KAUNIITA UNIA! VOITA JOUTSEN-UNTUVATYYNY

Kuten edellisessä postauksessa vihjasin, on mulla takataskussa muutama mitä mainiompi arvontapalkinto. Ensimmäinen niistä lähtee arvottavaks...

JOUTSEN_Tyyny blogi


Kuten edellisessä postauksessa vihjasin, on mulla takataskussa muutama mitä mainiompi arvontapalkinto. Ensimmäinen niistä lähtee arvottavaksi nyt, nimittäin suomalainen huipputuote, Joutsenen untuvatyyny. Hyvä tyyny onkin olennainen osa hyvää nukkumista ja uni taas,kuten kaikki tiedämme, elinehto päivittäiselle jaksamiselle. Etenkin nyt kun päivät hämärtyvät ja ainakin itse tunnen jaksamisen vähentyvän sitä mukaa, kasvaa kunnon yöunien merkitys entisestään. Jos yöllä ei saa hyvää ja levollista unta, tuntee päivällä olonsa väsyneeksi, levottomaksi ja välillä ärsyyntyneeksikin. Toki tällaista luksustyynyä on ihana käyttää päiväunillakin jos sellaisiin on mahdollisuus, mutta pitkät yöunet pehmoisilla untuvilla kuulostaa ainakin omaan korvaani todelliselta hemmottelulta pitkän päivän jälkeen.


Joutsen Finland käyttää tyynyissään, kuten muissakin untuvatuotteissaan maailman laadukkaimpia untuvamateriaaleja. Laadukkuuden mittarina on muun muassa tarkka laadunvalvonta: Joutsenen untuva tulee vain parhailta ja valikoiduilta eurooppalaisilta tuottajilta ja vesilintujen untuvaa saadaan elintarviketuotannon sivutuotteena sekä esimerkiksi kerättynä suoraan Suomen ulkosaariston hylätyistä haahkanpesistä. Kauhukuvat elävistä linnuista nypitystä untuvasta voi Joutsenen untuvatuotteiden kohdalla unohtaa, hyvät elinolosuhteet ovat ainoa tapa taata laadukas materiaali näissä maailman pohjoisimman untuvatuotteiden valmistajan tuotteissa. Laatu näkyy myös tuotteen hinnassa, mutta kuten jokainen Joutsenen tuotteisiin tutustunut tietää, nämä ovat todella pitkäikäisiä satsauksia. Sen voin kaksi Joutsenen untuvatakkia omistavana vakuuttaa.


Nyt siis arvotaan! Ettei asia menisi liian helpoksi, haluaisin kuulla miten sinä nukut? Hyvin, huonosti, pitkään, heräillen imettämään? Olisiko sinulla jaettavaksi jotain niksejä tai iltarutiineja, millä saat hyvät unet itsellesi? Jaa kokemuksiasi unesta, sen etsimisestä tai vaikka kokemuksesi Joutsenen untuvatyynyistä.  Kommentin lähettäneiden kesken arvotaan siis Joutsen Finlandin todella laadukas untuvatyyny (ovh. 85 eur). Arvonta voimassa sunnuntaihin 15.9. saakka!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

204 kommenttia

  1. Nukahtamiseen menee aikaa ja yleensä pitää lukea vähän aikaa sängyssä jotain että uni tulee. Olen aamu-uninen, mutta pitäähän sitä nousta yleensä ajoissa silti, joko töihin tai koska lapsikin herää.. Just tänään, kun mulla on synttärit ja vapaapäivä, ja lapsikin hoidossa, oisin voinut nukkua pitkään, mutta isäni päättikin soitella onnittelut kahdeksalta aamulla.. :D siinä ne pitkät unet..

    VastaaPoista
  2. Nukahdan helposti ja nukun häiriintymättä. Esim. lentokoneessa nukun hyvin ja elokuvateatteriinkin olen nukahtanut :D

    VastaaPoista
  3. Tykkään nukkua pitkään ja jos nukun alle 8h yössä oon aivan zombi ja nukahtelen koulussa luennoille. Nukahtamisen kanssa ei ole sen kummempia ongelmia, ainoa mikä vähän häiritsee on unissaan hääräilevä poikaystävä joka pyörii ja hyörii ja juttelee kaikenlaista :D välillä en malta nukkua kun on niin hyvät keskustelut joille voin itsekseni hihittää kun toinen ei muista mitään aamulla. Välillä on hankalaa kun meinaan tippua sängystä kun toinen valtaa koko sängyn, tehdäänkin useimmiten niin että aloitetaan yöt hänen puoleiseltaan sängynreunalta josta sitten hivuttaudutaan yön mittaan aina jotenkin mun puolelle :D

    VastaaPoista
  4. Mä nukun tällä hetkellä pitkään ja rakastan hitaita heräämisiä. Yliopisto on siinä vaiheessa, että gradua pitäisi tehdä eikä tällaiselle aamu-uniselle ainakaan aamuahertaminen sovi, joten parempi nukkua pitkään. Iltaisin uni tulee myöhään, mutta jossain vaiheessa kissani alkaa vaatia mua sänkyyn ja nukahtaa viereiselle tyynylle. Siinä silitellessä uni kyllä tulee !

    VastaaPoista
  5. Nukutaanko me?
    Kolme vuotta pätkäunta, valvottuja yövuoroja, päiväunia ja aivan liian aikaisia herätyksiä. Nyt alkaa helpottaa, joten sen kunniaksi kelpaisi uusi tyyny.
    Mutta mieluiten nukkuisin vatsallani, pitkään ja sikeästi. Paljon.

    VastaaPoista
  6. Tällä hetkellä nukun liian vähän, määrällisestä ja laadullisesti. Tätä on kyllä kestänyt jo vuoden päivät. Loppu raskaudesta se alkoi, ja imetystä ad 9kk, josta 6kk kohtalaisesti ja sen jälkeen huonoja öitä...Viime vkot poika ollut kipeänä, ja nukkunut suurimman osan yöstä kainalossa..
    Odotan todella että saisin yöuneni takaisin. <3

    VastaaPoista
  7. Nukun uudella futon- vuoteella. Ostin myös hienot ekologiset tyynyt. Harmi vaan, että ne ovat aivan älyttömän paksut ja jouduin ottamaan takaisin käyttöön vanhat tyynyni. Joutsen-tyyny tulisi siis tarpeeseen!

    VastaaPoista
  8. Nukun levottomasti pyörien. Tyynyt muuttuvat parissa kuukaudessa perunasäkeiksi ja aamulla pussilakana on ottanut eron täkistä. Yleensä herään yhdet kaksivuotiaat prinsessavarpaat suussani. Silti en uskalla valittaakaan, on ne levottomat (mutta pitkät, keskeytymättömät) yöunet aina parempi vaihtoehto kuin 13 kertaa yössä allergiaitkuihin herääminen. :)

    VastaaPoista
  9. Nukun hyvin, mutta liian vähän. Menen siis liian myöhään nukkumaan. Nukahdan parhaiten aina silloin, kun olen lukenut jotain (lehteä, uutisia) niin pitkään, että silmät lompsuu ja kirja tippuu. Silloin on aika laittaa kirja pois ja nukahdan saman tien.

    VastaaPoista
  10. Ai nukutaan vai? Hyvin, hyvin huonosti...viimeisen vuoden aikana kokonaiaia (edes 7h) öitä on tullut ehkä 10? Joten uusi tyyny tuliskin ehkä tarpeeseen sille jonka syy ne pätkäunet on... ;)

    VastaaPoista
  11. Vaaleanpunaisia unelmia11. syyskuuta 2013 klo 14.39

    Nukut yleensä melko huonosti, koska omaan yliliikkuvat nivelet ja kaikki asennot tuntuvat huonoilta tai kipeiltä. Lisäksi aina palelee vaikka olisi, villasukat, pitkät housut- ja paita :D Untuvatyyny olisi pelastus!

    VastaaPoista
  12. Nukahdan helposti, mutta heräilen yön aikana noin kymmenien kertaa lasten itkuun tai muuten vaan. Onneksi yleensä nukahdan heti uudestaan. Hyvät yöunet takaa viileys, hiljaisuus ja pimeys.

    VastaaPoista
  13. Sitten kun nukahdan nukun hyvin ja vaikka yöllä heräisin niiin nukahdan uudestaan helposti. Iltaisin luen ennen nukkumaan menoa ja välillä (lue: yleensä) nukahdan kirja kädessä.. Aika ajoin kävelen myös unissani ei oo kerta jos toinenkaan kun aamulla herään olohuoneen tyynyn kanssa, jonka oon ilmeisesti unissani hakenu sieltä..

    VastaaPoista
  14. Juurikin viime yönä huonosti, kiitos liian jännän Beck-leffan! Muutoin nukun ihan hyvin, jos ei lapsi valvota. Itselläni helpohkoon nukahtamiseen auttaa päivän aikana ulkoilu ja suht samoihin aikoihin tapahtuvat iltatoimet.

    VastaaPoista
  15. Nukun nykyään liian vähän (koska nahkavekkari 1,5v herää klo 6.30). Mutta parhaimmillaan uni on keskeytyksetöntä ja nukahdan melkein kun pään lasken tyynyyn.

    Viimeisen 2 vuoden aikana näin ei todellakaan ollut. Raskauden aikana vessassa sai ravata plussasta lähtien 1-4 kertaa, sitten vauva + imetys ja sitten isompi vauva ja yöhillumiset, sitten yönsä nukkuva vauva ja äidin unettomuus...pahinta taisi olla kun lapsi nukkui kuin tukki klo 2 asti, äiti valvoi ja pyöri sängyssä ja sitten klo 2 eteenpäin lapsella oli yöhillumiskausi...No, mutta tästä kaikesta oppineena (?!) en ole koskaan arvostanut yöunta näin paljon kuin nyt, joten hyvä tyyny kyllä kelpaisi unia avittamaan.

    VastaaPoista
  16. Nukun yöt pääasiassa todella hyvin, eikä 4kk tyttöni edes unta häiritse, hän kun lopetti yösyömisen ekan viikon jälkeen ja nyt nukkuu täydet yöt 23-07 melkein säännöllisesti :) mutta tyyny on niin onneton kuin 2x Ikean euron tyynyt.. että sellaista luksusta kun kunnon tyyny tähän vielä tarvittaisiin :) eli mukana ollaan!

    VastaaPoista
  17. Olen nukkunut aina todella hyvin. Jopa nyt, 2 viikkoisen tytön äitinä, nukahdan yösyöttöjen välissä todella nopeasti. Olen kuitenkin alkanut raskauden jälkeen kuorsata, ja olen varma, että hyvä tyyny ainakin vähentäisi tätä miehenkin unta häiritsevää korinaa.

    VastaaPoista
  18. Oi, uusi tyyny tulis niin tarpeeseen! Imetän vielä 8kk ikäistä kuopusta monta ( liian monta) kertaa yössä ja vanha tyyny on ihan muhkurainen ja littana, uus tyyny on ollut ostoslistalla jo pitkään.Tuo tyyny parantas tämän mamman unia rutkasti.

    VastaaPoista
  19. Nukahtamisessa kestää aina kauan ja aamulla kun vekara kömpii viereen katsomaan piirrettyjä niin jatkan kyllä kylmästi unia niin kauan että lapsi kyllästyy telkkariin ja "hellästi" herättää...
    Tyynyä kääntelen ja vääntelen tiuhaan yön aikana sillä se on aina liian kuuma.

