Punaiset tennarit pojalle

A-P-U-A. Nyt se opettelee jo kävelemään ilman tukea. Ja kevätkin tuli ihan puun takaa eli Stonzin supermahtavat talvitöppöset joutuvat nyt...

A-P-U-A. Nyt se opettelee jo kävelemään ilman tukea. Ja kevätkin tuli ihan puun takaa eli Stonzin supermahtavat talvitöppöset joutuvat nyt ansaitulle lomalle. Kotona mennään vielä ihan paljailla jaloilla ja jarrusukilla, mutta kärryillessä pitää kyllä jo olla kengät.

Yllätin itseni kun en lähtenyt edes googlaamaan ensiaskelkenkien kriteerejä, vaan hankin ensihätään tennarit, missä oli hyvä lesti, helppo tarrakiinnitys, pitävä luonnonkumipohja ja ne olivat vieläpä luomupuuvillaa! Nämä olivat sen verran isoa kokoa, että koko 21 oli sopiva, toisesta mallista 22 olisi ehdottomasti ollut sopivampi. (Että se siitä raskausajan koon 19 kenkien hamstraamisesta kaappiin)

Better Choice kuulostaa kyllä kengältä, mikä on kallis ja vähintäänkin perulaisten mummojen hyväksymä. Mutta nämä oli kuulkaa ihan Dinskosta, 24.95. Muutenkin kivan näköisiä kenkiä oli lapsille tarjolla, mutta ei sitä nyt hurjastelemaan lähdetty.

Oikeat ensiaskelkengät ovat vielä hankkimatta ja kunhan liikkuminen hieman edistyy, pakkohankintana on kunnon nahkakengät. Tai sandaalit. Oisko jotakin suosituksia ensiaskelkengäksi kesällä kävelemään opettelevalle? Kriteerinä yksinkertaisen näköinen, hyvä ja halpa, niinkuin aina :) Ensiaskelkenkiä me ei nimittäin kirpparilta osteta.

36 kommenttia

  1. Meillä on sama edessä, vaikka lapsi (10kk) vasta harjoittelee seisomista. Varmaan ostoslistalla on sekä nahkakengät että sellaiset tukevat sandaalit. Ja sama meininki eli vaikka pitkälti kaikki muu haalitaan käytettynä, niin ensikengät ostetaan uutena.

    VastaaPoista
  2. mä yritän päästä mahdollisimman vähällä noiden kenkäostojen suhteen sitten kun se ensiaskelkenkäaika tulee. Siis että yhdet hyvät, luultavasti sandaalit ja sitten nuo tennarit (jos mahtuvat kesällä) siihen lisäksi. Nämä tennarit hankittiin ihan siksi, että olisi jalassa edes jotain kun ollaan kaupungilla. Ja myös siksi, että kenkiin totuttelu alkaisi.

    VastaaPoista
  3. Hei! Voisin lämpimästi suositella ainakin Superfitin ensiaskelkenkiä. Ovat hyviä ja kohtuuhintaisia verrattuna moneen muuhun hyvään merkkiin. Tietty ostopaikkakin vaikuttaa hintaan. Omalle kävelyä harjoittelevalle tenavalle hommasin nyt kesäksi kyseisen merkin sandaalit, joissa on kärki kiinni. Ja tilasin netistä, hinta kun oli melkein 15 euroa edullisempi kuin livekaupasta.

    VastaaPoista
  4. Sellaiset sandaalit, missä on umpinen kärki-ei oo pienet varpaat verillä kun konttailee ja kaatuilee asfaltilla ja hiekalla. Tän virheen tein esikoisen ekojen kanssa, että ihan normisandaalit.
    Katsoppa onko elloksella mitään kivaa (esim kavatin kenkiä), sinne tulee aina oikein kokoja.
    Itse ostin huutiksesta uudet eccot noin puoleen hintaan, ja nahkaiset tukeavat sandaalit löytyi poistokorista toisaalta.

    VastaaPoista
  5. Ja karkasipa tuo, ellokselle siis tulee alekoodeja myös ja esim -40% ja ei posteja on ihan kivasti 69e kengistä..

    VastaaPoista
  6. mitkä ihmeen ensiaskelkengät kysyy ötker-äiti vantaalta :D laps oppi kävelees kun oli jo tarhassa ja ulkoilu oli aloitettu = ensiaskelkengät oli esikoisen vanhat kuomat. nyt ollaan siirrytty serkun vanhoihin kangoo-lenkkareihin.

    joo ja esikoisellahan oli luonnollisesti puoli vuotta ennen ensimmäistäkään askelta hankitut ensiaskelkengät italiasta, koko 19. paljonpa käveli.

