JAKE JA MERIROSVOLAIVA TYRSKY

Lomaviikkomme aikana pojalle oli tullut Legolta blogiin liittyvä paketti, mistä paljastui Jake ja Mikä-mikä-maan merirosvot aiheinen laivase...

Lomaviikkomme aikana pojalle oli tullut Legolta blogiin liittyvä paketti, mistä paljastui Jake ja Mikä-mikä-maan merirosvot aiheinen laivasetti. Jake ja mikä...? Kyse on Peter Panin seikkailuihin perustuvasta Disneyn tv-sarjasta mistä meillä ei tietenkään tiedetty yhtään mitään. Tai kuten lapsi asian esitti : Peppi-laiva. Olemme näes katselleet aika paljon Pepin seikkailuja seitsemällä merellä ;) Laiva mikä laiva, aina on hyvä jos on laiva. Vaikka lasta yrittäisi kasvattaa kuinka sukupuolineutraalisti tahansa, on kulkuvälineet kuten laiva todella iso juttu 2-vuotiaalle pojalle ja kun paketti avattiin, laiva piti tehdä heti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jake ja merirosvolaiva Tyrsky oli täysosuma! Duploja rakastava lapsi miltei sekosi onnesta, kun mukana oli esimerkiksi ruori, millaisia hän tykkää leikkipuistoissakin pyörittää. Eikä se ruorikaan mitään, mutta kun paljastin laivan keulassa olevan tykin ampuvan ihan oikeasti, tuli reaktio, mitä en osannut yhtään odottaa. Lapsi pussasi tykkiä :D Tätä ei kyllä ole tapahtunut koskaan ennen, että leluja pussailtaisiin. Ei edes unikaveria.


Ja tykki on laulanut pitkään ja hartaasti. Se ampuu kevyen muovi"kuulan" noin metrin päähän ja se on tällä hetkellä hauskin juttu koko maailmassa. Varsinkin, jos laivan eteen laittaa tyhjän maitopurkin, minkä voi kaataa tykillä, silloin on ilo ylimmillään. Ainoa ongelma on, että tykinkuulia on vain kaksi ja ne ovat paketin avaamisen jälkeen olleet koko ajan jossakin hukassa. Aina ne löytyvät, mutta kun niitä voi ampua oikeastaan minne vain, on aika työlästä käydä läpi kaikki kolot pienen sinisen muovinpalan perässä.


Toivon, että ongelmaan löytyisi ratkaisu syyskuussa, kun lennän Legon kutsumana Tanskan Billundiin Legon päämajaan medialle suunnattuun Lego Play Day-tapahtumaan. Jos jostain niin sieltä luulisi löytyvän muutama extra-tykinkuula laivamme tykkiin!

13 kommenttia

 1. Oi, tämä olisi niin mahtava synttärilahja meidän pojalle. Meille tuli vähän aikaa sitten Jake DVD ja se on kyllä niin pop. :)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, noita tykinkuuliahan pitäisi tulla pussillinen mukana, meidän kämppään häviää jalkapallokin alta aikayksikön. Mutta joo, pojat ja kulkupelit... Ton viimeisen kuvan ilme kertoo kaiken. :D

  VastaaPoista
 3. Todennäköisesti kadonneet kuulat löytyvät aika ajoin sitten jalan alta, kuten kaikki pienet Legot. ;D

  Meillä E on ihan hulluna tohon ohjelmaan. Tässäpä siis loistava synttärilahja, se kun on juuri sopivasti ollut aiheena tapetilla.

  VastaaPoista
 4. Jake ja mikä-mikä-maa on ihan vieras juttu meillekin, mutta laiva näyttää kyllä niin kivalta, että laivoista ja dubloista pitävä taapero varmasti tykkäisi! Täytyykin harkita synttärilahjaksia :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten onnellinen lapsi kuvissa! Plussaa Peppi-laivasta :D

  VastaaPoista
 6. Onpas kiva! :) Meilläkin on tuo nunjun mainitsema Cars Martti ja siitäkin aika usein nuolet hukassa. Mutta ne ei ole vielä mitään esikoisen lego hero factory ukkeleihin, jotka ampuu sellaisia marmorikuulan kokoisia palloja, niitä saa tosissaan etsiä ;D

  VastaaPoista
 7. Meillä ollaan ihan Jake faneja! Telkkarista katsotaan jokainen jakso ja mummi teki pahvista pikku piraateille miekat (niiden kanssa nukuttiin). Lisäksi mummi ja pappa ovat myös joutuneet leikkimään merirosvoleikkejä, poikani oli Jake , tytär Liisi, pappa oli Simo ja mummi Kalle-papukaija, naapurin setä oli kuulemma kapteeni Koukku. :)
  Tytär tanssii aina loppulaulun tahtiin pylly vatkaten. Harvinaisen laadukas lastenohjelma tällä aikakaudella!

  VastaaPoista
 8. Eihän sukupuolineutraali kasvatustarkoita sitä, että poika ei saisi leikkiä kulkuneuvoilla, tai tyttö nukeilla, vaan sitä että rohkaistaan lasta leikkimään kaikenlaisilla leluilla eikä vain poikien tai tyttöjen jutuilla. Tuskin lapsi laivasta kiinostui siksi että hähellä on pippeli, vaan siksi että se vaan on siisti lelu.

  VastaaPoista
 9. Tarkoitin lähinnä sitä, että kaikista leluista lapsi valitsee aina jonkun ajoneuvon, haluaa pelata autopeliä tabilla ja pyörällä ajaessa huutaa piipaapiipaa viuviuviu. Väitän, että se on kyllä sukupuolisidonnaista, sillä suurin osa lapsen kavereista on nukeilla leikkiviä tyttötyttöjä, meillä ei ole mitään moottoriajoneuvoja ja muutenkin elämäntyylimme ei ole mitenkään naisten kiinnostukset/ miesten kiinnostukset-jakautunut.

  VastaaPoista
 10. V olisi ihan intsinä ;) tästä, vaikka tyttö onkin. Tunnarimusiikkia lauletaan kaikilla 2vn taidoilla!

  VastaaPoista
 11. Mä en kyllä hetkeäkään usko, että koneiden yms vempeleiden kanssa toimiminen olis jotenkin kirjautunut Y-kromosomiin, ottaen huomioon kuinka vähän aikaa ihmishistoriassa kaikenlaisia kojeita on ollut olemassa :) Kulttuurisesti se voi olla "kirjautunut", mutta ei muuten. Ja yhden lapsen perusteella ei ehkä muutenkaan kannata kauheasti tehdä päätelmiä mikä on sukupuolisidoinnaista ja mikä ei..

  VastaaPoista
 12. no sitten tämä ihmislapsi on vain erityisen kiinnostunut koneista, villeistä leikestä ja kaikesta poikamaisaeksi luokiteltavasta ihan vahingossa, väitän ettei se kulttuurisidonnaisuus tai esimerkki ole tässä elinpiirissä voinut muokata kiinnostuksen kohteita poikamaisiksi.

  VastaaPoista
 13. mä just varasin noi sarjan jaksot, et katson ne joku päivä ens viikolla!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images