HYVÄ JA HALPA VÄLIKAUSIHAALARI

Jatketaanpa vaateteemalla kun edellinenkin postaus käsitteli aihetta. Muistaako kukaan tällaista kuvaa viime keväältä? Siinähän on siis poju...


Jatketaanpa vaateteemalla kun edellinenkin postaus käsitteli aihetta. Muistaako kukaan tällaista kuvaa viime keväältä? Siinähän on siis pojuni silloisessa välikausihaalarissa, minkä hommasin Kahdesta Kuninkaasta. Ajattelin jakaa kuvan uudelleen nyt kun välikausivaatteet puhuttavat lastenvaateblogeissa ja me ei-niin-vaateorientoituneet lapsen omistajatkin joudumme miettimään mitä toppapuvun jälkeen laitetaan päälle. Tässä on nimittäin sekä hyvä että halpa ( 55.90 eur) vaihtoehto varsinkin niille, jonka jälkikasvu on kovassa kasvuiässä eikä takuita enää syksyllä pukuun mahtumiselle ole. Ainakin itseä harmittaisi aika lailla jos satsaisin päälle satasen pukuun, mikä ei sitten enää mahtuisikaan syksyllä ja siksikin tää oli hyvä valinta.


Pojan haalari on merkkiä Ducksday ja se on nyt muistaakseni kolmatta vuotta kunkkujen valikoimissa. (löytyy TÄÄLTÄ) Muistan ihailleeni pukua jo raskausaikana, joten oli aika luonnollinen hankinta viime keväänä.  Sesongista toiseen samana pysyvästä värivalikoimasta valitsin (yllätysyllätys) ruskea-oranssin version koossa 86/92. Oikeasti poika käytti 74/80 cm vaatteita silloin, mutta Ducksdayn koot ovat pienehköjä selkä-haaramitalta ja myyjän suosituksesta tilasin kokoa isomman. Se kannatti.


Haalarista löytyi kaikki mitä pitääkin: se oli tuulen- ja veden pitävä (vesipilaari 3000/5000mm), saumat teipattu ja vetoketju vedenpitävä. Huppu pysyi hyvin päässä, heijastimia löytyi ja lahkeissa oli kuminauhat. Erityisesti tykkäsin puvusta siksi, ettei siinä ollut vuorta vaan pelkkä kevyt kuori, mikä mahdollisti sen pidon myös viileinä kesäpäivinä, milloin vuorelliseen haalariin olisi tukehtunut. Haalari ei päästänyt muistaakseni kertaakaan kosteutta sisään, mutta huokea hinta tuli kyllä esille muutamissa pikkujutuissa: haalarissa ei ollut naulakkolenksua ja vedenpitävyyden takia nurinpäin laitetun vetoketjun muovipinnoite murtui hieman käytössä. Vesi ei kuitenkaan tullut vetoketjusta läpi ja syksyllä pieneksi jäädessään haalari sai uuden omistajan muutaman kuukauden nuoremmasta tytöstä (kuva alla) ja toimi toisenkin kauden moitteetta.



Jos meillä olisi välikausihaalarin tarve, hankkisin täksikin kevääksi saman haalarin. Mutta onni onnettomuudessa, syksyinen Reiman haalarimme mahtuu vielä ja tarvitaan vain kevyempi takki! Ja ehkä uudet kurahousut päiväkotiin. Ja oikean kokoiset kumpparit. Että olihan sitä tässäkin. Milloinkahan sitä itse saisi hankittua uuden ulkoilupuvun tai ne ehjät kumpparit? :D



PS. Olen vähän tallainen lastenvaategenren määmittääntiiä Sanna Raipe, joten jos joku olennainen huomio jäi pois, kysykää! Näitä tosiaan löytyy myös väreissä punainen, vihreä ja petrooli. Jos puku alkoi kiinnostamaan, suosittelen nopeaa toimintaa, sillä viime keväänä nämä taidettiin myydä loppuun aika nopeaa.




