Samistelevat merinovillaneuleet koko perheelle (sis etukoodin North Outdoorille)

kaupallinen yhteistyö North Outdoor (Postauksen lopussa etukoodi) Minusta parhaita vaatteita ovat sellaiset, jotka sopivat mahdollisi...

kaupallinen yhteistyö North Outdoor

(Postauksen lopussa etukoodi)

Minusta parhaita vaatteita ovat sellaiset, jotka sopivat mahdollisimman moneen tilanteeseen ja erilaisiin asukokonaisuuksiin. Niihin voi luottaa työpäivänä ja vapaalla ja ne kestävät satoja käyttökertoja. Usein tällaiseen yhtälöön on hankala päästä, mutta kaikkia tällaisia vaatteitani yhdistää kaksi seikkaa. Ne ovat hyvin yksinkertaisia perusvaatteita ja tehty luonnonmateriaalista. Nämäkään asiat eivät tietenkään riitä, sillä satojen käyttökertojen vaatteen tulee olla laadukas, jotta se kestää. 


Tälläisia vaatteita meillä on jonkun verran, uusimpana hankintana suomalaisen North Outdoorin perinteiset harmaat Kaski-villapaidat, jotka on neulottu pehmeästä merinovillasta. Vaikka rakastan myös paksuja kirjavia islannin neuleitamme, on nämä harmaat yksinkertaisemmat ja pehmeämmät neuleet päässeet viime aikoina enemmän käyttöön, sillä ne tuntuvat sopivat joka tilanteeseen.  Itse käytän vaaleanharmaata 2xl kokoista neulettani yleensä farkkujen kanssa arkisin ja välillä lisään alle valkoisen silkkipaitapuseron, joka tuo tyyliin heti kivaa hienostuneisuutta. Kaamos taas käyttää paitaansa (xs)  oikeastaan koko ajan, sillä hän on villapaitatyyppi aina. 


Villa on materiaalina varmasti kaikille tuttu ja tuntuu, että se elää nyt uutta kukoistuskauttaan. Kun vaatemateriaaleja miettii, villa on ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa, sillä sitä ei tarvitse juurikaan pestä, vaan pelkkä tuuletus riittää. Suomen sääolosuhteisiin villa sopii hyvin, sillä se lämmittää kylmällä, mutta ei kuumenna lämpimälläkään yleensä liikaa. Antibakteerisena luonnonmateriaalina siihen ei tartu helposti hajuja ja siksi ohutta villakerrastoa voi käyttää vaikka juoksulenkillä. Merinovilla taas on tavanomaista villaa pehmeämpää ja sopii monesti myös hyvin herkkäihoiselle käyttäjälle. Ominaisuuksiltaan merinovilla on luksusta, mutta hinnaltaan monen kukkarolle sopiva vaihtoehto.

Mutta vaikka ominaisuudet ovat hyvät, vaatii merinovilla myös huolenpitoa. Etenkin tekokuituverkkari-ihmiselle voi tulla yllätyksenä, että merinovilla nyppyyntyy aina jonkin verran ja se vaatii siksi välillä hoitoa. Etenkin uuteen villaneuleeseen saattaa tulla heti muutamia nyppyjä, kun lyhyemmät kuidut nousevat esiin esimerkiksi karkean päällystakin liikkeen mukana. Oma neuleeni on säilynyt käytöstä huolimatta priimakuntoisena, mutta täysin samasta materiaalista tehtyyn Kaamoksen neuleeseen sen sijaan tuli ensimmäisellä käyttöviikolla ihan mahdoton määrä nyppyjä, jotka irrottelin hellästi partakoneen terällä pois. (Hellävarainen nypynpoistaja on hakusessa, saa suositella!). Nyppyjen poiston jälkeen paidan tilanne rauhottui eikä uusia ole juurikaan muodostunut, joten tilanne on jälleen hallinnassa. Sama homma pätee kuitenkin kaikkiin villalaatuihin, nyppyjä voi tulla, mutta varovainen poistaminen on helppoa eikä vaikuta materiaalin ominaisuuksiin tulevaisuudessa.


Näitä kuvia ottaessamme teimme kaverini Jaskan (huom. ei siis Kaamoksen isä :D) kanssa vaihtikset niin, että Jaska laittoi nuotiohommiin minun paitani ja minä siirryin Kaamoksen isän 3xl-kokoiseen tummanharmaaseen merinopaitaan, joka on kivan oversize jopa tällaisella koon 50 vaatteita käyttävällä naisella.

Tällä hetkellä olemme viettämässä talvilomaamme Liesjärven kansallispuistossa ja mukaan on tottakai pakattu North Outdoorin merinoneulepaidat, mutta myös muita saman merkin merinoja. Pipojen ja lapasten lisäksi meillä molemmilla on ollut testissä North Outdoorin SENSITIVE- aluskerrastohousut, joista löytyy merinovillan lisäksi myös bambua. Housut ovat ohuet, mutta kaksikerroksiset, ihoa vasten jäävä bambukerros lisää entisestään kerroston käyttömukavuutta ja pehmeyttä ihoa vasten. Näillä varusteilla kelpaa retkeillä vaikka tällaisessa kosteassakin säässä, villan kosteudensitomiskyky on nimittäin todella hyvä ja iho tuntuu kuivalta, vaikka villa vähän kostuisikin.

Monia kiinnostaa varmasti missä tuotteet tehdään? Ḿeillä käytössä olevat villapaidat, pipot ja lapaset valmistetaan Suomessa ja ohuemmat merinotuotteet Kiinassa. North Outdoor on Amfori BSCI:n (entinen Business Social Compliance Initiave) jäsen ja kertoo hyvin avoimesti tuotannostaan sivuillaan. Suosittelen lukemaan tuotannosta mielenkiintoisen ja harvinaisen avoimen selvityksen, vaikkette merinovillaa nyt olisikaan hankkimassa. Tällaisia myös epäkohtia esiintuovia infopaketteja toivoisin näkeväni enemmänkin vaatemerkeillä, sillä vaatetuotanto ei ole koskaan valmis ja kehitettävää löytyy.


ETUKOODI: Koodilla OIMUTSIMUTSI15 saat kaikki North Outdoor-tuotteet -15% tutustumistarjouksella. Etukoodi on voimassa 25.2.2020 saakka.

Kuvat: Maarit Vaahteranoksa
Kuvauspaikka: Tehtaan Hotelli  ja Maijalankoski/ Karkkila

3 kommenttia

 1. Mulla myös samaiset villapaidat, mutta housut olen reklamoinut useampaan otteeseen, koska kaikki housuihin on tullut haaroihin reiät. En raski enää kyseiseltä merkiltä niitä tilata, kun kestävät alle kymmenen käyttökertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä tietää. Meillä ei ole tullut, voisiko syynä olla kaksinkertainen kangas, kun meillä on sekä bambua että merinoa kerrokset.

   Onpa kurja kuulla, mutta hyvä huomio että saa olla tarkkana. Mulla menee monesti legginssitkin kyllä rikki haaroista kun jalat hankaa yhteen, niin puuvillakaan ei tykkää. Toivottavasti oot saanut housut korjattua, että toimivat kuitenkin housujen alla lämmikkeenä.

   Poista
 2. Ihanan simppelin näköiset nuo paidat. Ja tuo sun pitkä hame noissa ekoissa kuvissa on tosi jännä tuon merinovillapaidan kanssa. Melkein tekee itekin mieli heittäytyä hame-ihmiseksi :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images