    VastaaPoista
  20. Nukun yleensä hyvin kun vaan ensin nukahdan. Jos heräilen niin syynä on niska-hartiaseudun kivut.
    Vuorotyöläisenä olisi kiva nukahtaa ajoissa joka ilta kun on mahis, mutta ei. Aina menee puolen yön paremmalle puolelle ennenku NukkuMatti mut löytää.

    VastaaPoista
  21. Minulla on pahana tapana märehtiä stressaavia asioita juuri ennen nukahtamista ja sekös vaikuttaa unen laatuun. Nukun siis pitkään, mutta huonosti.

    VastaaPoista
  22. Heräilen usein. Siitä pitävät huolen vauva, jota imetän ja kaksi isompaa, jotka usein kömpivät yöllä viereen. Nukahdan tällä hetkellä helposti, kiitos imetyshormonien ja univelan. Normaalioloissa en ole näin hyvä nukkuja.

    VastaaPoista
  23. Huonosti nukutaan. :( 1,5 vuotta tämä äiti ei ole nukkunut yhtään yli 6 tunnin pätkää. Ja viimeaikoina on alettu heräämään klo 4 aamuyöstä. Huoh! Äitiä kyllä nukuttaisi. Joutsentyynyllä toki vieläkin paremmin. ;)

    Loppuraskauteen ja yöimetyksiin ehdoton ykkönen on ollut Doomoon Bubby, jota mieheni kutsui valaaksi. Ilman sitä olisi ollut ihan pulassa. Suosittelen!

    VastaaPoista
  24. Nukun tempurin sängyssä joka on ihana. Välillä yksin ja välillä yhdessä. Yleensä kuitenkin nukun hyvin, tosin aamulla tykkäisin nukkua pidempäänkin. Tänään lapsi kompi ennen 6 herättämään ja onneksi suostui hetkeksi viereen pötköttämään :)
    Uusi tyyny olisi kiva vanha on ihan linttana ja asialle pitäisi jotain tehdä :)

    VastaaPoista
  25. Oi ihana! Nukun pääpiirtein hyvin (mikäli yöllisiä syöttöhetkiä ei lasketa).
    Hyvä tyyny ja puhtaat petivaatteet ovat kyllä hyvän unen tae.
    Mukana siis :)

    VastaaPoista
  26. Nukahdan huonosti, mutta sitten kun saan unen niin nukun kyllä yleensä hyvin :)

    VastaaPoista
  27. Olen herkkäuninen, heräilen kaikkiin koviin tai erikoisiin ääniin. Yleensä ainakin kolme kertaa yössä herään miehen kuorsaukseen ja käsken sen kääntyä kyljelleen. Mies taas nukkuu kuin tukki, joten sen kääntäminen onkin helpommin sanottu kuin tehty. Vaadin myös aika pitkät unet ollakseni toimintakuntoinen seuraavana päivänä.

    VastaaPoista
  28. Mä nukun ihan järkyttävän huonosti ja joskus on menty pitkiäkin aikoja lääkkeillä, kun ei normaalielämästä meinaa tulla enää mitään. Vauva syntyy parin kuukauden päästä, joten suorastaan odotan, että sieltä tulisi joku, joka pitäisi mulle seuraa yön pimeinä tunteina. Mun tuurilla pikkukäärö nukkuu kuitenkin kuin tukki! :D

    VastaaPoista
  29. Nukun yleensä kahdessa pätkässä yöuneni.tarkemmin ajateltuna kolmessakin. Siinä pätkien välissä vajaa kolmevuotias hipsuttelee isän ja äidin keskelle, pissallakin ehkä käydään. Toisen kerran herään aamuyöstä, kun koira hyppää isän ja äidin sänkyyn myös. Olen yökukkuja, mutta aamulla pitää lähteä töihin, eli uniaika jää aina ihan liian lyhyeksi ja sen huomaa.

    VastaaPoista
  30. Nukun tasan sen mukaan miten lapsi antaa nukkua. Välillä saan nauttia unesta koko yön, mutta useamman kerran viikossa herään lapsen itkuun, yskintään tai muuhun älämölöön. Lapsi on nyt 1-vuotias, kuulemma 3-vuotiaana helpottaa...

    VastaaPoista
  31. Nukun hyvin vaihtelevasti, pahana tapanani on miettiä stressaavia asioita sängyssä, ja sekös saa sen aikaseksi että koko yö menee huonosti pätkissä nukkuen ja aamulla väsyttää.. Luulen että lyhyempi yöuni riittäisi, jos saisin sen nukuttua tehokkaasti..

    VastaaPoista
  32. Olipa ajankohtainen kysymys. Nukun huonosti, mutta se ei (enää) johdu lapsista. Ihan omaa unettomuutta. Työstressiä, liikaa kahvia - mitä milloinkin. Mutta siis pakko hehkuttaa Joutsenen untuvamakuupussia! Ihan ykkönen talvivauvoille. Hankittiin sellainen aikoinaan esikoiselle, ja se oli yksi parhaista tarvikehankinnoista. Talvipakkasillakin vauva pysyi lämpimänä pelkissä sisävaatteissa. Ja kun kärrytteli sisälle kauppaa, niin oli helppo vaan avata makuupussin vetoketju - vauvalle ei tullut kuuma. Hehkuti, hehkuti. :)

    VastaaPoista
  33. Melko hyvin nukun. Makkarissa pitää ennen nukkumaan menoa olla illalla ikkuna hetken auki. Ja kirjaa on pakko saada lukea hetki, sitten tulee uni. Paitsi ei täydenkuun aikaan :(, silloin pyöritään ja säpsähdellään.

    Kunnon tyyny tulisi kuitenkin tarpeeseen. Sängyssäni kaksi tyynyä ja joka aamu pedadessani sänkyä ja pöyhiessäni tyynyjä mietin, että olisi aika hankkia uusi tyyny. Sekä itselleni, että myös lapseni sänkyyn.

    VastaaPoista
  34. Lasten imettämisestä, yöheräilystä ja aikaisin heräilystä jäänyt päälle tila>huono nukkuminen. Herään jokaisen narahdukseen, aina valmiudessa niin sanotusti.

    Nautin joka ilta Celestialin Sleepy time teetä, joka rauhoittaa ja tuo hyvän unen ainakin alkuillaksi asti. :)

    Ikkuna auki, viileä kiitos. Miehen kanssa sama sänky, mutta erilliset runkopatjat ja yhteinen petauspatja. Aiemmin heräilin aina miehen kääntyilyyn.

    Laput silmillä. :)

    VastaaPoista
  35. Yleensä nukahdan melkein heti sänkyyn päästyäni. Puoliso on hieman kateellinen tästä taidosta ja miettiikin että miten se onnistuu nuin helposti. Nukun yleensä kuin tukki, harvemmin tulee heräiltyä keskellä yötä. Uusi tyyny olisi ostoslistalla, joten jos onni potkaisisi niin tyyny tuli tarpeeseen :) Niska-hartiaseutu on aika usein kipeänä niin tuota tyynyä olisi muutenkin kiva kokeilla olisiko siitä hyötyä.

    VastaaPoista
  36. Kun uni tulee, niin se myös pysyy. Saa olla aika iso maanjäristys että meikäläinen peiton alta tajuihin tulee.

    VastaaPoista
  37. Nukun ihan sairaan huonosti. Tyynyt on kaikki surkeita ja hartiat/selkäranka on aina ihan mutkalla ja kipeät aamuisin. Pitäisi varmaan myös panostaa uuteen patjaan.

    VastaaPoista
  38. Jos olen terve ja unirytmini on normaali, nukun hyvin kyljelläni koko yön. Aamulla silti vaikea herätä..

    VastaaPoista
  39. Nukun selällään koska muuten kuolaan liikaa. Mutta kun nukun selällään, kuorsaan. Molempi pahempi kai. Mulla on yksi Joutsen untuvatyyny ja se on mieletön, mutta kaipaisi pikkuhiljaa jo vaihtoa. Soveltuu muuten astmaatikollekin hyvin, ei tuu mitään ahdistuksia vaikka epäilin :)

    VastaaPoista
  40. Nukuin juuri aivan törkeän hyvin ystävän luona pari viikonloppua sitten - hänellä oli pimentävät ikkunaverhot, tempurtyynyt ja untuvapeitot... Että ihmekös tuo! Itse nukun usein levottomasti ja nukahtaminen on haastavaa, kun ei ole erillistä makuuhuonetta. Onneksi pian taas pimeys laskeutuu... ;)

    VastaaPoista
  41. Huonosti ja aivan liian vähän.

    Johtunee siitä ettei minulla (vielä) ole tuollaista tyynyä. ;)

    VastaaPoista
  42. Nukkuminen on ollut jo jonkin aikaa kovin vaikeaa. Uni ei meinaa tulla millään ja heräilyä tapahtuu paljon. Nykyään takaankin paremmat unet melatoniinin avulla, jotta nukahtaminen ei venyisi aamuyöhön asti. Mä olen myös hyvin tarkka, että pitää olla hyvä tyyny (esim. hotelleissa ei ole ikinä mulle mieluinen tyyny) ja sopivan lämmin. Ja pussilakanan pitää pysyä ehdottomasti hyvin peiton päällä eikä saa olla liian suuri peittoon nähden :D

    VastaaPoista
  43. Nukun yleensä hyvin, jos annetaan nukkua. Nyt lapsi on ollut kipeänä ja tullut (=pitänyt hakea) viereen nukkumaan joka yö. Usein lapsi rauhoittuukin viereen ja nukkuu suht paikoillaan, jolloin minäkin nukun hyvin, mutta silloin kun lapsi on levoton ja pyörii, en nuku juuri lainkaan. Tykkäisin myös lukea illalla sängyssä ennen nukkumaanmenoa, mutta lapsen myötä on käynyt niin, että ehdin lukea ehkä kaksi sivua ja sitten jonkin ajan päästä havahdun siihen että kirja on kopsahtanut naamalle.

    VastaaPoista
  44. Olen ollut aina hyvä nukkumaan :)
    Olen siis nukkunut poikkeuksetta koko elämäni hyvin, ilman sen kummempia uniongelmia.
    Muistan, kun teininä vuodatin ystävlleni että valvoin ainakin 30 min ennen kuin sain unta. Ystävä nauroi.
    Edes silloin kun lapset olivat pieniä, en joutunut valvomaan öitä. Molemmat alkoivat nukkumaan yöt läpeensä 6vkon vanhana.

    Sitähän sää kysyit? ;)

    VastaaPoista
  45. Nukun vaihtelevasti. Joskus nukahdan heti kun laitan pään tyynyyn ja toisinaan valvon tunteja pyörien. Tyynyni ei ole mitään uusinta mallia ja välillä tuntuu että herään aamulla niska jäykkänä. Tyynyn hankinta on kuitenkin jäänyt kun en päivän aikana paljoa aamun fiiliksiä ehdi miettiä.

    VastaaPoista
  46. Nukun hyvin ja mielelläni. Samassa sängyssä aviomies sekä palelevainen koira, joka haluaa olla peiton alla pienellä kerällä, polvitaipeessa ja takapuoltani vasten.