 

37 kommenttia

  1. Aissaakeli, pitäiskö näitä asioita tosiaan alkaa jo kelailla. Vaikka tykkäilen vaateasioista, välikaudet sun muut on jotain niin kryptistä, että ei huvittaisi. Niinpä mä varmaan taas odotan löytäväni vermeet sattumalta kirpputorilta, kunnes ryntään paniikissa kauppohin, joissa myydään jo joulusesonkia. Tää Ducksday näyttää kyllä kivalta ja hyvältä haalarilta.

    VastaaPoista
  2. true-lastenvaatefriikithän on ostanut sen TOISEN välikausivaatteen jo edellisen sesongin merkkivaatejämistä ja sit TOINEN hankitaan toki heti kun mallistot on ilmestynyt. Ja sit pitää olla tietty kauppatakkia, parempaa takkia ja en minä tiiä :D

    Mutta kyllä nuo suositummat ihan oikeesti menee nyt ja olin viime vuonna itse tosi myöhään liikkeellä kun huomasin ettei Reimalta saatu haalari ollutkaan sopiva vaan liian iso. Onneksi löysin Ducksdayn ja se oli ihan loistohaalari, viileämmällä alkukeväällä villahaalarin kanssa ja sit ilman. "Harmi" kun meillä Reima menee vielä, sen olisi voinut kierrättää seuraavalla ni oisit välttynyt etsimisvaivalta. Sekin on hyvä haalari, tosin ehkä liian kuuma alkukesän lämpiminä mutta kosteina hiekkalaatikkosessioilla.

    VastaaPoista
  3. Minäkin hankin tuon saman haalarin viime keväänä, kun näytti hyvälle pojallasi ja tyytyväinen olin. Hyvä muistutus, että pitää tilata ajoissa uusi. Näissä on niin kaunis ulkoasukin.

    VastaaPoista
  4. ps. kyllähän mäkin kundin kivoissa vaatteissa tykkään nähdä, en vain koe olevani mikään hifistelijä vaateasioissa, siis en seuraa mallistolanseerauksia jne tai ole merkkiuskollinen muuta ku Kainon villavaatteiden osalta :)

    VastaaPoista
  5. Niin, nuo on ihanan näköisiä kyllä! Juuri mietin, että punainen voisi olla myös pojalleni kiva väri, ehkä ensi kevääksi sitten!

    VastaaPoista
  6. Ei noi vetoketjut kalliimmissakaan vaatteissa kauan ehjänä kestä :/
    Ne repeilee ja on sit ruman näköisiä. Mutta ei se noin kivan värisessä haalarissa mitään haittaa :)

    VastaaPoista
  7. Juu ja tuosta lähti siis vetskasta sellasta pinnotetta vaan pois, ei sitä edes huomannut tai käyttöä haitannut mitenkään. Pääasia oli, et kangas oli taaperolle toimivaa eli kevyttä ja pehmeää, ei mitään tönkköä superkangasta. Ja kuitenkin kesti hyvin kaikki hiekkaleikit ja asfaltille kaatuilut, ettei mitään moitittavaa sen suhteen. En mä tota miksikään hienostelutuotteeksi ostanutkaan vaan käyttöön.

    VastaaPoista
  8. Mä niin voisin nähdä olevani tuo true-lastenvaatefriikki, koska rakastan kauniita vaatteita - niin omia kuin lapsenkin. Mutta jostain syystä ei ole vielä lähtenyt. Nyt kuitenkin täytyy ottaa kevään haalariasiat framille, kun säkin ei hifistelijänä niistä jo kirjoitat! :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos vinkistä, pitää tsekata tuo. Nää haalariasiat on mystisiä. Omasta kokemuksesta sanoisin, että ei kannata luottaa hinnan takaavan laatua. Tänä talvena toisen lapsen sikakallis merkkihaalari kului puhki mahasta, lahkeet ja hihansuut repeytyivät. (Olin kuvitellut, että tuolla haalarilla olisi ollut jälleenmyyntiarvoa, mutta eipä ole.) No, toisen lapsen halvempi haalari on yhä priimakunnossa. Että näin. Kai pitäisi selvitellä ja kysellä etukäteen, mutta kun en jaksa.