    VastaaPoista
  7. Mene johonkin hyvään kenkäkauppaan, jossa on asiantuntevat myyjät ja sovita useampia popoja lapselle. Meidän pojalla on aika "rintava" jalka ja kaikkien merkkien kengät eivät vain selkeästi sovi, vaan painavat jalkapöytää siitä kohtaa, josta se kengän varsi alkaa. Meillä oli ensimmäisinä kenkinä Kavatit. Eivät kyllä ole sieltä halvimmasta päästä, mutta ainakin mainostavat olevansa ekologinen vaihtoehto. Olivat simppelit ja hyvän näköisetkin vielä. Nauhakengät kandee ehdottomasti hommata, jotta saat hyvin kiristettyä kengät lapsen jalkaan. Sitten meillä oli toisina kenkinä sandaalit, SuperFitit, ja nekin oli tosi hyvät. Täksi kesäksi ostin Eccot ja myyjä sanoi, että kandee mennä ensiaskelkenkäosastolla niin pitkään kuin koot vain riittävät, kun niistä tulee paras tuki myös nilkalle. (Tosi monet lasten kengät on matalia, mitä itse ihmettelen.)

    Sandaaleita on usein keväällä esim. Stockalla kanta-asiakastarjouksessa pari kymppiä huokeampaan hintan kuin muualla. Kannattaa pitää silmät auki.

    VastaaPoista
  8. Kiitti! Onko sulla koosta mitään mielipidettä jos netn kautta tilaa? Onko siis erityisen pientä, isoa tai ihan normikokoa?

    VastaaPoista
  9. KIITOS! Olisin varmasti hankkinut just jotkut varpaat verillä-sandut ilman tätä kommenttia! En ollut ajatellut koko asiaa, että tosiaan pienet varpaat on hyvä suojata!

    VastaaPoista
  10. Ensiaskelkengiksi kai yleensä ymmärrettään nahkaiset (jotta muotoutuvat hyvin lapsen jalassa), nauhalliset ja hieman vartta omaavat kengät, jotka tukevat jalkaa hyvin.

    VastaaPoista
  11. joo! Tosin joskus elloksen merkkikengät ei oo enää niissä prosenttialeissa :(

    VastaaPoista
  12. Hihi, Wandis, sulla on sama 19 koon ongelma ollut kuin mulla. Hitostako sitä tietää minkä kokoisia ne jalat on kävelemään opetellessa!

    VastaaPoista
  13. Mua kiinnostaa nyt kesäksi ihan vain sandaalit, koska meillä on noi tennarit jo. Hyviä vinkkejä, kiitos! Kuulin ortopedisesta kenkäkaupasta, että lapsen jalka on hyvin pehmeää kumimaista ainetta pitkään, että ne jalat on syytä tukea sen luutumisajankohdan yli huolella. Jos on taipumusta vaikkapa väärään asentoon, niin sen voi korjata hyvillä kengillä lapsena ja säästyä monelta ongelmalta vanhana. Nuo tennarit ei taatusti ole sellaiset parhaat kengät tukemiseen, mutta kyllä niilläkin kävelee :)

    VastaaPoista
  14. nii ja sit on yleensäkin joku ainakin esikoisen äidin juttu, että pitää olla kengät esmes vaunuissa ollessa vaikkei laps osais vielä edes seistä. munkin esikoisella oli 7kk iässä jotkut vitun tennaritossut, joiden jalkaan survominen oli ihan perseestä. veijo sentäs törötteli villasukat tai toppatösselöt jalassa, kunnes aika oli kypsä (eli tarhaanmeno koitti) kuomille.

    VastaaPoista
  15. no joo, tuota mäkään en oikeen tajua. K:lla oli tepsut ennen niitä stonzien töpsylöitä ja en mä niitä jaksanu jalkaan survoa. Nyt on eri meininki kun sen voi pistää välillä seisoskelemaan ja ei viitti pelkillä sukilla antaa olla. ehkä ne tenskut on IHQ? Ja kyllähän tää pukeminen muutenkin on sellanen barbileikin jatke välillä itsellekin.