    VastaaPoista
  47. Mä olen levoton nukkuja ja heräilen tosi herkästi. Sitä ei tietenkään edesauta heräilevä taapero..imetysaika oli rankka kun itse olen huono nukahtamaan ja vauva valvotti paljon. Päivällä en osaa kovin hyvin nukkua. Murehdin myös asioita nukkumaan mennessä/sängyssä vaikkei ne sillä miksikään muutu...

    VastaaPoista
  48. hyvin nukkuisin ellei koira olisi jo jokin aika sitten syönyt tyynyäni ja peiton helmasta noin 30 cm poies.. samalla lähti myös osa petarista. Vielä en oo uusia saanut hommattua ja varatyynynä toimii sohvatyyny eli tän voittaminen sopis tähän hetkeen loistavasti:) kunpa arpaonni potkaisis kerranki tätä tyttöä :)

    VastaaPoista
  49. Yleensä uni tulee nopeasti illalla ja nukun yöt putkeen. Taapero 1,5v nukkuu omassa huoneessaan ja nukkuu jo hänkin onneksi yleensä yöt läpeensä, välillä tulee tosin kausia jolloin nukkuu huonommin ja heräilee useamman kerran yössä.

    VastaaPoista
  50. Nukahdan huonosti. On kylmä, tyyny on liian kova, liian pehmeä, ei koskaan hyvä. Illalla palelee yöllä on kuuma. Nyt on kokeilessa untuvapeitto ja ajattelin myös untuvatyynyn kokeilla. Huono nukahtaja olen siis olen mutta kun nukahdan niin nukun aamun saakka. Lapset 4 ja 7 v. nukkuvat myös hienosti kellon ympäri joten vinkkejä ei ole tässä jaella.. Tyyny olisi enemmän kuin tervetullut.. Ihana blogi!

    VastaaPoista
  51. Kun nukun, niin tosi hyvin. Nukahdan varmaan liki sillä hetkellä, kun lasken pään tyynyyn. Lapset alkavat olla sen ikäisiä, että hoidossa nukutut päiväunet viivästyttävät unen tuloa melkein klo 22 saakka, sitten vielä hetki omaa aikaa ja nukkumaanmeno venyy aivan liian myöhäiseksi. Arkena taas ylös klo 6... Viikonloput/loma-ajat sujuvat mukavammin, kun lapset eivät nuku päiväunia ja menevät aikaisemmin nukkumaan. Viikonloppuaamuina sentään saa nukkua hivenen pidempään, muttei vähintään viiden arkipäivän univelkaa parissa aamussa kurota kiinni. Noo, elän toivossa, että kun päiväunet jäävät kokonaan pois, meillä alkaisi sellainen suht normaali rytmi sit taas :)

    VastaaPoista
  52. Nukahtamiseen menee aikaa, yleensä puolisen tuntia pyörin sängyssä ennen kuin uni tulee. Nukun vaihtelevasti, pääosin lapsen uniääntelyihin/kitinöihin/itkuun pari kertaa yössä heräten. Onneksi unet jatkuu sitten melkein heti.. On kyllä harvoin sellaisiakin öitä, että nukun kuin tukki, mistään mitään tietämättömänä. Niitä öitä saisi olla useamminkin. Keskimäärin nukun noin kuusi tuntia, siitä pois sitten ne yöheräilyt.

    VastaaPoista
  53. Nukun yöni yleensä todella hyvin, pyrin saamaan 8-9h unta joka yö. Lähes poikkeuksetta herään kuitenkin vähintään kerran vessaan, riippumatta siitä, mitä olen juonut päivän aikana. Joskus työstressi vaikeuttaa unensaantia. Ennen nukkumaanmenoa tykkään tehdä ristikoita, jotka rauhoittavat mieltäni. Jos uni ei jostain syystä tule, alan laskemaan/miettimään asioita aakkosten avulla: jokaiselle kirjaimelle esimerkiksi koirarotu, artisti, lapsen nimi jne. Kyllä yleensä auttaa :-)
    Olen huomannut, että olen unissani kova tyynynmurjoja, moni tyyny on menettänyt muotonsa tai jakautunut kahteen-kolmeen epämääräiseen möykkyyn. Tämä johtunee siitä, että käsi eksyy usein tyynyn alle. Nukun yleensä kyljellään tai puoliksi vatsallaan, ja lähes poikkeuksetta toinen jalka peiton ulkopuolella. Ja tuhisen, välillä myös saatan puhua unissani.

    VastaaPoista
  54. Nukun huonosti. en meinaa millään löytää hyvää nukkuma-asentoa ja heräilen usein (osittain 3v tyttären vuoksi, joka saattaa yöllä huudella unissaan). aamuyöstä myös kipeytyy selkä jonka vuoksi nukkuminen on huonoa. päiväunet ottaisin, jos vaan tuo neiti nukkuisi päiväunet..

    VastaaPoista
  55. Nukun todella hyvin. Yleensä ei tarvitse kauaa nukkumattia odotella, kun painaa päänsä tyynyyn. Ainoa nykyään on, että kun saisi nukkua pidempään, herään silti 7-8 maissa. No eipähän mene unirytmi sekaisin...

    VastaaPoista
  56. Nukahdan suht hyvin mutta herään aamulla joku paikka jäykkänä, yleensä niska :)

    VastaaPoista
  57. Nukun miehen ihoa vasten, saman yhden hengen peiton alla. Herään välillä miehen kuorsaukseen, välillä siihen, että joku kolmesta pojastani nukkuu huonosti, välillä siihen, että joku kolisee ikkunan takana. Haluaisin nukkua häiriintymättä ja pitkään.

    VastaaPoista
  58. Nykyään nukun hyvin. Pari kuukautta sitten asiat olivat toisin, kun alla oli huono liian pehmeä kuoppainen patja. Oi sitä iloa ensimmäisen täydellisesti nukutun yön jälkeen. Uni tulee helposti, kun on lukenut hetken lehteä ja kirjaa.

    VastaaPoista
  59. Kaksivuotias poikanen on ryöstänyt molemmat tyynyni, joten nukun usein pörröinen pehmokoira päänalusenani. Kiva herätä herätä keskellä yötä, ryöstää toinen tyynyistä takaisin ja hetki kuunnella sammakkopukuisen tuhinaa. Parhaiten uusi tyyny auttaisi perheen unia isännän pään alla kuorsauksia hiljentämässä.

    VastaaPoista
  60. Sairastin vielä puoli vuotta sitten uniapneaa ja nukkuminen oli kovaa kuorsaamista ja pätkittäistä ja tehotonta. Sitten kävin vatsalaukun ohitusleikkauksessa ja tilanne muuttui. Ei enää kuorsausta, ei enää uniapneaa. On ihana nukkua kunnolla. On ihana herätä levänneenä ja virkistäytyneenä.

    VastaaPoista
  61. Ensin pitää pöyhiä tyyny. Sitten asetun toiselle kyljelle, ja sitten kun alkaa unettaa, vaihdan toiselle kyljelle. Peitto pitää tulla polvien väliin, ettei ne hinkaa toisiinsa ja loppupeitolla hoidetaan lämmönsäätely. Ihan typerä unirutiini, mutta mulla ei olekaan nukahtamisvaikeuksia.

    VastaaPoista
  62. Nukkuminen on ihanaa! Äitiyden myötä oon oppinut nukkumaan ja nukahtamaan silloin, kun siihen tulee tilaisuus (tosin vain yöllä kuitenkin). Joskin nyt on imetyksen loppumisen myötä nukahtaminen venähtänyt välillä ihan vähän pidemmäksi projektiksi.

    Untuvatyyny on paras tyyny, tempuriinkin ehdin pettyä ennen tätä havaintoa. Hyvä tyyny, hyvät unet.

    VastaaPoista
  63. Nukun pikkulapsiperheen äidin yöunta. Yksi herää pissat housussa keskellä yötä, toinen kömpii viereen kiljumaan ja aamu sarastaa aina vähän liian varhain. Onneksi tiedostan että tämä lienee vain vaihe elämässä - vaihe, jota on kestänyt jo kolme vuotta. Silmäpussit venyy ja paukkuu! :- D

    VastaaPoista
  64. Nukun yleensä aika vähän ja katkonaisesti. Ilmeisesti stressi vaivaa, tai sitten huono sänky - huonosta tyynystä puhumattakaan, heheh.

    VastaaPoista
  65. Nukun huonosti ja erittäin huonosti. Tällä hetkellä menossa erittäin huono kausi. Uskon silti parempaan tulevaisuudessa, mikä sen muuttaa niin en osaa sanoa.

    VastaaPoista
  66. Nukun yleensä ottaen hyvin. Ainakaan unensaannissa ei ole vaikeuksia. Unenlaatu tosin kärsii, koska viereen könyää yleensä jossain vaiheessa yötä yksi 4-vuotias (jota ei raaski ajaa siitä mihinkään...). Minulla ikuisena ongelmana on sopivan tyynyn löytäminen. Mielestäni pääni muoto on omituinen ja se ei vain istu minkään tyynyn kanssa ja koska myös istun ja tuijotan ruutua suuren osan päivää, ovat niskani ja hartiani melkein aina vähän jumissa. Hyvä tyyny olisi siis erikoisen tärkeä, mutta testeistä huolimatta en ole täydellistä löytänyt. Nyt on käytössä kaksi Finlaysonin erikorkuista ja pään muotoon mukautuvaa tyynyä, joita vaihtelen olotilan mukaan. Olispa ihana kokeilla tuollaista untuvatyynyä, mutta just nyt en itse raaski investoida - onnettareen siis luotan tässä tapauksesas :)

    VastaaPoista
  67. Mulla on ollut vuosikausia pahoja univaikeuksia. Liekkö viha huonossa tyynyssä?

    VastaaPoista
  68. Miehän nukun kuin tukki heti kun pääni saan tyynyyn. Ensin täytyy kyllä hetken aikaa mahallaan röhnöttää ja lukea jotain hömppää et saa päivän ajatukset katkaistuu. Kello tosin soi aina liian aikaisin mutta vapaapäivinä voi sitten ottaa vaikka muutaman tunnin päikkärit. Jotka on ihan parhautta <3 Ja uni vaan paranis jos sais pään laskea tuollaiselle unelmatyynylle.

    VastaaPoista
  69. Yöunien laatu riippuu niin monesta seikasta. Stressin taso, lasten yöheräilyt, mistä milloinkin puristaa ja ahistaa vai ahistaako. Mieheni on määritellyt minut hifi-nukkujaksi joka kuljettaa omat tyynyt mukanaan aina yöreissuille. Muuten yöunet menevät täysin harakoille. Tällä hetkellä omat tyynyni ovat jo kuitenkin menettämässä muotoaan,joten uudelle olisi tarve. :)

    VastaaPoista
  70. Mä nukun normaalisti ihan hyvin meidän futonilla ja hirssiakanatyynyillä. Nyt raskaana ollessa nukahtaminen on hankalaa vaikka olisi väsynyt. Myös öisin herää särkeviin niveliin ja vessahätään :D Oi siunattua tilaa...

    VastaaPoista
  71. Nukun noin neljän tyynyn kanssa joka yö. Yksi on pään alla, toinen kainalossa. Kolmas käden alla ja neljäs varalla. Onneksi mieheltä voi vaihtaa tyynyä tai varastas sen parhaan, jos uni ei meinaa tulla...

