TÄMÄN HETKEN ILTAKIRJAT

Tapanani on hankkia kirppareilta ja alennusmyynneistä kirjoja ja sijoittaa niitä syötiksi itselleni futonin ritilälle. Näitä kirjoja ei oike...

Tapanani on hankkia kirppareilta ja alennusmyynneistä kirjoja ja sijoittaa niitä syötiksi itselleni futonin ritilälle. Näitä kirjoja ei oikein voi lainata kirjastosta, sillä saattaa mennä puolikin vuotta ennen kuin kirjan avaan. Jokaiseen fiilikseen kun on omat kirjansa. Ajattelin näin lauantai-illan kunniaksi esitellä nykyisen futonikirjastoni, missä on poikkeuksellisesti vain viisi kirjaa. Usein niitä saattaa olla puolet enemmän, mutta olen viime aikoina lukenut paljon ja kirjastoni on huventunut. Siitä olen aika ylpeä, sillä on ollut kausia milloin kirjoja ei ole tullut avattua kuukausiin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Liza Marklund, Lotta Snickare: Helvetissä on erityinen paikka naisille,jotka eivät auta toisiaan

 • Kaari Utrio: Aatelisneito, porvaristyttö

 • Michael Pollan: Oikean ruuan ohjeet

 • Karen Harper: Jälkiä jättämättä

 • éditions Paumes: London ateljiers


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Futonkirjaston ulkopuolella eli lattialla sängyn vieressä majailee yksi mielenkiintoisimmista kirjoista, Jean-Francois Chaigneaun In the Studio. Se on muutaman vuoden takainen joululahjakirja, mihin on aina hauska palata. Muutenkin kun lukufiilis on tauolla, kuvien katselu ajaa asian ja taiteilijoiden ateljeet kiehtoo silloin paljon. Tykkään katsella tiloja, joissa tehdään töitä ja joissa omistajat usein eivät välitä yleisesti hyväksytyistä merkeistä ja sisustustrendeistä. Työtilat ovat mielenkiintoisia katsauksia työntekijän mielenmaisemaan ja persoonaan, I like!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mitä kirjoja teidän yöpöydältä löytyy?Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Itselläni on Tove Janssonin elämäkerta kirjaimellisesti yöpöydällä, parikymmentä sivua pitäisi vielä jaksaa lukea. Sen jälkeen pitäisi lukea Ville Haapasalosta kertova kirja! :)
  Tuo Liza Marklundin kirja tuli luettua 8 vuotta sitten pääsykoekirjojen vastapainoksi. Pidin siitä todella paljon.
  Jos olisi alkaa, niin lukisin dekkareita, Marklund, Henning Mankell ja Åsa Larsson ovat nyt ainakin ihan parhaita, erityisesti kesällä. ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla on tällä hetkellä yllättävänkin pieni pino yöpöydällä, sillä näin lomalla olen ehtinyt sekä lukea tavallista enemmän että myös palauttaa lukemani kirjat kirjastoon. Nykyisessä kasassa on ainoastaan tällä hetkellä kesken oleva dekkari "Kuin kaksi marjaa", kaksi aika synkkää perhesurmakirjaa "Laukaus" ja "Vihan päivä" sekä näiden (kepeiden kesälukemisten) vastapainona Tove Janssonin "Kesäkirja".

  VastaaPoista
 3. Kati Hiekkapellon uusin (Suojattomat), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu, Pirkko Lindbergin Hotellin kaipaus, Hannu Raittilan Terminaali ja Sinikka Nopolan Matkustan melko harvoin.

  Kesä ja valoisat yöt ;-)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostuin tuosta In the Studiosta. Pitää etsiä se kirjastosta. Mun yöpöydältä löytyy Kuvioissa Marimekko, Petri Vartiaisen Isäasentoja (luettu), Helen Fieldingin Olivia Joules ja ylivilkas mielikuvitus, Merja Tuominen-Gialitakin Koko kylän pidot ((luettu). Lisäksi uusimmat Meidän perhe ja Kotoliving/huili. Huomenna kirjastoon uusia kirjoja hakemaan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images