Syyssapuska

Ihana syksy ja ihanat syksyn sesonkiruuat. Olen iän karttuessa aina enemmän ja enemmän sesonkiruokien ystävä ja syksy on ehdoton lempparini ...

Ihana syksy ja ihanat syksyn sesonkiruuat. Olen iän karttuessa aina enemmän ja enemmän sesonkiruokien ystävä ja syksy on ehdoton lempparini tuoreiden juuresten takia. Yksi lempparijuureksistani on punajuuri, mistä saa vaikka mitä ihanaa: punajuuri-jauhelihapihvejä, punajuurikeittoa ja punajuurilaatikkoa. Kuluneella viikolla tuli tehtyä sitä laatikkoa, ja koska kyseessä on superhelppo ja muunneltavissa oleva syysherkku, pistän ohjeen jakoon. Kuvahan tästä herkusta on jo kerran julkaistu.

tarvitset:

punajuurta, perunaa, sipulia, ananaspaloja, aurajuustoa ja kermaa.

Tästä herkkulaatikosta on monta muunnelmaa, löytyy pelkällä punajuurella ja yhdistettynä ohrasuurimoihin tai jopa riisiin. Omassa versiossani on perunaa, joka mielestäni täydentää punajuurta ja pehmentää sen makua.

Ohje: Esikeitä n. 4 punajuurta puolikypsiksi. Suikaloi n.8 perunaa ja 1 iso sipuli odottaessasi punajuurten kypsymistä. Suikaloi punajuuret ja sekoita perunan ja sipulin joukkoon. Lisää seokseen maun mukaan aurajuustoa, itse laitoin 1 palasen sekä ananaspaloja (1/2-1 prk) makeutukseksi ja kaada seos vuokaan. Mausta 2dl ruoka/kuohukermaa mustapippurilla ja himppusella suolaa ja kaada maustettu kerma ruuan päälle. Paista n. 1h/200 asteisessa uunissa, kunnes ruoka on kypsää.

Lämmin kermainen punajuurivuoka on parhaimmillaan tuoreen leivän sekä raikkaan salaatin kanssa.

Ja psst...helpottaaksesi ruuan valmistusta voit hankkia valmiiksi kypsennettyjä punajuuria (ei etikkaisia) ja perunasipulisekoitusta. Näin ruoka valmistuu todella nopeasti ja on aivan yhtä hyvää, kuin yllä oleva resepti :)

6 kommenttia

  1. Ihana punajuuri, siihen ei vaan kyllästy :) itsekin paistelin punajuurta tänään uunissa.

    VastaaPoista
  2. siihen ei tosiaan kyllästy! mutta tiettyjä juttuja tekee vain syksyisin, punajuuriöverit on aina silloin lähellä. Tänään ehkä punajuuri-jauhelihapihvejä ja perunamuusia :)

    VastaaPoista
  3. Mun ehdoton lempaari on punajuuri-aurajuustovuoka, johon tulee vain ja ainoastaan punajuurta, aurajuustoa ja kermaa :D

    VastaaPoista
  4. sekin on tosi hyvää. Tää mun laatikko on sellanen miksaus siitä ja kermaperunoista, miedompi maku ja voi syödä enemmän ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta! Täytyypä heti tehdä, näyttää niin herkulliselta :-) Ja nyt myönnän, etten ole IKINÄ tehnyt ruokaa punajuuresta.. Mutta tällä ohjeella ei kai voi epäonnistua???

    VastaaPoista
  6. Anteeksi, en huomannut kommenttia aikaisemmin! Ei tällä pahasti voi metsään mennä, ainoa on oikeastaan muistaa et punajuuret kypsyy kauemmin ku potut eli ne pitää esikeittää ellei osta keitettynä. JA etikkajuurista ei kannata tehä, vaan maustamattomista. Uskoisin et laatikkoon uppoo pala auraa, mut toki saa laittaa enemmänkin, ananasta ei kannata laittaa ku max 1 prk. Kerro sit onnistuko miten :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images