    VastaaPoista
  72. Nukun pääsääntöisesti oikein makeasti. Pikkuneiti on nyt päälle yksvee ja herää ennen äitiä noin joka toinen yö, jolloin pääsee sit aikuisten sänkyyn jatkamaan unia. Ja hyvin äitikin silloinkin nukkuu, kun pieni tuhisija on vieressä. Tyynyjä minulla pitää olla kaksi: yksi pieni ja littana alustyynyksi ja toinen pehmeän kuohkea heti pään alle :)

    VastaaPoista
  73. Nukun aina kevyesti, mukulat jos inahtaa niin oon heti hereillä. Mut ei se haittaa, oon tottunu. Usein herään myös siihen, että niska on ihan jumissa. Se haittaa enemmän ja on aina tyynystä kiinni. Untuvat ei varmaan paakkuunnu sellaseks palloks tyynyn sisälle...

    VastaaPoista
  74. Nukun usein huonosti, johtuen milloin lapsen öisistä vaatimuksista, miehen levottomista jaloista tai omasta korvienvälistä. Untuvatyyny on kuitenkin ehdoton kaveri, samoin pieni lukuhetki sängyssä ennen nukkumattia.

    VastaaPoista
  75. Jos olen stressaantunut tai jännitän jotain seuraavan päivän tapahtumaa nukun aina huonosti. Muuten yleensä nukun hyvin.
    Juon ennen nukkumaan menoa aina kamomilla teeta ja siihen sekoitan hunajaa se rauhoittaa.

    VastaaPoista
  76. Nukun yleensä aika hyvin, kiitos magnesiumin! Pari tablettia illalla rentouttaa venkoilevat raajat ja unikin tulee paremmin. Enne nukuin kevyttä unta yöstä toiseen. Melkein joka yö joku tulee vanhempien väliin nukkumaan, mutta yleensä saan unta vielä sen jälkeenkin. Niskat ja selkä on kyllä monesti aamulla jumissa, joten uudelle tyynylle ja varmaan patjallekin olisi käyttöä.

    VastaaPoista
  77. Minä nukun melkeinpä aina älyttömän hyvin! Moni ottaisi varmaan ilolla vastaan unenlahjani.. :) Kyllähän uusi tyyny parantaisi vielä entisestään unenlaatua.. ;)

    VastaaPoista
  78. Minulla ei ole vaikeuksia nukkua milloin vaan, missä vaan. Kunnon tyyny olis kuitenkin paikallaan, ettei niskat kipeydy :)

    VastaaPoista
  79. Itse nukun yleensä aika hyvin, lukuunottamatta sitä että heräilen öisin (joskus monestikkin) siihen, että kädet / hartiat puutuvat. Vähän aika sitten heräsin useasti siihen että takaraivo oli aivan puutunut (hyvin hämmentävä tunne). Nukkumistyyliäni kutsutaan perheen kesken "kiipeilijäksi", koska näytän siltä että yritän kiivetä patjaa pitkin. Nukun siis vatsallani...

    VastaaPoista
  80. Nukun yleensä hyvin,sikeästi ja pitkään.Olen aina ollut hyvä uninen ja voinut nukkua melkein missä tahansa ja milloin tahansa.

    VastaaPoista
  81. Nukun mielellään pitkään! Vähintään kahdeksan tuntia unta, kiitos. Viihdyn kietoutuneena peittoon kyljelläni. Hyvät tyynyt, peitot ja tietenkin kauniit pussilakanat ovat ihan must juttu :)

    VastaaPoista
  82. Nukahtamiseen auttaa Clipperin luomulaatuinen Sleep Easy -tee. Nukun hyvin mutta herääminen taas ei ole parhaimpia puoliani. Untuvatyynyllä voisin lennähtää unien kauniisiin maisemiin ja vieläkin levollisempaan ja syvempään uneen, ehkä tämä auttaisi heräämiseenkin virkumpana :)

    VastaaPoista
  83. Heh, mun unenlahjat on jo yleinen vitsi... Koska niitä ei vaan ole. Kaikki häiritsee unta ja heräileen omaan hyörimiseeni ja pyörimiseenikin keskellä yötä. Vähintään kerran yössä käyn vessassa, samoin sen kerran etsin lattialle pudonnutta peittoa tai tyynyä. Joskus, kerran pari viikossa, herään siihen että vahingossa kylkeä kääntäessä lyön vieressä nukkuvaa miestä... Joka ei herää ilmiömäisistä unen lahjoistaan johtuen! Mulla myös nukahtaminen kestää tunnista kahteen ja olen aina väsynyt ja kiukkuinen kun aamulla herään n.4h unta saatuani. Mahtava yhdistelmä huonot unenlahjat ja puol 7 joka aamu heräävä poika... ;D
    Suurin helpotus nukkumiseen on ollut se että oon lakannut stressaamasta tuleeko uni vai ei. Tähänkin asti pärjännyt pienillä unilla, väsymyksestä ja ajoittaisesta kiukustakin huolimatta niin ei se muuksi muutu. Kaikkeen tottuu paitsi siihen jääpuikkoon perseessä...

    VastaaPoista
  84. Nukahdan hyvin ja nukkuisin varmaan aamuun asti kuin tukki jos ei nuo tytöt vuorotellen herättelisi pitkin yötä, jatkuvasti kun saa herätä vauvaa imettämään tai isompaa lohduttamaan tai kiikuttamaan vettä tai mitä milloin keksiikään. Illalla hyvin nukahtamisen salaisuus on levätä jatkuvasti liian vähän, niin ettei voi muuta kuin kaatua sänkyyn ja alkaa kuorsaamaan, heh.
    Yösyöttöjä sentään helpottaa perhepeti ja esikoisen painajaisiin on auttanut huolinuket, tepsivät kuin taika ;) Hyvän tyynyn kun vielä saisi niin avot!

    VastaaPoista
  85. Ihana palkinto! Tällä hetkellä nukun ihan hyvin kun tenava on jo 2-vuotias, mutta asiaan tulee varmaan muutos tammikuussa kun toinen pirpana syntyy...

    VastaaPoista
  86. Mulla nukkuminen menee kausittain, välillä nukun kymmentuntisia öitä heräilemättä, ja vastakohtana sitten puol tuntia unta ja tunti valveilla jne. Tyyny tekee kyllä tosi paljon, unelmoin just tollasesta laadukkaasta untuvatyynystä!

    VastaaPoista
  87. Olen herkkäuninen, joten vieressä kuorsaava ukko ei kauheesti asiaa auta :) Mutta hyvän tyynyn avulla tilanne kompensoituu

    VastaaPoista
  88. Nukun hyvin ja sikeästi, jos vaan nukahtamishetkellä tila on ollut tarpeeksi äänetön. :) Oon ihan hirveän kateellinen kaikille, jotka osaavat nukkua kulkuneuvoissa. Mäkin haluan nukkua pitkillä lentomatkoilla. Ei vaan pysty. Ei edes tulpat korvissa. Huoh.

    VastaaPoista
  89. Tein opiskelujen osana yhteistyöprojektin Joutsenen kanssa ja oma untuvakammo vähän hälveni sen tiimoilta. Todella laadukkaita tuotteita! Miehellä on Joutsenen tyyny ja pitää sitä ihan parhaana. Itse nukun yöni pätkissä ja ergonomisesti epäilyttävissä asennoissa, kiitos tissitakiaisen. Mutta jonakin valvottuna yönä tässä hiljattain tajusin, että meidän seuraava hankinta on uudet tyynyt.

    VastaaPoista
  90. Kyllä se toi nukahtaminen on niin vaikeaa. Jos aion nukahtaa yhdeltätoista niin nukkumaan on mentävä viimeistään yhdeksältä. Asiat pyörivät päässä ja uni ei meinaa tulla.

    VastaaPoista
  91. Kun tyynyyn pääni painan niin ei siinä mene kuin viitisen sekuntia kun olen täydessä unessa :D

    VastaaPoista
  92. Nukun heti kun nään tyynyn tai kun pääni sille laitan.Ristikkolehti auttaa sängyssä hieman vielä nukahtamista.

    VastaaPoista
  93. Meillä nukutaan nyt jo pääosin hyvin. Uskomattoman huono nukkuja 3, 5v. Kuopus ei herää enää kuin yhden kerran, joten alkuyön nukun miehen kainalossa ja loppuyön kuopuksen hiukset/varpaat/käsi tms. kyljessä/kurkussa/silmässä/mahassa. Mutta pääosin hyvin kuitenkin.

    VastaaPoista
  94. Nukahtaminen on toisinaan ison työn alla! Tyyny on joko liian litteä, liian kova tai liian muhkurainen ja olisipa kaikki kiinni vain tyynystä! Toisinaan on liian kuuma ja toisinaan liian kylmä. Usein silloin kun on liian kylmä ja haluaisi vetää peiton korviin, tulee viereen nukkumaan eräs pienet ja terävät kantapäät omistava pikkuneiti joka nukkuu mieluiten täysin ilman peittoa -> minulta potkitaan peitto pois. Olisi siis todellakin parannettavaa meikäläisen nukkumishommissa :D

    VastaaPoista
  95. Iltarutiiniksi on tullut että sänkyyn mennään kun alkaa väsyttää, luetaan vähän aikaan ja sitten yleensä kirja kopsahtaa naamalle, mistä tietää että on aika sammuttaa lukuvalo. Nukun n. 7h näkemättä unia tai heräämättä yhtään mihinkään, eli totaalisessa koomassa. Kun sitten herään, niin herään kunnolla ja turha edes haaveilla että nukkuisi vielä tunnin. Sänky on tosin hieman liian pehmeä, kun on selkä alkanut särkeä aamuisin, joten pitää jossain vaiheessa vaihtaa kovempaan patjaan. Hyvä tyynykin voisi ehkä korjata asian;)

    VastaaPoista
  96. Nukun pääasiassa hyvin, yöllä pitää ehkä kerran herätä hakemaan lapsi viereen omasta sängystä mutta nukahdan nopeasti uudelleen :) Uusi tyyny olisi hankintalistalla joten palkinto tulisi kyllä tarpeeseen!

    VastaaPoista
  97. En osaa koskaan mennä ajoissa arkisin nukkumaan ja sitten tuleekin kiire aamulla, kun pitää viimehetkiin torkuttaa. Illalla ja öisin pöyhin ja möyhin tyynyjä, koska aina ne tuntuvat olevan lytyssä tai väärässä asennossa etenkin kun ei ole semmoista "vakio" asentoa missä nukkuisi.

    VastaaPoista
  98. Nukahdan todella helposti mutta valitettavasti myös herään todella herkästi. nukkumistani auttaa viileä huone ja pimeys auttavat vähän ja radio pitää olla päällä jotta se tasaa häiuriö ääniä.

    VastaaPoista
  99. Olen lapsesta saakka ollut huono nukahtamaan. Ei väliä miten väsynyt olen, uni ei vaan meinaa tulla. Yleensä sitä saa loikoilla hereillä tunteja ennen nukahtamista.

    VastaaPoista
  100. Nukun muuten ihan hyvin nykyään, mutta perheeseen vähän aikaa sitten muuttanut kissa herättää aina aamuyöllä jossain välissä. Olen perheen herkkäunisin, niin herään kissan kissalelujen kanssa mouruamiseen. Enkä silti raaski laittaa ovea kiinni kissalta..

    VastaaPoista
  101. Nukun melkeinpä kadehdittavan hyvin ja osaan olla siitä kiitollinen. Niskat on silti aamulla usein jumissa, vaikka olen kokeillut jos jonkinlaista tyynyä. Olisikohan tämä sopiva...?

