AFRIKKALAISIA HERKKUJA

Ravintolakuulumisia pitkästä aikaa. Nyt palataan viikon takaisiin Tallinnan reissun tunnelmiin. Kuten kerroinkin, Tallinna ei ole ollut mull...

african kitchen tallinn

lapsi tallinna

Ravintolakuulumisia pitkästä aikaa. Nyt palataan viikon takaisiin Tallinnan reissun tunnelmiin. Kuten kerroinkin, Tallinna ei ole ollut mulle erityisen tuttu. Siksi ruuan suhteen oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: joko ajautua jonnekin kivalta näyttävään paikkaan syömään tai käyttää hieman aikaa löytääkseen kaupungista jotain varmasti itseä kiinnostavaa. Koska kaksin matkustaessa teimme paljon "lastenjuttuja" halusin ruokien olevan jotain muuta kuin helppoa ja nopeaa kauppakeskussapuskaa. Etsin netistä mielenkiintoisia vaihtoehtoja ja mielenkiintoisimmaksi nousi African Kitchen, missä ruokailimme reissun toisena päivänä.


tallinna afrikkalainen keittiö african kitchen

african kitchen tallinn4

hunajaleipa

ruoka afrikkalainen

african kitchen 3

Valintaan ei tarvinnut pettyä. Sunnuntai oli African kitcheninissä hiljainen ja saimme pitkään olla ainoat asiakkaat. Tilasimme alkupaloiksi hunajaleipää maapähkinätahnalla ja pääruuaksi Kaamokselle kanaa, vihanneksia ja nuudeleita, minulle Mruziaa eli kanapaloja sekä pinaattia tomaatti-maapähkinäkastikkeessa. Annokset oli hyvän makuisia ja kuitenkin mietoja, sellaisia että kumpikin ruoka maistui myös 2-vuotiaalle. Jos olisin ollut yksin matkassa, olisin valinnut hieman tulisempaa listalta mutta nyt kun maistelimme vähän kaikkea, sopi miedompi paremmin pöytään.


Hyvän ruuan lisäksi African kitchen ihastutti muutenkin. Vaatimattoman ulkoasun ei kannata hämätä, sisällä ruokailijaa odottaa mieletön kahden ruokasalin kokonaisuus. Yksityiskohtia ei todellakaan oltu säästelty. Tykkäsin myös paljon ravintolan rentoudesta, ravintolalle oli täysin fine, että Kaamos varasi toisen pöytäryhmän pelkästään palapeleilleen ja kun kysyin onko ok, että pesisin Wean greenin (matkoilla superkätevät!!) lounasboksit, ne tarjouduttiin pesemään puolestani. Saimme loput ruuat lasi-astioissa mukaamme ja söimme illalla laivalla vielä toiseen kertaan vatsat täyteen afrikkalaisista herkuista.


Hintatasolta ravintola on edullinen: maksoimme pääruuista 6-10 euroa kpl ja lasku ruokajuomineen ja alkupaloineen oli n. 20 euroa. Hyvä kohde myös niille, joilla ruokittavana on useampi suu. Vinkki! n.6 eur nuudeliannoksesta syö helposti ainakin 2 päiväkoti-ikäistä lasta, rennossa ravintolassa on ihan ok kysyä ylimääräistä lautasia kunhan koko suku ei noki samaa annosta ;)


African kitchenin löydät vanhan kaupungin reunamilta Uus-kadulta numerosta 32/34


african kitchen tallinn tallinna

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

16 kommenttia

 1. Eksyttiin itsekin tuohon paikkaan kolme vuotta sitten. Tykättiin!

  VastaaPoista
 2. Africa Kitchen on ihan huippupaikka! Ruoka on tosihyvää, eikä erikoistoiveiden toteuttamisessa ole mitään ongelmaa.

  VastaaPoista
 3. Huoh. Tää sun blogi on kyllä nykyään pelkkä mainosblogi, ei enää mitään "oikeaa" sisältöä. Harmi.

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää myös nuo erikoistoiveet, tosin meillä ei ollut muita toiveita kuin maistuva ruoka :)

  VastaaPoista
 5. Okei. Sori, että kirjoitin lomamatkastamme josta maksoin joka pennin itse ja yritin olla kiva että vinkkaisin myös muille niistä mukavista jutuista mitä tehtiin.

  Oikeasti nyt alkoi vituttamaan tämä vikinä, sillä meille ei ihan oikeasti tapahtu työn ja vapaa-ajan lisäksi mitään maailmaa mullistavaa mistä kirjoittaisin. Mä en ruodi äitiyttäni joka puolelta eikä mun mielikuvituskaan riitä ihan kaikkeen jos vapaa-ajan matkammekin on mainostusta. Todellisuudessa viimeisin asiakkaan kanssa sovittu mainospostaus on tehty 4.2, joten jotain kohtuutta tähän mainostuspolemiikkiin. Jos totta puhutaan, oikeita mainostuloja saisi olla aika paljon enemmän siihen nähden että teen nelipäiväistä työviikkoa jotta saan ylipäätään aikaa bloggaamiselle. Että kiitos, piristävää sunnuntaita sinnekin.

