D-mitoitettu kuoriasu retkeilevälle naiselle: Sasta Aura+

 mainos Scandinavian Outdoor Muistatteko keväällä 2020 lanseeratun D-mitoitetun Sastan Aava+ retkeilyasun? Suomalaisten retkeilyvaate-asian...


Muistatteko keväällä 2020 lanseeratun D-mitoitetun Sastan Aava+ retkeilyasun? Suomalaisten retkeilyvaate-asiantuntijoiden Sastan ja Scandinavian Outdoorin sekä minun yhteisponnistus oli iso juttu jopa maailmanlaajuisesti, sillä etenkin pluskokoisten retkeilyvaatteiden saatavuus on ollut tähän saakka olematonta. Kiinnostus ja kysyntä D-mitoitettuja retkeilyvaatteita on ollut hurja ja tälläkin hetkellä iso osa Aava+ vaatteista on loppuunmyytyjä ja uusi kolmas erä on tulossa Scandinavian Outdooreihin kevään 2021 aikana.  Osasin kyllä odottaa jonkinlaista menekkiä, mutta kysyntä on ylittänyt ainakin omat odotukset täysin. 

Odotukseni on ylittänyt myös Sasta ja Scandinavian Outdoor, jotka olivat päättäneet laajentaa D-mitoitettujen retkeilyvaatteiden mallistoa myös laadukkaisiin kuorivaatteisiin.  Ja se jos joku oli mukava yllätys tälle keväälle! Uudet Gore-Tex kalvolliset retkivaatteet saivat nimen Aura+ ja tulivat ihan muutama viikko sitten myyntiin. Malliltaan Aura+ takki ja housut mukailevat jo tuttuja Aava+ vaatteita, mutta kuorivaatteisiin on tehty hienosäätöä asiakaspalautteen pohjalta. Takissa muutokset ovat hyvin pieniä, mutta housuissa ollaan nyt otettu huomioon etenkin leveälanteisten naisten toiveet ja peppuosaa on levennetty ihan kunnolla. Tämä on hyvä huomata etenkin niiden, joilla on jo kokemusta Aava+ housuista. Itselläni nimittäin vaihtui housukoko kuorihousuissa +46 kokoiseksi, kun tavallisissa retkeilyhousuissa se on +48. Kannattaa siis tarkistaa kokotaulukosta oma koko ennen tilaamista!


Vaikka nämä postauksen kuvat onkin otettu pakkasten aikaan, on Gore-Tex kuoriasun käyttötarkoitus suojata etenkin vedeltä ja tuulelta. Kuorivaatetta voi käyttää ympäri vuoden, lämpimämmällä ilmalla esimerkiksi teknisen t-paidan kanssa ja kylmemmällä villakerraston ja fleecepaidan/villapaidan kanssa. Kuorivaate itsessään ei juurikaan lämmitä, joten jos aikomuksesi on käyttää kuorivaatetta myös talvisin, kannattaa takki ja housut hankkia normaalia kokoa väljempänä, jotta alle mahtuu useamman vaatekerroksen lisäksi myös lämmittäviä ilmakerroksia. 

Itse olin hieman epävarma takin ja housujen koosta, joten kävin kokeilemassa uusia Gore-Tex-vaatteita Helsingin Forumin Scandinavian outdoorissa. Sovittaessa Aura+ takkia mietimme Forumin asiantuntijan kanssa mm. omia käyttötarkoituksiani takille ja kun kerroin, ettei minulla ole talveksi täysin vedenpitävää takkia, minulle suositeltiin takista yhtä kokoa isompaa, mihin itse olisin päätynyt. Tämä ihan siksi, että pakkasilla alle mahtuu myös kevytuntuvatakkini.  Kuvissa oleva takkini on siis kokoa D50 ja housut D46 ja juuri tämän vuoksi on hyvä, että nykyään vaatteita ei myydä saman koon seteissä vaan erikseen. 

Retkeilyvaatteiden asiantuntijoiden kanssa vaatteita sovittessa oppii aina itsekin uutta ja nyt sain paljon lisätietoa Gore-Tex kalvon toimivuudesta ja miten hikimajojen maineessa olevien kuorivaatteiden kosteuden haihtumista voi edesauttaa itse. Tähän palaan vielä seuraavassa postauksessa, joten hyviä niksejä kuorivaatteiden käyttöön on tulossa lisää!


KLUBIETU: 

Aura+ GTW Jacket ja Aura+ GTX Pants ovat vielä muutaman päivän Scandinavian Outdoorin helmikuun klubitarjouksessa, joten kannattaa hankkia nämä kuorivaatteet vielä tämän kuun puolella! Edun saat ollessasi ilmaisen Elämää ulkona-klubin jäsen. Liity klubiin TÄSTÄ!

Sasta Aura+ tuotteet on suunniteltu Suomessa ja ommeltu lähialuetuotantona Virossa. Tarkat tekniset tiedot sekä kokotaulukot löytyvät verkkokaupasta! 

Kuvat: Anna-Maria Arjasto AMAI Media

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images