    VastaaPoista
  102. Nukahdan todella nopeasti, mutta joudun heräilemään kolmen lapsen takia yleensä parin tunnin välein.

    VastaaPoista
  103. Nukun hyvin! Parhaiten nukahan kun en roiku koneella just ennen nukahtamista. Neulomista tai hyvä kirja vielä sängyssä. Jos jaksaa.. Kroooh...

    VastaaPoista
  104. Piikkimaton päälle makuulle ja kohtahan se uni tulee. Pari tuntia ja eka vessareissu, sitten parin tunnin päästä toka. Vessareissuilla toki täytyy juoda, että toi nestetasapaino pysyy balanssissa. Unia nään tosi usein, ja muistankin näkemäni aika usein. Täysikuu valvottaa. Kuorsaan, pieren, puhun ja inisen. Väittää perhe, en usko :DDD

    Tyynyt tällä hetkellä sikahuonoja. Jos ei voitto osu, on mentävä kaupoille.

    VastaaPoista
  105. Nukun aika huonosti koska tyttöni heräilee yöllä jopa kymmeniä kertoja! sitten jos on vieressä niin aamulla ihan jumissa koko kroppa. Illalla nukahtamaan auttaa kun katsoo jotain ohjelmaa koneelta sängyssä..

    VastaaPoista
  106. Normaalitilassa oon hyvä nukkuja, nukahdan nopeasti enkä herää muuhun kuin lapsen ääniin. Tällä hetkellä oon kuitenki raskaana, kaksi viimeistä kuukautta meneillään, enkä vois nukkua paljon huonommin! Unen saa vain toisella kyljellä, selkää ja lonkkaa särkee, ja jos ei muuta niin tulee vessahätä..! valivali.. :)

    VastaaPoista
  107. Viime yönä herättiin ukon kanssa muutamaan otteeseen koiran kumipossujen röhinään. Koiruus oli kiikuttanut jokaisen vinkulelunsa meidän petiin ja unissamme kun kääntyilimme, niin aina kuului hauskoja ääniä. Normaalisti nukutaan ihan mukavasti. :)

    VastaaPoista
  108. Huono ja levoton nukkuja :/ Ja se huippuhyvä tyyny vielä löytymättä.
    Oiskohan untuvatyynystä sellaiseksi...

    VastaaPoista
  109. Nukkuminen on niin ihanaa. Tällä hetkellä nukun hyvin, lapsi nukkuu täyden yön ja omassa huoneessaan, joten munkin unet on parantuneet. Iltaisinkin saa pari tuntia omaa aikaa ja sittenkin kello on vasta kymmenen, nyt siihen aikaan jo malttaa mennä nukkumaan.

    VastaaPoista
  110. Nyt kun lapset ovat jo kouluikäisiä, niin nukun hyvin ja pitkään silloin kuin mahdollista. Useimmiten sammun hyvän elokuvan aikana sohvalle :)

    VastaaPoista
  111. Sitten kevään 2010 ei ole tullut kovin montaa yötä nukuttua heräilemättä. Yöheräilystä ovat pitäneet huolen nyt 3 ja 1-vuotiaat lapseni. Niinä öinä, joina en herää, nukun ilmeisesti kuin tukki yhdessä ainoassa asennossa, sillä herään aamulla selkä järkyttävän kipeänä.

    VastaaPoista
  112. Tällä hetkellä huonosti. Nappula huutelee jokusen kerran yössä ja niihin herään aina. Jos ei huuda, oksentaa kissat karvapalloja sängyn alle tai keksivät rallipuuhia aamuneljältä. Ja ylös sitten kuuden kieppeillä. Parempia aikoja kohti, kai ;)!

    VastaaPoista
  113. Nukun aika hyvin, vauva kainalossa ja välillä vaan tissi suuhun :)

    VastaaPoista
  114. Kun saan unen nukun hyvin, mutta unen saamiseen menee aikaa ja se tapahtuu vasta reippaasti keskiyön tuollapuolen, yleensä joskus klo.02 aikoihin. Tämä johtuu siitä, että se on yö on ainoaa omaa aikaani ja meillä pojat menevät nukkumaan kello.21.30. Sitten täytyy huolehtia, että ADHD (oikeasti diagnosoitu) mieheni menee nukkumaan. Muutenhan hän istuu tietokoneen ääressä vielä kello 02 kun minä menen nukkumaan... Sitten vasta alkaa minun aikani. Minun ja ihanan digiboxini jonka hajoamista pelkään joka ilta! Se ostettiin nimittäin vuonna 2006, eli se on digiboxiksi jo vanhus. Ja siltä se kuulostaakin! Joinakin iltoina havahdun siihen, että olen nyökkynyt 15min sohvalla pää kummallisessa asennossa ja kuolaa poskella ja silloin siirryn pika-pikaa hampaanpesulle ja nukkumaan ja en laita edes vessaan valoja, etten vain havahdu. Tämä nuokkuminen nimittäin tarkoittaa tietysti sitä, että saan unen samantien kun pääni iskeytyy tyynyyn! Mahtavaa!
    Yleensä kuitenkin toljotan kaikki mahdolliset ohjelmat ja katson kelloa: Pakko mennä nukkumaan! Ja taas siirryn hampaanpesun kautta sänkyyn. Nyt vain ensin pyöriskelen hakien omaa asentoani, sitä jossa olen sivuttain, pää hieman takakenossa ja peitto jalkojen välissä ja varpaiden ympärillä. Selkä pitää lisäksi ehdottomasti olla piilossa!
    Jos hyvin käy saan unen jonkun ajan päästä. Tuon ajan käytän sisustaen mielikuvitusasuntoja. Jos huonosti, niinkuin usein, niin hetken kuluttua siitä kun olen päässyt sänkyyn sieltä tapsuttaa perään uninen 4v. Lapsi pissalle ja joka iltainan "Tuun teidän sänkyyn jooko?" ja sitten peittoa meidän molempien päälle ja 4v laittaa käden mun poskelle ja se on niin suloinen! Ja se tunne on niin ihana!! Ja samalla kamala. Mieluummin kun nukkuisin yksin... nukkuisin paremmin ja syvempää unta. Ja kun on jotain lasta siinä kyljessä pitänyt sen kymmnen vuotta niin vähitellen kroppakin muotoutunut niin, että siinä on kyljessä lapsen mentävä kolo <3

    VastaaPoista
  115. Nukun yleensä vähän ja heräillen. Ehkä uusi tyyny voisi tuudittaa paremmille unille. :)

    VastaaPoista
  116. Nukun hyvin, kunhan nukahdan. Ja oma tyyny auttaa nukahtamisessa, otan sen usein reissuunkin mukaan.

    VastaaPoista
  117. Minun on pakko saada lukea hetki ennen nukahtamista. Tapa on jäänyt jo aivan pikkuisena, kun vielä katselin vain kuvia kirjoista. Normaalisti nukun kuin tukki, enkä häiriinny pienestä (enkä aina vähän isommastakaan) äänestä. Viiminen viikko on tullut nukuttua uskomattomat huonosti, ensin heräilin flunssan ja infernaalisten niskajumien takia tunnin välein, sitten lapsi vaihtoi sänkyä pois pinnasängystä ja nyt olen nukkunut huonosti (jatkuneiden niskajumien lisäksi) yölampun palamisen takia (mies haluaa pitää sen päällä että lapsi löytää meidät jos herää yöllä. Sinällään turhaa koska se herää heti kun muksu avaa huoneensa oven.) Ja viime yö, noh, meidän normaalisti hyvin nukkuva lapsukainen päätti valvoa 2 ja puoli tuntia keskellä yötä, ja tarvitsi tuijottajaa sänkynsä viereen tai nosti hirveän huudon. Lievästi ketutti, koska pääsin itse ajoissa nukkumaan, ja aioin nauttia 9 tunnin unet ja edes vähän vähentää univelkaa. Ehkä ensi yönä sitten... Eli nyt nukkumaan! :D

    VastaaPoista
  118. Nukun liian vähän ja useamman kerran yössä heräten. Milloin herättää lapset, milloin miehen kuorsaus. ;) Ennen lapsia nukuin yleensä yöt ilman herätyksiä ja vähintään 7-8h. Viimeisten neljän vuoden aikana meininki on ollut vähän eri, mutta ihmeesti kaikkeen tottuu! Voisin mennä aiemminkin nukkumaan, mutta kun oma aika on arvokasta niin usein ilta menee vähän liiankin myöhään kukkuen. Tyynyllä on valtava merkitys uneen ja oikean tyynyn löytäminen ei olekaan ihan helppoa!

    VastaaPoista
  119. Täällä yksi normaalisti todella hyvin nukkuja, MUTTA. Ensiksi kahden vuoden imetykset ja sen perään tämä uuden loppuraskauden unettomuus. Päivääkään en vaihtaisi pois omasta elämästäni, mutta kyllä nuo Joutsenen tyynyt sitä piristäisivät! Tällä hetkellä meillä on Ikean untuvatyynyt ja niistä irtoaa liikaa pisteleviä höyheniä.. Eli voi kun arpaonni kolahtaisi tänne! :)

    VastaaPoista
  120. Nukun hyvin mutta lyhyitä unia. Oma melkein kaksivuotiaani nukkuu kyllä melkein kellon ympäri, mutta äiti ottaa iltaisin ja öisin vähän omaa aikaa. Onneksi vielä pystyy vähän päikkäreillä korjaamaan tilannetta.

    Itselläni on käytössä nimenomaan Joutsenen untuvatyyny ja on kyllä todella ollut hintansa arvoinen. Pysyy vuodesta toiseen ja pesusta toiseen ihan samanlaisena kuin paketista tulleena. Olishan se kyllä kiva, jos muutkin perheenjäsenet pääsisivät tällaisesta tyynystä nauttimaan.

    VastaaPoista
  121. Nyt jo paljon paremmin, kun kuopuskin nukkuu yönsä vain 0-2 tutin laitolla (yleensä) ja vain aamula syö pullosta maitonsa ja jatkaa uniaan, jopa parhaimmillaan puol ysiin asti! Kunhan vain muistais itekki mennä unile ajoissa. Nukahtamisessa apuna kirja, lehti tai puhelin :)

    VastaaPoista
  122. Pätkäunia on nukuttu hintsun vajaan vuoden verran. Muuten kyllä olen hyvä nukkuja, poika vaan ei ole tavoille vielä oppinut :)

    VastaaPoista
  123. Mieheni nukuttaa lapsemme ja nukuttamisen aikana mä yleensä nukahdan. N klo 2 herää lapsi, tulee viereeni , nukahtaa mutta hyörii niin paljon että minä siirryn sohvalle. Joskus käy lottovoitto ja lapsi tunnin, kahden jälkeen tulee myös sohvalle ja sitten ei oo oikeesti kivaa. Näillä on menty reilu 3 v ja olen sitä mieltä että olfn tyynyni ansainnut.
    Ollaan kokeiltunukuttamosta yöllä omaan sänkyyn mutta lapseni selvästi pelkää tätä tilannett, joten olen antanut periksi. Mieheni tietenkin nukkuu läpi yön.

    VastaaPoista
  124. Nukkuisin enemmän kuin tällä hetkellä on mahdollista. Unensaanti on helppoa, pari riviä kirjaa ja avot, höyhensaarilla ;)! Pikkuihminen kömpii yöllä viereen ja heittää jalan ja käden päälleni. Pienemmän haen aamuyöstä viereen, kun en jaksa enää ravata hyssyttelemässä.
    Kohti parempia unia :)!