  VastaaPoista
 6. Hei wau, toihan vaikuttaa tosi kivalta paikalta. :) Herkullisen oloista ruokaa! jospa joskus vaikka eksyttäisi jos Tallinnaan asti päästäisi. NAM!

  VastaaPoista
 7. Suosittelen lämpimästi. Tää on just sellainen paikka mikä on jännä lapselle ja missä lapsikin viihtyy pitkään ihan vain katsellen ympärilleen. + ruoka oli hyvää ja maistui kummallekin = loistojuttu!

  VastaaPoista
 8. Minä kyllä mieluusti luen tällaisia hyvällä otteella ja aidoilla käyttökokemuksilla varustettuja postauksia. Mä ajattelin heti, että hei, Tallinna, budjettimatkailijan kehto ja edullinen ja lapsille sopiva ruokapaikka = JES. Ei todellakaan jäänyt "mainosfiilistä" tai että tämä ei olisi "oikeaa sisältöä". Jos ei saa enää jakaa arkisia vinkkejä ja huipputärppejä itse kustannetuilta reissuilta (Elsa muiden osapäivätyönään bloggaavien tyyppien tapaan nimittäin kyllä merkitsee mainokset selkeästi) tai kylpyhuoneen kaapin suosikeista, niin mistä sitten? Ainakin omassa blogissani ihmisiä vetää paljon enemmän puoleensa pienet, erikoiset suomalaisbrändiesittelyt, tarjouskoodit ja arvonnat kuin pulkkamäkitekstit. Nyt on näin.

  VastaaPoista
 9. Mua vähän harmittaa se, ettei vakkarilukijatkaan tunnu ymmärtävän ettei meidän perheen ja monen muun perheen arki ja normaalit jutut ole samanlaisia. Me eletään aika erilaista elämää mitä 99% lapsiperheistä. Mun on tosi hankala muuttua "oikeaksi sisällöksi" jos meidän peruselämä matkustuksineen ja muine juttuineen ei riitä.

  VastaaPoista
 10. Minä ilahduin tästä(kin) jutusta! Kaverin kokemuksiin luottaa ja vuosia blogiasi seuranneena tunnut jo tutulta. :) Olen huono jättämään kommentteja kun usein tekisi vain mieli sanoa että kiva juttu kiitos. Jos jutut ei ole mieleeni jätän kommentoimatta ja äänestän jaloillani, ei minulla ole aikaa lukea epämieluisia blogikirjoituksia saati nurista niistä. Mutta hei kiitos kivasta, monipuolisesta blogista! Jään vesi kielellä odottamaan kesän Tallinnan reissua. ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista! Tuli mieleen, että jos kuuluu fb:n, voi näistäkin postauksista tykätä klikkaamalla. Se aina tuo kirjoittajalle selkeän koodin, että tää oli hyvä jonkun mielestä, ehkä tätä lisää. On nimittäin tosi hankala miettiä sisältöjä lukijoiden kannalta muuten kuin miettiä mistä saa hyvää palautetta. Mutta ehdottomasti hankalinta on "ottaa oppia" kommenteista mitkä vaan dissaa blogia eikä kerro millainen postaus olisi hyvä tai mistä jutuista tykkää enemmän.

  Toivottavasti et pety kesällä! Toisaalta nuo kuvatkin kertovat että paikka on tosi mielenkiintoinen eikä ollenkaan perus rosso :)

  VastaaPoista
 12. Mainosta mainosta...joopa. Vinkkejä, vinkkejä! Niitä blogien kuuluukin olla täynnä....inspiraatiota sitä ihmiset hakee, ainakin minä. Mammajutut ja elämän syvimmät asiat pohditaan suurimmilta osin yleensä muualla....ainakin omassa maailmassani ;)
  Kivan näkönen paikka! <3

  VastaaPoista
 13. Tunnelmallisen näköinen paikka! Vau! :)

  Söpö punapää siellä! :)  http://pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Vitsit, minkä näköinen paikka! Ja on ollut pystyssä kommenteista päätellen jo muutamia vuosia niin jos se on vielä paikallaan kun me kesällä varmaankin seuraavan kerran mennään Tallinnaan niin ehdottomasti tuonne! Mua kiinnostaa aina kokeilla uutta&erillaista ja tuo kuva sisältä :D

  Minusta on mahtavaa lukea "pohdintoja"kin, mutta myös tällaisia kohtuu lyhyitä, mutta hienoja arvosteluja just paikoista, asioista, tapahtumista. Itselläkin kun on kiireinen elämäntilanne niin nämä on helppoja, mutta viihdyttäviä postauksia ja monesti oon sunkin blogista saanut jonkun kivan vinkin johonkin, eikä tosiaan aina mistään "mainos"postauksesta, vaan juuri jostain mitä olet itse tehnyt tai kokenut.

  Jatkat vaan samaan malliin :) Tykkään :)

  VastaaPoista
 15. Kuullostaa hyvältä! Pakko laittaa ylös, että muistan myöhemmin, tosin blogeista voi aina palata katsomaan, että olikos tähän kaupunkiin mitään ruokkapaikka suositusta :) Kun luin tätä, en ajatellut että ois mainostusta.. Vaan juuri sitä aitoutta. Osaan kyllä jättää lukematta jos ärsyttäis :D Kiitos siis taas Elsa ja söpöin Kaamos!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images