HYVIÄ KIRJOJA KESÄKSI

Olenko jo sanonut, että ihanaa kun on kesä?! Anteeksi toisto: ihanaa kun on kesä! Ja ihanaa kun on valoisat illat, jolloin parvekkeella voi ...

Olenko jo sanonut, että ihanaa kun on kesä?! Anteeksi toisto: ihanaa kun on kesä! Ja ihanaa kun on valoisat illat, jolloin parvekkeella voi lukea ilman sähkövaloa pitkään. Kesälukemisen ei mielestäni saa olla liian raskasta, vaan sellaista kivaa, hyvin kirjoitettua, snadisti hömpähtävää lukemista, jonka voi jättää välillä kesken ja palata asiaan vaikka seuraavana iltana (tai viikkona).


Kävin, olisiko ollut viime viikolla, hakemassa Suomalaisesta kirjakaupasta muutaman pokkarin, kun siellä oli hyvä tarjous: 3kpl pokkareita 12 euroa. Kesää silmällä pitäen valitsin lähinnä kevyempää luettavaa, yhden aikakauslehden ja tilasin vielä illalla Tammelta yhden puutarhaopuksen luettavakseni, kun sen aihe oli todella kiinnostava.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luettavaa on nyt paljon, ja aloitin tietenkin tuosta Trendistä :D Seuraavaksi taidan ottaa kirjapinosta Outi Pakkasen esikoiskirjan Murhan jälkeen mainoskatko, koska dekkarit jos jotkut ovat kesälukemista. Ja Outi Pakkasen kirjat ovat hyviä dekkareita, koska ne on yhtä pelottavia kuin esimerkiksi teletapit. Pakko lukea joku kevyt dekkari väliin, kun viimeksi luin ihan helvetin jännittävän Kati Hiekkapellon Kolibrin. Huh, se kyllä oli hyvä, mutta aika jännittävä yksin kotona luettavaksi ;)


Kierrätyspuutarhakirja ansaitsisi oman postauksensa ja toivotaan, että ehdin sen kesän aikana tekemään. Se on ihana ja inspiroiva ja jotenkin meikäläisen "näköinen" opus. Koska en nyt alkanut avaamaan enempää Kierrätyspuutarhakirjaani, ohjaan uteliaat suosiolla kirjan facebook-sivuille tutustumaan tarkemmin aiheeseen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Sitten viimeisenä tämä Operaatio Lipstick. Sattuko kukaan lukemaan edellisestä Nyt-liitteestä juttua kirjabloggareista ja heidän vaikutuksestaan kirjojenmyyntiin? Kustantamothan lähestyvät nykyään silloin tällöin myös tällaisia enemmän lifestylepuolen bloggaajia kirjaylläreillä, mitkä on valittu blogin aihepiirien tai bloggaajan mielenkiinnon mukaan. En tiedä minkä tyyppistä blogia mun oletetaan kirjoittavan, kun sain talvella ykskaks Fifty Shades of Gray-sarjaa ja nyt uusimman kirjalahjan takana lukee: "Kunpa minulla olisi ikioma kundikaveri. Joku jolle soittaa, kun joudun kapinallisten sieppaamaksi. Jolle tekstata, kun poliisi takavarikoi kamerani ja pidättää minut vuorokaudeksi". Joku kirjamarkkinoija on selkeästi huomannut sinkkuteni (ja siihen liittyvän epätoivon)ja se jos jokin on hieno homma! Kiitos, ja varsinkin Salamatkustajan suositusten jälkeen aion tarttua kirjaan mahdollisimman pian!


Oletteko te hankkinut jotain kesälukemista? Uusia vai vanhoja! Antakaahan vinkkejä, me lähdetään juhannuksen jälkeen viikoksi Savoon ja aion ottaa kunnon lukuspurtin iltaisin. Nämä ylläolevat ovat vasta alkupala...


ps. Suomalaisen pokkaritarjous on muuten näköjään voimassa netissäkin täällä. (pitääks nykyään laittaa *-merkki ja ilmottaa et tämä EI OLE MAINOSLINKKI..en nimittäin käytä henkilökohtaisesti yhtäkään affiliateohjelmaa!)

13 kommenttia

  1. Delhin kauneimmat kädet oli kivan kepeä ja hauska. Sitä olen suositellut kaikille viime ajat.

    VastaaPoista
  2. Mä just kirjoitin mun kesäkirjoista, mutta se tulee blogiin vasta lauantaina. :) Mut aion siis lukea Mma Ramotswe -sarjaa. Helppoa, sopivasti koukuttavaa ja siitä tulee hyvä mieli :)

    VastaaPoista
  3. Mulla löytyy kesälukemiset jo valmiiksi kirjahyllystä, ootellu hetken jos toisenkin että alan lukemaan. Tarkotus ois lukia ainakin P.S. I love you, Himoshoppailijaa, ym. mukavaa hömppää :)

    Meki muuten miehen kans suunnataan tänä kesänä Savoon, tosin vasta heinäkuun lopulla.

    VastaaPoista
  4. Mä luin nyt keväällä Kate Jacobsin tuotannon lävitse (Pienet lankapuodit yms.), Joanne Harrisilta muutamia ja Minette Waltersia sekä Cecelia Ahernia. Toimii, toimii. :) Waltersin kirjat on aika jänniäkin välillä eikä loppuratkasua osaa aina arvaillakaan, muut on hömppää. :)

    VastaaPoista
  5. Apua, mä olen lähdössä ensi viikolla lomalle, ja hyllyssä on vain raskaammanpuoleista ranskalaista proosaa (miten ne kevyemmät onkin sieltä luettu ensimmäisenä?) Ton Pulkkisen juuri lainasin äidilleni ennen kuin olin sitä lukenut, mutta jospa se palauttaisi sen pian.