    VastaaPoista
  125. Sanotaanko, että saan nukuttua. Nukun kahden miehen välissä - toinen lähes 30 v, toinen rapiat 1 kk. Lystiä tuo vieraileva tähti: 2 v, joka sairasteltuaan aloitti yölliset vierailunsa. Ahdasta on. Ja loppuun voimalauseeni: Tämä on vain vaihe.

    VastaaPoista
  126. Nukun hyvin mutta liian vähän... En vaan osaa mennä aikaisin nukkumaan ja koulu alkaa kuitenkin yleensä jo aikaisin aamulla. Koulussa sitten väsyttää ja päikkärit on melkein pakolliset joka päivä. Nukahtamisessakaan ei yleensä ole ongelmia, mutta parhaiten saan unta kun olen käynyt kävelemässä illalla tai luen kirjaa ennen nukahtamista. Uusi (kunnollinen) tyyny olisi kyllä kiva kun tuppaa välillä selkä ja niskat olemaan jumissa kun herään aamulla.

    VastaaPoista
  127. Hyvin nukutaan, noin 8-9 tuntia. Nukahtamiseen auttaa päivällä ulkoilu ja terveellinen ruokavalio sekä stressitön elämänasenne. Jos ei uni heti tule niin kirja käteen ja uni varmasti tulee :) Uusi tyyny tulisi tarpeeseen, vanha sanoo sopimustaan irti... Tästä todisteena aamuisin järjetön niskakipuilu.

    VastaaPoista
  128. Tällä hetkellä nukutaan hyvin, ja paljon, vinkki siihen on: ole raskaana jolloin väsyttää ihan koko ajan. Tosin katkonaisestihan sitä tulee nukuttua, tuleva perheenlisäys on sitä mieltä että äitin rakko on kiva puristelulelu. Ehkä ne hetket mitä ei siellä vessassa vietä olisi kiva viettää hyvän tyynyn kanssa sängyssä :)

    VastaaPoista
  129. Noin puoli tuntia hyvää kirjaa avittaa uneen vaipumista kummasti! Joutsen pitää suosia jo ihan sen vuoksi, että kyseessä on suomalainen yritys, joka työllistää suomalaisia ihmisiä suomessa.

    VastaaPoista
  130. Tänä päivänä saan hyvänä yönä nukkua lähes koko yön. Tai siis aamukuuten tai seiskaan kunnes 16-kuinen nahkakello herättää. Yhdeksän kuukautta nukuin 1-2h pätkissä tulpat korvissa, sen jälkeen onneksi yöt ovat parantuneet hiljalleen. Stressi vaikuttaa heti nukkumiseen ja varsinkin nukahtamiseen. Onneksi melatoniini auttaa jos tilanne on paha. Uusi tyynykin voisi unikouluttaa tämän huonon nukkujamutsin.

    VastaaPoista
  131. Heippa!
    Todennäköisesti ja hierojan mukaan huonosti, huonossa asennossa. Niskat ja hartiat kipeytyvät.
    Omasta mielestä ihana vauvavuoden jälkeen saada nukuttua melkein heräämättä läpi yön! :)

    VastaaPoista
  132. Stressaaminen opiskeluista ja töistä näkyy ja todellakin tuntuu niska-hartiaseudulla. Hoitotyö ja nenä kiinni kirjassa oleminen ovat saaneet hartiani nousemaan lähes korviin lihasjumien takia. Nukkuminen rentouttaisi lihaksia ja toden teolla uusi tyyny tulisi tarpeeseen! Itse en meinaa saada nukuttua kunnolla, mikäli tyyny on huono..

    VastaaPoista
  133. Nukun nykyään melko hyvin, mutta paremminkin voisi olla. Kohta parivuotias tyttö herättelee enää satunnaisesti öisin. Unen saaminen iltaisin on välillä vaikeaa. Erityisesti tällaisten netissä surffatessa vietettyjen hetkien jälkeen. Myös sängyssä on parantamisen varaa, kun patja ja tyynyt ovat vanhat ja pehmeät. Tosin niihin on jo niin hyvin tottunut, että reissussa on vaikea nukkua vieraassa sängyssä.

    VastaaPoista
  134. Olen öisin töissä. Nukun aamupäivisin jokusen tunnin, enemmän tai vähemmän hyvin. Ja myös nokoset ennen töihin lähtöä. Jos tulee jotain menoa jo aamupäivällä tai kuuluu meteliä naapurista, unirytmi häiriintyy helposti ja olo on aivan zombi. Helposti myös stressaan vaikka mistä asioista, ja sitten ne siirtyvät uniin ja näen painajaisia. Korvatulpat ja pimennysverhot ovat aivan must, ja silloin tällöin melatoniinitabletti.
    Joskus vapaa-aikoina ja lomilla on juhlaa saada nukkua 8-10 tuntia putkeen. Olo on energinen ja levännyt ja ihana.

    VastaaPoista
  135. Nukun ihan järkyttävän huonosti! Olen rv29 ja risat ja heräilen jatkuvasti kaikkeen, enkä saa enää unta! Mieheni kuorsaus, kyljen kääntäminen, oma kääntyily, masumeuhkaaja ja 1v3kk lapsi herättelevät... Ei kyllä uusi tyynykään taitaisi auttaa tähän yöhelvettiin :D

    VastaaPoista
  136. luen illalla aina ennen nukahtamista jotakin kirjaa, joskus uni tulee, joskus ei. Helposti jokaiseen ripsahdukseen herää, ei tarvi kuin joku lähtee liikkeelle sängystään, niin siihen herää. Joutsen tyynystä ei ole kokemusta.

    VastaaPoista
  137. Oijoi, uusi tyyny <3 Selkävikaisena kunnon patjalla ja tyynyllä on suuri merkitys uneni laatuun. Omistin ennen todella hyvän ja laadukkaan tyynyn, mutta sen littaannuttua liikaa olen tyytynyt halvempiin (jopa Lidlin!?!) tyynyihin ja joka yö/aamu heräilen niskat jumissa. Halpiksiin pistetyillä rahoilla olisin ostanut jo yhden uuden erinomaisen tyynyn... Nyt kun kirjoitin tämän tähän, tajuan kuinka idioottimainen olenkaan ollut :O Eli jos nyt ei Joutsen-tyyny arvonnan myötä sänkyyni ilmesty, lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että säästän tyynyrahat jostain!!

    VastaaPoista
  138. Nukun niin hyvin kun voin, alan useinmiten yksin nukkumaan, parin tunnin päästä kuuluu "väistä!" ja herra 3,5v kömpii viereen. Joskus toisesta kainalosta löytyy neiti 5,5 v. Mies nukkuu suosiolla sohvalla, minä en kestä hänen kuorsausta eikä hän potkivia lapsia. Kaikki nukkuu hyvin, ainoastaan tuttavia kummastuttaa meidän järjestelyt. Mutta myös seksielämä toimii ;)

    VastaaPoista
  139. Nukun ihan hyvin, toki mielestäni aika huonossa sängyssä ja välillä vähän liian ahtaasti. Uusi tyynykin tulisi tarpeeseen.

    VastaaPoista
  140. Nyt syksyn pimeiden öiden tultua nukun taas kerrassaan loistavasti! Kesällä valoisaan aikaan on joskus todella vaikeaa ja pimennytverhot ovatkin olleet monesti jo harkinnassa, mutta vielä ei ole tullut ostettua.

    VastaaPoista
  141. Ah, tyynyt on niin tärkeä osa hyvää unta! Paskalla tyynyllä nukkuminen on kuin tahallaan kaataisi hiekkaa tai leivänmuruja lakanoihin.
    Olen huono nukkuja. Uneen vaikuttaa kaikki mahdollinen. Pitää olla pimeää, hiljaista, viileää ja stressitöntä. Jos aamulla pitää rykäistä ylös ilman että yöunen maksimaalinen pituus on alle 7h, niin iskee heräämisstressi, enkä saa unta sitten millään. Joskus väsyneenä toimii sellainen kikka, että alan kelaamaan että mitä jos pitäis nyt nousta ylös ja lähteä johonkin. Sitten se väsymys jotenkin muistuu mieleen. Tällä hetkellä unta katkoo vielä tuo vauvakin, joka tosin heräilee ekan kerran aamulla vasta joskus 5-6 aikoihin. Se on jo luksusta verrattuna niihin kahden tunnin syöttöväleihin, jotka ovat vielä aivan liian tuoreessa muistissa (ja joiden univelkaa ei vielä ole päästy kuittaamaan).

    VastaaPoista
  142. Nukun kuin tukki, monen peiton alla ja täyttä ymmärrystä vailla. Oi uni <3 ! Uusi tyyny ois ihana!

    VastaaPoista
  143. Enpä muista, koska olisi mennyt koko yö ilman yhtään herätystä.. Useampi vuosi siitä ainakin on kun perheessä on kolme alle viisivuotiasta :)

    VastaaPoista
  144. Tajusin taannoin toistavani samoja rutiineja ennen nukkumaanmenoa kuin 87 v mummoni. Tosin sillä erotuksella, että hampaani pysyvät suussa enkä laita niitä yöksi vesilasiin. Ennen nukkumaan menoa tuuletan petivaatteita parvekkeella vartin. Vaihdan lakanat ym ehkä liiankin usein, joka 3 ilta mutta ne on ihmiselon pieniä iloja :)Sitten möyhin tyynyt kunnolla ja asettelen niitä tovin paikoilleen. Jalkoja kolottaa mukamas ja villasukat ovatkin aina sängyn päädyssä valmiina. jalassa toki pidän niitä max 10 min kun jo niitä kuumottaa. Ennen nukahtamista olen ravannut pari kertaa vessassa ja kerran ainakin vettä juomassa.Nukun kevyesti tai ainakin olen koko ajan kuulevinani rapinaa siellä täällä. Aamuisin kyllä tunnen nukkuneeni kunnolla ja herään usein automaattisesti juuri ennen herätyskelloa.

    VastaaPoista
  145. Nukun parhaiten päivällä, etenkin sellaiseen aikaan että aurinko ei ehdi nousta ennen kuin menen nukkumaan (ehkä seitsemältä aamulla), ja jos saan nukkua kymmenisen tuntia. On ihanaa kaatua sänkyyn rättiväsyneenä, mieluiten viinihiprakassa, tietäen ettei ole kiirettä herätä. Muistan helposti uneni ja näen lucid- eli selkounia silloin tällöin. Aina kun epäilyttää, lasken sormeni ja jos (tai kun) niitä on kuusi tai enemmän per tassu, tiedän että näen unta ja voin toteuttaa älyttömimmät fantasiani ja tehdä ihan mitä vain.

    Onkin pitänyt hankkia uusi, kunnollinen tyyny. Hassua kyllä yksi kolmesta tyynystäni on kai juuri tuollainen Joutsen-untuvatyyny, mutta ainakin viisitoistavuotias sellainen. Samoin täkki on samaa sarjaa. Kai laatukin vaatii jonkinlaista hyvää kohtelua säilyäkseen vuosikymmeniä...

