmeää villaa. Sukkia en ole kokeillut, aikuisten puolelta silkki-merinotoppi on ihana, aivan rakkautta, sen sijaan villalegginssit (oisko 80% villaa) nyppyyntyivät hetkessä (ja ovat sikarumat nyt vaikkakin mukavat päällä). Oma villavaatehamstraus johtuu työmatkapyöräilystä, kun oon kokenut että ohut villakerrasto on paras lämmike kuorivaatteiden alle.

    VastaaPoista
  22. Kuosit? mikä muu kuosi? :) Kyllähän siitä vahvasti Lokki mieleen tulee, mutta olen edelleen sitä mieltä, että tuo on kyllä moderneimmasta päästä villahaalareitani kuitenkin. Pidän retroa hyvin paljon värikkäämpänä.
    Onko niin, että eriävää mielipidettä ei sopisi esittää? Vastauksesti kuulosti tylyhköltä.

    VastaaPoista
  23. mikä muu kuosi: esimerkiksi Annika Rimalan Laine on vanha kuosi ja itseasiassa vielä enemmän saman henkinen mitä tuo lokki http://www.finnstyle.com/marimekko-annika-rimala1.html . Sen lisäksi aaltokuosia on ollut 60-70 luvulla ihan tolkuttoman paljon erilaisina variantteina. Omaan mieleeni kuosista ja juuri värityksestä tulee 60-70 luvun op-muoti, joka toi esille juuri isoja printtejä mustavalkoisena :)

    Toki saa olla eriäviä mielipiteitä. Susta toi on moderni. Okei :) Mä nään siinä enemmän 60-lukua kuin 2010-lukua.

    VastaaPoista
  24. Hassua, miten eri tavalla asiat voi nähdäkään :D Kuoseja on kyllä samanmoisia ollut 60-70 luvuilla, mutta tuossa villapuvussa minusta se on moderni :) etenkin kun se on musta-valkea. Mielestäni lähestulkoon kaikki villapuvut ovat rumia; nämä eivät :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images