    VastaaPoista
  10. kiitos maailma blogeista, jotka pitävät huolen, että lapsellani asialliset ulkoilukuteet tulevaisuudessa. Nyt tämä mutsi voi käyttää unettomuuden kaventaman aivokapasiteettinsa johonkin ihan muuhun kuin saumojen teippausten tai vesipilaarien miettimiseen!
    Terkuin: mutsi ja sen vauva, joka tähän asti on ulkoillut maanpinnan yläpuolella pääasiassa äitiyspakkauksen haalarissa.

    VastaaPoista
  11. Juu, meilläkin on nyt se KappAhlin n.60 euron puku ja näyttää edelleen ihan uudelta ja on pelittänyt vallan mainiosti. Että hyvääkin saa halvalla. Tosin näissä välikausivaatteissa on makuasia haluaako sellasen paksumman vai ohuemman. Tuo mun suositus on ohuempi, toimi mielestäni loistavasti enkä kaivannut vuorta.

    VastaaPoista
  12. Ja kiitos Suomi äitiyspakkauksesta, mikä on hyvä alku. Ulkovaatteita miettiessä kannattaa miettiä se lapsen ikä ja vaatteiden tarkoitus hyvin. 1-3 veelle tuskin tarvitsee samanlaista rymyämistä kestävää vaatetta mitä vaikka esikoululaiselle. Jos tuntuu absurdilta hankkia monta pukua niin tod.näk. se onkin liikaa. Noi pilaarit ja muut on musta hieman hifistelyä siinä mielessä, ettei lapset yleensä ole mitään vuorikiipeilijöitä k2-vuorella, et vähemmälläkin yleensä pärjää, vaikka onhan se hyvä et kuivana pysyy :)

    VastaaPoista
  13. No oho, tilasin tältä istumalta tuon vihreän! Kyllä blogien lukeminen on vaarallista tällaiselle "ostan kaikki vaatteet käytettynä" -hipille. Liian ihana oli haalari. Eteinen pursuilee muutenkin, koska eihän lapsi nyt yhdellä ainoalla haalarilla per vuodenaika pärjää...

    Me taidetaan asua teidän lähellä, joten bussipysäkillä vastaantuleva tähtihaalari on kenties lapseni! :)

    VastaaPoista
  14. Mä en ole enää löytänyt ton pojan kokosia käytettyjä haalareita, mitkä olisi ollut hyväkuntoisia. Kirppisvisiitit on muutenkin vähentyneet paljon, kun muksu ei enää tyydy istumaan hiljaa kantoliinassa, vaikka Piilokirppis oiskin bussimatkan päässä.

    Pitää olla silmä tarkkana bussipysäkillä :)

    VastaaPoista
  15. ps. me ei muuten asuta Kalliossa, vaikka kuva sieltä onkin!

    VastaaPoista
  16. Ostin myös viime kautena Kahdesta kuninkaasta samaisen puvun tyttärellemme, värissä funky red. En päässyt yli enkä ympäri väristä, joten se oli pakko saada. Ostin sen reilusti isommassa koossa minkä olisimme tarvinneet, koska muita kokoja ei enää ollut saatavana. Jouduimme kääntämään lahkeet kerran ylöspäin, jotta pituus olisi ollut ok. Nyt tulevalla kaudella puku on lähempänä oikeaa kokoa ja näin "kuoripuvun" tarvetta ei ole. Olen ollut todella tyytyväinen pukuun, joten peukutan sen puolesta. Myös meillä vetoketjun muovipinnoite on (vasta nyt) alkanut antaa periksi ja huomasin myös ripustuslekin puutteen...se olisi kehityksen paikka pukuun.

