Iltateehetki

Pitkään oli niin, ettei meillä ollut tarjolla teenjuojille teetä, koska musta se maistui tiskirätille. Sitten teeihmiset hoksasivat, että vo...

Pitkään oli niin, ettei meillä ollut tarjolla teenjuojille teetä, koska musta se maistui tiskirätille. Sitten teeihmiset hoksasivat, että voivat tuoda omat teensä mukanaan ja nyt kaapissa on teetä vaikka millä mitalla. Viimeksi sain teetuliaisia Lontoosta ja olen nyt vähän salaa alkanut iltateen juojaksi.

Lempiteeni on myös saatua laatua, Lontoon sijaan ostopaikka taisi olla kuitenkin lähialepa. Forsmanin luomulaatuinen vihreä tee päärynäöljyllä ja jasmiininkukilla maustettuna on ihana lopetus päivälle ja kun siihen lisää muutamat hapankorput niin avot.

Hapankorput ovat kyllä sellainen sesonkituote, että välillä niitä menee monta pakettia kerralla ja sitten koko leipä unohtuu. Eilen taas kaivoin vanhat oululaiset kaapin perukoilta iltapalaksi ja söin niitä valehtelematta 10 kappaletta! En tiedä muista, mutta itselläni on tietyt päälisyhdistelmät, mitkä toimivat hapankorppuihin erityisen hyvin. Kurkku-meetwursti, tonnikalapasteija-juusto ja uusimpana pelkkä punainen pesto. Suolaa ei säästellä hapankorppuja syödessä, mutta onneksi tuossa uudessa lempijuomassa on nestettä poistava vaikutus.

7 kommenttia

 1. nammm, hapankorppufani täälläkin! mulla on ollu jo pitkä kausi, jolloin narskutan niitä :P vain oivariinia päälle, ei muuta! ja lasillinen maitoa :))

  VastaaPoista
 2. Joo, tuo on sellanen klassikkokombo kans. Mulla muuten teen juominen sai alkunsa muutama viikko ihan siitä, kun ei ollut maitoa hapankorppujen kaveriksi jäänyt :)

  VastaaPoista
 3. muutama viikko SITTEN...alkaa jo nukuttaan!

  VastaaPoista
 4. Namnam, osui ja uppos! Joo hapankorppu on toden totta kausituote,nyt ollut vähän hiljaisempaa sillä saralla. Ei taida edes löytyä laatikosta. Viime aikoina enemmänkin tullut rouskutettua näkkileipää pelkällä voilla tai juustolla. Ja hei, metukka toimii aina!
  Mä hörppäisen yleensä illalla kamomillateet hunajalla.

  VastaaPoista
 5. Näkkäri on toinen intohimo missä kausiluontoisuus toistuu!

  VastaaPoista
 6. Sun iltateesuosikki kuulostaa herkullisen hyvältä! Pitää joku kerta hommata kotiin kokeiluun. Hapankorppujen kanssa käy juuri niinkuin kuvailtiin, välillä menee paketti tai pari, sitten taas pidempi tauko... Olen vähän aikaa sitten löytänyt blogisi ja nyt seuraan tätä säännöllisesti. Kiitos hyvin kirjoitetusta, mielenkiintoisesta & ajan hermolla olevasta blogista ;)

  VastaaPoista
 7. :) :) KIITOS! Mukavaa, että uskaltauduit myös kommentoimaan!

  Mun on pakko tänäänkin kyllä keitellä teet hapankorpuilla höystettynä. Kohta oon ihan kyllästynyt kumpaankin :P

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images