1-v kakku, iisi versio aloittelijoille

Pistelin tänään parempiin suihin loput täytekakusta, minkä leivoin eilen aamulla 1-v synttäreille. Kakku teki kauppansa ja oli tosi helppo t...



Pistelin tänään parempiin suihin loput täytekakusta, minkä leivoin eilen aamulla 1-v synttäreille. Kakku teki kauppansa ja oli tosi helppo tehdä, siksipä vinkkaan muillekin kesäsynttäreiden järjestäjille helpon reseptin. Pohja on suoraan täältä, ohjeessa luvataan että taatusti onnistuu ja niin teki! Omasta päästä keksitty täyte meni näin:

Täyte:


  • 4 prk (8dl) kuohukermaa

  • 2 prk mascarbonejuustoa

  • sokeria

  • vaniljasokeria

  • mansikkahilloa (Lidlin luomumansikkahillo on hyvä ja edukas)

  •  2 litraa mansikoita


Leikkaa kakkupohja ensin kolmeen osaan. Sitten kermat vaahdoksi ja mascarbonet sekaan, mausta vaahto molemmilla sokereilla. Kostuta kakku jollakin, maito käy, samoin mehu. Vähemmän makeaan versioon hilloa vain toiseen väliin (näin meillä) tai kumpaankin, ja väleihin myös kerma-mascarbonevaahtoa ja mansikanviipaleita. Melkein suosittelisin laittamaan hilloa kumpaankin väliin, ainakin itse kaipasin ehkä lisää hilloa.

Kakun päälle kerros vaahtoa ja mansikoita sekä sitruunamelissaa (nyt on pakko päteä, että omalta parvekkeelta tuli melissat ja ihan oon ite siemenestä kasvattanu!). Kakun saa mun luvalla täyttää tuolleen Jamie Oliver-henkisesti ihan vaan lusikalla. Kaikenlaisen marsipaaniaskartelun kiellän, mansikkakakkuun ei sopi piiperrys.

Aikaa menee alle tunti jos ei laske kakkupohjan jäähtymisaikaa ja kaupaksi meni. Tämän päivän vieraalle ei jäänytkään kakkua, mutta se on vierailijan ihan oma moka. Piti päästä Mänttään Kalervo Palsan näyttelyn avajaisiin, taiteenharrastamisesta saa kärsiä :D

Juhlallisesti lupaan muutamia juhlakuvia lisää, kun niitä saan vierailta.  Yllä oleva kuva on Sascian ottama ja hän jo meidän juhlat bloggasikin. Nopeaa!

 

 

11 kommenttia

  1. Kuulostaapas näppärältä kakkuselta ja näyttääkin oikein herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku! Kokeilisin jos voisin syödä muutakin kuin sokerin ja vaniljasokerin tuosta :)

    Onnea pikkuiselle sankarille ja vähän äidillekin!

    VastaaPoista
  3. Näppärä se olikin, pohja helppo ja täyte vielä helpompi!

    VastaaPoista
  4. ootko siis mansikallekin allerginen, munan, maidon ja vehnäjauhon lisäksi :(

    VastaaPoista
  5. Oi, miten herkullisen näköinen kakku! Onnea vielä yksivuotiaalle taaperolle ja tämän äidille. Me tullaan perästä kuun vika päivä ja tarjoiluiden miettiminen on täysin vielä kesken...

    VastaaPoista
  6. Juuri tältä kuuluu synttärikakun näyttää!! Pyh kaikille marsipaani kikerryksille, yäk! :)

    VastaaPoista
  7. Hihi, kiitos kovasti! Mä olen kyllä samoilla linjoilla, vaikka tykkään kovasti marsipaanista. En vain oikein koe omakseni alkaa pyörittelemään mitään ruusuja ja linja-autokakkuja. Herkullisimmillaan omasta mielestä kakku on juuri noin rosoisesti tehtynä :)

    VastaaPoista
  8. Mahtava kakku! ihana rento ja runsas.

    VastaaPoista
  9. Imetän vielä tuota meidän allergista poikaa. Imetysdiettini on pojan vuoksi aika tiukka, jonkun mielestä ehkä jopa aika mahdoton, mutta kaikkeen tottuu.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images