    VastaaPoista
  17. Se onkin ihana väri se punainen! Mä tilasin tuon ruskean kun se sointuu pojan omiin väreihin ehkä paremmin. Mä ripustin puvun aina vaan hupusta, kun se oli niin näppärästi siinä saatavilla :)

    VastaaPoista
  18. Täällä ratsataan huutonet ja Popituksen kirppis kun tarvitaan uusia vaatteita :) etenkin ulkovaatteita. Meidän jätkä on about samanikäinen ja kokoinen ja hänelle löysin uuden reimatecin haalarin huutonetistä 50€. Luulen että juuri joka supermam oli ostanut sen jostain aleista jemmaan eikä se sitten enää mennytkään päälle. Samoin talvihaalarit ostin huutonetistä, myös reimateciä ja 50-60e kpl. Myös keväälle metsästelen kuoritakkia pojalle sieltä. Monet myyjät laittavat mukaan vielä vaatteisiin matsaavat pipon ja hanskat :) suosittelen :)

    VastaaPoista
  19. juu, huutonet on itsellekin tuttu juttu. yleensä etsin sieltä enemmänkin tavaraa kuin vaatetta, mutta ehdottomasti suosikkimesta. Sinne popin kirpparille en kuulu, mut välillä hankin popia ihan tavallisilta kirppareilta :)

    VastaaPoista
  20. Eikun mä olen nähnyt teidät :D

    VastaaPoista
  21. äitiyspakkausta ei voi kyllin kehua! en mä tiedä mihinkä mä olisin ton kääryleen talvella pukenut ilman niitä väli- ja toppahaaleita ja sitä pussia.
    Olisin varmaan ostanut sille jonkun haalarin, jossa on vetoketjukin pituutta"anorakki" ja järki olisi lähenyt useammin kuin me ulkoilemaan.

    VastaaPoista
  22. Jaaaaa!! :D Mulle iskee aina paniikki kun joku on nähnyt meidät, kun mulla on tapana hengailla kotinurkilla lähinnä kalsareissa ja tukka pystyssä :) Nyt alan itsekin sit tarkkailemaan keväällä vihreää haalaria!

    VastaaPoista
  23. Pieni lapsi, joka ei kävele on kyllä helpoin pukea sellaisiin toppavällyihin. Hankaluus alkaa siitä, että ne oppii liikkumaan ja on pakko alkaa miettimään millaista likaa haluaa pestä. Siksi noi pinnoitetut vaatteet on hyviä, ei mene vesi läpi.

    Meillä ei ollut äitiyspakkausta mut hommasin kirpparilta esim sellasen makuupussin.

    VastaaPoista
  24. Onpa kiva että jonkun mielestä halpa on 55e. Onneksi on kirpparit niin meidänkin kakarat tulee puetuksi, tosin ei ehkä yhtä täydellisiin kamoihin mutta tuulelta ja sateelta ovat tähän mennessä pysyneet suojassa vähemmälläkin.

    VastaaPoista
  25. Oho, kuulostimpa katkeralta. Ei ollut tarkoitus.

    VastaaPoista
  26. Uutena hankkiessa useimmiten hinta on kirpparihinnan yläpuolella. Kun saan paljon vaatetiedotteita, voin kyllä sanoa tuon olevan halpa kun välikausihaalaritkin suosituimmilta merkeiltä maksaa päälle satasen. Tuo on puolet siitä.

    VastaaPoista
  27. Verppuli ja pikku-Helmi21. helmikuuta 2013 klo 20.34

    Moikka,
    haalari on ihana mutta tuo keltainen hattu vasta ihana onkin. Mistähän sellaisen voisi löytää. Tuskin enää mistään... yhyy

    VastaaPoista
  28. Saattaapa löytääkin! Se on Metsolan lakki, en tiedä tuleeko kevään metsolan mallistoon mutta voi löytyä hyvinkin. Lähes samanlainen löytyisi http://www.huuto.net/kohteet/upea-lipallinen-kirkaankeltainen--retrolakki-paljon-kokoja/251216392 kun nopeesti etsin!

