Kuohuviiniaamupala, päivän aterioista tärkein.

Matkabloggaaja Mutsila Tukholmasta päivää! Olen ihan innoissani, sillä kerrankin tässä kaupungissa saa viettää usean päivän eikä meno ole &q...

Matkabloggaaja Mutsila Tukholmasta päivää! Olen ihan innoissani, sillä kerrankin tässä kaupungissa saa viettää usean päivän eikä meno ole "päivä Tukholmassa" henkisesti täynnä kiirettä ja paikasta toiseen juoksemista. Tuntuu, että jo se ajatus kiireettömyydestä saa aikaan positiivisen efektin ja ehtii paljon enemmän. Tälle päivälle olemme heränneet viideltä (!!!) Ruotsin aikaan Silja Linen erikoisaamiaiselle. Ei tarvitse olla Sherlock ymmärtääkseen, että aloitin päiväni aamuyöllä kuohuviinillä. Puolustuksekseni mainitsen, että ne edellisen illan skumpat jäi juomatta.

Silja Linen erikoisaamupala kuului De luxe-hytin hintaan ja hytti taas, kuten nokkelat lukijat jo edellisessä postauksessa arvasivat, lähti normaalia edullisempaan hintaan. Kiitos lukijalleni Lauralle, joka antoi oman lahjakorttinsa meidän käyttöön, kun huutelin lippujen perään facessa. Oli ihan mahtavaa olla kerrankin laivalla niin, että oli parisänky, tilaa matkasängylle pöytä ja minkä ääressä syödä. Tuon matkan jälkeen tuntuu aika kurjalle matkustaa takaisin B-luokan sisähytissä Viking Linella :)

Mutta nyt siis siihen aamupalaan. Tiedän, että useat vähän hotelleissa ja laivoilla aikaa viettävät friikahtavat erilaisia herkkuja notkuvista aamupalapöydistä. No, Siljan erikoisaamiaispöydässä friikahtaa potenssiin 10, vaikka Tukholmaan jäädessä sai tosiaan herätä AIKAISIN. vaikka en saa kotona alas kuin niitä Pukkan viherlitkujauheita, laiva-aamupala on eri juttu, oikein hyvin meni alas kuohuviini, juustot, hedelmät, lihat ja muut herkut. Ilmaiseksi matkustanut ja syönyt lapsikin kihersi onnesta kello kuuden petit fourinsa kanssa, wonder why...

Otin kuvan varmaan kaikesta tarjottavasta ruuasta, mutta ehkä käsititte pointin noistakin kuvista? ;) Tästä lähtien, aina, otan laivalla erikoisaamiaisen. Piste.

Pakollinen huomautus liittyen ylimmäiseen kuvaan. Aamuvarhaisella kaupungilla kävellessä huomasin hauskan ilmiön: lähestulkoon kaikki töihin matkalla olevat pukunaiset- ja miehet käyttivät lenkkareita. Aika hulvattoman näköistä, kuin kynähameeseen sonnustautuneet sihteeriköt pyyhälsivät Nike Aireissaan pitkin katuja. Ja huom. minähän olin trendissä myös mukana, tietenkin.

20 kommenttia

  1. Mä suuntaan Tukholmaan ensi viikolla työkeikalle. Vaadin sulta kaikki parhaat vinkit käyttöön. Ensimmäinen ja tärkein listattu jo tämän perusteella; "kuohuviiniä aamiaiseksi" Check!

    VastaaPoista
  2. Mun on tunnustettava et tein siitä nopeasti mimosan kun en oikein enää pysty juomaan alkoholia, maku on unohtunut (uskomatonta!). Luulin laivalla et se mun lonkku oli pilalla mut P sano, et tältä lonkku maistuu :D

    Mut huippu lounasmesta mulla sulle on, varmaan postaan tai sit annan facessa vinkin. Ookko muuten kirahviasioissa liikkeellä?

    VastaaPoista
  3. Lounasmesta kuulostaa hyvältä, olen liikkeellä salaisissa epäkirahviasioissa. :D

    Palaamma fb:ssä. ;)

    VastaaPoista
  4. Joo, mä bongasin tänään kans kympin ratikassa jakkupukunaisen lenkkareissa. Toisaalta menee mun järkeen, koska vihaan mitään hienostelukenkiä, kun ne on A. epämukavia ja B. Suomen säissä äkkiä pilalla. Mut sokea nainen bongasi kenkäilmiön, joka on siis selvästi päivän ilmiö, kun täällä puhutaan samasta aiheesta. Nyt voin olla ylpeä!

