TERVEELLINEN BANAANI-SUKLAAPIRTELÖ

  Tässäpä helppo ja nopea, kaiken lisäksi vielä hyvänmakuinen pirtelöresepti. Tämä syntyi eilen, kun kyllästyin tekemään lapsen himoamaa k...

 banaaniraakasuklaapirtelö raakasuklaabanaanipirtelo raakasuklaabanaanipirtelo2


Tässäpä helppo ja nopea, kaiken lisäksi vielä hyvänmakuinen pirtelöresepti. Tämä syntyi eilen, kun kyllästyin tekemään lapsen himoamaa kaakaota monta kupillista päivässä. Nyt kun Kaamokselle tuli se 3 vuottakin virallisesti mittariin, teinkin normi sokerikaakaon tilalle parista banaanista, n. 1/2 dl Puhdistamon suklaapakkauksesta ja parista desistä rasvatonta maitoa kuohkean pirtelön, joka maistui meille molemmille.


Miksi kirjoitan lapsen iästä liittyy tuon pääasiallisesti raakakaakaota sisältävän suklaapakkauksen koostumukseen. Kuten jo kerran kirjoitin, siinä on myös himppunen macajauhetta ja sitä ei suositella ihan pienille lapsille. En ole alkanut sen enempää juttailemaan, mutta uskon kyllä superfoodeihin, oli ne sitten eksoottisia tai suomalaisia luonnontuotteita.


Tällä hetkellä pitäisi keksiä joku superfoodi, mikä kelpaisi yskäiselle ja juuri kuumeenkin nostattaneelle lapselle. Epäilen sen superruuan olevan kaupan eines-pinaattilätyt ;)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Raakakaakaotakaan ei voi oikein lapsille suositella sen sisältämän teobromiinin takia. Toki joskus harvoin pieni määrä tuskin haittaa. Omalle lapselle jos teen suklaajuttuja, niin korvaan usein carobilla. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä huomio, ei tosiaan jatkuvasti ja isoja määriä. Onneksi esimerkiksi tämä juoma on niin tuhtia muutenkin, että sillä menee kaakaon nälkä pitkäksi aikaa, eikä sellaista 4 kuppia/ ilta maratonia edes tule. Ja banaanipirtelöhän on hyvää ilman kaakaotakin!

  VastaaPoista
 3. Pinaattiletut on in ! On muuten olemassa hyviä luomuvalmislettuja.. Menee meillä lähes yhtä hyvin;) kiitos tästä päivästä..

  VastaaPoista
 4. Mä olen monta päivää myöhässä vinkkeineni mutta hunaja on hyvä flunssaan :) ja eritoten yskään! Nyt ei helteetkään vaivaa niin kokeileppa lämmintä vettä missä on vähän hunajaa mukana. Hunajalla on ihan tutkitusti terveysvaikutuksia ja sen omat antioksidantit tukee elimistön omaa vastustuskykyä eli juurikin infektioiden kiusatessa tosi paikallaan. Ja makeutensa takia uppoaa muksuihinkin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images