    VastaaPoista
  29. (Me ollaan myös kaupunginosan lähes ainoat kantoliinatyypit. Me on juteltu kerran pari Tuli-repusta sun kanssasi.)

    VastaaPoista
  30. No oonhan mä teidät aina välillä nähnytkin, mutta on tuntunut hullulle ahdistella jotain tuntemattomia ihmisiä repun takia aina :D musta tuntuu, että täällä on useampi kantoreppuilija, oon nähnyt Alepassa mielestäni ainakin 2 erilaista tulan reppua...aina katon kateellisena ku itse joudun käyttään vaunuja tän mun selkäongelman takia!

    VastaaPoista
  31. Meillä lähes kaikki vaatteet on käytettyjä, mutta tässä haalari-asiassa aion kyllä panostaa uuteen. Mun hermorakenne ei kestä sitä, että ostan kirpparilta 20e vedenpitävän haalarin, joka onkin pesty väärin eikä näin ollen enää olekaan vedenpitävä. Lisäksi haaveissa olisi, että tuo menisi vielä toisellekin naperolle, jonka tilaus on jo matkalla, joten siitähän tulee se reilu 20e per välikausilapsi!

    VastaaPoista
  32. Mä ostin ton vihreen second handina, ja se on aivan liian iso! (menee ehkä tulevaisuudessa...). Ärsyynnyin ja ostin Molo kidsin rainbown kevääks sit uutena. Tän kevään haalarimallistot on aivan kaameita, mikään ei säväytä.
    Kauppatakki on jo itse ommeltu vanhasta pussilakanasta.
    Joku vuosi mä vielä haluan tuon ruskea-oranssin! Miks kukaan ei myy näitä käytettynä eteenpäin? tai myy ja mä en vaan bongaa?
    (niin mähän oon jo neulonut oranssit kevätasusteet...)

    VastaaPoista
  33. Ja siitä, että miten pääsee lastenvaatekoukusta irti, otetaan hyviä neuvoja vastaan. Ja kangaskoukusta, ja kantoliinakoukusta... ja ja ja....

    VastaaPoista
  34. [...] Kaikki osallistujat saavat -20% alekoodin osallistumisestaan ja sehän pienentää esimerkiksi vinkkaamani vk-puvun hintaa aika hyvin. Posted in ruoka, sunnuntaisalaatti by Elsa/ Oi mutsi [...]

    VastaaPoista
  35. Olipa kiva lukea tämä koska tilasin samaisen haalarin isommalle tytölleni jo pari kuukautta sitten kun oli joku alekoodi vielä tuonne Kunkkuun. Kyllästyttää kun puolet puiston pihalla leikkivistä lapsista on puettu saman merkin haalareihin, siksi halusin jotain ihan muuta. Epäröin ensin kun outo merkki mutta nyt voin siis olla vielä tyytyväisempi ostokseen kun luin tämän :) Tyttökin tykästyi tuohon materiaaliin ja väriin eikä reilu kokokaan haittaa kun laskeutuu kivasti.

    VastaaPoista
  36. juu, sepä on hyvä haalari, toimi ainakin meillä. On tosiaan ohuempi mitä monet muut, mikä minusta on pelkkää plussaa. Ja ei mene vesi läpi, itseasiassa enganniksi sen nimi taitaa olla rainsuit

    VastaaPoista
  37. Meillä oli tytöllä 2013 syksyllä tuo samainen haalari ja keväällä 2014 ja nyt syksyllä myös sama, mutta oranssina. On kyllä älyttömän hyvä haalari. Ainoana miinuksena, että lahkeet ovat todella lyhyet muihin mittoihin verrattuna. Hihat taas sitten aivan tosi pitkät. Muutenkin ostaessa kannattaa muistaa että on pientä mitoitusta. ja silti jää lahkeet nopeasti lyhkäiseksi ja nousevat heti kun lapsi istuu, konttaa, kiipeää jne..

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images