52 VIIKKOA: 8/52

  52 viikkoa, 52 yhteiskuvaa . Väliaika: kahvia ja pullaa! Hiihtoloman kunniaksi hörppäsimme tovereiden kanssa kahvit ja kaakaot ulkosalla a...

 


52 viikkoa, 52 yhteiskuvaa. Väliaika: kahvia ja pullaa!


Hiihtoloman kunniaksi hörppäsimme tovereiden kanssa kahvit ja kaakaot ulkosalla auringonpaisteessa. Kahvi ja pulla saavat ihan uuden ulottuvuuden hyvällä kelillä pihalla ja seuraavaksi mennään sitten meren jäälle retkelle. Sitten kun minä voin taas kävellä kunnolla. (Toivottavasti meressä on silloin vielä jäät.)


Pakko todeta, että vaikka jalassani ei onneksi ollut veritulppaa vaan iskiashermo väärässä paikassa, alkaa huumori pian loppumaan asian kanssa. Urheilla ei voi, kävellä ei (kunnolla) voi, venytellä ei saa ettei hermo jännity entisestään, lihasrelaksantit ei auta, hermosärkylääkkeet ei auta, akupunktio ei auta, osteopatia auttoi hieman että leposärky väheni, mutta muuten koko kroppa on jännittynyt yhden hemmetin hermon takia. Ja arvaatte varmaan missä mulla on hermo kans kohta väärässä asennossa. Päässä.


Älkääkä rakkaat ihmiset ehdottako enää muita hoitokeinoja, sillä tiedän hyvin naprapaateista, kiropraktikoista ja hierojista, mutta en yksinkertaisesti jaksa ravata asiantuntijalta toiselle kinttuni kanssa. Aion jatkaa osteopaatilla muutaman viikon välein, ja toivon että muutaman kerran jälkeen helpottaisi. On niin hemmetin kurjaa kun ei voi tehdä oikeastaan mitään ilman kipua, paitsi maata sängyssä. Ja sängyssä makaaminen puolitoistavuotiaan kanssa on aikamoinen epäyhtälö. Monet ideat jää toteuttamatta ja koti  räjähtää käsiin. Että semmosta, taidanpa mennä lisäämään kylmägeeliä kun se on ainoa talveen ja urheiluun liittyvä juttu, mitä voin nyt harrastaa! MUR.

36 kommenttia

 1. Tsemppiä! Kroonisena SI-nivelvaivaisena ja välilevynpullistuman omaavana tiedän tuskasi. Toivottavasti helpottaa pian!

  VastaaPoista
 2. Voiks sille tehä siis mitään? :O Vai onko ainoo ratkasu vaan kituutella?

  VastaaPoista
 3. No oiskai sille mahdollisuus tehdä vaikka mitä, jos budjetti antaisi myöten ja jaksaisin rampata asiantuntijalta toiselle. Nyt oon kuitenkin kokeillut jo aika montaa vaihtoehtoa niin sen hermon irtoaminen pinteestä taitaa olla mulle ainoa vaihtoehto osteopatian avulla.

  VastaaPoista
 4. I feel you! Itsekin olen iskiasvaivainen, tosin nyt on ollut pidempi hyvä kausi (*koputtaa puuta*). Muutaman kerran olen itsekin viettänyt aikoja vaaka-asennossa sen vuoksi ja kivut ovat olleet kovat. En ehdota mitään, mutta kerron mikä on minulla auttanut. :D Paras apu on ollut fysioterapeutin tekemä TENS-hoito eli sähköinen hermostimulaatio. Sillä päästään käsittelemään kudoksia syvemmälle kuin käsin. Oletko koskaan kokeillut tuota?

  VastaaPoista
 5. Auts :/ Tuo on kyllä inha vaiva, mulla on kans ollu samainen ihana hermo pinteessä ja se kyllä on kivulias. Liikkua pitäis mutta kun ei pysty. Mulla autto kansanparantajalla tehty energiahoito (hullulta kuulostaa kyllä). Hän jotenkin löysi sen pinteessä olevan hermon ja sitten sen irroitteli jotenkin. En osaa kertoa tarkemmin :D
  Tsemppiä paranemiseen, jokaiselle varmasti löytyy se oma paras keino saada ongelma kuriin. Vaan aikaa se valitettavasti (ja rahaa) taitaa viedä.

