Suomessa tehty Porin Villa & Peite patja auttaa nukkumaan paremmin

 kaupallinen yhteistyö Porin Villa &Peite kanssa Kodissamme on menossa muutostyöt. Samalla kun valmistaudun (pääasiassa henkises...

 kaupallinen yhteistyö Porin Villa &Peite kanssa

Kodissamme on menossa muutostyöt. Samalla kun valmistaudun (pääasiassa henkisesti) kesällä koittavaan putkiremonttiin, olen käynyt läpi nurkkiamme toimivuuden kannalta. Lähinnä urakka on ollut tavaroista luopumista, mutta uuden futonpatjan hankinta on nyt pakon sanelema juttu. Nukun todella huonosti vanhalla patjalla.

Edellisen patjan hankin kierrätettynä kahdeksan vuotta sitten. Alle kolmekymppisenä kriteerini olivat lähinnä se, että patja on edullinen ja siinä voi nukkua. Aikojen saatossa mitä lie materiaalia (oletan että pelkkää puuvillaa) sisältävä patja on jäänyt rullaamatta ja sen päällä oleva petarikin on jouduttu heittämään menemään lapsen kaadettua siihen kaakaokupillisen. Nukkumamukavuudesta ei ole jäljellä kuin etäinen muisto, joten unenlaadun takaamiseksi uusi patja on kotimme hankintalistalla numero yksi.


Isyyspakkaus-blogin Tommin kirjoitus lasten futonpatjoista  on jäänyt itselleni mieleen sen verran hyvin, ettei patjan toimittajasta ollut epäselvyyttä. Jos vaihtoehtona on Porin Villa & Peitteen kaltainen suomalainen yritys, joka tekee patjat Suomessa luonnollisista materiaaleista 90 vuoden kokemuksella, pitää sen tarjonta tottakai testata ensin.

Futoneja ja muita Porin Villan & Peitteen tuotteita voi ostaa suoraa heidän verkkokaupasta, mutta niinkin tärkeää asiaa kuin patjaa hankkiessa koin, että haluan ihan fyysisesti kokeilla patjoja ennen valintaa. Helsingistä löytyikin muutama näyttelytila, joista valitsin Tikaun näyttelytilan, jossa esillä ovat niin erilaiset patjavaihtoehdot kuin peitot ja tyynytkin.


Mennessäni Tikauhun olin päättänyt oikeastaan vain hankintalistalla olevan patjan koon ja lopullisen valinnan ajattelin tehdä sekä tuntuman, että myös hinnan perusteella. Materiaalina suomalainen lampaanvilla toki kiinnosti kovasti, mutta nukkumismukavuus oli kuitenkin se tärkein kriteeri. Uneen on nyt vain satsattava.

Valintaa tehdessä kokeilin useampaa patjaa ja petaria, vuorottelin luonnonkumia sisältävällä patjalla ja villapetarilla, hevosenjouhta sisältävällä patjalla ja luonnonkumipetarilla ja kokeilin väliin myös kookosta ja luomupuuvillaa. Laskiskelin pakettien hintoja ja mietin samalla myös patjan väritystä. Valinta verkkokaupan kautta olisi varmasti tullut halvemmaksi, mutta lopulta annoin nukkumamukavuudelle sen verran enemmän arvoa, että valitsin patjaan joustoa tuovaa luonnonkumia ja petauspatjaan lampaanvillaa, joka Tikaun myyjän omien kokemuksien toimii tosi hyvin myös kesällä. Patjan ja petarin olessa "keskikovia" voin tulevaisuudessa muuttaa patjan tuntumaa petauspatjaa vaihtamalla, lunnonkumilla siitä saa joustavamman ja hevosenjouhilla kovemman. Tosin toivon kyllä valintojeni toimivan, tämän kokoluokan satsauksia ei nimittäin tee mieli tehdä ihan joka kevät!

Valinnan tehtyäni sain Tikausta kaikkien muiden Porin Villa & Peite asiakkaiden tapaan pienen alennuskoodin, joka toi loppujen lopuksi tilaukseen ison lähes 80 euron säästön. Uskon testauksen vaikuttavan kyllä myös patjojen pitkäikäisyyteen ja laskiskelin, että olen uusilla patjaostoksilla aikaisintaan seuraavan vuosikymmenen alussa.

Nyt sitten malttamattomana odottelen patjojeni valmistumista ja niiden kotiutumista. Toimitusajaksi verkkokauppa lupaili neljää viikkoa, mikä kertoo tottakai siitä, että patjani ovat nyt siirtyneet tuotannon jonotuslistalle ja patjatehtaalla on työskennellään nyt aikaisempien tilauksien kanssa. Mutta hyvää kannattaa odottaa, eikös se niin mene?


ps. Kuten lapusta näkyy, tilasin myös epäseksikkäästi nimetyn pisusuojan, joka (ihan turhaan) tuntuu vaativan selittelyä. Tunnen nimittäin jo nyt pientä paniikkia kotimaisten patjojeni tärvelemisestä kaakaolla, vedellä tai vaikka oksennuksella, joten better safe than sorry. Ja eihän sitä tiedä millaisia vaivoja ikä itselleni tuo, tiedä vaikka pisusuojaa tarvitaan myös ihan kirjaimellisesti pisulle joku päivä!

Home of Tikau, Merimiehenkatu 3A, Helsinki. Avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 11-16.


1 kommenttia

  1. Kotimainen luonnontuotteista tehty patja kiinnostaisi minuakin. Ne on varmasti vähän arvokkaampia, niin patjan suojus olisi varmasti paikallaan. Pitää tutustua asiaan enemmän.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images