    VastaaPoista
  16. joo mää oon niin so over nukkeleikit. kattelin just eilen siskon laittamia 86cm vaatteita, joista osa oli mun esikoiselle ostamia. farkkuja, samettihousuja, t-paitoja WTF? sellasta kankeeta pikkuaikuispaskaa. veijo menee varmaan eskariin saakka bodyissa ja kollarihousuissa :D meikäkin on kasvanut 70-luvulla velour- ja froteehaalareissa, oikein liehuvalahkeisissa!

    VastaaPoista
  17. Netistä kun tilaa, niin kannattaa katsoa sellainen paikka, jossa toimitus ja palautus ovat ilmaisia esim. brandos ja heppo. Sitten ei haittaa, vaikka menisikin mönkään koon arviointi, kun vaihto on helppoa ja ilmaista.
    Itse tosin menin tällä kertaa lapsi kainalossa lähimpään kenkäkauppaan, jossa tiesin Superfitin kenkiä ja nimen omaan noita haluamiani sandaaleita olevan myynnissä ja myyjän avustuksella varmistettiin lapsen kengän oikea koko. Ja sitten ei muuta kun tilausta vetämään halvemmasta nettikaupasta.
    Aina silloin tällöin netin kenkäkauppoihin on myös alennuskoodeja tarjolla. Niitä kannattaa hyödyntää.

    VastaaPoista
  18. Mä en tiedä toisaalta jaksaako vartavasten mennä kenkäkauppaan lapsen kanssa ja sit tilata muualta kun se kaupoissa ravaaminen on niin raskasta. Mieluummin sit vaan osta ne kengät sieltä mun jaksamisella.

    VastaaPoista
  19. Ensin OT: luen joka kerta postin lopusta, että 20 REPTILES enkä replies. :D

    Sitten to the topic. Meillä on yhdet Kavatin tarralenkkarit, jotka ostin huutonetistä. Nyt käytössä samoin Kavatin välikausilenkkarit tarroilla. Ja varmaan tsekkaan ensin myös Kavatin sandaalit huutonetistä, kun olen merkin sopivaksi ja hyväksi todennut.

    VastaaPoista
  20. Heippa! Meillä oli käytettynä sukulaisilta saadut Kavat-ensiaskelkengät. Ihan ok. Miinusta siitä, että nauhat olivat jotain liukasta materiaalia ja niitä sai koko ajan solmia uudelleen - ja mikäs lapsesta kivempaa muutenkaan kuin kengännauhojen kiskominen. Kesään kuitenkin suosittelen myös Crocseja. Niitä saa tosi pieninä, ovat ilmastoidut mutta silti umpinaiset, mahtuvat hyvin myös pullajalkaan, myös sukan kanssa, kantapääremmi on tosi hyvä eli pysyi ylhäällä eikä hiertänyt, ja pölyisen päivän tai kesäsateen jälkeen kengät voi vaan huuhdella hanan alla. Plus käyvät rannalle tai vaikka suihkuunkin hyvin.

    VastaaPoista
  21. Täytyy nyt hihkaista tähän väliin, että meidän pojalla oli viime kesänä (1-vuotiaana) kirppikseltä - iik! - ostetut sandaalit, siis ihan sellaiset varpaat-avoimina-mallit. En nyt millään muista merkkiä, mutta sellaiset tukevat ensiaskelmalliset ja ilmeisesti uutena kovin kalliit :) Mutta niin, lapsi oppi kävelemään vasta syksyllä eli koko kesä kontattiin, eikä kyllä varpaat olleet naarmuilla tai verillä missään vaiheessa...

    Varsinaisina ensiaskelkenkinä pojalla on ollut nuo kehutut Kavatit (myös vähänkäytettyinä ostetut, heh). Täältä Tampereelta niitä voi löytää yhdestä hämärästä kenkäkaupasta kympillä, en tiedä mitä maksavat sitten ihan oikeasti. Jos Suomen kesä on yhtään "Suomen kesä", niin kannattaa varmaan olla jotkut sandaaleita lämpimämmätkin vaihtoehdot valmiina. Mä kyllä pistin joskus poikaselle sandaaleihin sukat, mutta olihan se nyt toooosi törkeän näköistä :D

    Ai niin, vielä yksi vinkki! Lapsen jalka usein kasvaa paljon ja nopeasti heti sen jälkeen, kun se oikeasti alkaa kävellä. Ei siis kannata hamstrata hirveää määrää jalkineita etukäteen. Meidänkin tonttu käveli pitkään tukea vasten ja kuukauden verran osasi kävellä tuettakin, ennen kuin alkoi ULKONA liikkua muutenkin kuin konttaamalla.