  VastaaPoista
 6. En. mulla oli lääkäri tasan viikko sitten ja silloin sanoi, et 10 pv hermokipulääkkeitä ja voltarenia ja jos ei auta, takaisin. Kiitos vinkistä, tuohan kuulostaa hyvälle :)

  VastaaPoista
 7. Niinpä, tuo raha vaan on tiukilla kun on tuo toinenkin tyyppi elätettävänä. Onneksi mulla on hyvä osteopaatti, mihin kyllä luotan ja hän sanoi suoraan että muutama kerta varmaan pitää ottaa hoitoa. Ja mä uskon kyllä kansanparantajiin, mutta kun niillä ei oo mitään parantumistakuuta niin en uskalla ihan kaikenlaista kokeilla juurikin rahan menon takia.

  VastaaPoista
 8. Minä uskon kans kansanparantajiin. Tuttava on tälläinen ja se hoito oli jotenkin aika uskomatonta (kukaan ei usko kun kerron) ja silti tehokasta. Pahasti päällä olevaa migreeniä, tosi jumissa olevia niskoja ja just tuota hermojuttua on hoidettu ja apu saatu :) En ole nyt kysellyt etähoidosta, kun sellainenkin kuulemma mahdollista olisi.

  VastaaPoista
 9. Edellisestä kommentista unohtui, että minäkin kävin jäsenkorjaajalla viime kipujen aikaan ja kyllä se myös auttoi, sen käynnin jälkeen tuli jonkinlainen käännekohta ja solmut selässä alkoivat (hiiiiiiiitaaaasti) aueta. Mie uskon taitavien käsien voimaan, oli ne sitten kansanparantajan, kokeneen hierojan tai taitavan fysioterapeutin. :)

  VastaaPoista
 10. Mä en ole vielä kommentoinut sun jalkaongelmiin. Niihin auttaa aina pulla ja hyvä mieli. Lapset suukotkin auttaa. Itse asiassa tosi paljon.

  ja mitä parasta, ovat kaikki tosi halpoja, valtaosa jopa ilmaisia.

  Mulla alkoi jalkavikoihin kynsien leikkuu. Käytin tilannetta hyväkseni, vaikka en omasta mielestäni hyväksikäyttäjä olekaan. Työkaverini sisko on jalkahoitaja ja tuli kerran käymään työpaikalla. Olin puhunut ongelmasta työkaverille ja tämä sisko sitten sanoi näytäpä nyt sitä jalkaa. n 10 sek myöhemmin näytti miten kynsi oli kasvanut johonkin hermoon ja se tuntui toisella puolen jalkapöytää. Antoi kynsien pehmennysaineen nimen ja tarkat käyttöohjeet. Maksoi vähän, siis aine eikä suostunut ottamaan palkkaa, kun kerran ei tässä aikaa mennyt ja ei mun takia tullut. Lähetin paluupostissa kuitenkin suklaata.

  mä pääsin helpolla, katsotaan miten sun käy !

  VastaaPoista
 11. Tuota TENSiä käytetään vissiin myös joissain sairaaloissa supistuksiin ja fyssarit käyttää sitä urheilijoiden vammoihin. Mulla vaikutus oli joka kerta yhtä vaikuttava eli hoidin jälkeen sattui juu (no kai se nyt sattuu kun kipeää paikkaan sytkytellään sähköshokkeja), mutta seuraavana aamuna oli aina selkä selkeästi parempana. Noita laitteita saa myös kotikäyttöön ja itse olen harkinnut sen ostamista, varsinkin jos selkä taas joskus alkaa kiukuttulemaan.

  VastaaPoista
 12. Heh, melkein tekisi mieli hankkia tollasta ainetta! Voisko sille lähettää kuvan mun varpaista? ;) Todellisuudessa taidan tietää syyn tähän hermopinteeseen kun sehän alkoi lentokoneessa kun istuimme ahtaasti pojan kanssa sylikkäin ja jännitin kroppaani tosi kovaa ettei ne lapsivihaaja vieruskaverit vaan mulkoilisi ja huokailisi yhtään enempää. Musta tuntuu, et se jännitin kroppaani ihan liikaa ja hermo meni sijoiltaan silloin. Tai ainakin silloin se kipu ekan kerran tuntui.