    Mun hyvänmielensuosikkeja on Anne Tyler, jolta on suomennettukin varmaan melkein kaikki, "Amerikan lapset" ("Digging to America") on ehkä mun lemppari. Ja nyt tuli mieleen Paul Austerin "Sunset Park", joka on tosi laadukasta Austeria, mutta jossa ei ole niin paljon ahdistavia juttuja kuin niissä joskus on.

    VastaaPoista
  6. Tuo Riikka Pulkkisen "Totta" on yksi maailmankaikkeuden parhaista kirjoista! Noin niin kuin yhtään liiottelematta... Itse tykkään lukea kesäisin hyviä dekkareita, joihin koukuttuu ensisivuilta ja joita lukiessa voi metaforien ja intertekstuaalisten viittausten sijaan keskittyä ihan vaan rentoutumaan. Oma dekkarisuosikkini tällä hetkellä on Camilla Läckberg, jonka dekkarit on varmoja pakko-lukea-heti-loppuun-kirjoja. Kannattaa aloittaa sarja vaikka "Merenneidosta", joka on oma lempparini.

    VastaaPoista
  7. Muutaman viikon päästä alkaa loma ja ensimmäisenä suuntaan tietty Suomeen! Täytyykin laittaa suomiostoslistalle pino suomalaisten kirjailijoitten kirjoja, jotka sopisi kesälukemistoon. Ainakin molemmat nuo mainitsemasi dekkarit pitää hankkia!

    VastaaPoista
  8. Mä olen löytänyt e-kirjat. Harmi vaan, että ne on tosi kalliita! Pitäis olla joku e-kirjalainaamo tai joku kuukausimaksullinen e-kirjapalvelu!

    VastaaPoista
  9. Mä aloin just lukea Stephen Fryn Virtahepo-nimistä romaania (alkukielinen ensipainos kai on jo vuodelta 1994, btw). Mulle oli ihan yllätys, että hän on kirjoittanut romaaninkin (tai useita, en tiedä), mutta kun bongasin Sokoksen alepokkaripöydässä niin oli pakko ostaa! Ja kyllä se ainakin alkaa purevan hauskasti; alkua pidemmälle en oo vielä ehtinyt lukea. Mutta vilkaise säkin, saa halavalla ;)

    Ja Monika Fagerholm, Monika Fagerholm, Monika Fagerholm... Amerikkalainen tyttö on mahtava, ja viimeisin romaani Lola ylösalaisin sekin hyvä. Murhamysteerejä, mutta ei mitään dekkarityyppisiä. Kai, en oo koskaan lukenut dekkareita. Erikoismaininta hienoista teinityttöhahmoista. Mä yleensä inhoan kirjojen teinityttöhahmoja, ja ei-täysi-ikäisiä hahmoja ylipäätään (kun ne on niin ärsyttäviä tai muuten huonosti kirjoitettuja!), ja muutenkin samaistun mieshahmoihin yleensä enemmän, mutta etenkin Amerikkalaisen tytön Doris ja Sandra on ihania. Ja tän Amerikkalaisen tytön saa jo pokkarinakin, jos ei kirjastosta irtoa :)

    VastaaPoista
  10. Mulla kesälukemisiin kuuluu mm. vanhat kunnon Agatha Christiet ja Komisario Palmut, seassa sitten jotain vähän vakavastiotettavampaakin. Suomalainen proosa on viime aikoina innostanut, mielettömän hienoa, että on olemassa ihmisiä jotka osaa tätä meidän kaunista äidinkieltä käyttää niin omalla tavallaan ja pakottaa lukemaan eteenpäin.

    Sain tänä kesänä viimein luettua tuon Riikka Pulkkisen Totta-teoksen, ja voi jessus miten mahtava! Luin sen yhtenä viikonloppuna, onneksi oli paljon muutakin tekemistä, niin sai välillä laittaa kirjan pois, ja näin nautintoa jatkui pitempään. :D Laura Honkasalon Eropaperitkin luin tässä yhtenä sateisena päivänä, vaikka en aluksi pitänyt siitä yhtään, niin lopulta makasin sängyssä monta tuntia nenä kiinni kirjassa, ja olin ihan kananlihalla ja kylmillä väreillä kun sen viimein painoin kiinni, meni varmaan tunti päästä ulos siitä maailmasta. Se, jos joku, on hyvän kirjan merkki.

    Luulen, että seuraavaksi otan käsittelyyn jonkin Juha Itkosen, luultavasti Anna minun rakastaa enemmän, jolla on maailman kaunein nimi.

    VastaaPoista
  11. "Anna minun rakastaa enemmän" on minun lempikirjani <3. Tosin varoituksen sananen: lukemista varten kannattaa varata muutama kokonaan tyhjä päivä, sillä sitä kirjaa ei sitten todellakaan malta laskea käsistään!

    VastaaPoista
  12. Mulla on Camilla Läckbergiä kolme kirjaa yöpöydällä :) Sit mulla on Metro 2034, venäläistä scifiä, ensimmäinen osa oli sen verran hyvä, että toinenkin on luettava. Mulla uppoaa eniten perushyvät dekkarit ja fantasia tai scifi, oli sitten kesä tai talvi :)

    VastaaPoista
  13. Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo. Ostin vuosia sitten alesta pokkarina ja sain vihdoin aloitettua pari kk sitten. Kaunis, erilainen rakkaustarina jonka lukee parissa päivässä. Ei mitään hömppää vaikka aika kevyt onkin. Kekseliäs, ajassa liikkumista ei kannata vieroksua (se taisi itsellä siirtää kirjan aloittamista), hyvin pysyy juonessa mukana :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images