    VastaaPoista
  5. Mä aina unohdan tän sun sokeuspointin :D Mutta on se vaan kätevää, mutta miksi kynähametta ei oo vaihdettu verkkareiksi ja pikkulaukkua vyölaukuksi? Se se vasta kätevää olisi!

    VastaaPoista
  6. Et oo tosissasi, söitkö laivalla HAPANKORPPUA?! Häpeällistä melkein, sitä kun voi syödä millon vaan kotonakin! :)

    VastaaPoista
  7. Oih se erikoisaamiainen!! Me sovittuin jo miehen kans, että sitten ku imetys loppuu niin mennään uudestaan laivalle ja otetaan taas tuo aamiainen ihan siksi, et minäkin saan siitä nauttia, viimeeksi jäi aika surkeaksi imetysdiettini takia.. No onneks mekin kuljettiin lahjakortilla, ei maksanu kauheesti, eikä harmittanu niin paljoa.

    VastaaPoista
  8. :D Seuralaisen lautanen, mä söin vain asioita joiden kaloripitoisuus on minimissään 500kcal/100g ja pääaineena joko voi, sokeri tai vehnäjauho! Ei huolta, osaan pitää puoleni!

    VastaaPoista
  9. Mikä imetysdieetti? Mäkin imetän! Mut en toki 24/7. Söin kaiken, hyvin uppos. Lisää kaviaaria!

    VastaaPoista
  10. Siis miks se piti nousta syömään viideltä = anti-de-luxe ???

    VastaaPoista
  11. Huh, mä jo säikähdin että pitää lopettaa tän blogin seuraaminen.
    Terveisin Viime viikonlopun hotelliaamiainen koostui appelsiinimehusta, juustosiivuista & donitseista

    VastaaPoista
  12. No ku toi laiva tuli satamaan 6.10 ja läks takas Suomeen 7.10. Silja Europan erikoisuuksia...

    VastaaPoista
  13. Oi mikä aamiainen! Tuntuu nyt vähän nuivalta tää oma aamupala - ruisleipää ja kahvia (ja vielä kurkkukivulla höystettynä, argh).

    Hei - asiasta viidenteen............Miten siinä Kappiksen XL-malliskabassa kävi? Koko sivusto poistettu? Meille yleisöllekö ei enää kerrota eikä näytetä mittää? :-O

    VastaaPoista
  14. Karseeta. Varmaan joku tapa rangaista turkulaisia tollaset heräämisajat.

    VastaaPoista
  15. Täällä just odotellaan hotelliaamiaista, nyt kyllä tekis mieli jotain terveellistäkin...uskaltaisikohan sitä :D

    VastaaPoista
  16. Tosin kello oli "jo" 6 Suomen aikaa kun heräsimme ja sehän ei oikeastaan ja valitettavasti eroa normimenosta mitenkään mulla. Anti-lapsi-de luxe toimii meillä herätyskellona kuudelta muutenkin!

    VastaaPoista
  17. Viikkarilla ollaan jo muutaman kerran nautittu food gardenin aamiainen. Ihanan rauhallista ja tosi herkut tarjottavat, kuitenkin vain joku 5 € enemmän tai jotain. Oltiin ekan kerran kolme vuotta sitten, kun olin joutunut Tukholmassa sairaalaan ja leikkauksen jälkeen oli vähän nuutunut olo eikä huvittanut massojen kanssa palloilla siellä perusbuffassa kun oli muutenkin mieli maassa. Food garden oli kyllä just sopiva siihen tilanteeseen ja sille tielle olen jäänyt. Että ottakaa paluumatkalla sit Food gardenin aamiainen!

    VastaaPoista
  18. Allergisen lapsen vuoksi olen dietillä näin imettäessä, poissa ruokavaliostani esim. viljat (kaura käy ja ruiskin käy pienissä määrin), maito, kananmuna, sitrukset, omena. En mä mitään imetysdiettejä pitäis jollei pojalla olis noita allergioita :)

    VastaaPoista
  19. Löysin tänne Jennyn kautta, kirjoitat hauskasti ja mikä parasta voin samaistua moniin ajatuksiisi :) Vitsi toi aamiainen näytti luksukselta, olisinpa ollut paikalla kilistelemässä.

    t. vähän väsy yksinhuoltaja Itä Helsingistä ;)

    VastaaPoista
  20. terkkuja sinne, nostetaan virtuaaliskumpat yksinhuoltajuudelle :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images