  VastaaPoista
 13. En tiedä uskonko mä ihan tollaseen energiahoitoon ainakaan etänä :) Saisi tosiaan olla noilla vaihtoehtoisimmilla hoitajilla sellanen korvaa jos paranet menetelmä, niin johan kokeilisin kaikki läpi. Nyt ei riitä varat.

  VastaaPoista
 14. Ja taas on ihminen joka ei tiedä mitään. Ei !!!
  Syy ei ole lapsi sylissä monta h, koska jos näin olisi, silloin sun naapurit voittaisivat tilanteen. He kun lähettivät vihaisia katseita, onko se viha muuttanut olotilaa ja tullut jalkakivuksi.

  Olet nyt vaan mukana tossa mun teoriassa ja käyn siellä jossain ihmeparantajalla muka hoidossa, mutta pääasiallinen hoito on pulla, hyvä mieli ja suukot.

  Mieti, meillä kummallakin on ollut jalka kipeä ja sulla se on edelleen ja mulla ei. joten mä voitin, jos tässä "kisassa" voittajia onkaan.

  VastaaPoista
 15. nyt en ihan ymmärtänyt viestiäsi täysin, mutta kyllä mulla kova usko siihen on, että 6h kroppaa jännittämällä saa aikaan hermon siirtymisen väärään paikkaan, varsinkin 15 kg paino sylissä :)

  VastaaPoista
 16. Voi mitä mä taas näenkään! <3 <3 <3 Sarviksia ja ylisöpöihananhienoupea termari!! Ja se silkkitäkki kaivelee vieläkin mun alitajunnan syövereissä aiheuttaen kateutta :D Sellaista kivaa kateutta, että onpa sulla kivoja juttuja kivassa kodissa, ei sellaista rumaa ja pahaa kateutta siis ollenkaan.
  Tsemppiä kinttukipuiluihin ja toivotaan pikaista helpotusta!

  VastaaPoista
 17. ei haittaa, en itsekään aina ymmärrä.
  Pääasia on että saat apua. ja pullaa. Ja hyvää mieltä. Ja suukkoja.

  VastaaPoista
 18. Kultaseni, nuo on KAIKKI naapurin retrokeräilijän omaisuutta, ettei kannata kadehtia :) Tai kannattaa tietenkin koska mäkin kadehdin ja onneksi sain just eilen häneltä ihania heppakuvalllisia brittiposliineja! Onni on kuoma, jonka völjyssä itsekin saa annoksen ihania juttuja tuijoteltavaksi!

  VastaaPoista
 19. Mun ainoa kivunlievitys edellisessä synnytyksessä oli tuo TENS. Supistustuskissani en juurikaan tuntenut edes koko vekotinta vaikka kätilö käänsi kytkimet kaakkoon, mutta oletettavasti ilman sitä supistukset olisi olleet vielä kamalampia ;) Mutta käsittääkseni kyseessä on edullinen laite, joten tämä hoitomuoto ei pistäne budjettia nurin. Kannattaa kysyä lääkäriltä!

  VastaaPoista
 20. Mahtavia kuvia, jälleen kerran. :) Alkaa tekemään itselläkin mieli pienimuotoiselle ulkoiluretkelle, varsinkin evästauon takia.

  Tuo kipu-asia taas on tosi inhottava, toivotan sulle paljon kärsivällisyyttä (nyt on näin!) ja voimia kipuilun kanssa jaksamiseen, ja mahdollisimman pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 21. kiitos :) nyt on tilanne aika pahana, tyyppi yökylässä ja mä soitan taas aamulla päivystykseen. Kävely täysin mahdotonta :( Onneksi käytiin jo eilen retkellä, koska nyt taitaa mennä himailuksi taas. yhyy.

  VastaaPoista
 22. Voi rumasana tota sun selkää. Tiedän todella mitä se on. Pahimmillaan mä en voinut lasta hoitaa yksin kun ei voinu kävellä, nostaa tai melkein ollakaan. Mulla auttoi lääkkeet (lihasrelaksantit ja kunnon kipulääkkeet) kunnollisena kuurina ja osaava fysioterapeutti semmoiseen ok-kuntoon. Pitkällä tähtäimellä auttoi pilates ja painonpudotus (ja nyt sen vahtiminen, että ei nouse, huoh). Mutta tsemppiä! Yritä jaksaa! Toivottavasti löydät apuja.