    VastaaPoista
  22. Onpa hyvä, että törmasin tähän, on nimittäin käyttökelpoisia vinkkejä lähitulevaisuuden varalle :) Täytyy sanoa, että nuo punaiset tennarit on todella söpöt!

    VastaaPoista
  23. mä taas kommentoin, että meillä kyllä aika nopsasti alkoi kävely ulkonakin, kun nyt kelien kuivuessa ollaan pihalla enemmän oltu. eli hyvin sujuu kävely jo kengät jalassa ulkonakin, vaikka kuukausi on ensiaskeleista sisällä. mut siis lähinnä taaperokärryn/käsi kädessä kanssa ulkona, muutamia askeleita ilman tukeakin. ja sisällä kengät jalassa kävely sujuu melkein kuin ilmankin kenkiä. me hankittiin ecco-ensiaskel kävelykengät nyt just muutama vko sitten, eli sisällä ehti kyl kävellä ennen kenkien hankintaa. ja saappaat on ostettu käytettynä (ehkä vähän isot viel). tarkoituksena ostaa vielä sandaalit, mutta mietin, josko niissä vois sit vähän säästää, ku esim.superfit näytti olevan 60e sandaalitkin ja käyttöikä jää niillä kyllä _todella_ lyhyeksi.

    VastaaPoista
  24. Noi on ihanat! Ja hei, vähänkö mahtavaa et tää bellasivu näyttää linkit klikattavina!

    VastaaPoista
  25. ÄRSYTTÄVÄÄ! Et sinä, vaan se että hävitin kommenttini. Nyt kirjaan vain, että kiitos suosituksesta.Paljonko Kavateista kannattaa käytettynä maksaa?

    VastaaPoista
  26. meillä on muuten selalset harmaat feikkicrocsit :) Ne on aika helpon tuntoiset jalassa jo nyt ja sopivatkin vielä. Inhoan crocseja yli kaiken, musta ne on tyylitajuttomimmat mitä voi ihminen itselleen hankkia MUTTA lapsella se ei haittaa :)

    VastaaPoista
  27. Eikö ole söpöt! Ja hyvä että säkin hyödyit tästä. Siksi bloggaus on kivaa, kun itse saa tietoa asioista ja muutkin hyötyvät:)

    VastaaPoista
  28. tuolla alapuolella ehdotettiin crocseja ja mä kyllä itse suosittelen kans jotain sellasia helppo pistää jalkaan sandaaleja, monesti ne ei maksa 5 euroa enempää (feikkinä) :)

    VastaaPoista
  29. Hienot! Kyllä meilläkin poju tykkäis! Mun pieni mies diggaa roosaa ja punasta...johtunee kolmen siskon vaikutuksesta ;)

    VastaaPoista
  30. Meillä on varmaan vähän villimmät nuo isommat lapset olleet pienenä, koska on kontanneet varpaat verille :)
    Meillä on nyt eccon 20 ensiaskelkengät, kesään varattuna superfitin 21, sitten sandaalit, kumisaappaat on isosiskon peruja jos niille kesällä tulee käyttöä. ja vielä jos tennarit löytyy niin avot, tykkään että on muutamat kengät

    VastaaPoista
  31. Minoon maksanut uudenveroisista 20e, mut aika usein saattaa 15e:llakin saada.

    VastaaPoista
  32. Äläs nyt, lapsella crocsit on musta ihan söpöt :) Aikuisilla - no joo, oikeassa kai olet, mutta olen itse jo ylittänyt rajan kauneudesta kätevyyteen. Nimim. leikkipuistossa menee ihan kivasti me&i-verkkarit ja crocsit, sekä isoilla että pienillä ;-)

    VastaaPoista
  33. Thanks! Mä oon hamstrannuniitä tepsun talvikenkiä useammassa koossa, kun ne vaikuttaa ihan silmämääräisestikin tosi hyville!

    VastaaPoista
  34. No jos sellasessa naislaumassa asustaa niin ihan varmasti pinkki on in! :)

    VastaaPoista
  35. Meillä on ensiaskelkenkiä käytettynä kolmet kappaleet. Ongelmana on vaan se, että meidän "kääpiöllä" on superpieni jalka ja kengät ovat kaikki ainakin pari numeroa liian isot. Et myisi mulle noita koon 19 kenkiä?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images