    VastaaPoista
  146. Nukun hyvin jos vaan menen yhdeksän aikaan nukkumaan, jos nukkumaanmeno siirtyy, niin virkistyn liikaa ja sitten en enää saa unta vaan pyörin ja hyörin. En voi aamulla nukkua pitkään edes vapaapäivinä, koska muuten minulla on kamala päänsärky.

    VastaaPoista
  147. Meillä sänky on nukkumista varten (mitä nyt lapset menevät sinne pomppimaan vaikka on kielletty), siellä ei lueta, syödä eikä makuuhuoneessamme todellakaan ole telkkaria. Normaalisti herään kerran yössä omia aikojani, mutta nykyään lapset herättävät välillä montakin kertaa. Oi sitä yötä, jolloin saan herätä aamulla 6-7h unen jälkeen ja huomata, etten ole herännyt kertaakaan... :)

    VastaaPoista
  148. Oi mikä arvonta. Juuri, kun heräsin niskat niin jäykkänä, että pään kääntäminen sivuille saa lähes kyyneleet silmiin. Tosin niskajäykkyys ei nyt onneksi johdu nukkumisesta.

    Yleensä nukun hyvin, kunhan teen kaikki toimenpiteet asian eteen. Työ on iltapainotteista, joten kaikki mööpelit on illalla laitettava kiinni pian töistä tullessa ja asetuttuava sänkyyn lukemaan jotain hetkeksi, että uni voi tulla työillan jälkeen. Kuitenkin niitä on käytettävä hetki, jotta sänkyyn mennessä ei pyöri ne työasiat mielessä. 3-vuorotyötä tekevänä nämä nukkumisasiat on välillä hyvin haasteellisia ja vaatii kovasti energiaa, että nukkuisi _öisin_ ja tarpeeksi.

    VastaaPoista
  149. Nukun nykyään aika hyvin. Siihen että nukun, oli kylläkin kuljettava pitkä tie lapsensaannin jälkeen. Teetä, ja ettei iltaisin ollut ruutuaikaa. ja rutiinit oli todella tärkeät. Vaikka nukun nykyään hyvin, niin niska-ja päänsärkyä on viikottain joten kaikki apu olisi tarpeen helpottamaan.
    Toisaalta mun mies ei nuku hyvin ja nukkuu liian vähän yössä. Jos voittaisin tyynyn, se menisi hälle jotta se kannustaisi menemään aikaisemmin nukkumaan ja saisi nukuttuakin hyvin. Hällä herätys on 04.20 joten iltakahdeksalta pitäisi oikeasti mennä sänkyyn.

    VastaaPoista
  150. nukun sängyssä alla siis sänky ja tyyny.

    VastaaPoista
  151. Nukun pätkissä. Välillä heräilyn syynä ovat muksut, välillä herään ihan itse. Onneksi vauva-aikojen todella huonot yöt (nukuin 15 min. pätkissä yhteensä n. 1,5 tuntia yössä) ovat takana. Noihin aikoihin verrattuna nukun nykyisin loistavasti. :)

    VastaaPoista
  152. Nykyään nukun yöni heräilemättä ja hyvin. Nelisen vuotta katkonaisia unia takana, kiitos kahden pienen lapsen, mutta nyt voin vihdoinkin nukkua. Ainoa huono asia sängyssäni on heikkolaatuinen tyyny! :)

    VastaaPoista
  153. Hyvin huonosti sillä nukahtamiseen menee hyvin paljon aikaa ja vähän väliä saa herätä imettämään...

    VastaaPoista
  154. Hyvä nukahtamaan, vähän huono nukkuja ja viimeistään aamulla (kuten nytkin, auts!) on niskat jumissa. Päivät menee päätä pyöritellessä ja yöt kirotessa tyynyjä. Jos nyt ei onni suosi, niin tyynyt on kyllä pistettävä pian vaihtoon!

    VastaaPoista
  155. Olen juuri muuttanut rauhalliseen asuinympäristöön ja saanut viikon verran nauttia levollisista unista. Kyllä sillä on merkitystä kokonaishyvinvoinnille!

    VastaaPoista
  156. Edelleen heräilen yössä 3-5 kertaa imettämään tuota meidän 11kk neitiä. Vaikka erityisesti alkuillasta olen monesti ihan nukahtamisen partaalla, en silti monesti meinaa saada unta, kun menen sänkyyn. Pyörinyt siihen asti, kun tyttö herää ensimmäistä kertaa syömään. Imetyksen jälkeen nukahdan heti. Päiväunia yritän nukkua aina sellaisina päivinä, kun ei ole mitään erityisiä menoja. Mutta kyllä mä jo vähän haaveilen kokonaisista öistä. Tai edes 4 tunnin pätkästä. :)

    VastaaPoista
  157. Itse olen todella huono nukkuja, iltaisin menee pitkään saada uni ja yöllä heräilen kerta toisensa jälkeen. Uuden sängyn osto voisi ainakin olla ajankohtainen ja läppärikielto yömyöhään :D Uusi tyynykään tuskin olisi pahitteeksi! :)

    VastaaPoista
  158. Nukun pääasiassa hyvin, uneen tietysti vaikuttaa stressi ja muut päivän tapahtumat, myös säännölinen unirytmi auttaa todella paljon. Parhaat unet saa liikunnallisesti aktiivisen päivän jälkeen. Valitettavasti nykyisin aamuisin niskani saattaa olla todella kipeä joka säteilee lievänä päänsärkynä, liekö syynä huono tyyny vai huono nukkuma-asento.

    VastaaPoista
  159. Tällä hetkellä nukun melkoisen huonosti, kiitos pojan puhkeavien poskihampaiden.. Ja tyynykin on jo monta vuotta vanha!

    VastaaPoista
  160. Nukun yleensä tosi hyvin, mutta mielellään toivon uniaikani kestävän 9 tuntia. Tyynyni on onneton litusta, en ikinä raaski panostaa mihinkään laadukkaaseen, kun mietin, että jos se sitten kuitenkaan ei olekaan hyvä...
    Mutta jos nyt onni suosisi ja pääsisi tällä lailla laatutyynyyn päänsä iskemään!

    VastaaPoista
  161. Nukun todella vaihtelevasti. Makuuhuoneen tulee olla viileä ja pimeä, vuodevaatteiden raikkaita ja tarpeeksi lämpimiä.

    VastaaPoista
  162. Yleensä päivän touhuista väsyneenä nukahdan helposti. Yöllä heräilen imettämään mutta puoliunessa kun imetän niin aamulla harvoin on muistikuvaa montako kertaa tuli imetettyä. Tyyny mulla on ihan surkea. Lättänä jonka joudun taittamaan kaksinkerroin. Olisi jo aika hommata uusi.

    VastaaPoista
  163. Yleensä nukahdan tosi helposti ja nukun aika sikeästi. Nykyään on taas tullut tavaksi herätä keskellä yötä ja käydä vessassa. Siitä tavasta pitäisi päästä eroon, hyvin kun voisi pidättää aamuunkin. Nukkuminen on ihan parasta ja tuntuu tosi ahdistavalta ajatus uniongelmista.

    VastaaPoista
  164. Nukahtaminen on isoin ongelmani, mutta nukahdettuani pääsääntöisesti nukun aamuun saakka heräämättä.

    VastaaPoista
  165. Yleensä nukahdan helposti, mutta herään tosi monesti joka yö. Viikonloppuaamuina ois ihana nukkua pitkään, mutta lapsonen herää jo aikaisin, niin ei pysty. Ja oon tosi herkkäuninen, ettei auta vaikka mies heräis lapsen kans, niin en pysty nukkuun.

    VastaaPoista
  166. Mä olen yrittänyt oppia nukkumaan paremmassa asennossa (selällään). Odotusaikana tuttu mahallaan nukkuminen ei enää luonnistunut ja nyt huomaan, että selkään sattuu jos siinä asennossa olen unohtunut koisimaan. Nukahtamiselle tärkeintä on hiljaisuus - pystyn nukkumaan valoisassakin tilassa, mutta jos naapurista/ulkoa/alakerran telkkarista kuuluu möykkää, unohdun kuuntelemaan sitä.

    VastaaPoista
  167. Olen huono nukkuja ja valitettavasti jo vuosikausia nukkunut liian vähän ja huonosti. Nukahdan yleensä kyllä helposti illalla, mutta aamuyöstä ( klo 3-4) alkaa aina heräily, pyöriminen ja torkahtelu, joka jatkuu kellonsoittoon. Nyt uniani pätkii vielä alle puolen vuoden ikäinen lapseni. Haaveilen siitä, että voisin herätä joku aamu kahdeksen tunnin yhtäjaksoisten unien jälkeen, joka on tapahtunut viimeksi joskus parikymmentä vuotta sitten. Tuntuisi varmaan todella omituiselta. :)

    VastaaPoista
  168. Menen iltaisin vasta 12 maissa nukkumaan , vaikka aamulla olisi herätys ennen kuutta. Eikä unikaan tule aivan heti. Onneksi on vuorotyö, että joskus saa aamulla nukkua pidempäänkin ja myös vapaapäivinä (kun on ensin huoledittu lapset kouluun). Yövuorojen välipäivinä nukun sitten "univelkoja" pois. Paras tapa nukahtaaa on toinen tyyny pään alla, ja toinen tyyny pään päällä ;)

    VastaaPoista
  169. Liian vähän nukun. Omaa aikaa vasta iltayöstä, joten nukkumaan meno viivästyy ja sitten yöllä saa taistella omasta tilasta ja peitosta. Tyynynä olen käyttänyt vesityynyä. Se painaa todella paljon, joten sitä ei kukaan yritä viedä;) Tosin nyt kädet alkaneet puutumaan, joten tyynynvaihto varmaankin edessä.

    VastaaPoista
  170. Nukun nykyisin huomattavasti vähemmän saatuani lapsen puolitoista vuotta sitten, mutta nyt kun heräilyjä on enää 1-3 per yö, olen jo ihan tyytyväinen alkuäitiyteen verrattuna. Pienokaisemme tulee joka aamuyö nukkumaan väliimme, siitä on tullut rutiini ja se on ihan kiva juttu. On aivan ihanaa herätä pienen pellavapään haleihin ja leikkeihin. Tosin niinkin on käynyt, että herätyksenä toimii lattialle putoava läppäri, tai täysillä soimaan pärähtävä musiikki.

    VastaaPoista
  171. Nukkuminen on IHANAA! Nukun yleensä varsin hyvin. Nukahtaminen tosin joskus on vähän hankalaa ja sepäs harmittaa.. Sitten rupee aina stressaamaan tulevan yön uunimäärää ja sepä hankaloittaa vaan entisestään. Unta myös valitettavasti nautin vähän turhan vähän. :( aina on tarkoitus mennä nukkumaan ajoissa, mutta kun ei sitä vaan malta! Tarvitsisin ehdottomasti AINAKIN sen 8h yössä, että jaksaisin koko päivän ilman kokoaikaista väsymystä. Mutta niin sitä unta nyt ensi yöllekin tulee vain 6h. Onneks sit on viikonloppu, nukutaan poitsun kanssa SIKANA. xx♥

    VastaaPoista
  172. Nukun aivan liian vähän, ja huonosti. Kymmenen vuotta olen ottanut sen oman ajan yön tunneista,iltavirkkuna, kun ne ihanaiset pienet ovat nukahtaneet. Melkein kuusi vuotta elämästäni olen heräillyt öisin myös imettämään jotta heräämiset olisivat mahdollisimman nopeasti ohitse ja muut vuodet joku on muuten vain herätellyt, kierinyt päälle, ollut janoinen tai nähnyt painajaisia.
    Eli aina väsynyt, pussit silmien alla ja ne kerrat kun olen saannut nukkua yöni läpi olen aivan jumissa aamusin tottumattomuudesta. Ehkä hyvä tyyny (tai uusi sänky!) auttaisi asiaa.
    Ps. Päikkäreitä olen aina valmis myös nukkumaan jos vain on mahdollista!