  VastaaPoista
 23. kiitti! painonpudotus mullakin on kyllä edessä väkisin, vaikka en ehkä välittäisi pudottaa painoa, tykkään näin. Onneksi ystäväni aloittaa sellaisen ajatuksiin ja motivaatioon perustuvan painonpudotusmenetelmän ohjaajana ja pääsin hänen testiryhmään muistaakseni 12 viikoksi. Alkaa maaliskuussa ja toivon apua siitäkin, kuten huomenna päivysyksestä. Jos saisi vaikka akuutti fysioterapia-ajan :)

  VastaaPoista
 24. Sympatiapisteitä sata! Mun helvetilliseen iskiakseen auttoi tulehduskipu-relaksantti-cocktail (Tramadol + Diazepam), minkä jälkeen kävin fyssarilla. Fyssarin parhaat neuvot oli voimistaa vinoja selkä-/kylkilihaksia ja sit tää simppeli, mutta tehokas iskiashermon "liu'utus":

  Istu tavallisella tuolilla selkä suorassa. Nosta toista jalkaa niin, että jalka on mahdollisimman suorana mahdollimman vaaka-asennossa (toinen jalka pysyy maassa ja selkä mahdollisimman suorana, mut yritä olla jännittämättä sitä). Työnnä kantapäätä eteenpäin. Sitten vain nyökkäät hitaasti, siis leukaa rintaan, ja avot, tunnet ovelasti, kuinka iskiashermo liukuu hermokanavassaan niskasta kantapäähän. Toista 8-10 kertaa, tauko, ja tee toinen puoli. Toista sarja muutaman kerran. Pitäisi pitää hermon kiinnikkeittä ja hyvin voideltuna. (Siis jos tajusit tuosta kuvattomasta selityksestäni mitään.)

  Tsemppiä! Iskias on nii-in syvältä.

  VastaaPoista
 25. KIITOS <3 en ollut edes kuullut tollasesta venytyksestä! Yritän huomenna tehdä sitä, koska nyt oon jo tälläytynyt sänkyyn mahalleen koneen kanssa (ergonomista, i know). Tuo oli hyvä vinkki kun sen voi tehdä kotonakin, ihanaa että jaoit sen!

  VastaaPoista
 26. Mulla on itsellenäi hermovamma vasemmassa jalssa ja yksi asia, joka edes hieman auttaa on kylmä-kuuma-suihkut. istun siis suihkun lattilaal ja vääntelen vuorotellen kymälle ja kuumalle. Ei auta itse kipuun, mutta rentouttaa lihaksia edes vähän. Voimia, toivottavasti löydät avun!

  VastaaPoista
 27. Eipä kestä! Aloita varovasti, jos iskias on vielä "päällä". Mä aloin venytellä vasta, kun kipu ja tulehdus oli ensin lääkkeillä tainnutettu. (No, enpä niitten kipujen keskellä voinut kuvitellakaan venytteleväni yhtään mihinkään suuntaan.)

  VastaaPoista
 28. joo, itseasiassa meen maanantaina fysioterapeutille asian tiimoilta. Tänään röntgenissä epäilynä välilevyn pullistuma. ihanaa.

  VastaaPoista
 29. Välilevykin vielä...?! Voi itkunviikset. Älä sit ehkä tee tota venytystä ennen kuin olet saanut luvan tohtorilta. Toivottavasti selviät äkkiä taas terveitten kirjoihin! Voimaa!

  VastaaPoista
 30. Ei vielä tiiä, vaikka oisin vaa luulosairas :) torstaina selviää. huomenna meen fyssarille nii kysyn kyllä ton venytyksen ja saanako kokeilla, kaikki apu on nyt hyväksi!

  VastaaPoista
 31. Vanha ketju, mutta miten tämän sinun iskiashomman kanssa kävi? Meinaan itse parantelen parhaillaan välilevyn pullistumaa ja ainakin nuo hermon liuutusohjeet tuossa ylempänä on väärin. Tuo liike vain todennäköisesti pahentaa asiaa. Oikea toimiva liuutus tehdään kuiteskin melkein noin. Tuskin kirjoittaja kuitenkaan halusi lisätä tuskaasi - toivottavasti ei. Minusta kannattaa luottaa näissä asioissa ennemmin ammattilaiseen kuin blogin kommentteihin, vaikka se maksaakin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images