BANOFFEE JÄTSKIMUKIT

 yhteistyö Pingviini-jäätelön kanssa Jäätelö on ihan pienestä asti ollut minulle herkkujen herkku. Rakastan jäätelöä niin lämpiminä kesäpäiv...

 yhteistyö Pingviini-jäätelön kanssa


Jäätelö on ihan pienestä asti ollut minulle herkkujen herkku. Rakastan jäätelöä niin lämpiminä kesäpäivinä kuin pakkaskeleilläkin. Tykkään niin tavallisista tiiliskivijätskeistä kuin spesiaalimmista herkkujäätelöistä, puikoista, palloista ja pehmiksistä.


Pienenä tein aina "jäätelöannoksia" mihin kuului viivottimella tarkasti jaetut siivut vaniljajätskiä paketista ja päälle kaakaojauhetta ja/tai hilloa. Parasta oli tietenkin oikeat ravintoloiden jäätelöannokset, mitä sai todella harvoin ja jotka oli koristeltu hienosti sateenvarjoilla ja muilla koristuksilla. Yleensä otin annoksen, missä oli jotain lempimauistani: lakritsi, minttu, suklaa-nougat tai mango-meloni. Nämä oli harvinaista herkkua, sillä ainakaan muistini mukaan 90-luvulla tiiliskivijätskeissä ei näitä kaikkia makuja löytynyt.


Pingviini-jäätelö haastoi minut mukaan jätskibaarikisaan, mulla oli heti kaksi ideaa. Tässä niistä toinen, toisen paljastan postauksen lopussa.


banoffee ice cream


Banoffee-kakun inspiroimat jätskimukit on todella helppo makea herkku, mitä tarjoan vieraille silloin tällöin kun pitää saada nopea ja hyvä herkku. Yhdistelmä on siis todettu hyväksi jo vuosia sitten, toimii edelleen loistavasti. Ja kyllä, tähän käytetään ihan sitä perus vaniljajäätelöä, mitä ei lapsena ikinä olisi jäätelöannokseensa valinnut :D


jadeannos pingviini ohje


Ainekset mukailevat täysin banoffee-kakkua: kerroksittain keksiä, jätskiä, kondensoitua maitoa (valmiiksi toffeeksi keitettynä) sekä kermavaahtoa. Yhdistelmä on loistava, lupaan! Testasin annosta viime viikolla yllättäen raskaaksi tulleelle ystävälleni, joka tuli kirjaimellisesti raskaustesti kädessä kauhistelemaan kuinka se elämä yllättää. Banoffee jätskimuki sai kuitenkin pulssin jos ei normaaliksi niin ainakin sinnepäin ;) Kaapissa odottaa vielä yksi toffeepurkki ja pakasteessa vaniljajäätelöä, meille voi siis piipahtaa jatkossakin jos elämä yllättää. Tiedän mikä helpottaa.


Toinen jätskiannossuosikkini sisältää taas Pingviini lakritsijätskiä, ranskanpastilleja ja kermavaahtoa. Lakritsi + rapsakat ranskanpastillit on ihan loistokombo! Suosittelen testaamaan tätäkin, vaikka kuvaa ei nyt tullutkaan.


Luettelin postauksen alussa lapsuuden lempijäätelömakuni ja hassua kyllä, samat maut ovat edelleen suosikkeja. Nyt niitä vain saa lähikaupan pakastealtaastaeikä tarvitse odottaa vappua ja tötterökioskin avautumista. Valikoimaa riittää parinkymmenen eri maun verran. Oletteko muuten kuulleet, että uusin maku pakettijäätelörintamalla on Pingviinin laktoositon salmiakki? En ole vielä ehtinyt maistamaan, mutta tämä on ihan pakko testata.


Pingviinin sivulta löytyy mun jätskibaari-kilpailu, minne kannattaa kehitellä oma annos jo siksi, että viikkopalkintona on Lumia 1020 puhelin! Toinen hyvä syy on ihan vain ilo, minkä jäätelöannoksien suunnittelusta saa. Ja jos oma suunnittelu tuntuu työläälle, jätskireseptejä löytyy myös valmiina Pingviinin sivuilta. Ja kilpailutyöt löytyvät myös sivuilta, klikkailkaahan suosikkianne!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

  1. Nam!! Banoffee on aivan suosikkia, täytynee siis maistaa joku kerta tämä jätskiannoskin! :)

    VastaaPoista
  2. Mä en yhtään tiedä, mitä tuo maito toffeeksi keitettynä tarkoittaa. Valaisetko maalaista ;)?

    VastaaPoista
  3. Pakko yrittää, puhelin tosiaan kaipaisi päivitystä :D

    VastaaPoista
  4. Voi nams - toi kondensoitu maito on kyllä nannaa, meillä taitaa ollakin yksi purkki vielä tavallisen banoffeen tekemisen jäljiltä avaamattomana kaapissa kun ostin niitä parit. :)

    VastaaPoista
  5. se on siis tölkitettyä makeutettua maitoa, myydään esimerkiksi etnisissä kaupoissa sekä isommissa marketeissa. Niissä on eroja, osa on valuvaa vaaleaa enemmän maitomaista ja osa on tuollaista ruskeaa toffeemaista. Vaaleastakin saa toffeemaista jos purkkia (avaamatonta purkkia) keittää useamman tunnin vedessä. Mutta helpompi on ostaa suoraa tuota keitettyä eli karamellisoitua kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista
  6. Ja se on hyvä, kun voi pitää kauan kaapissa jemmassa. Mullakin on usein muutama purkki, koska tää jätskiannos on sellainen nopea ja helppo tarjottava vaikka yllärivieraille. En sitä piirakkaa jaksa tehdä useinkaan, mutta näin jädeversiona helppo ja nopea.

    VastaaPoista
  7. Ok, aivan uusi tuttavuus, mutta herkulta kuulostaa!

    VastaaPoista
  8. OMG, mitä herkkuja! Herkkulakossa oleva kuolaa näppikselle ja yrittää pysyä ruodussa :-D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images