    VastaaPoista
  173. Tyynyjä pitää olla kaksi, toinen pään alla (ja käsi tyynyn alla) ja toinen kainalossa. Nukun siis mahallani, täysin mutkalla ja sängyn reunalla, koirat ovat levittäytyneet muualle sänkyyn. Illalla menen keskellä sänkyä mutta yöllä tai aamulla löydän itseni taas reunalta ja pienen koiran poikittain vierestä.

    VastaaPoista
  174. Huonosti, pätkittäin ja epäsäännöllisesti. Ambulanssityöntekijä saa ilon ja kunnian päivystää myös öisin, ja työvuorot on pitkiä. Kaikki kerrostaloasukkaat eivät vaan tiedä käsitettä "vuorotyö", joten ei oo niin sanottua että sen kahden päivän ja yön rälläämisen jälkeenkään juuri nukkua saisi.
    Silmäpussini ovat kroonistuneet, unirytmini olematon ja nukkumisen laatua huonoa ( vapaallakin alitajunta miettii että mitä jos puhelin soi, onkohan siinä äänet päällä, apua tuleeko hälytys ), mutta jos lapsia saan joskus niin valvominen ei ainakaan tuota ongelmaa...

    VastaaPoista
  175. Esikoinen syntynyt 2009 niin sen jälkeen on varmaan alle 10 kpl kokonaisia öitä nukuttu. Viime yönä valvottti kuopus 04 asti ja usein herätään imettämään.
    Parempia unia odotellessa.

    VastaaPoista
  176. Nukun haastavasti. Heräilen ainakin noin kymmenen kertaa yön aikana, mutta olen todennut sen olevan hyvä asia, kun joskus nukun paikallani koko yön, pääni ei käänny mihinkään suuntaan moneen päivään. Nukahtamaan auttaa oikeasti yksinkertainen niksi: laita puhelin pois, hommaa vanha kunnon herätyskello ja vältä tietokonetta muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Taattu rauha.

    VastaaPoista
  177. Viime yönä aloin ihmettelemään miten sänky on muuttunut kovin lyhyeksi, kunnes tajusin kääntyneeni poikittain. Unen laatu vaihtelee aika paljon epämääräisin kausin, joskus on pitkiä aikoja että saa nukuttua muutaman tunnin yössä, kun ei vaan nukuta ja toisinaan nukkuu illasta aamuun. Tietty harmonian saavuttaminen yöhön olisi hienoa, mutta se vaatisi kaiken ajatuksen ja stressin nollaamista ennen unille käyntiä.

    VastaaPoista
  178. Voi onpa kyllä ihana palkinto arvonnassa! Tämä tulisi tarpeeseen jos onni suosisi, sillä tällä hetkellä on käytössä melko huono tyyny. Nukun ehkä hieman liian lyhyitä yöunia, kun iltaisin tulee valvottua myöhään ja silti kuitenkin olen aina sellainen aamukukkuja. Tykkään herätä ennen muita, että saan edes silloin sitä aivan omaa aikaa kaikessa hiljaisuudessa.

    VastaaPoista
  179. Vai miten meillä nukutaan? No, viime yönä ravasin neljä tuntia kipeän vauvan kanssa kämppää edestakaisin, että edes joku meillä nukkuisi.

    Muutoinkin yöt on hyvin vaihtelevia, ja herätyksiä tulee kolmesta kahteentoista yössä. Oliskin upeeta kallistaa päänsä tosi hyvälle tyynylle niinä hetkinä kun nukkua saa. ;)

    VastaaPoista
  180. luksus unia kaipailen. nukun pitkään ja noudatan säännöllistä rytmiä nukkumaanmenoajoissa ympäri viikon. parhaat unet tulevat kun on saanut reippailla hyvän ystävän kanssa ulkona pari tuntia ennen nukkumana menoa. ylimääräset energiat saa pois ja päässä pyörivät ajatukset jaettua jollekin.

    VastaaPoista
  181. Lapset herättävät vielä lähes joka yö ja en millään jaksaisi yöheräämisiä. Aamulla on hämmästyneen tyytyväinen olo jos on saanut nukkua koko yön herätyksittä! Oon ilmeisesti vielä "nuori" kun melkein mikä tahansa sänky/ tyyny/ peitto on sopiva eikä pahemmin vaikuta nukkumisen laatuun, hyvä niin :)

    VastaaPoista
  182. Minun yöunet koostuu nykyään todella monista lyhyistä pätkistä vessareissujen välillä. Jos edes yksi unipätkä on kolmetuntinen, voin sanoa jo nukkuneeni hyvin. Odotan, että vauva syntyisi, vaikka en tiedäkään tulenko nukkumaan sen paremmin senkään jälkeen.

    VastaaPoista
  183. Ihana tyyny <3 Nukun aika vaihtelevasti. Viime aikoina on ollut taas unettomuutta ilmassa ja se sitten kostautuu päivisin melkoisena väsymyksenä ja kiukkuisuutena. Jospa se kuitenkin taas tästä.

    VastaaPoista
  184. Nukun yleensä normaalisti melko hyvin mistä olen kyllä kiitollinen :) Joskus sitten jos on enemmän vaikkapa jotain murheita, niin ne kyllä sitten valvottavat.

    VastaaPoista
  185. Ah, miten ihanan kuuloinen tyyny! Uusi sellaisen olisi mainio tänne niska- ja hartiavaivaisen huusholliin. Olen iltauninen ja aamuvirkku, ja olen myöskin perinyt nopeasti nukahtamisen taidon isäni puolelta. Pää ei ehdi tyynyä koskea kun olen jo unessa :)

    VastaaPoista
  186. [...] Muistakaahan Joutsenen untuvatyynyn arvonta, mikä on voimassa vielä sunnuntain [...]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalisti nukun todella hyvin, mutta stressitilanteet tulevat kyllä myös yöuniin. Silloin heräilen ja saatan pyöriä sängyssä pitkäänkin keskellä yötä. Olen ehdottomasti iltauninen, aamulla herään aikaisin miltei poikkeuksetta.

      Poista
    2. Aikana ennen raskautta/ lapsia, alle 8 h yöunet oli kauhistus. Nykyään hyvä jos saan nukkua 6 tuntia nekin pätkissä. Ja sen kyllä huomaa. Pinna on äärettömän lyhyt. Nukkumaan menen viimeistään klo 21 yhdessä lasten kanssa, mutta yöllä valvon helposti 3-4 h :(.

      Poista
    3. Nukun välillä hyvin, välillä huonosti. Parivuoteessa ja mieluiten pellavalakanoissa. Välillä lapsi kömpii väliin, silloin nukumme kaikki kolme ahtaasti.

      Poista
    4. Nukahdan hyvin. Heräilen 3-10 kertaa yössä imettämään. Nykyisin toimitan myös virkaa tuttina. Vähän meinaa väsyttää. Näen myös paljon unia. Ehkä joskus vielä kokonaiset yöunet ;) nauttisin varmasti lyhyistä unipätkistä paremmin hyvän tyynyn kanssa :)
      Heljuska

      Poista
    5. Pääasiassa nukun hyvin mutta nykyinen tyyny vaatii yöllä muokkaamista ja siitä syystä unet vähän pätkittäisiä. :( jospa tämä olisi tyyny joka olisi pehmeä ja antaisi yhtenäisen unen.

      Poista
    6. Minulla menee nukahtamiseen aina jonkun aikaa vaikka olisin miten väsynyt tahansa. Noin tunti ennen nukkumaanmenoa alan himmentämään asunnon valoja ja tarkastan, että seuraavaksi aamuksi on laukku ja vaatteet katsottuna ja tarkastan kalenterista ettei vaan mitään erityistä ole unohtunut. En saa unta jos en ole varmistanut tällaisia asioita. Otan vesilasin yöpöydälle ja menen sänkyyn usein lukemaan kirjaa, joskus jotain lehteä. Valojen sammuttamisen jälkeen yritän ajatella positiivisia juttuja. Joskus jos on stressaavaa tai kiireistä, en saa unta nopeasti ja saatan pyöriä sängyssä pitkäänkin. Mutta kun viimein olen nukahtanut, nukun yleensä koko yön heräilemättä. Viime aikoina olen onneksi nukkunut todella hyvin.

      Poista
    7. Nukun melko hyvin, mutta en vaan aina tarpeeksi. En ymmärrä miten jotkut pärjäävät jatkuvasti vaikka kuuden tunnin unilla, kun itse tarvitsisin sellaiset yhdeksän tuntia.

      Poista
    8. Nukun: vaihtelevasti. Mottoni: "Elä päiväsi siten, että saat nukuttua yöt." Liian usein kuitenkin yöuneen vaikuttaa päivän tapahtumat, seuraavan päivän stressiaikataulu jne. Useimmiten taidan kuitenkin nukkua n. 9 tuntia ja herätä melko virkkuna.

      Poista
    9. Noiden vaihtoehtojesi kohdalla nyökyttelin jokaisen kohdalla :D Kyllä nukun, huonosti joo ja imettämäänkin herään :D Nukkuminen on siis täällä hyvin vaihtelevaa. Joskus suodaan pidempään unipätkää, joskus taas kerran tunnissa herätyksen taktiikkaa. Mun salaisuus onkin päivisin otettavat vartin unet. Mies kutsuu näitä Rekkamiehen torkuiksi. Se pahin väsymys, kun tuntuu että pelkkä hengittäminenkin sattuu, taittuu pois vartin tirsoilla mutta yöunet siinä ei mene.

      Poista
    10. Nukun ihan hyvin, kun vaan muistan varmistaa muutaman asian: ei liian raskasta ruokaa enää juuri illansuussa, makuuhuoneessa matala lämpötila ja raitis ilma, kiristämätön yöasu ja mukavia nukahtamisajatuksia.

      Poista
    11. Villasukat jalassa ja korvatulpat korvissa miehen kainalossa. Korvatulpat on lasten ölinöiden varalta, mies saa hoitaa ne, koska nukahtaa samantien kun pääsee takaisin sänkyyn, minä en.

      Poista
    12. Nukun hyvin kunhan on pimeää. Kesällä tahtoo olla vaikeuksia nukkua, kun on valoisaa. Etenkin nukahtaminen on silloin hankalaa.

      Poista
    13. Olen hyvä nukkuja. Edes kahden lapsen tiheät imetykset eivät ole häirinneet uniani kuin sen verran mitä lapsi on valvonut. Nyt kun nuorempi on reilu 1v niin lapset antaa jo nukkua melko hyvin. Toisin kuin mies. Jolle tämä palkintokin menisi. Jospa hyvän tyynyn myötä saisimme hiljaisuutta makuhuoneeseen :)

      Poista
    14. Nukahdan ehkä jo ennen kun pää osuu tyynyyn... Ja siitä aamuun asti lähes koomassa ja kello herättää lähes kuolleista. Eli hyvin nukutaan täällä. Mutta silti uusi tyyny kyllä kelpais. :)

      Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images