Puukkarit

Ei tullut hamstrattua voita, nuuskaa eikä edes suklaatupakkaa. Viime viikkoisen Tukholman reissun tuliaiset olivat kuitenkin periruotsalaise...

Ei tullut hamstrattua voita, nuuskaa eikä edes suklaatupakkaa. Viime viikkoisen Tukholman reissun tuliaiset olivat kuitenkin periruotsalaiset, hankin nimittäin uudet puukengät. Ja nämä ei ole Swedish hasbeensit, vaikka heillä lähes identtinen rip off malli onkin, nämä ovat oikeasti Ruotsissa tehdyt Torpatoffelnit, valmistettu Smålantilaisessa perheyrityksessä minkä juuret yltävät 1800 luvulle.

Olen ollut puukenkäfani pitkään. Muistan, että ensimmäinen selkeästi tyyliin liittyvä valaistuminen tapahtui nimenomaan puukkareiden merkeissä, kun huomasin kuinka tajuttoman hyvälle Cardigansien Nina Persson näytti Schollin korkopuukkareissa jonkun ruotsalaisen lehden sivuilla. Vuosi oli muistaakseni 1996. Puukkareita on tullut käytettyä pitkään, joten en ole koskaan kokenut nyt pinnalla olevaa Swedish Hasbeens merkkiä mitenkään aidoimmaksi tai muutenkaan oivaltavaksi, sillä mallithan ovat olleet pääosin kopioita kauan sitten suunnitelluista malleista, mitä Ruotsista on löytynyt aina. Älkää käsittäkö väärin - pidän kyllä myös heidän malleistaan - minulla vaan ei ole tarvetta maksaa tuplahintaa identtisestä kenkäparista hyvin hoidetun promootion takia. Tosin esimerkiksi hasbeensin nilkkurimallit houkuttelevat kovasti, niissä on sentään uutta muotoilua mukana.

Nyt käytössäni on kaksi paria klassikkopuukkareita, toinen Torpatoffeln ja toinen Mohedatoffeln-merkkiä. Nämä uudet irtosi alesta sikamaisen halpaan 30 euron hintaan. Seuraavaksi olisi mukava testata Knuplin puukkaria, senkin juuret ovat oikeasti 1970-luvulla ja tuotanto kokonaan Ruotsissa.

Palataan asiaan illalla, mallibisnes kutsuu...

4 kommenttia

  1. Puukengät on kyllä jees. Ne oli mulle pitkään semmoinen "hmm jotkut tuollaiset olisi kyllä kivat, mutta tarvitsen kyllä näitä kirkkaanpinkkejä korkkareita ehdottomasti enemmän" -osastoa. Sitten pari vuotta takaperin olin reissussa Tampereen lähistöllä kun ainoat mukana olevat kengät _hajosi_ ja pari tuntia juoksin pitkin kaupunkia etsimässä uusia halpoja kenkiä ("auau kuuma asvaltti aaa viileä laatta ai mitä, miten niin täällä ei saa olla paljain jaloin?!") ennen kuin silmiin osui puukkarit. Pelastivat kyllä sen kesän, ja ajoin sitten myöhemmin inssinikin niillä. Sitä ei onneksi inssi huomannut, myöhemmin olen saanut poliisilta noottia että puukkareilla ei saisi ajaa.... (Sen sijaan 15cm piikkareilla saa, logiikka wins!)

    VastaaPoista
  2. ostin juuri työkengiksi terhi pölkin puukkarit. järkeilin, että ne on ihan kelvot työkengät istumatyöläiselle eikä mun tarvi maksaa samaa hintaa joistain rumista terveyssandaaleista.

    VastaaPoista
  3. Ah, enpä autottomana tiennytkään ettei puukkareilla saisi ajaa. Kiitos tästä valaistusta, joka päivä oppii jotain uutta!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images